zoek je de mooiste spirituele quotes, uitspraken en inzichten? Op deze pagina vind je het overzicht met exact alle bronnen om deze mooie spirituele gezegden te kunnen vinden. Lees verder…

Spirituele quotes, uitspraken & inzichten

Ben jij een spiritueel iemand en altijd op zoek naar nieuwe inzichten? Mooi! Vandaag de dag hebben we het internet tot onze beschikking en het internet staat vol wijze spreuken. Er valt meer dan genoeg te leren. Iedere dag is een nieuwe kans om nieuwe, wijze inzichten op te doen. Dit zijn inzichten die je anders naar het leven zullen laten kijken en je op een positief pad kunnen zetten. Met dank aan spirituele inzichten en quotes kun jij een negatieve spiraal doorbreken.

De #1 beste spirituele quotes? Dit Pinterest-bord

Verschillende websites voor spirituele wijsheid

Op het internet kom je verschillende websites tegen die bol staan van de spirituele quotes en wijsheden. Je leert hier de leukste dingen die je op een andere manier naar het leven zullen laten kijken. Spirituele wijsheid geeft je een dieper inzicht op het leven en helpt je om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten, zodat jij positiever in het leven komt te staan.

Site 1: spreuken voor de spirituele reis op Ingspire.nl

Ingspire.nl is een website waar je verschillende spreuken tegenkomt voor je spirituele reis. Hier doe je waardevolle inzichten op aan de hand van inspirerende quotes en teksten. Je vindt hier alles over spiritualiteit en over spirituele groei. Ben je op zoek naar een diepere blik op het leven? Dan is Ingspire.nl echt iets voor jou. Deze spreken gaan over het hogere Zelf en verbinding met anderen. Je vindt onder meer spreuken van Luciano de Crescenzo en Boeddha.

Site 2: vind spirituele wijsheid op Heinpragt.com

Heinpragt.com is een website voor spirituele spreuken, citaten en uitspraken samenvloeien. Het is de persoonlijke selectie van iemand die spiritueel in het leven staat en die zich door spiritualiteit heeft laten meevoeren op een reis langs het bewuste en onbewust. Je vindt op de website een uitgebreide verzameling uitspraken, spreuken, gezegden en citaten die stuk voor stuk om spiritualiteit draaien. Maak nu een prikbord met inzichten over geluk, liefde en vriendschap.

Site 3: uitspraken over geloof, religie en godsdienst op Leukespreuk.nl

Leukespreuk.nl staat vol spreuken over godsdienst en religieus leven. Het zijn spirituele spreuken voor en door gelovigen. De uitspraken zijn zowel inspirerend als grappig en kunnen het één en ander in het leven relativeren. Ze leren je onder meer dat het niet altijd loont om alles bloedserieus te nemen. Geloof is niet iets dat opgedwongen kan worden (dat geldt ook voor humor): je moet er van overtuigd zijn. Hier vind je de leukste (ongedwongen) spirituele spreuken.

Hierna lezen:  Spiritualiteit in Nederland: Kom uit die spirituele kast!

Een paar voorbeelden

Een greep uit de grabbelton van de vele spreuken die je op Leukespreuk.nl tegenkomt:

  • “Het maakt niet uit hoeveel stappen je bij God vandaan bent gekomen, het is altijd maar één stap naar Hem terug.”
  • Of wat dacht je van deze dijenkletser: “Boeddhisten vinden het niet leuk als je… Boedapest.”
  • Hierin zullen veel mannen zich herkennen: “God weet alles, maar m’n vriendin weet alles beter.”

Op de website kom je ook verschillende spirituele wijsheiden van de dag en week tegen: speciaal om jou een extra moraal boost te geven en een week vol tegenslag te overleven.

Site 4: Zelf geluk creëren op Artofmediums.be

Op Artofmediums leer je zelf gelukkig worden, zonder dat je hierbij van anderen afhankelijk bent. Je hoeft geluk niet anderen te laten afhangen, in tegendeel: gelukkig zijn doe je altijd helemaal zelf. Natuurlijk hebben we naasten tegen om onze gedachten mee te delen, maar dat wil niet zeggen dat we niet gelukkig kunnen zijn als we ons op onszelf aangewezen zien. Een nieuw pad inslaan zit altijd vol met verrassingen en verrassingen leiden weer tot nieuwe inzichten.

Site 5: wijze inzichten van Confucius

Ben je bekend met Confucius? Confucius is de Latijnse naam van een wijze leermeester uit het Oosten. Daar werd hij Master Kong of Kong Qiu genoemd. Zijn levenslessen hebben een grote rol gespeeld in de filosofie en het denken in het Verre Oosten. Jammer genoeg voor hem heeft hij niet zelf meegemaakt hoe zijn denkbeelden de wereld bij storm namen. Hij was tijdens zijn leven verre van populair (een beetje te vergelijken met het leven Socrates in Athene).

Na de dood van Confucius

Confucius had echter wel een handjevol trouwe volgelingen. Ook dit is weer te vergelijken met Socrates (denk maar aan Plato, die een volgeling van Socrates was). Maar het is ook te vergelijken met het leven van Jezus Christus. Petrus en Paulus bijvoorbeeld, twee van de apostelen, hebben het christendom naar Rome gebracht, wat nu het centrum is van de katholieke wereld.

De lessen van Confucius

Zoals de lessen van Jezus zijn vastgelegd in het Nieuwe Testament, zijn de lessen van Confucius vastgelegd in het werk The Analects of Confucius. In de Chinese geschiedenis hebben deze inzichten een grote rol gespeeld. Confucianisme wordt nu gezien als een ethische denkrichting, een politieke en filosofische leer die veel heersers probeerden te volgen.

Confucius en zijn 47 gezegden

Op de website Greelane.com kom je maar liefst 47 gezegden tegen die aan Confucius zijn toegeschreven. Deze gezegden zijn van Confucius zelf, maar het kan ook zijn dat ze later zijn toegevoegd door zijn leerlingen (op basis van zijn ideeën) toen ze al zijn ideeën in tekst vastlegden.

Hierna lezen:  Mindfulness ervaringen: hoe magisch én ondraaglijk ik het vond

Een greep uit de grabbelton…

Een paar voorbeelden van gezegden van Confucius:

  • “Alles heeft schoonheid, maar niet iedereen wil het zien.” Dit heeft alles te maken met positief denken en je durven te verwonderen en verbazen over verrassingen in het leven.
  • “Wat de superieure man zoekt, zit in zichzelf; wat de kleine man zoekt, zit in anderen.” Deze uitspraak kun je verkeerd opvatten, maar wat het eigenlijk betekent is dat je altijd eerst naar jezelf moet kijken (hoe kun je jezelf verbeteren), voordat je wilt dat anderen veranderen. Geef anderen niet de schuld van wat bij jou fout gaat.
  • “Zien wat juist is, maar het niet doen, staat gelijk aan geen gebrek aan moed of principes.”
  • “Voordat je aan een wraakeis begint, moet je twee graven graven.” Dit mooie gezegde geeft aan dat wraak niet ‘loont’. Als je iemand pijn wil doen die jou pijn heeft gedaan, zal dat ook je eigen ondergang worden (in het tweede graf kom jij te liggen).

Spirituele inzichten voor iedereen

Spirituele inzichten zijn er voor iedereen. Er is voor ieder mens wel een wijze les te trekken uit een uitspraak van een bekende denker en zelfs als je niets te leren hebt, is er altijd wel een uitspraak die je een steuntje in de rug geeft en dat wat je zelf al wist nog eens voor je bevestigt.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: