Wat is Skillshare en wat kun je ermee? Is het abonnement het geld waard of moet je het laten staan? Skillshare is een bijzonder platform waarop iedereen wordt gemotiveerd zoveel mogelijk uit zijn of haar creatieve talenten te halen. Met online cursussen, tutorials en handleidingen krijgt iedereen de mogelijkheid om persoonlijke vaardigheden naar een hoger niveau te brengen. Lees verder voor onze ervaringen en review…

Over Skillshare

Zoals gezegd is Skillshare een online learning community. Het bestaat uit drie soorten leden:

  • Mensen die graag nieuwe dingen willen leren.
  • Mensen die deze nieuwe dingen kunnen leren.
  • Medewerkers die ervoor zorgen dat alles goed werkt.

Dit blijkt een gouden combinatie te zijn. Ontelbaar veel mensen hebben het platform gebruikt om hun vaardigheden in tekenen, fotografie, freelancing, video en nog veel meer naar een hoger niveau te brengen. Ook in Nederland is Skillshare veelgebruikt.

Abonnement

Je kunt ervoor kiezen om alleen gratis lessen te volgen of je aan te melden voor een Premium-abonnement. Hoewel er aardig wat gratis lessen beschikbaar zijn, is er een grote kans dat je niet altijd kunt vinden waar je naar op zoek bent. Vooral als je het liefst het allerhoogste niveau wilt bereiken, zal je zien dat een Premium-abonnement the way to go is. Hiermee krijg je namelijk onbeperkt toegang tot alle lessen op het platform, zodat jij alles uit je talent kan halen.

Wil jij graag een Premium-abonnement, maar ben je bang dat je dit niet kunt betalen? Meld je dan aan voor een volledige beurs. Indien je voldoet aan de gestelde eisen, krijg je de kans om onbeperkt te profiteren van de voordelen van een Premium-abonnement, zonder hier daadwerkelijk voor te hoeven betalen. Ideaal, toch?

Gratis proefabonnement

Weet je nog steeds niet zeker of je een Premium-abonnement wilt afsluiten? Probeer dan het gratis proefabonnement. Hiermee kan je 14 dagen onbeperkt gebruikmaken van een Premium-abonnement. Tevreden? Dan hoef je niets te doen. Het abonnement wordt na twee weken automatisch omgezet naar een betaalde variant. Indien je niet wilt gaan betalen, dien je dit zelf op tijd aan te geven in je account. Hier kun je het proefabonnement nemen voor onbeperkt toegang.

Wat heeft Skillshare nog meer te bieden?

Naast de online lessen die je via dit platform als individu kunt volgen, heeft Skillshare nog meer te bieden. Zo kan je je bijvoorbeeld aanmelden als team. Deze optie wordt veel gebruikt door bedrijven, die hun medewerkers willen inspireren hun creativiteit de vrije loop te laten. Daarnaast heb je via de website ook toegang tot allerlei interessante blogs. Deze zijn geschreven door creatieve professionals, die jou maar al te graag willen helpen.

Wat vinden wij van Skillshare?

Onze ervaringen met Skillshare waren erg positief. Onze voordelen en nadelen op een rijtje:

Voordelen

  • Er is erg veel content over verschillende onderwerpen – met een mooie focus op creatieve onderwerpen.
  • Er is een goed bedachte – optionele – mogelijkheid om met huiswerktaken en een community interactie te hebben
  • Iedereen mag een cursus ontwerpen en geven. De beste cursussen worden speciaal uitgelicht.
  • Er is een uitstekende controle op kwaliteit. Er komen geen slechte cursussen in Skillshare.

Nadelen

  • De andere studenten van Skillshare geven niet echt inhoudelijke feedback.
  • Er is geen garantie dat de leraren daadwerkelijk in de community-features meedoen.

Al met al vonden we dit een zinvol en interessant platform. Kwalitatiever dan Udemy en een fijnere workflow.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
PC MagMen is blij met de ruime keuze aan workshops of cursussen. De focus ligt hierbij op vaardigheden voor creatievelingen en iedereen kan een cursus ontwerpen en aanbieden. Jammer vindt deze reviewer dat trainers niet altijd deelnemen aan de community en dus alleen de cursus geven. Feedback van andere cursisten geeft niet altijd een goed beeld van de cursus.
E-StudentHet platform scoort 4,5 van 5 sterren. Men is blij met het aanbod, het gebruiksgemak van het platform en de gratis probeerversie van SkillShare. Men is minder enthousiast over de variatie in het niveau van de trainers. Daarnaast zijn de advertenties erg vervelend.
Bit DegreeSkillShare scoort 8,4 van 10 punten. Men is positief over het platform, hoe duidelijk het is en hoe makkelijk het te gebruiken is. Je hebt enorm veel keuze uit vaardigheden die je wil leren en er zit altijd wel iets unieks voor je tussen. Een verbeterpunt is de kwaliteit van de video’s.
G2De score is 3,5 van 5 sterren. Men moppert over de klantenservice en men vindt de kwaliteit van het aanbod mager. Dezelfde content zou ook gewoon gratis via YouTube te vinden zijn, als je de moeite neemt om goed te zoeken. Anderen zijn juist wel weer enthousiast over het aanbod.
Upskill WiseDe reviewer geeft aan dat het een betaalbaar platform is met zelfs een aantal gratis cursussen. De community is zeer actief en je hebt veel keuze in trainingen. Men vindt het wel jammer dat je geen officieel certificaat krijgt na het afronden van een training. Ook de kwaliteit van de inhoud van een cursus kan enorm verschillen.
Develop Goof HabitsDeze bron geeft aan dat je een avondje Netflix goed kunt vervangen door een training te volgen en zo in dezelfde tijd iets nuttigs leert. Het is een leuke manier om wat bij te verdienen als je iets interessants in een cursus kunt verkopen.
Career SidekickVolgens deze reviewer is er veel keuze en is het grootste deel van het aanbod van voldoende of goed niveau om er echt iets van op te steken. Hij zou altijd eerst de gratis versie proberen, voor over te stappen op de premium versie. Het is een betaalbare manier om iets te leren.
ClasspertAls je iets specifieks wilt leren is SkillShare volgens deze bron prima. Het is voor beide partijen – cursist en cursusleider – een interessant platform. Dit platform wordt beter gewaardeerd dan andere partijen die hetzelfde aanbieden.

Op jouw succes!