‘Wat te doen op een (eerste) date…?' Zoek je date-ideeën en activiteiten-tips voor originele date-uitjes? In dit artikel vind je altijd wel een goed idee voor leuke romantische activiteiten. Zo heb je een originele (eerste) date. Zelfs in de winter, herfst of bij slecht weer heb je leuke dingen om te doen. Lees verder…

Wat voor leuke date-ideeën staan in dit artikel?

In dit artikel vind je voorbeelden van dates voor zowel in een date-fase als voor een relatie (date-avond). Het belangrijkste idee dat je hier eigenlijk uit mee zou moeten nemen, is dat jijzelf het best mogelijk date-idee bent.

De activiteit zelf maakt niet zoveel uit. Wat uitmaakt is dat jij je op je gemak voelt en weet dat de ander jou al leuk vindt. Anders hadden jullie geen date. Dit heeft weer van alles te maken met zelfvertrouwen.

Ook is het bijzonder dat jij een beetje de leiding neemt – want we gaan ervan uit dat je dit artikel opzocht omdat je iets leuks in gang wilde zetten. Hoe je de leiding neemt, lees je in dit artikel over het opbouwen van seksuele spanning. Belangrijk, want de andere persoon wil geen slappe hap.

Lijst met alle date-activiteiten: 188 ideeën voor een originele date

 1. Op #1 staat ‘koffie/theetje/drankje' doen, wat nogal ongemakkelijk is als ‘standaard date' waarin alle cliché-vragen over school, werk en hobby's langskomen… terwijl je wat afstandelijk tegenover elkaar aan een tafel zit. De oplossing? Benoem dit en stel voor om naar de spelletjeskast van het café te lopen. Pak er bijvoorbeeld Jenga uit en leer elkaar kennen terwijl alle ongemakkelijkheid op magische wijze wordt geabsorbeerd door het spelletje dat jullie ondertussen spelen. Nog een oplossing? Maak er echt een flirterige – en dus geen platonische aangelegenheid van door de ander naar een discreet plekje te nemen en een kus te geven. Of doorbreek dat hele patroon van een ‘standaard date' door even aan de barman te vragen om 30 seconden een vrolijk liedje op te zetten zodat jullie even met elkaar kunnen dansen. Zo, het ijs is gebroken en nu durven jullie veel meer tijdens het vervolg van de date.
 2. Een vragenspel. Dit kan prima gecombineerd worden met een ‘koffie/theetje' doen. Het punt van het vragenspel is niet om een spelletje te spelen. Het punt is juist om emotie-opwekkende en spannende vragen te stellen, in plaats van alleen maar over school, werk en ‘Heb je nog hobby's' te praten. Het maakt niet uit wat voor ‘vragenspel' je bedenkt. De meest basic vorm is om elkaar om de beurt spannende en grappige vragen te stellen en andere emotie-opwekkende gespreksonderwerpen te behandelen. Ook kun je een serieuzer spel doen waarbij je elkaar goed leert kennen, zoals het kernkwadranten-spel.
 3. Samen koken (en uiteraard ondertussen lekker zoenen). Doe samen ook de boodschappen en vraag van te voren wat de ander drinkt. En natuurlijk raken jullie in de keuken steeds afgeleid van het koken omdat jullie niet van elkaar kunnen afblijven.
 4. Eendjes voeren. Laat zien dat je respect hebt voor dieren.
 5. Strippoker. Of strippoker in het donker. Het zijn jouw regels. Bedenk maar wat.
 6. Chillen in de eigen achtertuin. Zelfgemaakte smoothie erbij (probeer eens vanille-ijs met wortelsap) en chill-modus aan!
 7. De optie die altijd mogelijk is: een wandeling, hand in hand. Bijvoorbeeld in het bos of een strandwandeling. Misschien zelfs in de mooiste uren, in de ochtenddouw of bij zonsondergang. Sterker nog, een wandeling kan er altijd als bonus bij. Gaan jullie ergens naartoe waar geen horeca is? Neem stoeltjes mee en in de winter zéker ook een thermoskan met chocolademelk.
 8. Neem een abonnement bij het poppodium bij jou in de buurt, waardoor je altijd gratis naar de onbekendere bands kunt gaan. Een Paradiso-pas kost maar 25 euro per jaar!
 9. Neem je date mee in jouw eigen wereld. Wat doe jij graag en waar kom jij graag? Dit zijn de beste soort dates.
 10. Neem een kijkje bij Tours&Tickets, de nummer 1 plaats voor informatie en tickets voor alle leuke dingen die je in Amsterdam kunt doen. Ook kun je op hun site enkele leuke activiteiten in de rest van Nederland en België vinden. Ook kun je via hun voor sommige attracties een ‘fast pass' aanschaffen zodat je geen wachtrij hebt. Lekker brutaal doen als je veel geld te besteden hebt!
 11. Karaoke-avond. Thuis achter de piano, met een microfoon of in een karaoke-bar. Uiteraard het meest romantische duet uitkiezen hè.
 12. Een museum is altijd een mooie plek, ook voor humor. ‘Dit schilderij heb ik gemaakt' (Terwijl je voor de Mona Lisa staat). ‘De schilder gebruikte stokken om te schilderen, en soms, als hij geen stokken kon vinden…' Mis in ieder geval niet het Rijksmuseum, Van Goghmuseum, Stedelijk MuseumTropenmuseum, Hermitage of neem een Hollandse Meesters-tour.
 13. Neem een museumjaarkaart: dan is er altijd wat te doen! Bijvoorbeeld bij Hermitage Amsterdam. Ga ook gerust naar kindermuseums!
 14. Neem een abonnement bij het theater bij jou in de buurt of houd Last Minute Ticketshop in de gaten om je te laten verrassen door een voorstelling. Bijvoorbeeld een opera! Kijk ook eens bij het Open BAC, het Griffioen of Crea in Amsterdam.
 15. Comedyshows en improvisatietheater. Ga bijvoorbeeld eens naar Impro Amsterdam, Flunknarf, Man Met Snor, Kaaswol, of het Nederlands Theatersport Toernooi. Het is een complete dag uit voor 15 euro. Is de volwassen editie nog ver weg, dan is de studenten-editie (NSK) ook erg leuk. Ook kun je door het jaar heen naar de lokale voorstellingen van je favorieten uit het toernooi.
 16. Check of de culturele studentenverenigingen van je stad binnenkort iets opvoeren. Zo is er een periode waarin iedere dag wel een voorstelling te zien is – uiteraard tegen studentenprijzen.
 17. Frisbeeën, Kubben of badmintonnen in het park.
 18. Picknicken. En wel met een echte klassieke picknickmand. Zorg ook voor een grote chill-mat en dikke speakers. Denk ook even fatsoenlijk aan alle andere benodigdheden, zoals fijn eten, drinken, wijnglazen, wijn, servetten, bloemen en muggenspray. Misschien ook een handdoek voor als zij moet plassen. Vergeet niet jullie initialen in een boom te kerven. Veel plezier!
 19. Naar de sterren staren. Dit herinnert je eraan hoe onbelangrijk je eigen problemen zijn.
 20. Bordspellen. Dit is een erg goede manier om elkaar beter te leren kennen. Denk aan de klassieke spellen zoals Risk, maar ook aan de nieuwe spellen die opduiken. Zo is het 10 euro kostende raadselspel Black Stories een populaire aanrader.
 21. Puzzels.
 22. Ijsbrekers en energizers, met name de trust test! Durft ze het aan om achterover te vallen zodat jij haar opvangt?
 23. Open de e-mails van de NS eens wat vaker. Check NS Favourites of het tijdschrift Spoor. Daarin vind je uitstekende aanraders voor expo's, bars, eetadresjes en nog veel meer. Hetzelfde geldt voor de Kampioen van de ANWB.
 24. Sla Groupon eens open. Daar krijg je altijd wel een verrassend idee.
 25. Maak een fotoboekje van alle foto's waarop jullie samen op staan.
 26. Videogames! Hierbij leer je elkaar het beste kennen bij een serieuze game, zoals Simcity, Rollercoaster Tycoon of Planet Coaster.
 27. Een boswandeling, of zelfs hiking. Bonustip: laat je extra verwonderen door de geuren van de natuur door net ná de regen of zelfs tijdens de regen te gaan (met een goede poncho). Neem ook eens een afvalprikker mee en maak afval schoon wat jullie rond zien slingeren.
 28. Het strand. Fix een bal, parasol, koelbox, chill-mat, speakers, een emmer voor een fatsoenlijk zandkasteel, veel water en smeer goeie boterhammen. Daarmee kun je heel wat uren chillen op het strand. En misschien wel romantisch dansen in het ondiepe. Dit is bovendien het ultieme moment om je date zich trots te laten voelen dat hij/zij met jou mag daten: pronk trots met hem/haar door even een arm om de ander heen te slaan.
 29. Is het winter? Dan kun je ook naar het strand voor een strandwandeling (neem laarzen mee!). Is het geen winter meer, dan kunnen blote voeten ook!
 30. Van de zon genieten en (naar de overkant) zwemmen in een meer.
 31. Naar het zwembad.
 32. Skeeleren. Neem je inline skates mee en ga touren op de boulevard.
 33. Pottenbakken- of schilderles. Pak een gigantisch vel en maak er een meesterwerk van.
 34. Bar hopping.
 35. Een lig-concert.
 36. Een kanaal-rondvaart in Amsterdam. Er zijn veel verschillende (romantische) mogelijkheden: Cruise like a local, Avond cruiseCandlelight cruise, Diner cruise
 37. De dierentuin. Burgers' Zoo, Wildlands Emmen en De Beekse Bergen zijn de toppers van Nederland. Daarnaast zijn Artis, Antwerpen Zoo en Blijdorp erg mooie stadsdierentuinen. Ook Planckendael in Mechelen en Dierenrijk in Nuenen zijn heel leuk voor het zuiden.
 38. Keukenhof! Tickets vind je hier…
 39. Naar de bioscoop – en ga ook eens naar een film die 100% zeker slecht gaat zijn. En een film waarvan jullie nooit kunnen raden waar die over zou kunnen gaan.
 40. Netflixen. Met of zonder chill. Sowieso met hapjes. En het beste is eigenlijk: heel dat Netflix weghouden. Gewoon quality time op de bank zonder schermen. Geen film. Gewoon met elkaar zijn en verder niks.
 41. Op een speciale manier een film of serie kijken. Bijvoorbeeld tijdens een picknick onder de sterrenhemel met knusse slaapzakken. Vergeet uiteraard geen chocomelk en potje met waxinelichtjes mee te nemen voor als het donker wordt. Ook kun je een soort bingo-spelletje doen: iedere keer dat er in de film een bepaald woord gezegd wordt of een bepaald personage langskomt, moet je een slokje nemen. De verliezer moet uiteraard iets aan de winnaar geven… Ook de horror-filmavond is geweldig: maak het zo donker mogelijk en zet een enge film op.
 42. Trips naar Ikea en speel daar verstoppertje. Hier is trouwens genoeg inspiratie voor humor. Heb je de Ikea-grappen uit de film 50 Days of Summer gezien? Houd bij de keuken een gesprek aan de eettafel “Wat wil je voor eten (kijk in de koelkast)”. In slaapkamer: “Wil je het doen?”. Gooi dingen naar de ander. Met kinderspeelgoed spelen. Onze 3 keukens schoonmaken. Ik had gisteren al junior van school gebracht dus vandaag jij. “Super handig bij de Ikea, ik heb hier net m'n vriendin gedropt.” “Ik weet niet hoe ik je dit moet zeggen.. Maar {er zit een Chinese familie in onze slaapkamer}.” Dat soort flauwe grappen.
 43. Houd een ‘geen elektronica'-avond. Lees samen een boek, ga voor wandelingen, sneak in plekken waar je niet mag zijn (partycrashen bijvoorbeeld).
 44. Lees samen een (luister)boek of lees aan elkaar voor. Het is interessant omdat jullie iedere vijf minuten kunnen pauzeren en er gedachtes over kunnen uitwisselen.
 45. Houd een bel-date. Ieder blijft gewoon thuis en jullie hebben een heerlijk gesprek over de telefoon. Voor veel mensen is dit erg prettig: minder prikkels en een fijner gesprek.
 46. Ontdek een gebied, stuk natuur of stad met een speciaal vervoermiddel, zoals een step, bootje, buggy of quad.
 47. Doe samen een kroegentocht: één drankje en dan door naar de volgende kroeg!
 48. Neem samen een cursus. Bijvoorbeeld dansles, schilderen, drama of een Boom Chicago-improvisatiecursus! Bekijk ook eens de theaterschool-agenda van het AHK. Of ga voor een zelfontwikkeling-cursus. Het leuke is, je mag deze cursussen vaak gratis nogmaals meedraaien, maar dan op een niveau hoger: als mentor.
  date ideeen voorbeelden
 49. Geen wandeling en ook geen lange wandeling, maar een mega-lange wandeling in een natuurgebied waar je in weilanden kunt liggen en in beekjes kunt lopen. Ga ook eens naar een afgelegen plek, bijvoorbeeld in de Achterhoek in landgoed Mensink. Dat is te bewandelen vanaf station Winterswijk-west.
 50. Houd een avond met een diep gesprek om elkaar extra goed te leren kennen. Gebruik eventueel deze 198+ diepe vragen.
 51. Speel ‘Ask Reddit‘ tijdens het eten. Ga naar de sub-website ‘Ask Reddit‘ en beantwoord de vragen die daar gesteld worden.
 52. Speciaal voor stelletjes die al langer daten: speel friend tag. Dit is bekend van Youtube, maar het kan ook gespeeld worden zonder dat duizenden fans mee zitten te kijken.
 53. Onderzoek eens welke lokale activiteiten er zijn. In Eindhoven heb je bijvoorbeeld de lichtjesroute, Glow en Dutch Design Week.
 54. Reserveer bij een koksschool om te komen eten tijdens een oefenavond. Goedkoop en leuk voor de studenten.
 55. Het plezier van niks doen. Serieus. Wat is nou echt leuk? Stiekem is niks doen het allerleukst. Ik zou een uur met mijn partner op de bank kunnen zitten, naar haar adem luisteren, voor me uit kijken en gewoon het ‘zijn' voelen. Het is heilig: de vreugde van levend zijn. Lees maar eens dit artikel over het hier-en-nu. Dus: ben jij de man, laat jouw dame dus maar gewoon beginnen met een minuutje stil zijn in jouw armen. Heb totaal geen plannen samen – om te doen of om naartoe te gaan – behalve van elkaar houden. Jullie hebben niks nodig. Soms is een simpele, mindful date in je tuin met een kop thee genoeg al veel.
 56. In het verlengde van de vorige tip: partner-meditaties. Op deze pagina vind je een aantal prachtige oefeningen.
 57. Een mindful tantra-avond. Even alle schermen uit en een fijne gezamenlijke meditatie.
 58. Een date tussen jou, de ander en de stilte. Gewoon een avond niks zeggen en elkaar aankijken.
 59. Wanneer ze langskomt, gooi je haar direct op je bed en knuffel je elkaar helemaal kapot. Daarna vallen jullie in slaap.
  date ideeen voorbeelden
 60. Samen vrijwilligerswerk doen.
 61. Leer samen een taal.
 62. Kijk voor inspiratie (en tickets) bij Doenkado.
 63. Genieten van een musical, lachen tijdens een comedy-avond of meedoen aan een leuke workshop? Kijk dan hier bij Actievandedag voor de voordeligste avondjes uit.
 64. Tuinieren.
 65. Kunstgalerijen.
 66. Lazy sunday thuis. Wel met fitnessoefeningen. Wat jullie onder fitnessoefeningen verstaan laat ik aan jullie over.
 67. Ga samen naar klassieke muziek. Daar groeien je hersencellen van aan.
 68. Blijf samen thuis op de bank om te luisteren naar klassieke muziek.
 69. Naar een gala, bal of dansfeest. Uiteraard geef je als man je partner een corsage.
 70. Uitgaan en lekker dansen! Gewoon een ouderwetse stapavond inclusief döner, goede oordopjes en ruzie uitlokken met dronken mensen. ‘Had je wat!' Maar even serieus: als je al langer aan het daten bent met elkaar, ga dan niet saai bij elkaar staan met een drankje. Spreek samen andere interessante mensen aan, want je kunt de gekste figuren tegenkomen.
  date ideeen voorbeelden
 71. Leer een nieuwe vaardigheid, zoals knopen leggen of programmeren.
 72. Samen naar de fitness gaan. Wist je dat er vele partneroefeningen zijn? Of gewoon thuis met lichaamsgewicht. Yep, dat was dubbelzinnig… In ieder geval: doe met z'n tweeën workouts, deel je personal trainer, doe mee met een groepsles of reserveer een faciliteit zoals de boulderwand, het tennisveld of squash court.
 73. Is het een van jullie eerste dates? Laat de ander dan zien hoe het is om jou als partner te hebben. Neem de ander gewoon mee in twee of drie uurtjes van je dag.
 74. Sla Facebook-events eens open om te kijken wat voor festivals er zijn. Je kunt ook zien waar vrienden naartoe gaan.
 75. Stiekem hebben we hier middenin de lijst een van de beste date-ideeën verstopt: vrouwen werken hard. Als het niet voor hun carrière is, dan is het wel voor hun kinderen of vrienden en familie. Soms wil zo'n vrouw gewoon niks anders horen dan dat jij vrijdagavond even langskomt met een goede fles wijn, een lekker dinertje voor haar maakt, een warm bad laat vollopen om haar lekker te verwennen en haar in haar meest comfortabele zitplek zet zodat ze heerlijk kan ontspannen.
 76. Bouw samen een fort/kussen, stoelen- en -lakenkasteel.
 77. Samen de buren ontmoeten (die je nog niet kent).
  date tips ideeen
 78. Bezoek de zwarte markt in Beverwijk.
 79. Bezoek een vlooienmarkt – of nog beter – verkoop zelf je rotzooi op een vlooienmarkt.
 80. Maak samen jullie dromenlijst of dromenbord.
 81. Samen iets kopen en ‘good cop, bad copspelen om een goede prijs af te dingen. Bij het onderhandelen speelt een van jullie de sympathieke klant en de andere gaat het product steeds afkraken. De sympathieke van de twee gaat op een gegeven moment als eerste de verkoper vragen om of de verkoper iets van de prijs af kan doen (de verkoper moet als eerste een bedrag genoemd hebben!) en ga steeds op die manier door.
 82. De speelgoedwinkel. Daar vind je veel inspiratie voor flauwe grapjes. ‘Hey kijk: meneer kikker, meneer kikker wil hallo zeggen.'
 83. Koop in de speelgoedwinkel direct stiften, verf en papier om jullie verhaal op te schrijven/te tekenen tijdens je picknick. Of ga vingerverfen bij maanlicht.
 84. Knutsel thuis iets moois.
  date tips ideeen
 85. De kinderboerderij. Hoe schattig is het om de kleine peuters daar wat paardenbloemblaadjes en wortels te geven om de dieren te voeren!
 86. Een échte boerderij. Bijvoorbeeld de geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Daar hebben ze ook varkens en je kunt het eten van de boerderij kopen.
 87. Bezoek een arcade-hal, zoals Puck of Ton Ton in Amsterdam. Of bezoek een e-sport-vereniging.
 88. Probeer zoveel mogelijk te profiteren van de I amsterdam City Card. Hiermee krijg je namelijk gratis entree tot de belangrijkste Amsterdamse musea & attracties (meer dan 60), krijg je een gratis rondvaart en maak je onbeperkt gebruik van het OV in Amsterdam (bus, tram & metro).
 89. Maak een eigen film.
 90. Een date op afstand? Houd een Netflix Teleparty. Dan kijk je samen naar dezelfde show en kun je ondertussen met elkaar chatten.
 91. Geef elkaar een massage. Leer de verschillende technieken samen of in eigen tijd.
 92. Heeft het gesneeuwd? Pak je slee mee naar een heuvel en glijd er vanaf.
 93. Heeft het gesneeuwd? Maak een mooie sneeuwpop. Misschien kun je nog wat hulp krijgen van vrienden uit de stad.
 94. Op deze single-site vind je nog meer leuke ideeën.
 95. Check meetup.com en vind iets rondom jullie interesse.
 96. Favoriete Youtube- en Dumpertfilmpjes met elkaar delen. Maak er een heuse marathon van.
  date tips ideeen
 97. Naar de sauna. Maak het extra speciaal door naar Zuid-Limburg te gaan: Thermae 2000.
 98. Proeverijen.
 99. Acro-yoga of partner-stretching. Perfect voor twee mensen. Of gewoon lekker normale stretches. Er is altijd wel een sportief iemand in de buurt die jullie daarin kan begeleiden.
 100. Een specifieke sport, zoals tennis, krav maga of zwemles. Huur een speciale coach in die jullie hierin begeleidt.
 101. Meld je aan bij een studentenvereniging, ook al zijn jullie geen student meer. De activiteiten blijven leuk.
 102. Zoek je een originele date? Bezoek een ‘Ecstatic Dance'. Wat het is? Dansen, maar dan met nog meer extase… dus extremer! Alsof je een heleboel hippies bij elkaar ziet dansen. Alleen zijn ze niet high van drugs, maar van de muziek en expressie. Intens feesten!
 103. Organiseer samen een huisfeest. Beter nog: doe dit regelmatig.
 104. Een avondje koken met (gemeenschappelijke) vrienden.
 105. In de zomer lekker in de tuin vertoeven bij vrienden met een lekker grote tuin.
 106. Samen pannenkoeken, brownies, muffins, rocky roads, taart of bonbons bakken.
 107. Doe samen een wens bij een vallende ster (of een paardenbloem).
 108. Check op Facebook wat voor evenementen er door vrienden georganiseerd worden. Wie weet vind je een of andere bizarre workshop waarbij er iets heel geks of extreems gedaan wordt door een ‘aparte' vriend.
 109. Naar de kerk of pinkstergemeente voor betekenisvolle activiteiten, bijvoorbeeld vredesbijeenkomsten, gebeden en gospel.
 110. Is het lente? Check dan de parken waar veel bloesemdragende bomen staan. Denk bijvoorbeeld aan de Kersenbloesem in het Amsterdamse Bos.
 111. Huur een bootje om te gaan varen. Bijvoorbeeld op het Ijsselmeer of in Friesland. Zeilboot, speedboot, waterskiën… het kan allemaal en aan het einde van de dag pak je de zonsondergang mee.
  date tips ideeen
 112. Ga naar de speeltuin (een grote!) om als kinderen te kunnen spelen.
 113. Check op spirituele agenda's en spirituele websites wat voor spirituele activiteiten en workshops er zijn. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de exposities en activiteiten in Centrum de Roos.
 114. Lees aan elkaar voor.
 115. Maak voor elkaar ter plekke een liefdesbrief / liefdesgedicht. Dit kunnen jullie op papier schrijven of hardop improviseren, bijvoorbeeld gebaseerd op de dag die jullie beleefd hebben of op een willekeurig onderwerp.
 116. Eet een keer gezellig mee met de oude hippies. Je kunt altijd lachen met deze mensen. In iedere grote stad wordt er wel ergens goedkoop voor ze gekookt. In Eindhoven heb je bijvoorbeeld De Burgers in de Hertogstraat.
 117. Schrijf je samen in voor speed dating. Dit is grappig voor als je in een relatie zit, omdat jullie iets ‘undercover' doen. En komen jullie op een gegeven moment tegenover elkaar te zitten tijdens het speeddaten, speel dan als toneelstukje extreem awkward en needy. “Wow, ik heb eindelijk de ware ontdekt. Ongelooflijk, ik ben het eens met alles wat je zegt!” Of ga opeens vol passie en verliefdheid hand in hand al aan tafel zitten. Ook kun je elkaar opdrachten geven, zoals: verwerk zoveel mogelijk kindershows in je gesprek. Stoot de ander zo hard mogelijk van je af. Draai na iedere vraag van de ander een rondje op je stoel.
 118. Omring elkaar met gezellige nerds in een LARP-vereniging tijdens een bijzonder bordspel.
 119. Bekijk foto's van elkaar.
 120. Misschien niet zo origineel maar ook niet vanzelfsprekend: ga naar een dansavond met wereldmuziek. In Amsterdam heb je bijvoorbeeld de Braziliaanse dansfeesten van Munganga.
 121. Ga voor een vroege date zodat jullie ergens met een goed uitzicht de zonsopgang kunnen bekijken.
  date idee
 122. Bezoek een foodfestival. Dat is muziek en eten in één.
 123. Laat de hond uit en ga lekker naar het bos!
 124. Geniet in de natuur van een Landal-park.
 125. Doe iets met de feestdag van het moment. Is het kerst? Houd samen een kerstboommoment. Is het halloween? Verkleed je super mooi en ga op stap. Is het 5 december? Verkleed je als sint. En zo kun je dat met alles doen. Houd je een huisfeest? Neem dan ook hapjes en drankjes in de kleuren en het thema van de feestdag.
 126. Zoek op welke internationale feesten er allemaal vandaag of binnenkort plaatsvinden, voer de rituelen uit en vier het eventueel samen met mensen van dat land. Denk bijvoorbeeld aan het Chinese of Midden-oosterse nieuwjaar. Of denk aan de Spaanse kledij tijdens Spaanse feesten. Zijn jullie in Parijs, kijk eens of je een frans hoedje kunt vinden en andere Franse elementen kunt dragen.
 127. Doe jullie foute kleren aan en ga naar fout feest.
 128. Neem bellenblaas mee en houd een bellenblaas-middag.
 129. Check of jullie favoriete Spotify-artiest in de buurt een concert geeft. En gun de kleine artiesten ook wat, zoals de sympathieke André Pronk.
 130. Ga naar een kermis (net zo romantisch als Grease). Kijk ook over de grens, bijvoorbeeld voor de Rijnkermis die 2,5 x zo groot als de Tilburgse kermis is. Of kies een attractiepark. Houd het niet bij de Efteling maar word samen een echte pretpark-bingo-speler door er zoveel mogelijk af te strepen. Kijk ook eens dichtbij over de grens en lach samen om de verwaarlozing van het ooit zo sfeervolle Bobbejaanland. Ook de kleinere parkjes zijn gezellig, zoals Wunderland Kalkar. Of neem de mooiste wandelroute van de Efteling.
 131. Doorzoek wat voor trampoline– en springkussenparken er zijn.
 132. Check www.publiek-gezocht.nl om een TV-programma bij te wonen.
 133. Ben je een man en date je een vrouw? Zeg de magische woorden: “Ik neem je mee shoppen, daarna neem ik je mee naar je favoriete lunchplek en we sluiten af met een film.” Shop voor elkaar en kies uit welke kleding goed bij de ander past.
 134. Ga naar de schaatsbaan.
 135. Ga naar de spa en/of een schoonheidssalon.
 136. Bekijk het unieke concept van Stay Okay: combineer een leuke activiteit in combinatie met een hostel-overnachting.
 137. Houd een watergevecht. Pak het serieus aan met serieuze spelregels door er tikkertje van te maken. Wanneer je geraakt bent door een waterballon (die niet heel blijft), ben jij de volgende tikker.
  date idee
 138. Ga naar een trampolinehal.
 139. Neem een toneelstuk of speelfilm van elkaar op.
 140. Ga naar een DJ-workshop, want muziek maken is een van de meest creatieve en vreugdevolle dingen van het leven.
 141. Date in het donker! Je kent het misschien wel van het TV-programma. Het goede nieuws is dat wanneer je een ruimte zonder ramen kent, je dit ook gewoon zelf kunt doen!
 142. Speel samen een hilarisch app-spel op de telefoon, zoals Psych od Mad Libs.
 143. Ga uit eten. Vrouwen willen nou eenmaal horen: “Ik heb een tafel voor ons gereserveerd.”
 144. Doe een Cinema Culinair: je krijgt het eten wat ook in de film die je aan het kijken bent, gegeten wordt.
 145. Smoothies, koffie of thee met honing zuipen.
 146. Een huiskamerconcert: zoek op welke rondreizende artiesten in je buurt zijn, bedenk een passende beloning voor de artiest, zorg voor hapjes en drankjes en nodig eventueel vrienden uit.
 147. Houd samen een opruimdag. Ja, ook dat is romantisch. Juist dat is liefde.
 148. Haal extra inspiratie uit de website van Tripadvisor.
 149. Houden jullie beiden van voetbal? Maak dan een leuke voetbalreis via Voetbalticketexpert. Of pak gewoon in de buurt een voetbalwedstrijd mee. Een seizoenskaart is helemaal genieten.
 150. Weet je wat echt leven is? Bewegen, fit zijn en sporten… maar dan wel buiten. Doe dus mee aan een survivalparcours. Zo'n dag is trouwens een ideaal moment om te verbinden. Grijp deze dag dus ook aan om stil te staan bij het leven en samen mooie reflectievragen door te nemen.
 151. Schrijf je samen in voor een mud run. Dit is een hindernissenparcours in de modder. Train hier ook samen voor!
  date idee mud run
 152. Ga wadlopen in het noorden van het land.
 153. Ga samen ‘zorben.' Dan ga je met zijn tweeën in een bal met zeepwater zitten en zo een heuvel afrollen.
 154. Word samen figurant. Via www.filmfiguranten.nl zoeken ze altijd mensen.
 155. Stel als doel om samen alle natuurgebieden / nationale parken van Nederland bezocht te hebben.
 156. Het Tropisch Tikibad in Duinrell is serieus heel gaaf. Heel veel toeristen gaan zelfs eerder hier naartoe dan naar de Efteling!
 157. Check de evenementen van het Dolfinarium. In het water gaan met de dolfijnen is ook heel cool!
 158. Ga naar community's, zoals community's voor expats of andere groepen.
 159. Landelijk bekende evenementen zoals Museumnacht Amsterdam of Utrecht Internationaal Comedy Festival. Ook kun je nagaan welke ‘dag van de {vul in}' het is, zoals ‘Dag van het dialoog…'
 160. Doe iets met kinderen, want zij leren je hoe je onbezorgd plezier kunt maken. Pas bijvoorbeeld samen op de kinderen van de buren.
 161. Lees aan elkaar voor. Kies een mooi roman of mooie poëzie.
  date idee voorlezen
 162. Doe in een openbare ruimte alsof je elkaar niet kent en versier elkaar met de meest onzinnige openingszinnen. Let vooral ook op de reacties van de mensen om je heen als jullie even later staan te zoenen.
 163. Doe mee met dit leuke initiatief van de horeca: Tasty Walk.
 164. Ga een weekendje weg via een goedkope vlucht. Of bekijk de aanbiedingen van Ryanair. Zorg voor een hotel of vakantiehuisje met jacuzzi en sauna. Ga op vakantie en kleed je uiteraard in de klederdracht van dat land. En zijn jullie de enige in kledingdracht, des te leuker. Pak ook de feestactiviteiten mee zoals je in Nederland Koningsdag hebt. Vaak vinden deze festiviteiten in weekenden plaats. Neem ook een klapstoeltje mee en geniet maximaal.
 165. Maak een kampvuur.
 166. Even een balletje trappen in het parkje. Ook volwassenen kunnen dit gewoon doen en het is super leuk. In onze jeugd was dat een heel avontuur, vooral als er andere kinderen kwam spelen.
 167. Een fort bouwen met stoelen en dekens.
 168. Op je balkon of in je tuin met het zonnetje.
 169. Doe samen een random act of kindness.
 170. Maak samen sieraden (en verkoop ze), bijvoorbeeld met klei of vilt.
 171. Bezoek een familieopstelling.
 172. Wandel in hofjes en botanische tuinen.
 173. Doe de Crazy 88 Challenge. Dit zijn 88 opdrachten die je zo snel mogelijk moet uitvoeren.
 174. Doe gewoon iets wat jullie gelukkig maakt. Misschien is dat zingen, misschien is dat dansen, misschien is dat in een achtbaan zitten en misschien is dat wel alle drie tegelijk.
 175. Zoek hoge date-locaties op, zoals een dakterras, toren of skylounge.
 176. Huur een tandem en maak een fietstocht. Neem lekker wat eten en drinken mee.
 177. Vind een locatie waar je de zonsondergang kunt zien.
 178. Ga partycrashen, bijvoorbeeld in een bruiloft, een buffet of een zwembad van een hotel. Een heel goede tactiek hiervoor is om een wijnglas met appelsap en een servet mee te nemen en daarmee binnen te lopen zodat het lijkt alsof je al eens binnen was geweest.
 179. Een restaurant. Geheime tip: laat de ander raden waar je hem/haar naartoe neemt om te eten. Bij de eerste gok zeg je: Ja! Dat was hem
 180. Bezoek de Kamasutrabeurs. Een van de belangrijkste Sutra's van het leven.
 181. Streep iets van jullie bucket list af.
 182. Ontdek samen een nieuwe hobby.
 183. Heb je elkaar lange tijd niet meer gezien? Houd dan simpelweg een knuffelfestijn.
 184. Organiseer een groots voedselgevecht. Met lekker veel slagroomtaart en yoghurt.
 185. Iets extreems zoals parachutespringen of paragliden.
 186. Geen escape room, maar een veel moeilijkere escape gevangenis.
 187. Wilde bloemen plukken tijdens een wandeling.
 188. Schieten met een geweer
 189. Niet zomaar een pretpark in de buurt, maar naar de grootste pretparken van Europa voor achtbaanfans, zoals Energylandia, Port Aventura of Europapark. Of als je wat dichterbij huis wilt: ga alle pretparken van België, Nederland en de Duitse grens af.
 190. Leer elkaars talenten aan elkaar. Geef een mini-workshop aan elkaar.
 191. Kijk eens naar de ideeën van dit artikel over ontspannende activiteiten.
 192. Begeleid elkaar in een Kundalini-activatie of andere dynamische meditatie. Vaak houdt dat gewoon in dat je lijpe trommelmuziek opzet en als een malle gaat trillen. Hey, je activeert hiermee je lijf en dat is veel belangrijker dan alleen maar praten.
 193. Doe samen iets goeds voor de wijk of je woonplaats. In dit artikel met relatie-tips staan suggesties voor dit soort community-activiteiten.
 194. Doe iets romantisch voor de ander. In dit artikel met relatie-tips staan suggesties om romantische dingen te doen.

Voor alle situaties goede ideeën voor een originele date!

Of het nou goed weer of slecht weer is, er is altijd wel een leuke activiteit te vinden in bovenstaande lijst. Test samen steeds een aantal van deze activiteiten uit tijdens date-avond en ontdek welke jullie favorieten zijn. Veel plezier met jullie romantisch dagje uit! En als je nog geen date had, vergelijk hier dan de beste datingsites en regel er eentje.

Hierna lezen:  Beste Bordspellen & Gezelschapsspellen Ooit [Top 10, Update 2024]

Maar… Tijdens de date dan? Hier vind je de beste datingtips

Hoe red je je dan tijdens de date? Klik hier om naar de beste tips te gaan voor een onvergetelijke (eerste) date.

Test deze ideeën direct uit: scoor een date via een datingsite

Als je met de ideeën van dit artikel komt om een voorstel te doen voor een date, is er een grote kans dat je een ja te horen krijgt. Probeer het eens via een goede datingsite, zoals onderstaande aanbevelingen:

Meer ontdekken over de juiste date-activiteiten en -ideeën?

Dit waren alle date-ideeën en leuke dingen om te gaan doen. Heel veel plezier met jouw romantisch dagje of avondje uit! Laat al jouw aanvullingen in de reacties achter. Neem tot slot ook een kijkje bij de uitgebreide dating-blogartikelen.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek