Is Soofos e-learning betrouwbaar? Wat zijn de ervaringen over dit Nederlands platform voor online cursussen? En wat houdt Soofos Plus eigenlijk in? Lees verder voor onze review en ervaringen van anderen over de onlie cursussen van Soofos…

Heeft Soofos goede en betrouwbare online cursussen? Dat verschilt per cursus…

soofos betrouwbaar ervaringen

Soofos is – net als bijvoorbeeld Udemy – een platform waarop externe docenten hun online cursussen plaatsen. Hoewel Soofos streng is op de kwaliteit van zijn bibliotheek, loop je altijd het risico een matige cursus uit te kiezen.

Er zitten echter veel uitstekende online cursussen in Soofos. Gelukkig krijg je in Soofos direct toegang tot alle cursussen (30 dagen gratis op proef), waardoor je direct een andere docent kunt aanklikken als je merkt dat de door jouw gekozen cursus niet helemaal was wat je zocht.

Het grote voordeel van Soofos is uiteraard dat je volledig in het Nederlands les krijgt, terwijl het aanbod en de kwaliteit makkelijk bijblijft bij de internationale platforms als Udemy.

Soofos ervaringen: is het betrouwbaar?

soofos reviews

De online cursus-branche krijgt het altijd zwaar te verduren als het om reviews gaat. Het bijzondere van Soofos is dat er geen negatieve reviews zijn van gebruikers. Dat is iets wat ondenkbaar is bij bijvoorbeeld Udemy. Ook de reviews die via het Qshops-keurmerk binnenkomen, zijn erg positief.

Hoewel de naam Soofos moeilijk te onthouden is – sommigen noemen het Sofoos, Soofis, Zofoos of Zofoos – kunnen we zeggen dat de dienst zelf erg betrouwbaar is: je krijgt wat je ziet, je kunt eenvoudig annuleren en er zitten veel zinvolle cursussen bij.

Je kunt cursussen los kopen of een abonnement nemen: Soofos Plus

Wil je een online cursus volgen bij Soofos? De Soofos-cursussen kun je los aanschaffen, maar via het Soofos-plus-abonnement kun je onbeperkt alle cursussen volgen. Het handige is: Je kunt het 30 dagen gratis proberen.

Soofos zakelijk

Ook voor bedrijven is Soofos een handige tool. Teamleden kunnen bijvoorbeeld cursussen volgen over de volgende onderwerpen:

 • Excel-cursus online van Soofos
 • Cursus over Scrum
 • Photoshop-cursus
 • Adobe-tools
 • Online cursus illustrator
 • Soofos-cursus lightroom
 • Soofos-cursus indesign
 • Online cursus persoonlijke ontwikkeling
 • Photoshop cursus in het Nederlands
 • Foto's leren bewerken
 • Soofos-cursus wordpress

Soofos & certificaten

Je krijgt bij Soofos een certificaat na voltooiing van je cursus. Bijvoorbeeld voor Photoshop (Design), Lightroom (Fotobewerking), SEO (Marketing) en Scrum (Management).

Soofos inloggen

Je kunt inloggen door naar de website van Soofos te gaan en rechts-boven op de inlog-knop te klikken. De inlogomgeving is erg overzichtelijk ingedeeld en de online leeromgeving is erg modern en afleidingsvrij.

Conclusie van onze review

Hoewel de individuele cursussen soms erg van stijl verschillen, is de kwaliteitswaarborg van Soofos hoog. Voor de relatief lage prijs die je bij Soofos betaalt, krijg je toegang tot een mooie, complete verzameling cursussen op vrijwel ieder vakgebied. De cursussen zijn lekker inhoudelijk en we raden dit platform zeker aan.

➡️Klik hier en test het 30 dagen gratis uit.

Soofos kortingscode & direct starten

Soofos werkt niet met kortingscodes, maar soms werkt Soofos met een aanbieding. De meest voornaamste aanbieding is de 30 dagen-proefperiode.

Gratis + Korting
Deal

Ervaringen & reviews van anderen over Soofos

RecensentSamenvatting van de review
Klanten VertellenHet platform scoort 9.2 van 10 punten. Het is gericht op het aanleren van vaardigheden. Verschillende cursussen worden positief beoordeeld vanwege de duidelijke uitleg. Er is veel aanbod en men vindt dat de prijs goed in verhouding staat tot de kwaliteit die geboden wordt.
JanskeDeze reviewer vindt het platform een verademing, omdat het aanbod zo divers en echt van deze tijd is. De cursussen worden boeiend gegeven en ze zijn voor iedereen te volgen, ongeacht je voorkennis.
Nederland ReviewHier scoort het platform 7,2 van 10 punten. Van de vier elementen (bestellen, service, prijs en leveren) scoort leveren het laagst. Er is veel keuze aan cursussen, hoewel een reviewer wel aangeeft dat je met de tegoedbon van vakantieveilingen zeer beperkt bent in je keuze op het platform.
Trending.nlHet voordeel is dat je kunt kiezen uit de aanschaf van een enkele cursus, of voor het abonnement kunt gaan. Het hangt van je eigen keuze af wat het meest voordelig is. Het aanbod is groot en dat maakt kiezen lastig volgens deze reviewer. De kwaliteit van het aanbod is goed.
Online CursusgidsVoor sommigen is het fijn dat het aanbod in het Nederlands is. Het platform scoort hier gemiddeld 9.7 van 10 punten. Het is geschikt voor het individu, maar ook voor groepen, met aangepaste prijzen. Soms is niet altijd duidelijk wat het niveau van een trainer is en of dat aansluit bij je verwachtingen.
Studie 24Deelnemers zijn tevreden over het ruime aanbod en de kwaliteit van de cursussen. Men heeft plezier in de cursus gehad en de leeropbrengst was groot. Je kunt je eigen tempo volgen en de cursussen zijn daarnaast betaalbaar.
Stefan Gets FitEr zijn zo ontzettend veel onderwerpen waarover je via Soofos kunt leren, dat vindt deze reviewer echt geweldig. Je kunt leren waar en wanneer je zelf wenst en door het abonnement durf je weer eens wat nieuws te proberen. Het is op deze manier leuk om jezelf te ontwikkelen.

Onze review samengevat

ReviewSoofos
SamenvattingMet Soofos hebben we in Nederland een waardige eigen versie van de Udemy's van de wereld. Voor veel professionals heeft Soofos zinvolle cursussen te bieden die we absoluut aanbevelen.
Review doorDe redactie
Beoordeling4.5 (van de 5)
Starten>> Start hier

Op jouw succes!