Geloof in jezelf en dan komt alles goed! In dit artikel vind je gedichten, quotes, spreuken, liedjes en boeken boeken over het onderwerp: ‘Blijf in jezelf geloven.'

Waarom moet je in jezelf geloven?

Hoe vaak is jou al niet verteld dat geloven in jezelf zo belangrijk is? Het is echt heel bijzonder wat overtuigingen en woorden met je kunnen doen. Spreek dus krachtgevende overtuigingen over jezelf uit: ‘Ik geloof in mezelf!'

Hoe geloof je in jezelf? De 3 beste tips…

  1. Word competent, dus train je vaardigheden nog verder. Het is namelijk hartstikke terecht dat een piloot niet in zichzelf gelooft, als hij niet goed kan vliegen. Godzijdank! Het zou rampzalig aflopen als hij in zichzelf zou geloven en in de cockpit zou plaatsvinden. Hij moet gewoon zijn vlieg-skills bijspijkeren.
  2. Heb geduld. Het kan gerust een jaar of langer duren voordat je ergens beter in bent geworden. Dan zal het geloof in jezelf ook goedkomen, en niet morgen al.
  3. Werk aan je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Maar doe dat wel pas ná de voorgaande twee tips. Op één hoort gewoon het verbeteren van je vaardigheden. Méér oefen-uren maken, méér vlieguren maken méér fouten maken.

Liedjes over in jezelf geloven

Luister naar onderstaande liedjes – die allebei vanuit een andere hoek naar dit onderwerp kijken. Wat vind jij van de verschillende invalshoeken?

Klik hier voor meer motiverende liedjes die gaan over geloven in jezelf.

Boekaanraders

Hieronder vind je twee boekaanraders over dit onderwerp van in jezelf geloven. Louise Hay brengt het onderwerp erg praktisch. Erik Blumenthal's aanrader bekijkt het vanuit een meer abstractere invalshoek.

Quotes, spreuken en gedichten

Hieronder vind je een aantal mooie quotes die gaan over geloven in jezelf:

‘Tikkie, jij bent hem!' Doe eens niet volwassen! Kinderen geloven in hun dromen. Ze geloven in zichzelf!

Als je het pad van anderen volgt, dan volg je nooit je eigen leven. Geloof in jezelf en baan je eigen weg.
– Patrick Mundus

Het gaat er niet om hoe een ander over mij zou kunnen denken. Het gaat erom hoe ik over mezelf denk.

Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit groter dan je angst.

Als je 8 jaar lang in Sinterklaas geloofde, dan moet het toch zeker wel mogelijk zijn om 5 minuten in jezelf te geloven?

Jij bent goed genoeg. Slim, mooi en sterk genoeg. Luister naar je hart en leef jouw leven. Je hebt niemand iets te bewijzen. Geloof in jezelf en voorkom dat onzekerheden je leven ruïneren. Je bent perfect zoals je bent. Echt!
– Gedicht dat op internet rondgaat. Als iemand weet wie de auteur is, laat het me dan weten!

Dus: geloof in jezelf!

Geloof in jezelf. Je hebt namelijk alles al in je om wat je ook wilt bereiken in je leven, tot een groot succes te maken.

Hierna lezen:  Eigenwaarde Vergroten [Tips, Quotes & Voorbeelden]

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: