Hoe kun je het beste flirten via Whatsapp? Wat zijn de beste Tinder chat-tips? Wat stuur je naar iemand die je leuk vindt? Hoe begin je een Whatsapp-gesprek? Hier vind je de beste tips, openingszinnen en flirt-zinnetjes via de chat voor hem en haar.

Misschien vraag je jezelf af: Hoe begin je een chatgesprek? Waarom gaat mijn Tinder-match weg? Waarom reageert mijn match niet? Laten we in dit artikel naar de juiste tips gaan kijken inclusief voorbeelden van versieren en flirten via bijvoorbeeld sms. Kortom, ieder chat- of sms-medium waar je online berichten mee verstuurt.

Het is trouwens heel handig als je gewoon een systeem kunt hebben die je keer op keer toepast voor resultaat. Klik hier voor de methode van dit berichtensysteem. Maar laten we nu naar de tips gaan die je direct kunt toepassen…

Inhoud van deze pagina:

Tip 1 – Zet je charmes vooral offline in en gebruik daar deze 59+ tips bij

Om te beginnen verwijs ik je graag naar deze 59+ cruciale manieren om offline te flirten. Waarom? Je ware charmes kun je het beste offline laten zien, waarna je Whatsapp en andere chat-vormen als aanvulling kunt gebruiken.

Een beeldscherm kun je niet zoenen.

Via chat kun je prima het eerste gesprekje beginnen, een klein grapje maken of een afspraakje regelen, maar gebruik de chat niet als hoofdmiddel om te flirten en elkaar te leren kennen.

Het liefst gebruik je de chat zo min mogelijk. Wees eens dapper en verschuil je niet achter een beeldscherm, maar vraag de ander eens offline uit. Hoe je iemand uitvraagt en een gegarandeerde date krijgt, lees je hier. Nu is het veel makkelijker om via Whatsapp verder te flirten.

Flirten is een gevoel, en dat gevoel kan eigenlijk alleen ervaren worden als twee mensen offline in elkaars buurt zijn. Bovendien kan via Whatsapp iedere zin op een andere of verkeerde manier geïnterpreteerd worden. Gebruik het echt als bonus-geflirt.

Tip 2 – Wees niet te ‘grappig' met je berichtjes als jullie elkaar nog niet goed kennen

wees geen clown bij texting

Leuk hoor, al die ‘grappige' en ‘originele' tekstberichtjes zoals deze:

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

“Ik ga je vragen mijn sidekick te zijn bij een bankoverval want ik heb iemand nodig die de bewakers verleidt. Daarna gaan we een tijdmachine bouwen zodat je terug in de tijd kunt gaan want je zou een goede huisvrouw uit de jaren 50 kunnen zijn…”

Maak je geen zorgen, je krijgt verderop in dit artikel genoeg van dit soort ‘grappige' voorbeeldzinnetjes te zien. Gebruik ze pas nadat je jouw echte karakter al goed hebt laten zien.

Want echt… wie is er nou daadwerkelijk zo ‘grappig', ‘origineel' en ‘fantasierijk'? Waarschijnlijk is dat niet het geval voor jou. En dat is ook niet erg! Wees gewoon je ‘saaie' zelf. Dat is 100 x aantrekkelijker en makkelijker voor jezelf en voor de ander.

Als je via Whatsapp zo grappig doet terwijl jullie elkaar nog niet zo goed kennen, zijn er vier problemen:

 • A) De ander voelt zich onder druk gezet om ook grappig te moeten zijn, en dat kost veel energie voor de ander omdat de ander dan zichzelf niet kan zijn.
 • B) Dit kost heel veel energie voor jou omdat jij jezelf niet bent.
 • C) Vroeg of laat val je door de mand en wordt het duidelijk dat jouw echte zelf niet constant dit soort ‘grappige' dingen bedenkt.
 • D) Je laat hiermee zien dat je jouw gevoelens verbergt achter al die grapjes en dat geplaag. De ander wil (ook) gewoon kwetsbare, lieve dingen van je horen zoals: ‘Je bent knap. Ik ga graag met je om.'
Hierna lezen:  Single op Valentijnsdag? Doe dan dit... (Werkt echt!)

Tip 3 – Gebruik geen ‘doordachte' trucjes maar schrijf authentiek als jezelf

Natuurlijk snappen we dat je de neiging hebt om bij het Whatsappen continu aan ‘grapjes, tips, trucjes en technieken' te denken. De waarheid is echter: iedereen kan van nature ‘versieren', alleen het probleem is meestal dat je jezelf niet genoeg waarde geeft. Wanneer je weet van jezelf wat je waard bent – en dat je de ander niet nodig hebt – komt ‘goed versieren' vanzelf.

Dus als je niet weet hoe je iemand een berichtje moet sturen dan heeft dit meer te maken met dat je te veel nadenkt. Dat je het te belangrijk maakt. Dat je te graag het juiste wil zeggen. Als je dit allemaal los laat heb je vanzelf ‘versier-skills'.

Blijf gewoon open en eerlijk. Gewoon relaxed blijven en begrip voor elkaar tonen. Jouw ware karakter en kwetsbaarheid komen eerst.

Tip 4 – Je eerste chatbericht? Maak niet deze fout bij het eerste bericht

Dus, je hebt iemand ontmoet (bijvoorbeeld op een feestje) en jullie hebben niet afgesproken om elkaar weer te zien, maar jullie hebben wél nummers uitgewisseld. Je weet wat je te doen staat: de volgende stap is om via het telefoonnummer een afspraak te maken.

Maak hierbij niet de fout die ik maakte: ik wilde meteen een afspraak maken. En ze zei nog wel dat we via Whatsapp wel een date zouden inplannen. De allereerste SMS die ik stuurde, was: ‘Het lijkt me leuk om woensdagavond met je af te spreken.' Je raadt het al: geen reactie.

Wat kun je hiervan leren? Maak geen plannen in het eerste Whatsapp-bericht en hint er ook niet naar! Het eerste bericht gaat volledig om het her-initiëren van het contact.

Laat je eerste Whatsapp-bericht dus nooit zijn:

 • “Leuk je ontmoet te hebben Sara. Heb je plannen morgen?” Fout…
 • “Leuk je ontmoet te hebben Sara. Wil je vrijdag hangen?” Fout…
 • “Leuk je ontmoet te hebben Sara. Ik zou graag snel met je afspreken, als je dat cool vindt?” Fout…

Bovendien zijn het allemaal vragen – en bij vragen wordt er gewoon letterlijk iets van de ander geëist, in plaats van dat er waarde wordt toegevoegd.

Maar hoe moet het dan wel? Zie volgende tip…

Tip 5 – Het 1e bericht moet simpel zijn en niks eisen: herinner de ander aan jullie connectie

daten via whatsapp tips

Laat het eerste Whatsapp-bericht gewoon iets simpels zijn zonder dat je meteen van de ander eist om een grote ‘investering' te doen, zoals het pakken van de agenda en een committent maken aan een afspraak. Een leuk, flirterig, of plagend berichtje mag wel.

Hierna lezen:  Elite Dating Review & Ervaringen [Pas Op] [Klachten?]

Maak er in ieder geval een persoonlijk berichtje van, dus een berichtje wat alleen passend zou zijn bij die specifieke persoon. Dat kun je op de volgende manieren bereiken:

 • Chat in het dialect of de taal van de ander. “Goeie morrege Sara fan Amsterdam. Ik font het heil gesjellig.”
 • Ga niet opnieuw een vers gespreksonderwerp starten via Whatsapp. Dat is nergens voor nodig en daarmee moet je de connectie volledig opnieuw opbouwen. Wat je juist wel moet doen, is de ander herinneren aan de connectie die er was toen jullie elkaar live hadden ontmoet. Herhaal dezelfde grapjes die jullie toen hadden, refereer naar jullie gesprek of activiteit of stuur een foto van dat moment.
 • Maak een grapje dat terugslaat op het gesprek dat jullie hadden. Bijvoorbeeld over de dans-skills van de ander, wat de ander droeg of vertelde of een bijnaam die je de ander per ongeluk had gegeven (“Leuk je gisteren ontmoet te hebben Kelly Clarkson”). Als de ander tijdens de avond zei dat hij/zij na lang zoeken eindelijk kon verhuizen: “Hey dakloze. Al klaar met verhuizen?” Als de ander tijdens de avond continu met de armen over elkaar heen stond: “Latin heat! Heb je nóg je armen over elkaar? Welterusten kiddo. Groetjes – Belachelijk knappe Brabander.”
 • Of houd de ander voor de gek. Hebben jullie uren met elkaar gepraat en al direct een super hechte band gevoeld met elkaar, dan verwacht de ander niet dat je de ander zou vergeten. Stuur dan: “Wie is dit?” De ander: “J van club X.” Jij: “Yeah dat wist ik… zit maar met je te dollen suffie :)”
 • Maak eventueel een simpel ‘arrogant' grapje. “Hoi Sara. Gefeliciteerd met het scoren van mijn nummer ;)”
 • Je kunt uiteraard ook alle verplichtingen om ‘grappig' te zijn van je afschudden en gewoon iets eerlijks en liefs sturen. Maar laat het nog altijd wel persoonlijk zijn: “Dat was een aangename ontmoeting. Leuk dat je zo open reageerde terwijl je eigenlijk haast had.”

Tip 6 – Flirten via Whatsapp? Grijp terug op ‘inside jokes' en ‘callback humor'

Laat me je de kracht van ‘inside jokes' vertellen. Je hebt niet zomaar inside jokes met iedereen. Je hebt ze alleen met mensen die elkaar extra goed begrijpen. Het is haast een telepathisch gevoel. Dit is dus een makkelijke manier om verbindende emoties bij de ander op te roepen via chat, zonder overduidelijk flirterig te zijn.

Bovendien laat het je intelligente, emotionele en creatieve kant zien zonder dat je constant vragen stelt aan de ander. Je hebt hierdoor samen een hechte ‘geheimtaal'.

Hierna lezen:  Seksuele Spanning / Chemie / Polariteit Verhogen? Zo Dus... [14 Tips]

Hoe doe je dit? De meeste mannen en vrouwen stellen mij de vraag: “Ik heb net zijn/haar telefoonnummer gekregen… Wat voor berichtje moet ik sturen?” Dit is de verkeerde vraag. De vraag die je jezelf moet stellen, is: “Waar heb ik voorheen met de ander allemaal over gepraat? Wat hebben we samen beleefd?” Als je bijvoorbeeld de ander een bijnaam had gegeven, dan kun je die ook weer gebruiken in je Whatsapp-bericht.

Bloemetjes plukken…
Kusjes drukken…
Dansjes laten mislukken…

Word hier lekker creatief mee. De briljante trainers van Berichtenbaas hebben hier een briljante actie voor bedacht: Stuur de ander bijvoorbeeld foto's van de cadeautjes die hij/zij aan jou heeft gegeven – steeds voor een andere achtergrond. Is het bijvoorbeeld een pop, dan lijkt het alsof de pop aan het piano spelen is, op vakantie gaat, aan het koken is of aan het zonnebaden is. Of leen iets van de ander en stuur daar weer een paar keer mooie foto's over. Bijvoorbeeld in een plek waar jullie mooie herinneringen aan hebben. Ook kun je de foto uiteraard op de post doen.

Hebben jullie het op het einde van jullie chatgesprek gehad over koekjesbakken en wil je nu welterusten zeggen? Zeg dan niet “Welterusten schat” maar uiteraard: “Welterusten lief koekje”.

Tip 7 – Zit je op Tinder (of iets soortgelijks)? Werk zo snel mogelijk toe naar een fysieke afspraak

via whatsapp flirten voorbeeldzinnen

Leuk, al dat chatten, maar sta de ander niet toe om het als simpel vermaak te gebruiken als alternatief voor de TV. Je hoeft niet na honderd berichten op een date te gaan. Het kan al na minder dan zeven berichtjes. Nadat jullie al over één simpel onderwerpje (een ‘bite') hebben gechat, is het al tijd om een afspraak voor te stellen.

Sterker nog, als het goed is heeft de ander al met je gematcht omdat hij/zij al besloten heeft je graag te willen zien.

‘Ik vind je wel interessant. Ik besteed mijn tijd liever offline dus laten we samen gezellig een drankje doen:)'

Tip 8 – Gebruik deze voorbeeldzinnetjes om via Whatsapp of Tinder iemand uit te vragen

Hieronder vind je wat ‘leuke' voorbeeldzinnen om iemand via chat uit te vragen. Ze zijn ‘zogenaamd grappig'. Kies zelf maar of ze bij je passen of niet.

 • Hoezeer ik onze anonieme app-sessie ook waardeer, geef ik de voorkeur aan persoonlijk contact. Laten we volgende week ergens afspreken daten.
 • “{Doe even alsof je hier iets grappigs en charmants leest wat ervoor zal zorgen dat Sara deze week een drankje met me gaat pakken}”
 •  “Sara, we gaan naar bar X op vrijdagavond. Je missie is, mocht je het accepteren, om daar te verschijnen tussen 23:00 en 02:00. Je opdracht is om een drankje te doen met een sexy en niet al te bescheiden jongen. Dit bericht zal zichzelf vernietigen in 30 seconden! Ik hoop je daar te zien…”
 • “Laten we hangen bij plek X. Stuur ‘1' voor ja en ‘2' voor zeker. Zorg ervoor dat je je knap kleedt omdat we dan matchen.”
 • {Bijnaam}, waar ben je? Ik heb weer een top-secret opdracht voor je! Hey, mijn assistent Gunther belt je over 10 minuten.
Hierna lezen:  80 Beste Flirt Tips: Verleiden? Zo Dus! [Met Voorbeeldzinnen]

Tip 9 – Laat een beetje liefde zien

Dat je al een tijdje met iemand, wees dan niet terughoudend in je berichtjes. wees kwetsbaar en uit je warmte en liefde.

 • Een (sexy) complimentje
 • Een rijmpje…
 • Een herinnering van jullie samen…
 • Een foto van iets wat jullie samen hebben meegemaakt…
 • Een inside joke van jullie twee, waar je op terug grijpt, zodat je jullie geheimtaal spreekt…
 • Een blijk van emotionele verbinding, zoals even laten weten dat je de ander mist…
 • Vragen hoe de ander zich voelt, of hij/zij lekker heeft geslapen, om updates vragen…
 • Denk nog even aan die ene gebeurtenis van de ander en wens de ander succes daarmee. Spreek je vertrouwen in de ander uit en vraag achteraf hoe het gegaan is.
 • Zelf iets over je eigen leven delen…
 • Eerlijk je gevoelens en gedachtes delen… wat ze ook zijn.
 • Een foto van iets schattigs zoals een dier – en daar uiteraard bij vertellen dat de ander dat schattig beestje is.
 • Een woord op een schattigere manierrrrr spelluh…
 • Een sticker van jullie twee of alleen van de ander…
 • Meer van dit soort emotionele boodschappen vind je in dit flirt-artikel.

Tip 10 – Maak het vrolijk met smileys (emoji's) en hartjes

flirt tips tinder

Hoewel vaak een erotische of flirterige zin zonder emoji's het beste is, horen ze eigenlijk wel regelmatig gebruikt te worden. Ze brengen namelijk emoties over.

Smileys – oftewel emoji's – laten emoties zien. Waarom is dat belangrijk? Verliefdheid is iets emotioneels. Maak gebruik van alle basis-emoji's waar dat logisch is – en simpele toetsenbord-smileys – zoals 😉 zijn al helemaal ideaal.

Lieve emoji's

Wat het belangrijkste is? Dat je het gewoon durft om hartjes te sturen. Het liefst ook eerder dan de ander. Het is een kwetsbare daad als jouw verliefde gevoel kunt tonen met een verliefde emoji. En die kwetsbare daad zal beloond worden.

Durf ze gewoon te gebruiken:

Hierna lezen:  122 Beste Comebacks Om Tegengas Te Geven [Krachtig!]

Flirterige emoji's

Een soort ‘whatever'-gebaar als je iets brutaals zegt:

💁‍♀️

Voeg glitters toe als je iets narcistisch zegt als grap:

Zwaai maar dag met je handje als de ander iets uitdagends zegt tegen je:

👋

Het duiveltje is sexy:

😈

Wil je uiten dat je de ander knap vindt, bijvoorbeeld als je een foto krijgt, dan kan dat met kwijlen of vuur:

🤤🔥🥵. Ook het smeltende gezichtje is leuk.

Ja-knikken en nee-knikken:

🙂🙂

Ben je iemand aan het checken, gebruik dan;

👀 Of in plaats van “Ik houd je in de gaten” of iets vergelijkbaars, betekent deze emoji ook dat je aan het luisteren bent.

Een speelse emoji is ook altijd fliterig:

🤪😜🙈

En natuurlijk de ultieme speelse, sarcastische emoji's:

🙃 en 👍

De speelse cringe-emoji – een gevoel van zelfspot: “Ik ga dood van binnen” – mag natuurlijk niet ontbreken:

🤠 en 🙂

Of wat dacht je ervan om de ander kritisch te beoordelen of een arrogante grijns te geven? Op en top flirterig: 

🤔😏

De ander goedemorgen wensen? Dat kan letterlijk met het “Goedemorgen sunshine-gezichtje”

🌞

Zegt de ander iets doms of heb jijzelf iets doms gedaan? Gebruik dan de clownerij-emoji:

🤡

Hoe laat je dan weten dat je iets supergrappig vindt? Dan gebruik je:
💀 naar het Engelse “I'm dying” – of 😭 de emoji die écht hard huilt.

Gebruik ook eens de klinkt goed-emoji:

😗, samen met het Italiaanse handje

Of de duh-emoji:

🙄

Knuffel:

🤗

Geheimpje:

🤫 

Likken:

😛 of 😝

Romantisch dinertje:

🍝🥂

Een toast maken:
🥂 – “Proost op ons!” kan een leuke manier zijn om een speciaal moment te vieren of interesse te tonen.

Een ondeugende suggestie:
🛁 – “Samen in bad?” is speels en een beetje stout voor als je intimiteit wilt suggereren.

Het koekje:
🍪 – “Je bent zo zoet als een koekje” voor een schattig compliment.

De zen:
🧘‍♀️ – “Laten we samen zen worden”, kan een uitnodiging zijn voor yoga of meditatie samen.

De dansende emoji:
💃🕺 – Leuk om voor te stellen samen iets leuks te gaan doen, of gewoon om wat levendigheid aan het gesprek toe te voegen.

Vurige dans:
💃🔥 – “Laten we het dansvloer in vuur en vlam zetten!”, perfect voor een uitnodiging om samen te dansen.

De zonsondergang of sterrenhemel:
🌅🌌 – Kan romantisch gebruikt worden om een date te suggereren of om een mooie avond samen te visualiseren.

De engel en duiveltje:
😇😈 – Een leuke manier om een dubbelzinnige of speelse opmerking te maken.

De verliefde emoji:
😻 – Ideaal om te laten zien dat je helemaal weg bent van iemand.

Hierna lezen:  Beste Datingsites Vergelijken: Consumentenbond & Top 10

De sterren:
⭐⭐ – Bewondering of het “zoveel sterren geef ik jouw grap”-gevoel uitdrukken.

De bliksem:
⚡ – Om aan te geven dat er een vonk is of iets opwindends gebeurt.

Snoezige diertjes:
🐰🐭🐱🐶🐻🐔🐤🐣🐥🕊️🐈🐁🐇🧸

Als je iets miind blowing vond…

 • 🎇 of 🎆 (vuurwerk)
 • 💥 (explosie)
 • 💣 (bom)
 • 🚀 (raket)
 • 🍾 (knallende champagnefles)
 • 🤯 (‘verbaasd’ gezicht)
 • 💦 (waterdruppels)
 • 🥜 (pinda of noot)
 • ⚡️
 • 🔥
 • 🥵

Comeback-reactie:
🖕😏😝

Andere emoji's waar je lekker mee kunt flirten…

😉😜😛😝😅😂🦶🖕🤔😏🤨🧐🤭🤫🤥😯🥱😴🤐😵🥴😇🤤😋🥵😈👿🙈🐒🙁👶🙃🥺

Sociale emoji's

Zorg ook voor de nodige sociale emoji's om het vrolijk te maken…

🙂😀😃😄😁🤩😌😯🤯👍🤝💪👏 🙏🎉🥳🙌❤️🧡💛💚💙💜🖤🤍🤎💕💞💓💖💘💝🙋🏻‍♂️💆‍♀️🧖‍♀️👫👩‍❤️‍👨👩‍❤️‍💋‍👨🧸🥂🍷🍽️✨☀️🌞🌝🌛🌜🌕🌖🌗🌘🌑🌒🌓🌔🌙💫⭐✨⚡💥🔥🌪️🌊💧💦

Een bloemetje voor je flirt

Of wat dacht je van een mooi bloemetje…

 • 🌼 Blossom
 • 💐 Bouquet
 • 🌸 Cherry Blossom
 • 🌺 Hibiscus
 • 🌹 De roos is de klassieker!
 • 🏵️ Rosette
 • 🌻 Sunflower
 • 🌷 Tulip
 • 💮 White Flower
 • 🥀 Wilted Flower
 • 🍀 Klavertje

Dubbelzinnige emoji's

En dan nog wat dubbelzinnige emoji's…

 • 🕶
 • 👀
 • 🍆🍌🍑🥕🍭🍬
 • ✌️
 • 🌭
 • 💦
 • 🌈
 • 😺
 • 😽

Lichaamsdelen-emoji's

Met lichaamsdelen kun je ook altijd creatief zijn…

 • 💪 Flexed Biceps
 • 🦾 Mechanical Arm
 • 🦿 Mechanical Leg
 • 🦵 Leg
 • 🦶 Foot
 • 👂 Ear
 • 👃 Nose
 • 🧠 Brain
 • 🦷 Tooth
 • 🦴 Bone(r)
 • 👀 Eyes U+1F440 👀
 • 👅 Tongue U+1F445 👅
 • 👄 Mouth U+1F444 👄
 • 👙🩱 Badkleding
 • (.)(.) Borsten
 • 🍆 (aubergine)
 • 🌭 (knakworst)
 • 🍌 (banaan)
 • 🥖 (baguette)
 • 🥕 (wortel)
 • 🌽 (maïskolf)
 • 🐍 (slang)
 • 🐓 (haan)
 • 🍒 (kersen)
 • 🍈🍈 (een paar meloenen)
 • ⚽️⚽️ (voetballen) of 🏀🏀 (basketballen)

Wat voorbeelden van wat je hiermee kunt…

 • 👅🍯🤯
 • 👅🌮💦
 • 🍆👅💦
 • 🍆💦👄
 • 👇👅🍆
 • 👉👌🐇🐇
 • 👋🍑😈
 • 💋❤️🍓
 • 😘🍑😈 kusje op de…
 • Je bent zo stout 😏😈
 • 👉👌
 • 🍩🍌
 • 👄🍆🎆
 • 👋🍑➰😈
 • 🥖🍯
 • 🥖🐈
 • 🌭🐈
 • 🚿🌶️ Het wordt heet… onder de douche
 • 🌇📺🔞 18+ filmpje…
 • 🌿💏💕 Seks in de natuur
 • 🛏️🔨⚒️ Laten we het bed breken
 • Ik kan niet wachten tot ik je na het werk zie vandaag 👅
 • Je ziet er 🔥 uit in dat outfit… kan niet wachten om je daaruit te zien.
 • 👸+🤴+🍷+🍲 vanavond?
 • 👅+💦+👉👌+🍆+⛓️?
 • 🍑🍆

Zinloze emoji's

Soms zet ik ook een volkomen zinloze emoji aan het einde van mijn bericht: een kers, een sinaasappel of een aardbei. Dat wekt interesse

Gifjes

Ook zijn grappige gifjes altijd leuk. Hier vind je een aantal klassiekers.

Tip 11 – Heb een goede balans tussen snel en langzaam reageren

Reageer niet iedere keer binnen 5 seconden als de ander er steeds een uur over doet. Reageer ook niet iedere keer pas na een dag of twee als de ander er 5 seconden over doet. Houd het in balans.

Tip 12 – Houd ook de lengte van jullie chat-berichten een beetje in balans

Reageert de ander alleen maar met:

 • “Haha okee”
 • “Haha”
 • “Okee”
 • “Fuck it”
 • “Whatever”
 • “Zeker”
 • “Eh?”
 • “Pffff…”
Hierna lezen:  Online Daten: Tips, Overzicht & Voordelen [8 Verrassende Redenen]

Dan ga jij geen hele alinea's schrijven. Andersom geldt dit ook: schrijft de ander héél veel, geef dan ook meer liefde terug.

Tip 13 – Heb je iemand uitgevraagd? Stuur ‘niks-eisende' ‘pingetjes' om de ander warm te houden

whatsapp flirten versieren

Is de date pas over 3 dagen of nog verder weg? Stuur dan tussendoor (sowieso een paar uur voor de date) eens een ‘pingetje'. Dit is een onschuldig, grappig berichtje of gedachte dat niks ‘eist' van de ander, maar wat gewoon een leuke opmerking is. Deze opmerking kan ook een klein beetje over de date hinten. Soms vergeet de ander de date namelijk, of is de ander niet meer zo warm als toen je hem/haar uit had gevraagd.

“Na er goed over nagedacht te hebben, moet ik tot de conclusie komen dat iedereen in dit vliegveld stom is behalve ik.”

“Zojuist twee 60-jarige mannen gedomineerd met squash. Maarten's zelfvertrouwen = All time high :)”

Ook kun je. dingen sturen als…

 • Een leuke selfie.
 • Een follow-up over jullie inside jokes.
 • Een foto van jou terwijl je ergens mee bezig bent of met je vrienden bent.

Op de dag van de date zelf kun je nog eens een positief berichtje sturen, zoals: “Hey hoe gaat het met je? Ik kijk ernaar uit om je te zien vanavond.”

Tip 14 – Stuur deze voorbeelden van lieve, grappige én emoties-opwekkende berichtjes / pingetjes

 • “Mis je me nu al? Ahhhh…”
 • “Verveel me op het werk… Zou liever met jou samen tegen krokodillen willen worstelen.”
 • Je Whatsapp-berichten zijn ook altijd volgepakt met Confusius-esque wijsheid.
 • “Weet je, onze Whatsapp-berichten zijn zo goed dat over 100 jaar de middelbare scholieren ze bestuderen.”
 • Stuur een foto van iets van jezelf waarvan je weet dat de ander het sexy vindt. Bijvoorbeeld je onderarm, hand of voet.
 • Stuur een ‘comedy laugh track.mp3' op en stuur het nadat de ander een grap maakt.
 • Naar hoeveel andere vrouwen/mannen heb je dit ge-Whatsappt? 😉
 • Sorry, dat ik geen berichtje terug heb gestuurd, heb drie dagen gedaan of ik vrouw was.
 • Er is een heel sexy vrouw uit Rotterdam die maar niet wil ophouden met mij te flirten, wat kan ik daartegen doen? Of: Hey, ik heb een sexy vrouw uit Rotterdam ontmoet gisteren, wat zou ik moeten zeggen om met haar te flirten?
 • Je hebt een sexy lach… 🙂 Wil best wel met je zoenen nu…
 • Wat doe je op dit precieze moment en hoe kunnen we daar wat geknuffel aan toevoegen?
 • Wow… Ik liep naar mijn auto, toen een of andere bejaarde vrouw me vertelde dat ik sexy ben. Awesome… denk ik.
 • Maakt de ander een typefout, pak de ander daar dan op: “Ik ga doucheb.” “Okee ik ook doucheb” Of: “Sorry maar ik doe niet aan doucheb.”
 • Is de ander op de een of andere manier vergeten wie bij jouw nummer hoort, dan is dat een kans voor humor. “Hé wie ben je?” “Spannend hè?”
Hierna lezen:  Nice Guys: Kenmerken & 10 Manieren Om Tegengas Te Geven

Maak het ook visueel:

 • Stuur een sexy foto van een vrijend stel, er zijn zat van dit soort accounts op Instagram, zoals “Couple Byte”.
 • Stuur een grappige of sexy spreuk, meme of foto. Verzamel ze op een goede plek ergens op je telefoon of computer.
 • Stuur een leuke sticker.

Tip 15 – Geef via een berichtje de ander de opdracht om iets te doen

flirten met whatsapp

Laat de ander iets opzoeken via Youtube of Google, jou een foto sturen, een liedje op Spotify zetten, iets op jouw Facebook opzoeken of iets anders voor je doen omdat je zelf ergens niet bent.

Hierdoor laat je de ander op een kleine en onschuldige manier in je investeren.

 • “YouTube het liedje {naam van het liedje}. Een vriend van mij heeft het net geschreven en geplaatst. Tell me if you like it.”
 • “Deze les is zooooo saai. Maak me aan het lachen. Als ik LOL en in de problemen raak win jij.”
 • “Youtube ‘can I get your number’. Dat is hoe slecht ik in dit soort dingen ben.”
 • “Check de Las Vegas-video van mijn vrienden en ik op Facebook.”

Dit is handig omdat je dit soort taken makkelijk verder kunt laten uitwerken tot bijvoorbeeld het vragen om lieve Whatsapp-berichten.

Tip 16 – Reageert de ander niet? Doe dit…

Als de ander niet reageert, dan is er altijd een kans dat de ander het druk heeft en vergeten is te reageren. Wacht minimaal ongeveer 10 uur en verander het onderwerp.

Nog geen reactie? Als jullie geen afspraakje of zo op de agenda hebben staan, is er geen reden om met deze persoon verder te chatten. De investering moet wederkerig zijn.

Tip 17 – Geef niet al te veel om je Tinder-bio

appen versieren

Je kunt wel het meest ideale Tinder-profiel gaan Googlen, maar die gebruikt iedereen al. Je kunt er ook zelf eentje bedenken, maar dan moet je creatief zijn om niet hetzelfde over te komen als anderen. In werkelijkheid maakt je Tinder-bio niet zoveel uit. Het gaat bij die app om het uiterlijk.

Plaats er desnoods je boodschappenlijst op:

Havermout
Cashews etc
Zongedroogde tomaten
Pesto
Kleine tomaten
Mais
Tuinbonen

Zegt de ander er wat van? ‘Oh ik had het even als ruimte voor mijn boodschappenlijstje gebruikt. Wist niet dat het zo belangrijk was.

Tip 18 – Áls(!) de ander kortaf is, kun je het heel misschien nog redden

Als de ander steeds kortaf reageert en geen interesse lijkt te hebben, dan hoef je normaal gesproken niks meer te doen. Dan zoek je gewoon iemand waar je wel een klik mee hebt. Bovendien zou je normaal gesproken niet in zo'n situatie terecht hoeven te komen. Als je gewoon offline jezelf bent en aardig bent, zal de ander niet kortaf reageren op Whatsapp.

Hierna lezen:  Gefriendzoned? 5 Stappen Om Uit De Friendzone Te Komen [Howto]

Doet de ander toch kortaf en wil je het er toch nog op gaan wagen? Geef dan ook korte en koude reacties waaruit blijkt dat je er niet zoveel meer om geeft. Het is namelijk belangrijk om elkaar in het midden te ontmoeten. Het moet niet zo zijn dat de een veel meer moeite doet dan de ander.

Kortaf reageren ziet er ongeveer zo uit:

 • Haha okee.
 • Haha
 • Vast
 • Okee
 • Fuck it
 • Whatever
 • Zal wel
 • Zeker
 • Eh?
 • Pffff…
 • Pffg…
 • Jij…
 • Oke doei

Ook kun je er nog een beetje humor in gooien. Want humor is het tegenmiddel om niet claimerig en wanhopig over te komen.

Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, maar ik heb het gevoel dat we uit elkaar groeien… na al die betekenisvolle en diepgaande gesprekken…

Haha okee.
‘Haha okee'

Ben je ontvoerd door dwergen en mag je alleen maar haha zeggen?

Als mini kabouters je hebben ontvoerd en ze willen goudklompes, mijn goudklompjes zijn op pffffff

Is de Pony Express je Whatsapp-berichten aan het versturen? Je doet er eeuwig over om te reageren! Denk er niet zo veel over. Schrijf maar gewoon.

Tip 19 – Noem heel soms de naam van de ander in een paar berichten

voorbeeldzinnen whatsapp

De naam van de ander kun je prima gebruiken als flirt-middel, maar doe je het te vaak, krijgt de ander al gauw het gevoel van: ‘Wat wil ie van mij?'

Tip 20 – Stuur wat liefs na jullie date

 • Vertel hoe fijn je het vond en beloon echt de goede dingen die de ander had gedaan.
 • Een simpele 🤯-emoji is al genoeg om aan te geven hoe je het vond. Of: 💥
 • Als je een jongen bent: “Schat, we moeten praten… Ik ben er vrij zeker van dat ik zwanger ben”
 • Maar effe zonder gekheid: gister… ik zou het zo weer over doen, x
 • “Je was mijn godin afgelopen nacht.”
 • “Het is onmogelijk om aan werk te denken vandaag. Ik blijf keer op keer aan gisteravond denken.”
 • “Als er iets is dat ik voor je kan doen vandaag… gisteravond was geweldig.”
 • Ik kan niet stoppen met denken aan gisteravond.

Tip 21 – Zolang het maar is om te plagen: stuur gerust meme-afbeeldingen als reactie

Stuur geen random memes om maar grappig te zijn. Gebruik ze alleen om te plagen als reactie op haar. Zorg dat je altijd een mapje met je favoriete afbeeldingen paraat hebt. Hint: in de volgende tip krijg je ze kant-en-klaar…

Tip 22 – Check al deze tips van het hapklaar berichtensysteem (Berichtenbaas)

Het is heel handig als je gewoon een systeem kunt hebben die je keer op keer toepast voor resultaat. Klik hier voor de methode van dit berichtensysteem.

Hierna lezen:  Single op Valentijnsdag? Doe dan dit... (Werkt echt!)

Geef vervolgens jouw liefde lekker door via een datingsite. Hier kun je de beste datingsites vergelijken en vervolgens berichtjes sturen via een datingsite of Whatsapp… én geef de ander lekker veel offline-liefde.

Tip 23 – Test deze flirt-tips direct uit via een datingsite

Je kunt namelijk meteen beginnen met chatten via een goede datingsite. Hieronder vind je de aanbevolen opties die direct voor een match zorgen:

Succes!