15 datingtips: zo krijg je een onvergetelijke (eerste) date

Wat zijn de beste datingtips, bijvoorbeeld voor de eerste date? In dit artikel vind je belangrijke datingtips voor mannen en vrouwen waarmee je het écht bijzonder maakt. Lees verder en gebruik onderstaande supertips tijdens je date…

Tip 1 – Wissel ruimte/afstand af met intense aandacht voor elkaar

Dit is geen zeker aanmoediging om ‘hard to get’ te spelen, maar een aanmoediging om niet klef te blijven hangen bij de ander. Heb je ooit een kat met een speeltje zien spelen? De kat is intens gefocust en is heel geïnteresseerd in het speeltje… Maar als je het speeltje niet meer steeds wegtrekt, houdt de interesse al snel op.

Geef de ander dus de ruimte tijdens de date! Loop soms letterlijk even weg en laat de ander alleen zodat de ander even ruimte ervaart. Ga je trouwens een heel stuk verder weg, dan is het wel zo attent als je het soms ook eens laat weten dat je even aan de andere kant van de date-locatie bent. Ben je wel weer dicht bij elkaar, wees dan volledig aanwezig met de andere persoon!

Ik wil die verschrikkelijke woorden niet gebruiken maar vooruit: het is een soort van ‘push-pull / hard to get’ element… Maar dan op een heel natuurlijke, aangename en zelfs noodzakelijke manier!

Tip 2 – Doe tijdens de eerste date alsof je een oude vriend ontmoet

Is het een van jullie eerste dates? Doe dan alsof je elkaar al jaren kent en een oude vriend ontmoet. Voel je comfortabel!

Tip 3 – Wees enkel jezelf tijdens de date (belangrijk!)

Je saboteert je hele date alleen maar als je je anders voordoet dan je bent. Waarom? De ander heeft het meteen door. En in het zeldzame geval dat de ander het niet doorheeft, zal je ware aard zich wel tonen in een van de volgende dates… Als het al zo ver kon komen.

Vooral vrouwen voelen alles. Ze voelen het moeiteloos aan als jij niet jezelf bent. There is no escape.

Wees dus jezelf tijdens de date. Sterker nog: dit is eigenlijk het enige wat je hoeft te doen voor een succesvolle date. Nou ja, bijna het enige dan. Het andere is…

Tip 4 – Neem een douche… Poets je tanden… Verzorg jezelf!

date tips

Wat hebben deze dingen allemaal met elkaar gemeen?

 • Douchen
 • Tanden poetsen
 • Tong poetsen
 • Scheren
 • Naar de kapper gaan
 • Nette kleren aandoen
 • Naar de manicure / pedicure gaan
 • Sieraden / accessoires dragen
 • Deo meenemen
 • Pepermuntjes meenemen

Dit is het antwoord: het zijn allemaal dingen die je zelf kunt doen. Ze liggen in je eigen bereik. Dit zorgt ervoor dat je aantrekkelijk wordt. Trouwens, een kleine correctie: deze dingen zorgen ervoor dat je aantrekkelijk wordt én het is onacceptabel als je ze niet doet, want iedereen kan deze dingen doen.

Tip 5 – Praat over emoties en voel emoties met elkaar

Het is wat moeilijk om verliefd te worden op iemand als de ander geen emoties in je opwekt. Verliefdheid is ten slotte zelf een emotie. Hoe kun je hiervoor zorgen? Een heel simpele manier is door te praten over emoties. Bijvoorbeeld:

 • ‘Daar werd je toen vast heel blij van!’
 • ‘Ik was echt teleurgesteld dat ik niet mee mocht op vakantie…’

Een andere manier is door emoties op te wekken door de dingen die je doet. Speel gerust met emoties, hoe flauw het ook soms is. Dates zijn leuke, spannende en emotionele gebeurtenissen dus het mag wel! Een voorbeeld…

Voor de afspraak bel je de ander bijvoorbeeld: ‘Ik was onderweg en er gebeurde iets intens: een olietanker viel om dus ik kom wat later.’ Loop vervolgens binnen (doe dit overdreven serieus) en lach om zijn/haar reactie. Als de ander het grapje niet kan waarderen, lach je en ga je weg. Het gaat erom dat jij jezelf kan zijn.

Tip 6 – Kies een perfecte date-activiteit

Waar moet de date plaatsvinden? Wat gaan we doen? Gebruik dit artikel met 72+ ideeën voor leuke date-activiteiten ter inspiratie!

Tip 7 – ‘Spoel je date door’: doe dingen die enkel mensen in een relatie voor elkaar zouden doen

Wat zijn dingen die je partner voor jou zou doen? Iets aanreiken, een zakdoekje geven of een vlekje van je shirt halen. Hoe kun je van deze kracht gebruikmaken? Vraag je date om kleine lieve dingetjes voor je te doen. Zo ontstaat er automatisch een realiteit waarbij het lijkt alsof jullie al partners zijn! Hebben jullie bijvoorbeeld een kook-date, vraag je date dan een afspeellijst samen te stellen, de wijn te halen of iets anders te doen waardoor jullie samenwerken voor elkaar.

Nog een voorbeeld hiervan: partners zijn een team en halen samen kattenkwaad uit. Ook dit draagt dus bij aan dit ‘relatie-effect’. Samen kattenkwaad uithalen is altijd leuk, maar daarvoor moeten jullie beide wel het speelse karakter hebben. Ook is dit meer geschikt voor als je al langer met elkaar aan het daten bent. Voor inspiratie kun je in het artikel met relatie-tips kijken.

Tip 8 – Het is een date: dit betekent dat er geflirt mag (moet) worden

Het zou gek zijn als er gedurende de hele date niet geflirt wordt. Flirt dus gerust! Hier vind je de 55+ beste flirt-tips om te gebruiken. Een voorbeeld van flirten is het geven van lieve complimentjes. Breng het zelfs een beetje onnozel en je hebt al voor magie gezorgd!

Tip 9 – Alles mag, niks moet

datingtips

Leg er geen druk op: niks hoeft te gebeuren maar tegelijk kan alles gebeuren. Het is bijvoorbeeld heel normaal dat er tijdens een eerste date al gezoend wordt, maar als het niet gebeurt, dan is dat helemaal oké! Voel dit constant aan en laat comfort en plezier altijd op nummer 1 staan.

Tip 10 – Klim!

Zoek dingen om in te klimmen (zelfs als het niet mag). Er is niks romantischer dan samen de top bereikt te hebben en van het uitzicht te genieten.

Tip 11 – Stop drie dates in één met een ‘tiny tour’

Doe een ‘Tiny Tour’: blijf maximaal 20 minuten op een plek en neem je date mee naar zoveel mogelijk locaties in zo’n kort mogelijk tijdsbestek. Nu betreden jullie de nieuwe locatie als vrienden en niet meer als onbekenden! Hiervoor zijn leidingskwaliteiten nodig: ‘Daar gaan we naartoe, daar is het leuk!’

Tip 12 – Laat zien dat je sociaal bent met de omgeving

Heb niet alleen maar oog voor je date. Dat is onaantrekkelijk. Wanneer iemand anders ertussen komt, geef je de ander ook de volledige aandacht, totdat jullie weer alleen zijn.

Laat ook zien dat je naar iedereen toe sociaal bent. Dit kun je zelfs voor de grap manipuleren: kom van te voren naar de date-locatie en word vrienden met de barman. Geef hem alvast een dikke fooi en vraag: ‘Kun je iets voor me doen? Trouwens mijn naam is …. Ik betaal alvast vooraf voor de drank en dit is extra voor jou. Zou je de drank vanavond ‘van het huis’ kunnen laten zijn?’

Het mooiste is natuurlijk als je het zonder geld – en enkel met je charme kunt regelen, maar haal gerust eens zo’n stunt uit!

Tip 13 – Plaag liefdevol, warm, zacht en humorvol

datingtips

Ook over plagen kun je alles lezen in het artikel met 55+ flirt-tips. Heb je bijvoorbeeld een kookdate, raak de ander dan regelmatig plagend aan en lever overduidelijk net-serieuze kritiek op het koken: ‘Kom hier, dat doe je niet goed. Ik doe het wel weer voor! Nee kom hier met die sla, vrouwen en koken…’

En benadruk je warmte door liefdevol oogcontact te maken en opeens te gaan zoenen. ‘Dat pruttelt wel verder, kom eens hier.’

Tip 14 – Vooral voor de mannen maar vrouwen kunnen dit ook doen: zoek altijd een oplossing bij obstakels

Is er een obstakel? Dan ben jij de held die de oplossing aanbrengt. Als je bijvoorbeeld niet bekend bent met de omgeving en als je iets niet weet te vinden: vraag dan de weg in plaats van te twijfelen. Sla een arm om haar heen en vraag het gewoon aan iemand.

Tip 15 – Bedank je date altijd

Bedank je date! Vooral als de ander geen volgende date wil of als je (nog) niet op de eerste date gezoend hebt terwijl je daar wel op had gehoopt.

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: Lees verder...

Stel hier je vraag over dit artikel of geef een tip of compliment. En... sharing is caring!