Wat zijn de beste mindset-boeken van Nederlandse en internationale auteurs? Boeken waar je slimmer van wordt en waarmee je successen behaalt? Kijk verder voor een lijst met de beste boeken voor een positieve mindset.

Maar eerst even kort: wat is mindset?

Je hoort het woordje ‘mindset' zo vaak, maar het is lastig om te bepalen wat mensen eigenlijk bedoelen met dit vage woord. Laten wij hier een poging doen…

Mindset is de manier waarop jouw overtuigingen en waarden jouw gedrag sturen. Heb je positieve overtuigingen en waarden, dan zal je gedrag ook positief zijn. Mindset is ook de manier hoe jouw gedachten jouw gedrag sturen. Heb je positieve gedachten met een positieve focus, dan zal je gedrag ook positief zijn.

Hoe werk je dan aan je mindset? Er bestaan diverse technieken, oefeningen, best practices en verhalen die een effect hebben op jouw gedachten, overtuigingen en waarden, waardoor jouw mindset verbetert.

Het Nederlandse woord voor mindset is mentaliteit.

Snel overzicht: Deze mindset-boeken raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste algemene mindset-gidsMaster Your Mindset: Dit boek van Michael Pilarczyk is als een schatkist van bekende mindset-technieken. We vinden het een krachtige compilatie die verschillende methoden, vragen en filosofieën op een lichte, toegankelijke manier aanraakt. >> Check laagste prijs
Meest verfrissende perspectiefThe Subtle Art of Not Giving a F*ck: Laat je niet misleiden door de titel. We ervaren dat dit boek, geschreven door Mark Manson, een unieke draai geeft aan de traditionele mindset-literatuur. Het benadert het leven met een luchtige cynisme, waardoor je de kleine dingen in het leven leert waarderen en je focust op wat echt belangrijk is. >> Check laagste prijs
Beste voor doorzettingsvermogen en inspiratieThink and Grow Rich: Hoewel we merken dat dit boek enigszins taai kan zijn om doorheen te werken, is het gevuld met inspirerende verhalen. We waarderen vooral de boodschappen over vastberadenheid en het behouden van een onwankelbare, positieve mindset. >> Check laagste prijs

De boeken uit onderstaande lijst gaan allemaal over mindset

De boeken uit deze lijst zijn aanraders over het veranderen van je mindset. Laten we naar de top 10 kijken…

Ons eigen mindset-boek: Het NLP Praktijk Doe-Boek

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Mindset is zo vaag, dus hoe geef je het handjes en voetjes? Wat kun je nou precies doen om je mindset sterker te maken? Het antwoord is NLP. Ons boek bevat 129+ van die leuke NLP-technieken. Zie het inkijkexemplaar >>

Master your mindset: Het #1 Nederlands mindset-boek

Dit boek van Michael Pilarczyk is een echt positief mindset-boek. Zie het als een verzamelwerk van bekende mindset-methoden. Het boek raakt verschillende technieken, vragen en filosofieën heel licht aan.

De boeken van Mark Manson

Het lijken cynische boeken door de titel, maar het zijn juist boeken die je een positieve mindset leren aan te nemen. Dat cynisme is juist gericht op het gezeur in het leven. Het leven is leuk, en je mindset verandert positief als je cynisch wordt op alle onzin van het leven, zodat je lekker let op de positieve dingen.

Think and grow rich

Dit boek is taai, maar het bevat een aantal inspirerende verhalen – over doorzettingsvermogen en een rotsvaste, positieve mindset – die echt blijven hangen.

Mindset – The new psychology of success van Carol Dweck

De ondertitel van de vernieuwde editie is: Changing The Way You think To Fulfil Your Potential. Zij heeft ook de theorie van fixed mindset en growth mindset bekend gemaakt.

Mindset – De weg naar een succesvol leven

Dit boek van Carol Dweck gaat vooral in op hoe wij als volwassenen de jeugd het beste kunnen begeleiden in een succesvol leven, gebruikmakend van mindset.

Secrets of the millionaire mind – T. Harv Eker

T. Harv Eker mag niet ontbreken in deze lijst met beste mindset-boeken. Hij gebruikt bewezen mindset-principes om in te gaan op het verwerven van rijkdom. Je leert in dit boek dat je rijk moet denken om rijk te worden. De dingen waar je in gelooft zijn cruciale factoren die het niveau van je succes bepalen.

Mindgym – Sportschool voor je geest

Mindset is iets wat je actief kunt doen. Dit boek richt zich dan ook echt op de praktijk zodat je een energieke mentaliteit hebt.

The Willpower Instinct

Dit boek gaat – net als ‘Ons Feilbare Denken' – in op de wetenschappelijke aspecten van onze zelfcontrole en wilskracht.

Dit waren de 10 beste mindset-boeken van dit moment

Op jouw succes!