Wil je een online cursus volgen? Dan is Udemy een E-Learning Platform om te overwegen. Wat zijn de ervaringen met Udemy? Is het übehaupt een interessant thuisstudie-platform voor Nederlanders? Lees verder…

Wat is Udemy? Goedkope cursussen volgen over ieder denkbaar onderwerp

Is LOI te duur, heb je geen zin in de abonnementen van Linkedin Learning en vind je Coursera te officieel en ingewikkeld? Dan is Udemy een interessant alternatief.

Udemy heeft veel keuze uit leuke cursussen: bijna ieder vak of iedere hobby is vertegenwoordigd. Je kunt bijvoorbeeld een Udemy talencursus, java-cursus of een cursus digitale fotografie, powerpoint, mindfulness, management of administratie volgen.

Is dit het beste thuisstudie-platform? Gebruik de ratings van de cursussen!

Doordat Udemy zo groot is, kun je er absolute pareltjes vinden. De cursussen die tussen de 4 en 5 sterren hebben gekregen, zijn erg mooi gefilmd, gemonteerd en ontworpen. Ze houden je continu geïnteresseerd. Er zit ook heel veel troep bij, maar via de rating kun je het allerbeste vinden.

Gratis vanuit thuis online cursussen volgen met certificaat

udemy goede keuze online leren

Je eerste cursus is zo goed als gratis. Het maakt niet uit welke je kiest, je betaalt slechts 10 euro. Ook zijn er een aantal cursussen te vinden die volledig gratis zijn.

Je kunt de cursus overal volgen waar je een internetverbinding hebt. Je kunt sommige cursussen ook gratis downloaden! Standaard zet Udemy deze optie uit voor de cursussen, maar iedere docent kan ervoor kiezen om zijn/haar lessen voor jou downloadbaar te maken.

Udemy betrouwbaar? Browse gewoon eens door de Udemy-bibliotheek

e learning platform udemy ervaringen

Er zitten een groot aantal uitstekende en verrassende cursussen in Udemy die je daadwerkelijk veel kunnen leren, maar dat geldt zeker niet altijd voor de cursussen die bijvoorbeeld drie sterren of minder hebben gekregen. Het beste is dat je zelf even een kijkje neemt.

Er zit namelijk ook heel veel troep bij. Denk aan docenten die onterecht claimen een dokter te zijn, cursussen die meer een marketingstunt zijn of cursussen waar echt totaal geen moeite in is gestoken.

Van iedere cursus zijn de eerste paar lessen altijd direct gratis te bekijken. Het is dus erg fijn om door de Udemy-bibliotheek te bladeren. Ook kun je in één oogopslag zien hoe lang de volledige cursus duurt.

Wat betreft technische betrouwbaarheid is er nogal wat te zeggen over Udemy. Soms lukt het niet om in te loggen, worden de video's niet ingeladen en er zijn wat technische bugs op de Ipad-versie, terwijl er geen snelle klantenservice is. Zorg er in ieder geval voor dat je één cursus tegelijk aanschaft en volgt, want dan kan er niet zoveel misgaan als je jouw account niet meer in kunt.

Een goed alternatief: Linkedin Learning

Onze ervaringen over Udemy zijn positef én er zijn goede alternatieven. Waar je bij Udemy een beetje moet zoeken naar de krenten in de pap, is bij Linkedin Learning alles up to date en van hoge kwaliteit. Dit platform werkt echter met een abonnementsvorm. Je kunt je dus niet voor losse cursussen aanmelden.

Aanmelden & log-in voor Udemy Nederland

De interface van Udemy is voor een groot deel vertaald naar het Nederlands. Kik hier om je aan te melden, in te loggen of door de bibliotheek te bladeren.

RecensentSamenvatting van de review
Bit DegreeHet product scoort een 9,4 van 10. Men is enthousiast over het aanbod en hoe makkelijk het platform te gebruiken is. Het functioneert altijd en de klantenservice is betrokken. Minpunten zijn soms de prijsverwarring en hoe feedback te geven.
Consumer AffairsHet platform scoort hier 4 van 5 sterren. Men is wel blij met het aanbod, dat je altijd toegang hebt en dat je per cursus betaalt, maar cursussen kunnen vrij duur zijn en er is geen controle op plagiaat bij de aanbieders van cursussen.
PC MagDeze review geeft 3,5 van 5 sterren en dat is vooral vanwege de diversiteit in het aanbod. Er is zoveel keuze dat je altijd wel iets interessants vindt. Men vindt het jammer dat je alleen per klas kunt betalen, in plaats van individueel. En bij het bedrijfsaccount vindt men de prijs aan de hoge kant.
Classpert.comDe reviews die cursisten achterlaten kunnen nuttig zijn. Je kunt in je eigen tempo en van thuis uit leren. Er komen ook steeds weer nieuwe cursussen bij en bestaande content wordt regelmatig ververst. De prijs voor een cursus varieert heel erg. Jammer is dat je geen certificaat kunt krijgen van de afgeronde cursus.
Homeworking ClubJe kunt er altijd een interessante cursus vinden, maar je moet goed kunnen selecteren, want er zitten pareltjes bij, maar ook waardeloze inhoud. Het advies luidt dan ook: altijd de reviews lezen. Het kan waardevol zijn, maar is dat niet altijd automatisch.
E Biz FactsDeze reviewer geeft aan dat het beoordelingssysteem van een cursus niet goed is en dat prijzen niet altijd representatief zijn voor de inhoud die aangeboden wordt. Hij is wel te spreken over de diversiteit in het aanbod. Je moet een goed selectieproces doorlopen en niet te veel willen uitgeven aan een cursus.
EdukatikoEr is zowel hobbymatig als professioneel aanbod aan cursussen. De meeste prijzen zijn oké. Uniek aan dit platform is de preview die je kunt zien/ervaren. Dit ontbreekt vaak bij andere platforms. Het is vooral praktijk i.p.v. theorie.
Satori StudioHet aanbod is in 60 verschillende talen, hoewel het meeste in het Engels is. Een cursus die je hebt gekocht blijft altijd toegankelijk. Het gaat meer om praktische vaardigheden dan theoretische kennis. Een goede cursus selecteren kost tijd en energie.

Op jouw succes!