Ontspanning en voor jezelf zorgen is belangrijk. Dus wat is de beste sauna / spa / wellness / thermen van Nederland om te bezoeken in 2024? Hier vind je een kaart met de beste spa per regio. Lees verder…

Wat is de beste spa / sauna / wellness? We hebben ze opgesomd in onderstaande kaart

Op basis van reviews en ervaringen zijn de beste wellness-resorts van Nederland in kaart gebracht… ook letterlijk! Er zijn namelijk erg veel goede spa's in Nederland, dus de vraag kan beter als volgt gesteld worden: wat is de beste per regio? Daarom vind je de hieronder de beste sauna's van Nederland op de kaart. Een handig overzicht!

Hoe werkt deze kaart met beste spa / wellness-resort per regio?

Er is niet echt sprake van een beste sauna van Nederland. Wel kun je door middel van onderstaande kaart kijken wat de beste sauna's zijn per provincie of regio, zoals Brabant, Groningen of Noord-Holland.

Zie onderstaande kaart als een soort top 10 per provincie. Ook zie je op de kaart een aantal goede thermen in België. De kaart kijkt niet alleen naar populaire sauna's, maar ook naar sauna's met de hoogste beoordelingen.

De ervaringen over iedere sauna kun je onderaan de pagina zien nadat je op een specifieke sauna hebt geklikt. Ook vind je meer informatie nadat je geklikt hebt. Zoek je bijvoorbeeld een sauna met groot buitenzwembad of mogelijkheden voor overnachting (luxe wellness hotel)? Ook staat er steeds aangegeven op welke dagen er in de spa badkleding gedragen wordt.

Sauna & Wellness Kaart Nederland [Overzichtskaart]

Om extra op te letten bij je zoektocht naar de beste sauna

Tegenwoordig niet meer zo goed

Er zijn drie spa's die nog niet geüpdatet zijn in bovenstaande kaart. Deze spa's zijn de afgelopen tijd namelijk in kwaliteit omlaag gegaan:

 • Spawell bij Groningen is in 2017 overgenomen en heeft efficiency-slagen doorgevoerd waardoor het niet meer de kwaliteit biedt van voorheen.
 • Elysium in Bleiswijk (Zuid-Holland) is sinds de tweede helft van 2018 in veel opzichten achteruit gegaan.
 • Zwaluwhoeve is sinds 2018 erg druk door alle kortingsacties. De grote massa komt ernaartoe, waardoor het lastig kan zijn rust te vinden.

Een aantal voorbeelden van de beste wellness-resorts met overnachting in bovenstaande kaart

 • Thermae 2000 in Valkenburg (Zuid-Limburg)
 • Fontana Resort & Bad Nieuweschans, provincie Groningen, bij de grens van Duitsland
 • Thermen Bussloo, Gelderland
 • Spa Zuiver

Voorbeelden van nog een aantal goede wellness-resorts die niet vernoemd zijn op de kaart

In bovenstaande kaart zijn de beste landelijke toppers genoemd, zoals Wellness De Bronsbergen in Zutphen en Thermen La Mer in Almere. Toch zijn er een aantal resorts de moeite waard die nét buiten de kaart zijn gevallen:

 • Fort resort Beemster bij Purmerend
 • Sauna & beauty de Heuvelrug, provincie Utrecht
 • Sauna Drôme Putten (Gelderland)
 • Veluwse Bron
 • Spasense Eindhoven

Lees tot slot ook dit artikel over goed zorgen voor jezelf!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: