Wat zijn de beste boeken over geld verdienen, rijk worden, financiën en succes? Wat zijn de boeken die ambiërende rijke mensen lezen? Hier vind je de top 10 boeken over geld verdienen, rijk worden, succesvolle mensen en succesvolle ondernemers.


Snel overzicht: Deze boeken over rijk worden raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste mindset adviesHow Rich People Think: Dit boek geeft inzicht in hoe rijke mensen denken en wat we kunnen leren van hun mindset. We vinden het vooral interessant hoe de auteur heeft ontdekt dat denken als een miljonair daadwerkelijk helpt bij het aantrekken van rijkdom. >> Check laagste prijs
Beste financieel inzichtRijke pa arme pa: Dit boek belicht het contrast tussen twee gezinnen met verschillende financiële gewoontes. We waarderen vooral hoe het belang van financiën en de kracht van geld dat voor je werkt, wordt benadrukt. >> Check laagste prijs
Beste positieve benaderingThe Science of Getting Rich: In dit boek staat centraal hoe je relatie met geld en positieve gedachten daarover van invloed zijn op je welvaart. We vinden het verrassend hoe gedachten over geld zo'n impact kunnen hebben op werkelijke welvaart. >> Check laagste prijs

Wat voor boeken vind je in deze lijst?

De boeken uit deze top 10-lijst gaan over geld verdienen, rijk worden en succesvol worden, en het bijzondere is: als je succesvol wordt, dan is de kans groot dat je miljonair wordt.

Dankzij deze boeken weet je dus precies hoe miljonairs denken, hoe ze over financiën denken en wat ze ervoor over hadden om succes te bereiken. Sommige boeken gaan over één specifiek persoon, zoals Steve Jobs, en andere boeken zijn weer bundelingen van de succesprincipes van honderden miljonairs.

De lijst met beste boeken over rijk worden

Hieronder vind je de aanraders. Daarna vind je een toelichting op de lijst.

Bovenaan de lijst vind je How Rich People Think. De auteur van dit boek heeft honderden miljonairs en miljardairs geïnterviewd om erachter te komen wat ze precies hebben gedaan voor hun rijkdom. Een van de grootste lessen die hij leerde, is dat je moet doen alsof je een miljonair bent. Als je als een miljonair denkt, zal je algauw merken dat het makkelijker wordt om miljonair te worden. De auteur merkte dat het geld eenvoudig naar hem toe kwam.

Op nummer twee vind je het verhaal van de rijke pa en de arme pa. Dit verhaal laat heel mooi zien hoe het kan dat het ene gezin in armoede leeft terwijl de ouders een hoog salaris hebben – en het andere gezin in rijkdom leeft terwijl de ouders een laag salaris hebben. Hoe kan dat dan?

Het heeft heel erg te maken met de overtuigingen en waarden die de ouders hebben over geld verdienen, maar misschien is het allerbelangrijkste aspect uit dit boek: financiën! De rijke pa uit dit boek snapt dat je geld vóór je kunt laten werken. Daarnaast zijn er 3 opties waarbij je zelf voor het geld moet werken. Deze vier opties worden in het boek aan de hand van een schema duidelijk geschetst.

Verderop in de lijst vind je The Science of Getting Rich, wat sterk gaat over het hebben van positieve gedachten over geld. Misschien zou je denken: ‘Wat heb ik daar nou weer aan? Ik wil gewoon werken en veel geld verdienen.' Dat is nou net het punt van het boek: het gaat écht om je gedachten over geld en je relatie met geld. Belangrijker dan je zou denken!

Ook vind je het boek The Millionaire Fastlane, waarin je leert om populair advies te negeren en het onconventionele pad te bewandelen om financiële zekerheid en rijkdom te verwerven.

De volgende aanrader bevat de allerbeste tips en principes om echt rijk te worden: Hoe Kan Ik Rijk Worden? 59 Principes: Het Boek Over Geld Verdienen, Miljonair Worden En Je Roeping Vinden Met Passief Inkomen. De Essentiële Principes Voor Je Eerste Miljoenen – Inzichtenhandboek Met 59 Rijkdom Principes & Tips.

Ook vind je de boeken van miljonairs en ondernemers Anthony Robbins, Donald Trump en Steve Jobs. Het is vooral belangrijk om Trump's boek te lezen omdat je daarin leert hoe Trump vanuit het niks zijn rijkdom heeft opgebouwd dankzij zijn sterke principes. Een van zijn principes is dat je niet iedereen kunt pleasen. Wil je succes, dan zal je haters moeten hebben. Dit is uiteraard niet de enige manier naar succes, maar wel een erg krachtige en bewezen manier.

Dus: lees bovenstaande boeken die antwoord geven op de vraag: ‘Hoe word ik rijk?' En hieronder vind je alvast extra tips over veel geld verdienen…

Tips om rijk te worden? Hier staan de beste!

De boeken uit deze lijst zijn erg inspirerend. Daarnaast kan het geen kwaad om alvast wat snelle tips mee te krijgen. Mijn favoriete tips over rijk worden heb ik hier voor je op een rijtje gezet.

Ook is met opzet geen boek in deze lijst opgenomen die expliciet over de wet van aantrekking gaat. Dit is een belangrijke wet over rijk worden, die gewoon impliciet in al deze boeken verweven zit. Wil je echter specifiek weten wat de wet van aantrekking inhoudt en hoe je het kunt inzetten, lees dan het bijbehorende artikel.

Alvast beginnen met twee manieren om rijk te worden…

Er zijn twee interessante manieren om rijk te worden die de moeite waard zijn om direct meer over te lezen.

De eerste manier is affiliate marketing. Dit is een uitstekende manier omdat je zelf in de hand hebt hoeveel werk je verricht en hoeveel je verkoopt. Affiliate marketing kun je het beste niet in een boek leren, maar je kunt het beter direct toepassen via je computer.

De tweede manier is minder favoriet omdat je er ijzersterke zenuwen voor moet hebben: beleggen en handelen (in opties).

En de derde manier is dan wel weer interessant: een webshop beginnen. Het is een kwestie van inkopen en verkopen. Als je de smaak te pakken hebt, kan dit veel geld opleveren.

Op jouw succes!

3 bonus-tips: gratis boeken over rijk worden via internet (enkel verzendkosten)

Rijk worden is een mooie droom – en gelukkig hoeft het niet bij dromen te blijven. Er zijn drie goede boeken die de exacte methodes en stappen uitleggen om dat te bereiken. Dat kan namelijk gewoon via het internet. Onderstaande aanraders kun je tegen verzendkosten thuis ontvangen.

1. De Online Marketing Tornado (was gratis, nu niet meer)

2. Dotcom Secrets

3. Expert Secrets

Op jouw succes!