Wat zijn de beste datingtips, bijvoorbeeld voor de eerste date? In dit artikel vind je belangrijke datingtips voor mannen en vrouwen waarmee je het écht bijzonder maakt. Lees verder en gebruik onderstaande supertips tijdens je date…

Tip 1 – Wissel ruimte/afstand af met intense aandacht voor elkaar

Dit is zeker geen aanmoediging om ‘hard to get’ te spelen, maar een aanmoediging om niet klef te blijven hangen bij de ander. Om het welbekende metafoor erbij te pakken: heb je ooit een kat met een speeltje zien spelen? De kat is intens gefocust en is heel geïnteresseerd in het speeltje… Maar als je het speeltje niet meer steeds wegtrekt, houdt de interesse al snel op.

Hierna lezen:  Date Ideeën: 106 Activiteitentips Voor Originele Date-uitjes [Lijst]

Geef de ander dus de ruimte tijdens de date! Loop soms letterlijk even weg en laat de ander alleen zodat de ander even ruimte ervaart. Ga je trouwens een heel stuk verder weg, dan is het wel zo attent als je het soms ook eens laat weten dat je even aan de andere kant van de date-locatie bent. Ben je wel weer dicht bij elkaar, wees dan volledig aanwezig met de andere persoon!

Ik wil die verschrikkelijke woorden niet gebruiken maar vooruit: het is een soort van ‘push-pull / hard to get’ element… Maar dan op een heel natuurlijke, aangename en zelfs noodzakelijke manier!

Tip 2 – Doe tijdens de eerste date alsof je een oude vriend ontmoet

Is het een van jullie eerste dates? Doe dan alsof je elkaar al jaren kent en een oude vriend ontmoet. Voel je comfortabel!

Tip 3 – De ander vindt je al leuk: wees enkel jezelf tijdens de date (belangrijk!)

Wanneer je met iemand op date gaat, vindt de ander je al leuk. Anders hadden jullie nu geen date. Sterker nog: voordat de date begint, zit de ander jou in alle spanning al helemaal op te hemelen. ‘Hopelijk is dit de ware!’

Het enige wat je hoeft te doen, is het niet te verprutsen. En wat zijn de beste twee manieren om het niet te verprutsen?

 • Door je mond te houden. Dat betekent: niet onnodig onzin uitkramen. Laat de ander lekker praten. Bijvoorbeeld door oprechte en spannende vragen te stellen.
 • Doe je niet anders voor dan je bent.

Je saboteert je hele date alleen maar als je je anders voordoet dan je bent. Waarom? De ander heeft het meteen door. En in het zeldzame geval dat de ander het niet doorheeft, zal je ware aard zich wel tonen in een van de volgende dates… Als het al zo ver kon komen.

Vooral vrouwen voelen alles. Ze voelen het moeiteloos aan als jij niet jezelf bent. There is no escape.

Wees dus jezelf tijdens de date. Sterker nog: dit is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen voor een succesvolle date. Nou ja, bijna het enige dan. Het andere is…

Hierna lezen:  Beste Datingsites Vergelijken: Consumentenbond & Top 10

Tip 4 – Neem een douche… Poets je tanden… Verzorg jezelf!

date tips

Wat hebben deze dingen allemaal met elkaar gemeen?

 • Douchen
 • Tanden poetsen
 • Tong poetsen
 • Scheren
 • Naar de kapper gaan
 • Nette kleren aandoen
 • Naar de manicure / pedicure gaan
 • Sieraden / accessoires dragen
 • Deo meenemen
 • Pepermuntjes meenemen

Dit is het antwoord: het zijn allemaal dingen die je zelf kunt doen. Ze liggen in je eigen bereik. Dit zorgt ervoor dat je aantrekkelijk wordt. Trouwens, een kleine correctie: deze dingen zorgen ervoor dat je aantrekkelijk wordt én het is onacceptabel als je ze niet doet, want iedereen kan deze dingen doen.

Tip 5 – Praat over emoties en voel emoties met elkaar

Het is wat moeilijk om verliefd te worden op iemand als de ander geen emoties in je opwekt. Verliefdheid is ten slotte zelf een emotie. Hoe kun je hiervoor zorgen? Een heel simpele manier is door te praten over emoties. Bijvoorbeeld:

 • ‘Daar werd je toen vast heel blij van!’
 • ‘Ik was echt teleurgesteld dat ik niet mee mocht op vakantie…’

Een andere manier is door emoties op te wekken door de dingen die je doet. Speel gerust met emoties, hoe flauw het ook soms is. Dates zijn leuke, spannende en emotionele gebeurtenissen dus het mag wel! Een voorbeeld…

Voor de afspraak bel je de ander bijvoorbeeld: ‘Ik was onderweg en er gebeurde iets intens: een olietanker viel om dus ik kom wat later.’ Loop vervolgens binnen (doe dit overdreven serieus) en lach om zijn/haar reactie. Als de ander het grapje niet kan waarderen, lach je en ga je weg. Het gaat erom dat jij jezelf kan zijn.

Tip 6 – Kies een perfecte date-activiteit

Waar moet de date plaatsvinden? Wat gaan we doen? Gebruik dit artikel met 72+ ideeën voor leuke date-activiteiten ter inspiratie!

Tip 7 – ‘Spoel je date door’: doe dingen die enkel mensen in een relatie voor elkaar zouden doen

Wat zijn dingen die je partner voor jou zou doen? Iets aanreiken, een zakdoekje geven of een vlekje van je shirt halen. Hoe kun je van deze kracht gebruikmaken? Vraag je date om kleine lieve dingetjes voor je te doen. Zo ontstaat er automatisch een realiteit waarbij het lijkt alsof jullie al partners zijn!

Hierna lezen:  Flirten/Versieren Via Chat? 19 Tips & 51 Zinnen [Whatsapp, Tinder]

Hebben jullie bijvoorbeeld een kook-date, vraag je date dan een afspeellijst samen te stellen, de wijn te halen of iets anders te doen waardoor jullie samenwerken voor elkaar. Of leen elkaars accessoires aan elkaar, want dat is ook typisch iets wat een stelletje zou doen.

Nog een voorbeeld hiervan: partners zijn een team en halen samen kattenkwaad uit. Ook dit draagt dus bij aan dit ‘relatie-effect’. Samen kattenkwaad uithalen is altijd leuk, maar daarvoor moeten jullie beide wel het speelse karakter hebben. Ook is dit meer geschikt voor als je al langer met elkaar aan het daten bent. Voor inspiratie kun je in het artikel met relatie-tips kijken.

Tip 8 – Het is een date: dit betekent dat er geflirt mag (moet) worden

Het zou gek zijn als er gedurende de hele date niet geflirt wordt. Flirt dus gerust! Sterker nog: als je niet flirt tijdens een date, wordt de date gedegradeerd tot een platonische aangelegenheid. Dan worden jullie gewoon vrienden.

Hier vind je de 68+ beste flirt-tips om te gebruiken. Aanraking is misschien wel de belangrijkste. Gewoon handjes vasthouden is al een simpel voorbeeld. Een ander voorbeeld van flirten is het geven van lieve complimentjes. Breng het zelfs een beetje onnozel en je hebt al voor magie gezorgd!

Tip 9 – Alles mag, niks moet

datingtips

Leg er geen druk op: niks hoeft te gebeuren maar tegelijk kan alles gebeuren. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat er tijdens een eerste date al gezoend wordt, maar als het niet gebeurt, dan is dat helemaal oké! Voel dit constant aan en laat comfort en plezier altijd op nummer 1 staan.

Tip 10 – Klim!

Zoek dingen om in te klimmen (zelfs als het niet mag). Er is niks romantischer dan samen de top bereikt te hebben en van het uitzicht te genieten.

Hierna lezen:  Aantrekkelijk zijn, hoe dan? [19 tips] Het enige wat werkt...

Tip 11 – Stop drie dates in één met een ‘tiny tour’

Doe een ‘Tiny Tour’: blijf maximaal 20 minuten op een plek en neem je date mee naar zoveel mogelijk locaties in zo’n kort mogelijk tijdsbestek. Nu betreden jullie de nieuwe locatie als vrienden en niet meer als onbekenden! Hiervoor zijn leidingskwaliteiten nodig: ‘Daar gaan we naartoe, daar is het leuk!’

Tip 12 – Laat zien dat je sociaal bent met de omgeving

Heb niet alleen maar oog voor je date. Dat is onaantrekkelijk. Wanneer iemand anders ertussen komt, geef je de ander ook de volledige aandacht, totdat jullie weer alleen zijn.

Laat ook zien dat je naar iedereen toe sociaal bent. Dit kun je zelfs voor de grap manipuleren: kom van te voren naar de date-locatie en word vrienden met de barman. Geef hem alvast een dikke fooi en vraag: ‘Kun je iets voor me doen? Trouwens mijn naam is …. Ik betaal alvast vooraf voor de drank en dit is extra voor jou. Zou je de drank vanavond ‘van het huis’ kunnen laten zijn?’

Het mooiste is natuurlijk als je het zonder geld – en enkel met je charme kunt regelen, maar haal gerust eens zo’n stunt uit!

Tip 13 – Plaag liefdevol, warm, zacht en humorvol

datingtips

Ook over plagen kun je alles lezen in het artikel met 55+ flirt-tips. Heb je bijvoorbeeld een kookdate, raak de ander dan regelmatig plagend aan en lever overduidelijk net-serieuze kritiek op het koken: ‘Kom hier, dat doe je niet goed. Ik doe het wel weer voor! Nee kom hier met die sla, vrouwen en koken…’

En benadruk je warmte door liefdevol oogcontact te maken en opeens te gaan zoenen. ‘Dat pruttelt wel verder, kom eens hier.’

Tip 14 – Wees niet te aardig

Je hoeft echt geen klootzak of trut te zijn om succesvol te daten, maar wees niet te aardig. Niemand houdt van pleasers. Je moet niet pleasen, maar teasen (zie vorige tip).

Hierna lezen:  226 Leuke/Diepe/Originele Vragen Om Iemand Te Leren Kennen

Tip 15 – Verkoop niet het perfecte plaatje met het perfecte praatje

Vertel je de ander alleen maar hoe perfect, leuk en interessant jouw leven wel niet is? Dan ben je niet alleen de boel aan het voorliegen met een verkooppraatje, maar dan laat je ook een gigantische kans liggen om een diepe connectie te maken met de ander…

Diepe connecties kunnen namelijk ontstaan zodra iemand vertelt dat iets niet zo goed gaat. De ander kan hierdoor herkenning vinden en/of zelf ook iets kwetsbaars delen. Dan ontstaat er opeens liefde en verbondenheid.

Laat het dus gerust weten als je een workaholic bent, niet zo vaak uitgaat terwijl je dat wel zou willen of hele sombere dagen hebt.

De moeilijke momenten van het leven brengen mensen (zoals geliefden) bij elkaar.

Tip 16 – Vooral voor de mannen maar vrouwen kunnen dit ook doen: zoek altijd een oplossing bij obstakels

datingtips-heb-een-oplossing

Is er een obstakel? Dan ben jij de held die de oplossing aanbrengt. Als je bijvoorbeeld niet bekend bent met de omgeving en als je iets niet weet te vinden: vraag dan de weg in plaats van te twijfelen. Sla een arm om haar heen en vraag het gewoon aan iemand.

Neem beslissingen, leid, blijf bij je beslissing, hak knopen door en los situaties op. Als je naar mannelijke en vrouwelijke energie kijkt, is dit een eigenschap van mannelijke energie. Dit heeft echter niks met geslacht te maken: ook vrouwen kunnen in deze ‘mannelijke energie’ stappen en de leiding nemen.

Tip 17 – Vind de ander niet automatisch leuk: stel vragen

Vind je de ander al leuk zonder dat hij/zij het verdiend heeft? Dat is oppervlakkig. Het voelt dan namelijk alsof je iedere persoon van het andere geslacht standaard leuk vindt, enkel en alleen omdat het iemand van het andere geslacht is.

Hierna lezen:  [Schokkend] Zo Maak Je Iemand Verliefd Op Je [Geavanceerde NLP]

Ben je afgewezen na een date? De kans is groot dat je geen enkele moeite hebt gedaan om de ander echt te leren kennen. Stel dus op zijn minst een paar vragen om erachter te komen of de ander aan jouw waarden voldoet.

Tip 18 – Bedank je date altijd

Bedank je date! Vooral als de ander geen volgende date wil of als je (nog) niet op de eerste date gezoend hebt terwijl je daar wel op had gehoopt.

Tip 19 – En daarna? Geen spelletjes: vertel de ander eerlijk wat je voelt

Speel geen spelletjes ten koste van liefde. Bevrijd jezelf…

 • “Moet je niet wachten totdat de ander eerst een berichtje stuurt?” Nee! Doe het zelf als eerste. Zeg dat je de ander leuk voelt en dat je weer samen wilt chillen.
 • “Ik kan niet wachten om de ander te bellen, maar ik moet even wachten zodat ik niet te claimerig lijk… en misschien moet ik maar helemaal niet bellen.” Bel!
 • “Moet je niet een dag wachten met berichtjes sturen?” Nee! Stuur het nu.

Hierdoor word je moedig. En je verdient het. Je verdient het om te weten waar je staat. En tot slot voelt het geweldig! Het is een geweldige ervaring om je liefde te uiten. De kans om in de ogen van de ander te kijken terwijl ze die emotie ontvangen van jou! Je zou zomaar nooit meer een nieuwe kans kunnen krijgen… het leven is nu.

Dus nogmaals:

 • Vind je iemand waanzinnig leuk, vertel het de ander dan.
 • Mis je de ander, bel dan.
 • Wil je de ander zien, nodig hem/haar dan uit.
 • Wil je de ander aanraken, ga ervoor.
 • En houd je van de ander, vertel het dan.

Op jouw geluk!

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...