Wat zijn de beste filosofieboeken die je gelezen moet hebben? Hier vind je de top 10 beste filosofische boeken in de vorm van een interessante top 10 voor beginners en gevorderden. Lees verder…

Wat voor filosofieboeken staan in deze top 10?

Deze top 10-lijst bevat een gevarieerde mix van filosofische boeken voor beginners, gevorderden, filosofische romans, studieboeken, hedendaagse, nieuwe én klassieke boeken. Er zitten zowel boeken over westerse als oosterse filosofie in de lijst. Als je alle boeken in deze lijst leest, heb je overal wat van geleerd.

Hieronder staat de top 10 filosofie

Ik ben zijn

Ik ben zijn€ 51,99

De wereld van Sofie

De wereld van Sofie€ 15,85

Being and Nothingness

Being and Nothingness

Tao Te Ching New Edition

Tao Te Ching New Edition€ 62,35

The Analects

The Analects€ 14,60

Kritiek van de zuivere rede

Kritiek van de zuivere rede€ 38,99

Aristoteles in Nederlandse vertaling 1 - Ethica

Aristoteles in Nederlandse vertali…€ 35,00

De ideale staat

De ideale staat€ 69,90

WC Meditations On First Philosophy

WC Meditations On First Philosophy€ 9,99

Geschiedenis van de westerse filosofie

Geschiedenis van de westerse filos…€ 30,00

Story Of Philosophy

Story Of Philosophy€ 10,99

Toelichting op de lijst met filosofie-boekaanraders

De lijst begint oosters met ‘Ik Ben Zijn'. Als je geïnteresseerd bent in het principe van non-dualiteit, dan biedt dit boek je een prachtige ontdekking over dit onderwerp in vraag-en-antwoord-stijl.

Vervolgens biedt de roman ‘De Wereld van Sofie' een simplificeerde introductie in de westerse filosofie. Bijna onderaan de lijst vind je Bertrand Russell's ‘Geschiedenis van de Westerse Filosofie' waarin je een – overigens niet volledige – beschrijving van het Europese denken. Helemaal onderaan de lijst staat een 11e boek: The Story of Philosophy, wat een ‘moderner' boek is met een complete samenvatting van de westerse filosofie.

Ook vind je de Tao Te Ching, Confucius, de toegankelijke Ethica Nicomachea van Aristoteles en nog veel meer klassieke werken die erg fijn zijn om te lezen.

Waarom zou je filosofie lezen? Ethiek zonder de religie

Waarom zou je filosofie lezen? Een van de redenen waarom filosofie erg nuttig is om te lezen, is de ‘goedheid' die het de wereld in wil brengen. Net als religies, die regels bevatten om gelukkig te worden en goed met elkaar om te gaan, gaat het bij filosofie ook om het bereiken van geluk, vrede en juist handelen. Deze lessen die in de filosofie zitten, worden ethiek genoemd.

Lees de boeken en bepaal zelf hoe je wil leven

Vraag jezelf bij ieder boek af of je volgens de geboden ethiek wilt leven of niet. Denk dus steeds goed na bij ieder boek. Heel veel leesplezier!