Wil je een online cursus volgen? Dan is Udemy een E-Learning Platform om te overwegen. Wat zijn de ervaringen met Udemy? Is het übehaupt een interessant thuisstudie-platform voor Nederlanders? Lees verder…

Udemy: goedkope cursussen volgen over ieder denkbaar onderwerp

Is LOI te duur, heb je geen zin in de abonnementen van Linkedin Learning en vind je Coursera te officieel en ingewikkeld? Dan is Udemy een interessant alternatief.

Udemy heeft veel keuze uit leuke cursussen: bijna ieder vak of iedere hobby is vertegenwoordigd. Je kunt bijvoorbeeld een Udemy talencursus, java-cursus of een cursus digitale fotografie, powerpoint, mindfulness, management of administratie volgen.

Is dit het beste thuisstudie-platform? Gebruik de ratings van de cursussen!

Doordat Udemy zo groot is, kun je er absolute pareltjes vinden. De cursussen die tussen de 4 en 5 sterren hebben gekregen, zijn erg mooi gefilmd, gemonteerd en ontworpen. Ze houden je continu geïnteresseerd. Er zit ook heel veel troep bij, maar via de rating kun je het allerbeste vinden.

Gratis vanuit thuis online cursussen volgen met certificaat

udemy goede keuze online leren

Je eerste cursus is zo goed als gratis. Het maakt niet uit welke je kiest, je betaalt slechts 10 euro. Ook zijn er een aantal cursussen te vinden die volledig gratis zijn.

Je kunt de cursus overal volgen waar je een internetverbinding hebt. Je kunt sommige cursussen ook gratis downloaden! Standaard zet Udemy deze optie uit voor de cursussen, maar iedere docent kan ervoor kiezen om zijn/haar lessen voor jou downloadbaar te maken.

Udemy betrouwbaar? Browse gewoon eens door de Udemy-bibliotheek

e learning platform udemy ervaringen

Er zitten een groot aantal uitstekende en verrassende cursussen in Udemy die je daadwerkelijk veel kunnen leren, maar dat geldt zeker niet altijd voor de cursussen die bijvoorbeeld drie sterren of minder hebben gekregen. Het beste is dat je zelf even een kijkje neemt.

Er zit namelijk ook heel veel troep bij. Denk aan docenten die onterecht claimen een dokter te zijn, cursussen die meer een marketingstunt zijn of cursussen waar echt totaal geen moeite in is gestoken.

Van iedere cursus zijn de eerste paar lessen altijd direct gratis te bekijken. Het is dus erg fijn om door de Udemy-bibliotheek te bladeren. Ook kun je in één oogopslag zien hoe lang de volledige cursus duurt.

Wat betreft technische betrouwbaarheid is er nogal wat te zeggen over Udemy. Soms lukt het niet om in te loggen, worden de video’s niet ingeladen en er zijn wat technische bugs op de Ipad-versie, terwijl er geen snelle klantenservice is. Zorg er in ieder geval voor dat je één cursus tegelijk aanschaft en volgt, want dan kan er niet zoveel misgaan als je jouw account niet meer in kunt.

Een goed alternatief: Linkedin Learning

Waar je bij Udemy een beetje moet zoeken naar de krenten in de pap, is bij Linkedin Learning alles up to date en van hoge kwaliteit. Dit platform werkt echter met een abonnementsvorm. Je kunt je dus niet voor losse cursussen aanmelden.

Aanmelden & log-in voor Udemy Nederland

De interface van Udemy is voor een groot deel vertaald naar het Nederlands. Kik hier om je aan te melden, in te loggen of door de bibliotheek te bladeren.

Gerelateerd: lees verder...