Zoek je bemoedigende woorden? voorbeelden en teksten van hoe je iemand kunt aanmoedigen, bemoedigen en een steuntje in de rug kunt geven. Lees verder…

Een steuntje in de rug: bemoedigende woorden en spreuken

Zoek je bemoedigende, opbeurende en steunende teksten bij verdriet, ziekte of overlijden? Het is erg belangrijk om hiermee mensen te steunen. Maar vaak merken we dat we niet precies weten wat we moeten zeggen? Soms zitten we in een lastige situatie en moeten we iemand troosten. Maar hoe pak je dat precies aan? Als je de verkeerde dingen zegt, kan je het verdriet nog groter maken. Of de persoon die je wil helpen, reageert zijn of haar opgekropte frustratie op jou af omdat je het verkeerde zegt.

De mooiste quotes voor bemoediging

“Everything will be okay in the end. If it's not okay, then it's not the end.”
― Ed Sheeran

“How wonderful it is that nobody need wait a single moment before starting to improve the world.”
– Anne Frank

“Don't let the muggles get you down.”
― J.K. Rowling, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

“Be thankful for what you have and you’ll end up having more. If you concentrate on what you don’t have, you will never, ever have enough.”
– Oprah Winfrey

“Thankfully, persistence is a great substitute for talent.”
― Steve Martin, Born Standing Up: A Comic's Life

De #1 tip: bekijk al deze bemoedigende spreuken via Pinterest

Pinterest is een prachtige plek voor goede quotes, met name rondom bemoediging en voor een steuntje in de rug. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar onderstaand Pinterest-bord:

Iemand sterkte wensen

We kennen allemaal wel iemand die een moeilijke tijd meemaakt of heeft meegemaakt. Een voorbeeld van een moeilijke tijd kan zijn een recent ontslag, het beëindigen van een relatie, of het overlijden van een kind, dierbare of partner. Je kunt die persoon sterkte wensen via een persoonlijk bericht, bijvoorbeeld een wensbericht. Bij tegenslag kunnen we allemaal wel wat lieve woorden gebruiken van anderen, ook al hebben we dat op het moment zelf niet door.

Hierna lezen:  Geloof in jezelf: gedichten, quotes, spreuken, liedjes en boeken

Stuur een gedicht via gedachten-gedichten.nl

Wil je iemand een hart onder de riem steken, maar weet je de woorden niet te vinden? Dan kan gedachten-gedichten uitkomst bieden. Hier vind je verschillende gedichten die precies aansluiten bij hoe iemand zich voelt die een moeilijke tijd doormaakt. Deze woorden zijn bedoeld om de pijn te verzachten. Je kunt eventueel zelf nog een tekstje bij het gedicht schrijven, om aan te geven dat je het moeilijk vond de juiste woorden te vinden. Het gaat om het gebaar.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Gedichten zijn er voor iedereen

Je hoeft je helemaal niet te schamen dat je de woorden van een ander gebruikt om je eigen gevoel onder woorden te brengen. In tegendeel, het geeft juist aan dat je veel om de ander geeft. Het beste is altijd zelf nog een regeltje of twee toe te voegen waarin je de ander steun betuigt en zegt voor hem of haar klaar te staan. Zo nodig kun je ook zeggen dat je niet exact weet wat je moest zeggen en dat je daarom een passend gedicht bij je gevoel gekozen hebt.

Of zoek bemoediging in de bijbel

Wist je dat de bijbel het bestverkopende boek aller tijden is? Zelfs Shakespeare kan er niet tegen op. De bijbel zit vol wijze spreuken, goede lessen en bemoedigende woorden. Veel van deze woorden zijn ook voor mensen die niet christelijk zijn heel inspirerend. Vandaar dat we je kunnen aanraden zo nu en dan door de bijbel te bladeren voor inspiratie. Je vindt wijze bijbel spreuken op Dagelijksebroodkruimels.nl. Hier vind je inmiddels ruim 1500 teksten uit de bijbel.

Bijbeltekst van de dag

Op Dagelijksebroodkruimels.nl vind je al sinds enige jaren een zogenaamde “Bijbeltekst van de dag”. Dit is een wijze tekst uit de bijbel die je kunt gebruiken om jezelf of juist anderen te inspireren. Ben je op zoek naar een specifieke bijbel tekst of een tekst over een specifiek onderwerp, dan kun je hierop zoeken met behulp van de zoekfunctie. Je vindt teksten die bemoedigen in het geval van overlijden, in het geval van ziekte, maar ook bij de liefde.

Teksten speciaal voor vrouwen

Tussen de ‘broodkruimels’ staan ook teksten die speciaal bedoeld zijn om vrouwen te bemoedigen. Dit zijn teksten en uitspraken die op vrouwen van toepassing zijn en die vrouwen kunnen inspireren. Wil je een nieuwe tekst toevoegen aan het bestand? Dan kan je via het contactformulier contact opnemen met dagelijksebroodkruimels.nl en een suggestie doen.

Hierna lezen:  Spirituele Quotes, Uitspraken & Inzichten [Lijst]

Inspirerende oneliners en quotes

Op zoek naar leuke spreuken om je op te kikkeren? Kijk dan eens op Leukespreuk.nl. Hier vind je de allerleukste spreuken als je tijdelijk in een dipje zit of als je iemand kent die in een dipje zit. Deze spreuken zijn speciaal bedoeld om iemand anders naar zaken te laten kijken en in te laten zien dat er ook positieve kanten zijn aan elk verhaal. De quotes hebben veelal verrassende teksten. Het zijn spreuken die vol waarheid staat en die bovendien hilarisch zijn.

Voor de kleinere dip

De spreuken op Leukespreuk.nl zijn vooral voor mensen die in een kleine dip zitten of die bezig zijn met revalideren (bijvoorbeeld van een burn-out of een depressie). De spreuken zijn wat minder geschikt voor iemand die nog volop in de rouw zit, bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare. Daarvoor kun je beter andere spreuken op een andere website kiezen.

Mooie woorden na het overlijden van een dierbare

Zoek je passende woorden voor iemand die net een dierbare heeft verloren? Kijk dan eens op Heinpragt.com. Hein is iemand die uit eigen ervaring weet hoe fijn het kan zijn om bij de dood van een familielid met mooie afscheidskaarten gepresenteerd te worden. Dit kunnen allerlei soorten teksten zijn, van rouwkaarten tot rouwadvertenties tot bidprentjes. Ook kom je mooie teksten tegen op bloemlinten. Het uitkiezen van de juiste woorden kan toch best lastig zijn.

Teksten bij een begrafenis of crematie

Op Heinpragt.com kom je teksten tegen die gebruikt kunnen worden bij een begrafenis of een crematie. Deze teksten zijn passend voor rouwkaarten, voor bij de uitvaart, voor bij een condoleance, maar ook als rouwadvertenties. Ze nemen je een hoop zorgen uit handig: juist als je een begrafenis moet organiseren, heb je hier niet veel tijd voor, nog ben je ervoor in de stemming. Een condoleancekaart is de ideale manier om een gevoel over te brengen.

Of kies wijze spreuken van Spiritum.nl

Ook op Spiritum.nl kom je veel wijze woorden tegen. Het zijn vaak de clichés die de meeste waarheid bevatten. De eenentwintigste eeuw is voor veel mensen een tijd van hectiek en drukte: we zijn altijd bezig, altijd op weg ergens naartoe. We nemen zelden nog tijd voor onszelf om te reflecteren. Vandaar dat wijze spreuken kunnen helpen. De wijze spreuken van Spiritum.nl brengen het ontastbare (gevoelens, het spirituele, dromen) voor je in beeld.

Of kies wijze Latijnse spreuken

Het Latijn is de taal van de taal van de oude Romeinen: de taal van wereldveroveraars als Julius Caesars, maar ook van grote redenaars als Ovidius en Vergilius. Na het Romeinse Rijk werd het de taal van de christelijke kerk, die Europa en grote delen van Europa heeft helpen vormgeven. Kortom: het Latijn is een schat op het gebied van wijze spreuken en helende woorden.

Hierna lezen:  70 Mooie Positieve, Motiverende Quotes & Wijze Spreuken

Praktisch boek om zelf te leren bemoedigen

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Wil je zelf de vaardigheden leren om helemaal automatisch mensen te gaan bemoedigen? Dan wijs ik je tot slot graag op het inspirerende NLP Doe-Boek, zodat we het ook samen in de praktijk gaan brengen. Hierin zitten meer dan 100 verschillende tools, tips en technieken vanuit NLP, waaronder bruikbare challenges om met bemoedigingen aan de slag te gaan. Bekijk het NLP Doe-Boek hier >>

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: