Zoek je goede hobby-boeken, vrije tijd-boeken en klusboeken? Hobby's maken het leven mooi. Daarom hebben we hier de 10 meest handige en populaire (e-)boeken op een rij gezet om aan de slag te kunnen gaan met een hobby. Lees verder voor de top 10 hobby-boeken…

1 – Iedereen kan haken & Haken voor starters

Haken is cool. Het is trouwens niet alleen cool, maar ook heel functioneel omdat je allerlei spulletjes zelf kunt haken. En ja, dat is 10 x mooier dan wanneer je goedkoop textiel van een winkel koopt. Onderstaande twee boeken zijn erg populair gebleken onder mensen die deze hobby willen oppakken.

Iedereen kan haken

Iedereen kan haken

Haken voor starters

Haken voor starters€ 16,50

2 – Kleuren voor volwassenen

Ja, het is een trend, maar kijk voorbij de trend en zie de ontspanning die je uit kleuren voor volwassenen kunt halen. Dat mindful tekenen zou zomaar heel erg welkom kunnen zijn. Ga eens aan de slag met mandala-kleurplaten.

3 – Iets moois én nuttigs in elkaar zetten voor in of rond het huis: leuke klusboeken

Er is geen mooiere hobby dan letterlijk iets in elkaar knutselen dat ook nog eens functioneel is. Hieronder vind je handige hobby- en klusboeken:

4 – Mindfulness of yoga

Even iets heel anders dan productief zijn. Dit is juist het tegenovergestelde daarvan: niks doen en je lichaam en verstand gezond maken.

5 – Fotografie

Het beste boek over fotografie focust zich op originaliteit en composities. Vergeet alle technische aspecten van fotografie, zoals sluitertijd en andere details zoals ISO. Als jij eenmaal hebt geleerd hoe je originele composities maakt, kun je zelfs met een webcam uit 1997 een fotowedstrijd winnen.

Praktisch handboek Fotografie

Praktisch handboek Fotografie€ 32,50

Er is trouwens ook een handige online cursus over fotografie. Hier leer je alles over fotografie.

6 – Online geld verdienen

Dit is geen conventionele hobby, maar misschien is het daarom juist extra interessant. Als je dit bovendien goed doet, kun je meer geld en vrije tijd creëren zodat je nóg meer hobby's kunt oppakken.

Bekijk onderstaande e-boeken en cursussen eens:

7 – Tarot

Tarot is een mooie hobby omdat je hiermee je creativiteit en intuïtie ontwikkelt. Bovendien kun je ook voor andere mensen intuïtieve boodschappen creëren en ze daarmee helpen. Hier kun je direct alles leren.

8 – Bucket lists afwerken

Gebruik je hobby-tijd om je eigen bucket list af te werken en gebruik deze boeken vol met bucket list-ideeën.

Het Bucketlist boek voor koppels

Het Bucketlist boek voor koppels€ 15,99

Het Bucketlist boek

Het Bucketlist boek€ 16,99

Het Bucketlist boek voor vrienden

Het Bucketlist boek voor vrienden€ 15,99

9 – Papegaaien of parkieten

Het is niet zo bijzonder om een papegaai of parkiet te hebben, maar wel als ze getraind zijn! Je bent pas een echte hobbyist als ze kunstjes kunnen. Dat leer je in dit pakket dat ook 47 uur aan videomateriaal bevat.

10 – Koken… en dan wel gezond

Koken is een populaire hobby, maar gezond koken is al wat specifieker. Gebruik bijvoorbeeld de bekende Afslank Receptenbijbel als jouw bijbel tijdens het ontdekken van deze nieuwe hobby.

Op jouw geluk!