Wat zijn de beste en leukste bordspellen / gezelschapsspellen om te kopen? Wil je een gelukkig leven, dan ruim je tijd in voor gezelschapsspellen. Waarom? Omdat je tijd doorbrengt met familie en vrienden én omdat je van spel een belangrijk onderdeel van je leven maakt. Lees verder voor de beste aanraders (ooit)!

Wat voor bordspellen en gezelschapsspellen vind je in onderstaande top 10?

Je vindt in deze lijst de beste klassiekers en leuke nieuwkomers voor als je op zoek bent naar grappige spelletjes met vrienden en familie – voor alle leeftijden. Dus ook voor kinderen en volwassenen.

Onderstaande lijst met aanraders bestaat uit bordspellen, party-spellen en hilarische spelletjes voor binnen – ook voor grote groepen. Je vindt hier strategische spellen, tactische spellen en grappige gezelschapsspellen.

Het is dus een ideale lijst als je een spel zoekt voor je familieweekend, bij oud en nieuw of als iedereen thuis moet zitten.

De beste bekende klassiekers ooit én nieuwe bordspellen

In onderstaande lijst met aanraders vind je klassieke én nieuwe bordspellen voor volwassenen, kinderen en de hele familie. Zo vind je de populaire spellen van 999 games én de wat onbekendere spellen.

We beginnen met een top 10 van beste gezelschapsspellen en bekende spellen, en daarna vind je een lijst met extra gezelschapsspellen.

Goed, laten we naar de leukste gezelschapsspellen voor familie en vrienden gaan kijken, inclusief eventuele aanbiedingen bij Bol.com…

1 – Monopoly

Dit spel is ongeëvenaard leuk en blijft stevig op 1 staan. Houd je wel exact aan de spelregels, want dan is een potje heel goed te doen binnen een redelijke tijd. Ga je zelf spelregels veranderen en onnodig inflatie in het systeem brengen, dan kan het eindeloos doorgaan.

Tips om te winnen: ga voor de stations. Ga ook voor alle straten die op de eerste helft van het bord liggen, want daar komen de spelers veel vaker op vanwege ‘Ga naar de gevangenis', ‘Ga naar start' en andere kanskaarten. Neem ook de rode straten én plaats zoveel mogelijk 3 huizen op je eigendommen zodat de huisjes op zijn en je tegenstanders geen huizen meer kunnen kopen. 

2 – Risk

Een gestileerde wereldkaart… Het lijkt een simpel spel. Maar ondertussen kun je lekker bluffen en genieten van het leuke vechtsysteem. 

3 – Ticket to ride

Lijkt op  Risk, alleen dan mooier en een heel andere twist… zonder te vechten.

4 – Dobbelspelen, zoals Yahtzee

Yahtzee is een prachtig eenvoudig dobbelspel!

5 – Schaken, Dammen, Backgammon & Go

6 – Leuke kaartspellen, zoals bullshitten

7 – Jenga (met een twist)

8 – Stratego

9 – Catan

Het bord is iedere keer weer anders. Welke keuzes maak jij?

10 – 30 seconds

Het is een simpel spelletje: hoe meer termen je kunt beschrijven en raden, hoe meer stapjes je vooruit kunt zetten op het bord. Meer is er niet bij – behalve een dobbelsteen waarmee je strafpunten kunt krijgen.

Extra lijst met nog meer goede gezelschapsspellen

Wat zijn nog meer leuke bordspellen en gezelschapsspellen? Een extra lijst met aanraders…

Black Stories

Exploding Kittens

Cards against humanity

Voor als je niet het bordspel van Cyanide & Happiness kon bemachtigen.

Uno

Qwixx dobbelspel

Pandemic

Playstation / Nintendo / Xbox

Ook spelcomputers bieden heel veel gezelschapsspellen. Mario Kart, Fifa, Mario Party, Smash Brothers en shooters waarmee je Goldeneye-achtige tijden kunt herbeleven…

Rummikub

Keer op keer

Regenwormen

Codenames

Machi Koro

Azul

Koehandel

Kletspot

Rollit

Take 5

Patchwork

Boonanza

Saboteur

Betoverde doolhof

Zeeslag

Meditatief puzzelen

Vragenspellen

Vragenspellen zijn erg leuk. Wellicht ken je de Kletspot, Omdenken of wil je het serieuzer aanpakken met het Kernkwadranten-spel. Denk trouwens ook aan leuke spelletjes via apps, zoals Psych of Mad Libs.

Meer gekke spelletjes voor volwassenen

bekijk deze website eens voor extra ideeën.

Zelfbedachte spelletjes met pen en papier volwassenen

Ken je Kamertje Verhuren nog? Je kunt al heel veel leuke dingen doen met een pen en papier. Hier vind je meer voorbeelden.

Spelletjes via een app

De app “Pocket Party” begeleidt jou en je groep op allerlei leuke offline spelletjes te doen.

Veel plezier met de leukste en beste bordspellen uit de lijst

Dit waren de beste gezelschapsspellen en beste bordspellen ooit. Kies een gezelschapsspel uit bovenstaande les en geniet samen met je familie en vrienden. Nogmaals: spelletjes zijn een essentieel onderdeel van een gelukkig leven met vrienden en familie. Op jouw geluk!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: