Zoek je interessante boeken over psychologie? Hier vind je de top 10 beste psychologieboeken-aanraders van dit moment, waaronder interessante en populaire psychologische boeken die psychologen veelvuldig aanraden.

Waar gaan deze psychologie-boeken over?

De boeken in deze lijst gaan bijvoorbeeld over je brein, de liefde, een gelukkig leven, een simpel leven dankzij psychologie en omgang met andere mensen. Al deze boeken kunnen zowel door beginners als door gevorderden gelezen worden. Al zijn sommige boeken wat taaier (Ons Feilbare Denken) dan anderen (Steeds Leuker).

De leukste boekentip: extreem toegepaste psychologie met NLP

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Waarom beginnen we dit artikel met dit boek als aanrader? Omdat NLP juist de praktische doe-stappen toevoegt aan de psychologie die er al was. Daarom raden we dit doe-boek met 129+ leuke psychologische experimenten aan. Zie het inkijkexemplaar >>

Hieronder vind je de top 10-lijst van de beste psychologie-boeken

Laten we alvast met de top 10-lijst met psychologie-aanraders beginnen, en daaronder kun je een toelichting op de lijst vinden:

Mindgym, sportschool voor je geest

Mindgym, sportschool voor je geest€ 21,99

Patronen doorbreken

Patronen doorbreken€ 21,99

Steeds leuker

Steeds leuker€ 13,95

De logica van geluk

De logica van geluk€ 20,00

Essentialisme

Essentialisme€ 22,50

Ons feilbare denken

Ons feilbare denken€ 15,00

The Power of Habit

The Power of Habit€ 13,47

Ons creatieve brein

Ons creatieve brein€ 15,10

Happy

Happy€ 56,52

Like Switch

Like Switch€ 12,99

Wat voor psychologie-boeken vind je in deze lijst?

In bovenstaande lijst staan informatieve boeken over psychologie. Daarnaast vind je boeken die je psychologie leren in te zetten voor verschillende contexten zoals de liefde, een gelukkig leven, omgaan met andere mensen of een simpel leven leiden.

Het populaire boek Mindgym leert je psychologie in te zetten om een gezond leven te hebben vol met mentale fitheid. In het boek vind je weetjes, oefeningen en anekdotes die je hierbij helpen. Verschillende onderwerpen komen aan bod in dit boek.

Ook zitten er boeken in de lijst die specifiek op één onderwerp inzoomen: het boek Patronen Doorbreken gaat over de meest belangrijke psychologische techniek die je kunt toepassen om je leven te veranderen: nieuwe dingen doen en testen, waardoor oude patronen door kunnen breken.

Het meest praktische en simpele boek uit de lijst is ‘Steeds Leuker'. Het boek verveelt je nooit met lange achtergronden, maar geeft je enkel korte ‘psychologie-bites' die heel leuk zijn om te lezen. Wil je juist een diep boek lezen, dan biedt Ons Feilbare Denken een uitgebreide blik in hoe verraderlijk ons brein werkt én hoe we ervan kunnen profiteren in ons leven.

Veel leesplezier!

Heel veel leesplezier met deze online top 10-lijst van beste psychologie-boeken!