Zoek je een manier om complete of losse vakken en cursussen gratis te volgen? Je kunt gratis meedoen met de originele universitaire vakken en cursussen via Coursera. Voor een extra investering kun je ook meedoen met de certificering. Ook voor Nederlanders is dit een uitstekend platform. Lees verder…

Wat is Coursera? ‘Open’ cursussen betekent gratis cursussen

Coursera is in Amerika opgericht en biedt meer dan 2.000 opleidingen aan. Dit doet het volgens de filosofie van ‘Massive Open Online Coourse’ (MOOC), oftewel ‘open universiteit’.

Dit principe bestaat sinds 2011 en houdt in dat Coursera met meer dan 140 universiteiten in meerdere landen samenwerkt om de vakken gratis beschikbaar te stellen. Zo kun je ook de vakken van de UVA en de universiteit van Leiden volgen.

‘Open’ betekent dat de cursussen gratis zijn. Je kunt dan ook gewoon gratis meedoen met al het lesmateriaal en de hoorcolleges. In de praktijk komt dit er echter op neer dat je wel degelijk moet betalen als je gecertificeerd wilt worden. Van een gratis diploma halen is dus geen sprake.

Je kunt de originele universitaire curricula van bijna alle vakken online volgen

coursera nederland

Je kunt bijna alle losse vakken en cursussen van de universiteiten gratis volgen en downloaden. Van psychologie tot filosofie, van journalistiek tot rechten, van elektrotechniek tot management, van talen tot schrijven, van tekenen tot java en van ICT tot geneeskunde. Alleen de certificering is niet gratis.

Een complete online bachelor of master is ook mogelijk, maar daar betaal je wel het nodige instellingsgeld voor.

Hoe begin ik via Coursera met gratis online cursussen?

Bekijk hier de verzameling beschikbare cursussen en vakken van Coursera.

Hierna lezen:  Marco Honkoop's Online NLP Cursus: Review & Ervaringen [Tip]

Gerelateerd: lees verder...