Zocht je een goede online pianoles en kwam je uit bij Pianoles van René? Wij ook, dus onderzochten of deze piano-cursus via live coaching, video's en pdf's de moeite waard is. Gaat onze voorkeur uit naar de lessen van René of toch een andere aanbieder? Lees verder voor onze review en ervaringen over Pianoles van René…

Wat is mijn eigen piano-achtergrond?

Zelf heb ik dankbaar gebruikgemaakt van de pianolessen van René om een heleboel meters te maken vóórdat ik naar een dure wekelijkse privé-leraar zou gaan. Hierboven zie je mijn resultaat na heel wat jaren(!) op basis van de pianolessen van René. Resultaat komt niet zomaar: je moet je visie flink wat jaren vooruit richten.

Wat is ‘Pianoles van René'?

Pianoles van René is exact wat het lijkt: het is een pianoschool met één bekende leraar: René Knops. Dit is geen artiestennaam, maar zijn echte paspoort-naam. Deze pianist is een ervaren pianist en fulltime pianoleraar, de laatste tijd steeds meer via internet.

Met zijn 25 jaar ervaring in het geven van pianoles, heeft hij al duizenden geïnteresseerden kennis laten maken met de mogelijkheden van de piano. Ook geeft hij laagdrempelig pianoles aan mensen met een keyboard.

René Knops beschikt over een eigen online platform én mobiele app, waarop mensen door het hele land het vak van pianospelen onder de knie krijgen. Dit platform heet Pianoles van René – en duizenden mensen zijn aangesloten op deze online community voor geïnteresseerde pianospelers.

Wat biedt René Knops precies aan?

We voelden ons een beetje overweldigd op de website van René, maar uiteindelijk was het gewoon duidelijk: lekker ik besloot lekker te beginnen met het pakket en ik keek wel waar het eindigde.

Het standaardpakket Pianoles van René (aanbevolen)

Dit is het standaardpakket van Pianoles van René (aanbevolen: eenmalige aanbieding).

Extra: Pop Master Training

Daarnaast biedt René een extra masterclass: de Pop Master Training.

Biografie René Knops

pianoles van rene wie is rene

René Knops werd geboren in december 1971. Hij heeft niet alleen ontzettend veel ervaring met het bespelen van de piano, maar opende al in 2003 zijn eigen pianoschool, genaamd het toepasselijke ‘De Piano’. Deze pianoschool was te vinden in Berkel-Enschot. De school kon worden bezocht, en het succes was groot.

Verder heeft René Knops de opleiding Klassieke Piano gevolgd aan het prestigieuze Royal Schools of Music. Naast het geven van pianoles is Knops actief als pianist van Popkoor Undercover én geeft vaak meerdere soloconcerten in een kalenderjaar.

Die ruime ervaring speelt mee in de keuze van veel beginnende pianisten om te kiezen voor René Knops. Het is laagdrempelig en zeer toegankelijk voor mensen uit alle delen van het land, mede door de online cursussen die inmiddels worden aangeboden door de pianoschool van Knops.

De website Pianoles van René   

Om alle liefhebbers van de piano in Nederland de kans te geven het vak te leren, heeft René Knops een eigen website gelanceerd: https://pianolesvanrene.nl/. Hier kunnen beginners en gevorderde spelers in korte tijd de mooiste pianostukken leren spelen.

Dit is mogelijk met een eigen lesmodule, te volgen via internet of de app, en met lessen op maat voor ieder type pianospeler. De cursus voor reguliere beginners is grofweg op te delen in 5 modules, oftewel een stappenplan. Iedere pianist kan deze module doorlopen, of je nou begint of reeds gevorderd bespeler bent.

Pianoles van René gaat uit van persoonlijke begeleiding. Dat lijkt online en op afstand misschien lastig, maar niet bij René Knops. Hier krijg je doorlopend advies en feedback op de stukken die je speelt, waardoor je gedurende iedere module snel stappen weet te maken.

Tevens krijg je keuze uit verschillende muziekstukken, en speel je dus alleen pianostukken die jij leuk vindt. Met een speciale snelstart-cursus begin je met het begrijpen van de muziek die gespeeld wordt, om dit vervolgens zelf te produceren. De modules zijn zodanig ingericht, zodat je snel leert.

Communiceren met een community

pianoles van rene review

Samen leren is een stuk leuker. Daarom krijg je op de website van René Knops toegang tot de online community van zijn piano-studenten. Hier kom je in contact met andere spelers, beginners en gevorderden.

Als beginner is het soms lastig om door te gaan en stappen te zetten, maar in deze community staan mensen klaar om elkaar te ondersteunen en motiveren. Een community met een eigen berichtencentrum, waar dagelijks behulpzame posts worden geplaatst van andere spelers in dezelfde situatie.

Live lessen

Op de website https://pianolesvanrene.nl krijg je dagelijks toegang tot live extra lessen. Zo leer je samen met andere mensen net even iets meer.

Vorderingen die je maakt tijdens de modules worden overzichtelijk bijgehouden, zodat je precies ziet welke stappen je hebt gemaakt. Heb je het idee dat je gevorderd bent, dan ontvang je een nieuwe lesmodule die hier precies op aansluit.

Tegelijk speel je alleen die stukken die jou aanspreken. Ben je een liefhebber van soul, funk, pop of jazz? Het is beschikbaar binnen de modules van Pianoles van René.

Hoeveel medestudenten kwamen we tegen? En wat zijn hun ervaringen?

Bij René Knops zijn momenteel ruim drieduizend mensen actief bezig met het volgen van modules in pianospelen. Ook beschikt het social media kanaal van René Knops over circa 5.000 actieve volgers.

Om je als speler een stukje extra motivatie te geven, kun je succesverhalen van andere cursisten lezen. Cursisten die dankzij de training en modules van René Knops terecht zijn gekomen op een professioneel of hoog niveau.

De ervaringen van de medestudenten zijn allemaal erg positief. Dat verraste ons wel, omdat we uit zo'n grote groep mensen misschien ook wat zuurpruimen hadden verwacht. De lessen werden echter door iedereen erg fijn ervaren: makkelijk volgbaar en duidelijke uitleg van René Knops.

De voordelen en nadelen…

Ik moet nu echt mijn best doen om nadelen te bedenken, maar het lukt met gewoon niet. Als je meedoet met Pianoles van René, betaal je voor de stok achter de deur. Zolang je het schema volgt, ga je vooruit. En je gaat ook gewoon het schema volgen omdat de hele community én René verwachten dat je het doet. Alleen al het doen van de betaling zorgt ervoor dat je gecommitteerd bent. Zo gaat dat bij al mijn online cursussen en zo gaat dat bij mijn duurdere privé-lessen die ik daarna begon te volgen.

De videolessen en al het aanvullende materiaal zijn van goede kwaliteit qua zowel beeld als geluid. Ook de gekleurde toetsen op het toetsenbord van de video maken het extra makkelijk om alles te zien, na te doen en te leren.

Het materiaal motiveerde me echt om ermee door te zetten en beter te worden in pianospelen. De grootste voordelen zijn simpelweg: de stok achter de deur en de snelheid waarmee je akkoorden en liedjes leert. Een nadeel kon ik echt niet bedenken na het volgen van de cursus.

Waaruit bestaan de modules bij Pianoles van René?

Op basis van je huidige niveau als pianospeler sluit je aan abonnement af bij Pianoles van René. Je ontvangt een module op jouw niveau, welke bestaat uit diverse bestanden.

Allereerst krijg je toegang tot tientallen unieke video’s. Daarnaast ontvang je PDF-bestanden met extra informatie over de stukken die in de video’s worden gespeeld, als het ware de achtergrondinformatie.

De kernmodules: komen ook akkoorden aan bod in de pianocursus van René?

Akkoorden zijn een van de eerste onderdelen: als beginner start je vervolgens bijvoorbeeld met het spelen van akkoorden, en even later begin je al akkoorden te combineren bij het spelen van je eerste liedjes.

Het is anders dan een reguliere pianoles, waarbij je vaak begint met het leren van de noten. In dit geval starten de modules voor beginners al direct met het herkennen en spelen van verschillende akkoorden.

Is René's methode met of zonder notenleer?

pianoles van rene review en ervaringen

Zeker. In de modules die hierop volgen, in totaal dus nog 4, krijg je steeds minder achtergrondinformatie, en begin je steeds verder gevorderd te raken in het spelen van liedjes. Pas in de 3e en 4e module leer je alle noten waarmee je bij pianospelen te maken krijgt.

In de laatste module ontvang je tientallen liedjes die je tijdens de voorgaande modules al geleerd hebt te spelen. Moeilijke noten en fraaie akkoorden komen hier samen. Dankzij de investering in modules bij Pianoles van René, stuk voor stuk aangepast aan jouw huidige niveau, kom je uiteindelijk terecht op het niveau van ‘ervaren pianist’.

Voor kinderen en volwassenen?

In zijn live-sessies past René Knops zich aan zodat hij op het niveau van zijn coachees communiceert. Omdat René aan leerlingen van alle leeftijden lesgeeft, spreekt hij zijn publiek op een neutrale toon aan zodat zowel volwassenen als kinderen zich aangesproken voelen.

Pianoles van René op Youtube

Wil je op laagdrempelige wijze ervaring opdoen met spelen op de piano, dan doe je dit via het YoTube kanaal.

Conclusie van onze review: zijn de kosten van Pianoles Van René het waard?

De cursus vonden we gewoon erg volledig en we hebben ervaren dat we waar voor ons geld kregen. Vooral doordat we lekker vrijuit met René mochten communiceren via Whatsapp en mail. Alle leerlingen van René mogen dat namelijk gewoon doen, wat een dik pluspunt is.

De kosten voor Pianoles Van Rene hebben we dus graag gemaakt om lekker hard vooruit te gaan met onze pianovaardigheden. Het heeft dus gewoon een goede prijs, helemaal als je het via de actiepagina aanschaft.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
Jij Kan Dit OokDe cursus is zeer uitgebreid en van goede kwaliteit. Naast video’s, audio en PDF’s is er een community en kun je contact onderhouden via e-mail. De reviewer vindt dit de meest uitgebreide pianocursus die er is. De prijs is het waard, voor zowel beginners als mensen die al een tijdje piano spelen.
PP ReviewsDeze bron geeft aan dat de cursus bij deze partij iets meer kost dan bij andere leraren, maar dat je daarvoor ook meer terug krijgt. René is verder een prettig persoon om les van te krijgen. Ook deze reviewer is te spreken over de community. Je kunt feedback via deze community krijgen op je prestaties.
ReviewhuisMen is enthousiast over de cursus, vooral als je nog wilt leren piano spelen. De kwaliteit van de cursus is goed en het programma is compleet. Ook hier wordt de community weer als positief element genoemd.
B GreatDeze persoon vindt de cursus helemaal geweldig. Hij heeft veel sneller leren piano spelen dan hij dacht, terwijl hij er van te voren niet echt vertrouwen in had. De stapsgewijze aanpak heeft gewerkt. Hij raadt iedereen die piano wil leren spelen deze cursus aan.
PianokennerHet voornaamste aspect van de cursus vindt deze bron de community. Je kunt er vragen stellen of andere berichtjes aan elkaar sturen. De kwaliteit van de lessen is goed en er zijn ook regelmatig updates. De reviewer geeft aan dat zijn vaardigheden sterk zijn verbeterd door de cursus.
Piano Spelen LerenHet programma om piano te leren spelen wordt als zeer compleet ervaren. Het is bruikbaar voor zowel beginners als gevorderden en elk niveau daar tussenin. De cursus is betaalbaar en de community ondersteunt je leerproces.
Review LandDe cursus is leuk opgezet en je leert snel piano spelen. Ook zonder ervaring kun je met de cursus prima uit de voeten. Het grote voordeel van de online cursus is dat je je eigen ritme kunt bepalen. Ook deze cursist vindt het aanbod betaalbaar.
Review KeizerDeze reviewer geeft aan dat het juist niet geschikt is voor gevorderden, maar dat het vooral voor beginners een goede cursus is, of als je piano spelen als hobby hebt. De kwaliteit van de audio en video is uitstekend en de trainer inspireert tijdens de lessen.

Begin hier (tip: 30 dagen proberen via de garantieregeling)

Voor ons was het prettig dat we de zekerheid kregen om terug te kunnen komen op onze beslissing. Als je binnen 30 dagen niet tevreden bent, krijg je een refund en kun je er alsnog mee stoppen. René vindt het namelijk ongelooflijk belangrijk dat zijn leerlingen tevreden zijn met de inhoud van Pianoles Van René. Is dat niet het geval, dan krijg je zonder vragen je geld terug.

Op jouw geluk!