Zocht je een goede online pianoles en kwam je uit bij Pianoles van René? Wij ook, dus onderzochten of deze piano-cursus via live coaching, video's en pdf's de moeite waard is. Gaat onze voorkeur uit naar de lessen van René of toch een andere aanbieder? Lees verder voor onze review en ervaringen over Pianoles van René…

Inhoud van deze pagina:

Pianoles van René: een volledige, kritische review van één van de bekendste pianocursussen

Pianoles willen heel veel mensen: kinderen, maar ook volwassenen. Lange tijd kon je alleen op de piano leren spelen als je naar de muziekschool ging of een dure muziekleraar aan huis inhuurde. Inmiddels staan er ook heel veel methodes online om jezelf de piano aan te leren. Eén van de bekendste van die methoden is Pianoles van René. René laat je stap voor stap kennis maken met de piano. Benieuwd wat hij voor je kan betekenen? Wij onderzochten kritisch en eerlijk of dit een goede cursus is. Lees de review dus gauw verder…

Wat is mijn eigen piano-achtergrond?

Zelf heb ik dankbaar gebruikgemaakt van de pianolessen van René om een heleboel meters te maken vóórdat ik naar een dure wekelijkse privé-leraar zou gaan. Hierboven zie je mijn resultaat na heel wat jaren(!) op basis van de pianolessen van René. Resultaat komt niet zomaar: je moet je visie flink wat jaren vooruit richten.

Wat maakt mij een geschikte pianoles reviewer?

Het feit dat we persoonlijk pianoles bij René gevolgd hebben. De redactie heeft de gehele cursus doorlopen en met minimale voorkennis acceptabel piano leren spelen. We zullen zeker niet beweren dat we keien in de piano zijn, maar wat we produceren, is alleszins redelijk.

Mijn zoektocht naar de beste online pianolessen

Online pianoles volgen, heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Je moet dagelijks de discipline opbrengen om achter de piano plaats te nemen en een volgende les te volgen. Leren vanaf een schermpje is niet altijd motiverend. Wel kun je lessen wanneer het jou uitkomt, vanuit huis en in het tempo dat je het beste pas. Pianolessen? Dat wilden we wel. We kozen voor René, omdat we gelezen hadden dat hij het beste van offline en online pianospelen wist te combineren.

Aanbod online piano lessen: blijf er kritisch op

Helaas zijn online pianolessen ook vaak dertien in een dozijn. Dat heeft er voor een groot deel mee te maken dat het vrij lastig is om vanaf een scherm een muziekinstrument uit te leggen. Een muziekinstrument moet je voelen, moet je voor je zien, moet je live kunnen luisteren. Ik begon mijn lessen bij Pianoles Van René dus met een vooroordeel. Toch ging ik er met een open mind in.

Een eerste sceptische indruk van pianolessen zoals van René

Om bovenstaande reden waren we ook wat sceptisch op wat Pianoles van René ons zou kunnen bieden, maar die scepsis bleek gelukkig ongegrond. René weet inderdaad het beste van offline met online pianospel te combineren en biedt je een cursus aan waarnaar je blijft terugkomen. Is piano echt een passie van je? Dan zul je moeiteloos de vereiste motivatie vinden.

Wat beloven online pianocursussen zoal? Is online hetzelfde werk als offline?

Pianolessen maken er een wedstrijd van allemaal “de beste techniek” en “de snelste methode” voor piano leren spelen aan te bieden. Vaak is het zo dat je inderdaad de basis onder de knie krijgt, maar dat je met die basis zo weinig kunt dat je nauwelijks nieuwe liedjes kunt aanleren om te spelen. Kortom: veel online pianocursussen hebben minstens één groot mankement.

Op deze criteria beoordelen wij online pianolessen

Online pianolessen moeten wat ons betreft minstens aan het volgende voldoen:

 • Je moet de basis van pianospel leren: de theorie achter de toetsen en verschillende akkoorden

 • Ook de geschiedenis van piano en verschillende toetsinstrumenten is belangrijk

 • De cursus moet vooral ook leuk zijn om te volgen

 • Je moet het idee hebben dat de vorige lessen echt blijven hangen

 • De cursus moet bestaan uit korte modules, die gemakkelijk in twintig minuten tot een halfuurtje per dag te volgen moeten zijn

 • Mocht je vragen hebben over je piano of pianospel, dan moet je hiermee terecht kunnen.

Pianoles van René in de praktijk getest: onderzoeksdata

Zoals gezegd, hebben we de Pianoles van René in praktijk uitgetest. Voor ons is het heel belangrijk dat we een lessenpakket als online pianoles eerst uittesten voor we erover gaan schrijven. Het heeft weinig zin iets te reviewen waar we helemaal niet bekend mee zijn.

Wat is ‘Pianoles van René'?

Pianoles van René is exact wat het lijkt: het is een pianoschool met één bekende leraar: René Knops. Dit is geen artiestennaam, maar zijn echte paspoort-naam. Deze pianist is een ervaren pianist en fulltime pianoleraar, de laatste tijd steeds meer via internet.

Met zijn 25 jaar ervaring in het geven van pianoles, heeft hij al duizenden geïnteresseerden kennis laten maken met de mogelijkheden van de piano. Ook geeft hij laagdrempelig pianoles aan mensen met een keyboard.

René Knops beschikt over een eigen online platform én mobiele app, waarop mensen door het hele land het vak van pianospelen onder de knie krijgen. Dit platform heet Pianoles van René – en duizenden mensen zijn aangesloten op deze online community voor geïnteresseerde pianospelers.

In het kort: wat is Pianoles van René en zijn hoofdcursus “De Succespad Methode” precies?

Pianoles van René is – zoals je ongetwijfeld al verwacht had, – pianoles die door René gegeven wordt. Het systeem is hedendaags en uniek, mede doordat het gebruikmaakt van de nieuwste technische snufjes. Vandaar dat René zijn hoofdcursus ook “De Succespad Methode” noemt. Je krijgt persoonlijke begeleiding en maakt gebruik van het zogenaamde “5 Fasen Succespad”. Deze stappen worden door elke pianospeler afgelegd: of je nu een beginner of een ervaren muzikant bent. Door van dit Succespad gebruik te maken, zul je meer genieten van je spel en sneller aanleren.

En wie is René?

Ervaren pianist en pianodocent René Knops is de oprichter van deze methode en de bijbehorende website. Hij is gespecialiseerd in het onderwijzen van zowel beginnende als ervaren pianisten. Ook is hij ruim 17 jaar lang de eigenaar van een Brabantse Muziekschool geweest. Hij heeft een kwarteeuw ervaring met piano- en keyboard les geven. Sinds zijn tiende is hij actief als pianist, maar ook op de keyboard en verschillende synthesizers.

René Knops werd geboren in december 1971. Hij heeft niet alleen ontzettend veel ervaring met het bespelen van de piano, maar opende al in 2003 zijn eigen pianoschool, genaamd het toepasselijke ‘De Piano’. Deze pianoschool was te vinden in Berkel-Enschot. De school kon worden bezocht, en het succes was groot.

Verder heeft René Knops de opleiding Klassieke Piano gevolgd aan het prestigieuze Royal Schools of Music. Naast het geven van pianoles is Knops actief als pianist van Popkoor Undercover én geeft vaak meerdere soloconcerten in een kalenderjaar.

Die ruime ervaring speelt mee in de keuze van veel beginnende pianisten om te kiezen voor René Knops. Het is laagdrempelig en zeer toegankelijk voor mensen uit alle delen van het land, mede door de online cursussen die inmiddels worden aangeboden door de pianoschool van Knops.

De website Pianoles van René   

Om alle liefhebbers van de piano in Nederland de kans te geven het vak te leren, heeft René Knops een eigen website gelanceerd: https://pianolesvanrene.nl/. Hier kunnen beginners en gevorderde spelers in korte tijd de mooiste pianostukken leren spelen.

Dit is mogelijk met een eigen lesmodule, te volgen via internet of de app, en met lessen op maat voor ieder type pianospeler. De cursus voor reguliere beginners is grofweg op te delen in 5 modules, oftewel een stappenplan. Iedere pianist kan deze module doorlopen, of je nou begint of reeds gevorderd bespeler bent.

Pianoles van René gaat uit van persoonlijke begeleiding. Dat lijkt online en op afstand misschien lastig, maar niet bij René Knops. Hier krijg je doorlopend advies en feedback op de stukken die je speelt, waardoor je gedurende iedere module snel stappen weet te maken.

Tevens krijg je keuze uit verschillende muziekstukken, en speel je dus alleen pianostukken die jij leuk vindt. Met een speciale snelstart-cursus begin je met het begrijpen van de muziek die gespeeld wordt, om dit vervolgens zelf te produceren. De modules zijn zodanig ingericht, zodat je snel leert.

Wat biedt René Knops precies aan?

We voelden ons een beetje overweldigd op de website van René, maar uiteindelijk was het gewoon duidelijk: lekker ik besloot lekker te beginnen met het pakket en ik keek wel waar het eindigde.

Het standaardpakket Pianoles van René: de Succespad Methode (aanbevolen)

Dit is het standaardpakket van Pianoles van René (aanbevolen: eenmalige aanbieding).

Extra: Pop Master Training

Daarnaast biedt René een extra masterclass: de Pop Master Training.

Communiceren met een community

pianoles van rene review

Samen leren is een stuk leuker. Daarom krijg je op de website van René Knops toegang tot de online community van zijn piano-studenten. Hier kom je in contact met andere spelers, beginners en gevorderden.

Als beginner is het soms lastig om door te gaan en stappen te zetten, maar in deze community staan mensen klaar om elkaar te ondersteunen en motiveren. Een community met een eigen berichtencentrum, waar dagelijks behulpzame posts worden geplaatst van andere spelers in dezelfde situatie.

Live lessen

Op de website https://pianolesvanrene.nl krijg je dagelijks toegang tot live extra lessen. Zo leer je samen met andere mensen net even iets meer.

Vorderingen die je maakt tijdens de modules worden overzichtelijk bijgehouden, zodat je precies ziet welke stappen je hebt gemaakt. Heb je het idee dat je gevorderd bent, dan ontvang je een nieuwe lesmodule die hier precies op aansluit.

Tegelijk speel je alleen die stukken die jou aanspreken. Ben je een liefhebber van soul, funk, pop of jazz? Het is beschikbaar binnen de modules van Pianoles van René.

Hoeveel online medestudenten kwamen we tegen? En wat zijn hun ervaringen?

pianoles van rene wie is rene

Bij René Knops zijn momenteel ruim drieduizend mensen actief bezig met het volgen van modules in pianospelen. Ook beschikt het social media kanaal van René Knops over circa 5.000 actieve volgers.

Om je als speler een stukje extra motivatie te geven, kun je succesverhalen van andere cursisten lezen. Cursisten die dankzij de training en modules van René Knops terecht zijn gekomen op een professioneel of hoog niveau.

De ervaringen van de medestudenten zijn allemaal erg positief. Dat verraste ons wel, omdat we uit zo'n grote groep mensen misschien ook wat zuurpruimen hadden verwacht. De lessen werden echter door iedereen erg fijn ervaren: makkelijk volgbaar en duidelijke uitleg van René Knops.

De voordelen en nadelen…

Ik moet nu echt mijn best doen om nadelen te bedenken, maar het lukt met gewoon niet. Als je meedoet met Pianoles van René, betaal je voor de stok achter de deur. Zolang je het schema volgt, ga je vooruit. En je gaat ook gewoon het schema volgen omdat de hele community én René verwachten dat je het doet. Alleen al het doen van de betaling zorgt ervoor dat je gecommitteerd bent. Zo gaat dat bij al mijn online cursussen en zo gaat dat bij mijn duurdere privé-lessen die ik daarna begon te volgen.

De videolessen en al het aanvullende materiaal zijn van goede kwaliteit qua zowel beeld als geluid. Ook de gekleurde toetsen op het toetsenbord van de video maken het extra makkelijk om alles te zien, na te doen en te leren.

Het materiaal motiveerde me echt om ermee door te zetten en beter te worden in pianospelen. De grootste voordelen zijn simpelweg: de stok achter de deur en de snelheid waarmee je akkoorden en liedjes leert. Een nadeel kon ik echt niet bedenken na het volgen van de cursus.

Waaruit bestaan de modules bij Pianoles van René?

Op basis van je huidige niveau als pianospeler sluit je aan abonnement af bij Pianoles van René. Je ontvangt een module op jouw niveau, welke bestaat uit diverse bestanden.

Allereerst krijg je toegang tot tientallen unieke video’s. Daarnaast ontvang je PDF-bestanden met extra informatie over de stukken die in de video’s worden gespeeld, als het ware de achtergrondinformatie.

De kernmodules: komen ook akkoorden aan bod in de pianocursus van René?

Akkoorden zijn een van de eerste onderdelen: als beginner start je vervolgens bijvoorbeeld met het spelen van akkoorden, en even later begin je al akkoorden te combineren bij het spelen van je eerste liedjes.

Het is anders dan een reguliere pianoles, waarbij je vaak begint met het leren van de noten. In dit geval starten de modules voor beginners al direct met het herkennen en spelen van verschillende akkoorden.

Is René's methode met of zonder notenleer?

pianoles van rene review en ervaringen

Zeker. In de modules die hierop volgen, in totaal dus nog 4, krijg je steeds minder achtergrondinformatie, en begin je steeds verder gevorderd te raken in het spelen van liedjes. Pas in de 3e en 4e module leer je alle noten waarmee je bij pianospelen te maken krijgt.

In de laatste module ontvang je tientallen liedjes die je tijdens de voorgaande modules al geleerd hebt te spelen. Moeilijke noten en fraaie akkoorden komen hier samen. Dankzij de investering in modules bij Pianoles van René, stuk voor stuk aangepast aan jouw huidige niveau, kom je uiteindelijk terecht op het niveau van ‘ervaren pianist’.

Voor kinderen en volwassenen?

In zijn live-sessies past René Knops zich aan zodat hij op het niveau van zijn coachees communiceert. Omdat René aan leerlingen van alle leeftijden lesgeeft, spreekt hij zijn publiek op een neutrale toon aan zodat zowel volwassenen als kinderen zich aangesproken voelen.

Onze ervaringen met de pianoles: welke resultaten zijn haalbaar?

Genieten van muziek doen we op de redactie allemaal. Onze smaken zijn erg verschillend, maar wel ontwikkeld. Nu zijn we niet per se begiftigd met muzikaal talent, maar we zijn ook zeker niet motorisch gestoord. In onze ervaring is het ook voor beginners heel goed mogelijk om snel resultaat te behalen met pianoles. Het fijne van de methode is dat je ook heel goed zicht houdt op wat je precies leert. Gemotiveerd blijven, was voor geen van ons echt een probleem.

Is René zijn geld waard?

Wat ons betreft is René de investering absoluut waard. Je betaalt minder dan voor een offline pianoleraar of muziekschool en krijgt er dezelfde deskundigheid voor terug. Ook kun je zelf inplannen wanneer je een les volgt en hoelang je aan één stuk door wilt lessen. De cursus brengt alle stappen voor het leren pianospelen in beeld. In principe duurt de cursus 12 weken, maar mocht je er langer mee aan de slag willen: je blijft levensgang toegang houden.

Ons oordeel over de volledige cursus

De volledige cursus duurt, zoals gezegd, 12 weken. Hierin leer je alles wat je weten moet om met de piano aan de slag te gaan. De cursus bestaat uit makkelijk te nemen hordes, kleine stapjes, waarmee je stukje bij beetje een grote pianokennis en -vaardigheid opbouwt. De lessen zijn in 12 weken af te ronden (als je snel leert). Dat is relatief snel in vergelijking met concurrenten.

De voordelen van de pianoles cursus

Pianoles van René biedt de volgende voordelen:

 • Je leert de hele methode in slechts 12 weken

 • Je leert pianospelen op leuke (en niet stoffige) wijze

 • Je kunt de lessen al volgen vanaf 10 minuten per dag

 • Inclusief handig e-lesboek

 • Levenslang toegang tot de volledige cursusinhoud

 • Ook heb je toegang tot een exclusieve piano cursus waar je medecursisten tegenkomt.

Piano Succespad Methode (de hoofdcursus)

De Piano Succespad Methode is gericht op instappers, op beginners en gevorderden.

 • Krijg er een Notencursus bij

 • Leer recreatief pianospelen in slechts 90 dagen tijd

 • Krijg ook toegang tot allerlei bonussen.

Onze scores voor Pianoles van René

 • Kwaliteit: 8.5. Diepgaande pianokennis

 • Prijs: 9. Prima prijzen voor losse cursussen of het alles-in-één pakket

 • Updates: 7.

 • Support: 8.5.

 • Eenvoud: 9. Erg makkelijke beginnersmethode

 • Functies: 8.5. Uitstekende, praktische video’s

Wat maakt Pianoles van René uniek ten opzichte van de concurrent?

René is een zeer ervaren pianodocent die gebruik maakt van een bewezen effectief 5 stappenplan waarmee je in slechts 12 weken piano kunt leren spelen. De video’s zijn helder en kort en nodigen uit om te blijven oefenen. Je kunt al oefenen vanaf 10 minuten per dag. Heb je hulp nodig? Dan word je uitgebreid ondersteund door René. De cursus is erg verslavend.

Een expert bespreekt de Pianolesmethode van René

De piano-expert die wij naar Pianoles van René hebben laten kijken, was ook erg te spreken over wat dit platform te bieden heeft. René is rechtdoorzee en heeft groot verstand van zaken. Zijn pianocursus deugt niet alleen op technisch vlak, hij is ook nog eens toegankelijk en uitnodigend, waardoor je als cursist eerder geneigd zult zijn het onderste uit de kan te halen.

Waarom kiezen voor Pianoles van René en geen gratis Google of YouTube cursus?

Pianolessen kom je bijna overal op het internet tegen. Je hoeft maar een zoekopdracht in te geven, of je komt zo een tiental resultaten tegen. Maar een volledige cursus als Pianoles van René vind je niet zo snel. Voor alle complete cursussen zul je moeten betalen en dan is Pianoles van René één van de goedkoopste. Een gratis alternatief geeft beperkte informatie en 0.0 begeleiding. Juist die begeleiding maakt dat deze cursus zo ontzettend waardevol is.

Voor wie zijn deze pianolessen geschikt?

De pianolessen zijn geschikt voor beginners. Of voor mensen die in het verleden wel piano hebben gespeeld, maar de meeste technieken verleerd zijn. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je actief met de lessen aan de slag zult gaan en dat je echt in korte termijn dingen wilt leren.

Pianoles van René op Youtube

Wil je op laagdrempelige wijze ervaring opdoen met spelen op de piano, dan doe je dit via het YoTube kanaal.

Conclusie van onze review: zijn de kosten van Pianoles Van René het waard?

De cursus vonden we gewoon erg volledig en we hebben ervaren dat we waar voor ons geld kregen. Vooral doordat we lekker vrijuit met René mochten communiceren via Whatsapp en mail. Alle leerlingen van René mogen dat namelijk gewoon doen, wat een dik pluspunt is.

De kosten voor Pianoles Van Rene hebben we dus graag gemaakt om lekker hard vooruit te gaan met onze pianovaardigheden. Het heeft dus gewoon een goede prijs, helemaal als je het via de actiepagina aanschaft.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
Jij Kan Dit OokDe cursus is zeer uitgebreid en van goede kwaliteit. Naast video’s, audio en PDF’s is er een community en kun je contact onderhouden via e-mail. De reviewer vindt dit de meest uitgebreide pianocursus die er is. De prijs is het waard, voor zowel beginners als mensen die al een tijdje piano spelen.
PP ReviewsDeze bron geeft aan dat de cursus bij deze partij iets meer kost dan bij andere leraren, maar dat je daarvoor ook meer terug krijgt. René is verder een prettig persoon om les van te krijgen. Ook deze reviewer is te spreken over de community. Je kunt feedback via deze community krijgen op je prestaties.
ReviewhuisDe reviewer is erg te spreken over René Knops en diens gehele programma. Hij wordt omschreven als “oprecht”. Zijn cursus is van goede kwaliteit, wat ook terug te zien is in positieve reviews van gebruikers. Het Pianoles van René programma is zeer compleet. Het ledengedeelte zorgt voor een dikke plus. Men is enthousiast over de cursus, vooral als je nog wilt leren piano spelen. De kwaliteit van de cursus is goed en het programma is compleet. Ook hier wordt de community weer als positief element genoemd. Pianoles van René wordt omschreven als “meest uitgebreide pianocursus” die de reviewer tot dusver heeft gezien. De cursus geeft zeker waar voor zijn geld en is geschikt voor zowel beginners als herstarters. Ook de vervolgcursus is van hoog niveau. René geeft praktisch en eenvoudig uitleg, wat ervoor zorgt dat je de kennis snel in praktijk zult kunnen toepassen,
B GreatDe reviewer noemt de cursus in één woord “geweldig!”. Piano leren ging heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat elke les geduldig stap-voor-stap wordt uitgelegd. Jij hoeft alleen maar na te apen. Deze persoon vindt de cursus helemaal geweldig. Hij heeft veel sneller leren piano spelen dan hij dacht, terwijl hij er van te voren niet echt vertrouwen in had. De stapsgewijze aanpak heeft gewerkt. Hij raadt iedereen die piano wil leren spelen deze cursus aan.
PianokennerHet voornaamste aspect van de cursus vindt deze bron de community. Je kunt er vragen stellen of andere berichtjes aan elkaar sturen. De kwaliteit van de lessen is goed en er zijn ook regelmatig updates. De reviewer geeft aan dat zijn vaardigheden sterk zijn verbeterd door de cursus.
Piano Spelen LerenHet programma om piano te leren spelen wordt als zeer compleet ervaren. Het is bruikbaar voor zowel beginners als gevorderden en elk niveau daar tussenin. De cursus is betaalbaar en de community ondersteunt je leerproces.
Review LandDe cursus is leuk opgezet en je leert snel piano spelen. Ook zonder ervaring kun je met de cursus prima uit de voeten. Het grote voordeel van de online cursus is dat je je eigen ritme kunt bepalen. Ook deze cursist vindt het aanbod betaalbaar.
Review KeizerDeze reviewer geeft aan dat het juist niet geschikt is voor gevorderden, maar dat het vooral voor beginners een goede cursus is, of als je piano spelen als hobby hebt. De kwaliteit van de audio en video is uitstekend en de trainer inspireert tijdens de lessen.
Muziek UniversiteitRené laat met zijn cursus zien dat pianospelen voor iedereen is weggelegd. Met het programma zul je binnen enkele weken al je favoriete nummers kunnen naspelen. De cursus is een absolute aanrader.

Contact leggen met René

Zoek je contact met René? Je vindt het via zijn website PianolesvanRene.nl. Stuur gewoon een mailtje naar [email protected] en je je zult zien dat je snel uitgebreid antwoord ontvangt. Het bedrijf is gevestigd aan de Berkelseweg 15, 5056 BJ te Tilburg, KvK nummer 17254652.

De evolutie van pianoles

Vroeger moest je voor pianoles een docent opzoeken of naar de muziekschool gaan. Vandaag de dag gaat alles lekker vanuit huis, wanneer het jou uitkomt. Je doet waar je zin in hebt, zonder dat er iemand in je nek staat mee te hijgen. Toch wel makkelijk, dat internet.

Alternatieven voor Pianoles van René

Beste algemene keuze als alternatiefOnlinemuziekacademie.nl – vindt uitgebreide cursussen om online piano te leren, voor beginners en ervaren spelers.
Onze persoonlijke favoriet als alternatiefPianospelenmetcor.nl – Cor of René? Beiden zijn ervaren rotten in het vak met een talent voor het overdragen van hun kennis
Beste budgetoptie als alternatiefPianolesonline.com – Hier vind je pianolessen voor eerlijke en scherpe tarieven.

Conclusie: is Pianoles van René een aanrader?

ReviewPianoles van René
SamenvattingWat ons betreft is Pianoles van René ongeëvenaard voor de beginnende en herstartende pianospeler. De cursussen zijn eenvoudig in opzet, bieden veel praktische kennis en de instructies houden je gemotiveerd. Pianospel is niet echt ons ding, maar René heeft ons er onmiskenbaar beter in gemaakt.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns eindcijfer:  9.4 uit 10.

Jouw piano vervolgstap

Zelf beginnen met piano? Dit is je kans, want Pianoles met René is tijdelijk voor een nog scherper tarief beschikbaar. Je betaalt veel minder voor een muziekschool of een docent aan huis en krijgt dezelfde kwaliteit service. Wacht niet langer en breng snel een bezoek aan Renés website.

FAQ: veel gestelde vragen over Pianoles van René

 • Vanaf waar kun je de lessen bekijken?

Vanaf iedere internetbrowser kun je Pianoles van René bekijken. Ervaar je toch nog problemen bij het afspelen van video’s, dan wordt je aangeraden naar de nieuwste versie te updaten.

 • Kun je de video’s ook vanaf je mobiel bekijken?

Ja, dat kan. Elk van de video’s is mobielvriendelijk. Ze werken in principe op elk mobiel apparaat dat over een werkende internetverbinding beschikt. Ook kun je gebruikmaken van de gratis app.

 • Hoe ontvang je inloggegevens?

Inloggegevens ontvang je nadat je een nieuw wachtwoord hebt aangemaakt. Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kun je klikken op “Wachtwoord vergeten” in het beginscherm en het aanpassen.

 • Wat voor soort instrument heb je nodig?

Tijdens het oefenen, heb je een toetsinstrument nodig. Het beste is een keyboard of piano met 88 toetsen. Deze toetsen dienen gewogen te zijn. Starten kan al vanaf een keyboard met minstens 48 toetsen. Je kunt oefenen op vleugels, maar ook synthesizers en digitale piano’s. Zelfs op orgels.

 • Voor welke leeftijd is de cursus geschikt?

In principe is de cursus voor elke leeftijd: jong en oud. Al wordt met een vaardigheid als pianospelen wel aangereden hier vroeg mee te beginnen, want jong geleerd is oud gedaan. Op Nederlandse muziekscholen zie je dan bijvoorbeeld ook meer kinderen dan ouderen. Pianoles kan ook gevolgd worden voor kinderen onder de 12 jaar, al vanaf een jaar of 4-5.

Begin hier (tip: 30 dagen proberen via de garantieregeling)

Voor ons was het prettig dat we de zekerheid kregen om terug te kunnen komen op onze beslissing. Als je binnen 30 dagen niet tevreden bent, krijg je een refund en kun je er alsnog mee stoppen. René vindt het namelijk ongelooflijk belangrijk dat zijn leerlingen tevreden zijn met de inhoud van Pianoles Van René. Is dat niet het geval, dan krijg je zonder vragen je geld terug.

Op jouw geluk!