Wat zijn de beste boeken over het opvoeden van baby's, dreumesen, peuters en oudere kinderen? Hier vind je de top 10 beste opvoedingsboeken voor deze onderwerpen.

Wat voor boeken kun je in deze opvoedboeken top 10 vinden?

Deze top 10-lijst bevat boeken voor iedere levensfase van een kind: het gaat in op opvoeding voor je baby, dreumes, peuter en oudere kinderen. Je vindt boeken met tips, anekdotes en boeken die bijvoorbeeld specifiek ingaan op communicatie met kinderen.

De opvoedboeken top 10

Hieronder start de lijst met de top 10. Daarna vind je een toelichting op deze aanraders.

Het Groot Opvoedboek

Het Groot Opvoedboek€ 23,94

Ontspannen ouders, blije kinderen

Ontspannen ouders, blije kinderen€ 25,00

Lastige kinderen? Heb jij even geluk

Lastige kinderen? Heb jij even gel…€ 22,50

How2talk2kids

How2talk2kids

Peuter-SOS

Peuter-SOS€ 24,50

Supernanny   Jo Frost

Supernanny Jo Frost€ 9,70

Jo Frosts Confident Baby Care

Jo Frosts Confident Baby Care€ 8,99

De grote geboorte gids

De grote geboorte gids€ 22,95

Buskruit met muisjes

Buskruit met muisjes€ 49,50

Puberbrein binnenstebuiten

Puberbrein binnenstebuiten€ 19,99

Toelichting op de lijst met beste opvoedboeken

De lijst begint met ‘Het Grote Opvoedboek' omdat het de volledige reis van 0 tot 16 jaar weergeeft. Dit is een anekdotisch boek van een moeder die haar persoonlijke inzichten deelt. Verwacht dus zeker geen snelle tips. Daarvoor kun je naar nummer twee in de lijst: de klassieker ‘Oei, Ik Groei‘, bekend bij iedere ouder.

Ontspannen Ouders, Blije Kinderen‘ focust zich op positiviteit in de opvoeding. Met praktische tips leer je aandacht te geven aan vrijheid, emoties en medewerking van het kind.

Het boek ‘Lastige Kinderen? Heb Jij Even Geluk‘ haalt je uit het probleem en in de oplossing. De auteur van omdenken geeft je talloze eye-openers in de opvoeding. ‘How2talk2kids‘ gaat specifiek in op hoe je met (oudere) kinderen communiceert.

Ken je supernanny Jo Frost nog van TV? Haar twee boeken zijn ideaal voor peuters. Een speciaal boek voor de ontwikkeling van een baby in het eerste jaar, is ‘Jo Frost's Confident Baby Care.'

Nog een stapje terug: ‘De Grote Geboortegids‘ is het standaardboek over de periode van de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. ‘Buskruit Met Muisjes‘ bereidt je anekdotisch en met handige tips voor (door drie moeders) op de periode van de laatste weken van de zwangerschap en de eerste maanden met de baby.

Momenteel populair: Ontspannen Opvoeden & De Gordon Methode

Momenteel zijn er twee boeken waar veel naar gezocht wordt:

  • De Gordon Methode: Luisteren naar Kinderen van Thomas Gordon – Meer info
  • Ontspannen Opvoeden van Karla Mooy – Meer info & Ontspannen Opvoeden in 12 stappen – Meer info

Naar De Gordon Methode wordt 1.000 keer per maand gezocht. Naar de twee boeken met ‘Ontspannen Opvoeden' in de titel wordt momenteel 800 keer per maand gezocht. Het is niet bekend welke van deze twee boeken daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de populariteit.