Zoek je een leuke Yoga Nidra-workshop / -training / -opleiding met goede oefeningen, teksten, voorbeelden en scripts? Lees verder en ontdek deze ontspannende vorm van Yoga…

Leer volledig te ontspannen met een Yoga Nidra workshop

Wil jij ook leren hoe je volledig kunt ontspannen met Yoga Nidra om met meer energie de dag door te komen? Dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar een yogaklas bij jou in de buurt, hoewel Yoga Nidra een van de minst ingeroosterde Yoga-vormen is in sportscholen.

Een eenvoudige, maar doeltreffende vorm van yoga zoals Yoga Nidra leent zich echter uitermate goed om thuis te beoefenen. Met een online workshop leer je alle kneepjes van deze yogavorm van een ervaren yogadocent in de privacy van je eigen huis. Ook jij kunt ultieme ontspanning bereiken.

Wat is Yoga Nidra?

mindfulness tips

Yoga Nidra is een vorm van yoga waarbij je door middel van oefeningen en visualisaties in een staat van zijn gebracht in het grijze gebied tussen slapen en wakker zijn. Je slaapt als het ware met een bewust brein. Door de instructies te volgen bereik je een ultieme ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Deze staat van ontspanning leidt ertoe dat je lichaam en geest kunnen herstellen van alle stress en prikkels die ze in de loop van de dag moeten verwerken. Je zult je fitter voelen en meer energie hebben. Sommige mensen stellen zelfs dat een uurtje Yoga Nidra net zoveel energie oplevert als vier uur slaap.

De voordelen van Yoga Nidra

Het voordeel van Yoga Nidra is dat je met relatief eenvoudige oefeningen een grote positieve invloed op je lichaam en geest kunt hebben. Veel kwalen die stress- of spanningsgerelateerd zijn, kun je met Yoga Nidra verlichten of genezen.

Zo worden er positieve effecten gemeten bij mensen met een depressie, een angststoornis, PTSS, hoge bloeddruk, slapeloosheid, rusteloosheid, chronische vermoeidheid en chronische pijn. Ook als je geen aantoonbare stressgerelateerde kwalen hebt, heeft Yoga Nidra een goede invloed op je lichaam. Je zult merken dat je meer energie krijgt en beter met stress om kunt gaan.

Voor wie is Yoga Nidra geschikt?

Yoga Nidra kan door iedereen beoefend worden. Het is onmogelijk om de oefeningen verkeerd te doen, dus er kan niets mis gaan. Omdat je geen ervaring nodig hebt met traditionele yoga, kan Yoga Nidra zowel door beginners als gevorderden worden gedaan. Je hoeft voor deze yogavorm ook niet lenig te zijn, want er worden geen ingewikkelde poses aangenomen. De meeste oefeningen en visualisaties voer je uit terwijl je ligt.

Yoga Nidra is dus heel geschikt om te ontspannen voordat je naar bed gaat. Het is echter mogelijk om deze yogavorm op ieder moment van de dag te beoefenen. Iedereen heeft baat bij de voordelen van Yoga Nidra.

Wat heb je nodig om Yoga Nidra te beoefenen?

yoga nidra betekenis wat is het

Je hebt niet veel nodig om Yoga Nidra uit te voeren. Het is belangrijk dat je comfortabele kleding draagt waarbij niets knelt. Je voert de oefeningen bij voorkeur uit in een stille, donkere kamer met zo min mogelijk prikkels. Het is fijn om de oefeningen op bed of op de bank te doen, maar een yogamatje op de grond is ook voldoende. Om de oefeningen uit te voeren, kun je kiezen voor een begeleidend geluidsbestand dat je op je smartphone af kunt spelen.

Online workshop Yoga Nidra volgen

Wil je alle kneepjes van Yoga Nidra onder de knie krijgen, dan kun je een workshop volgen. Er zijn online veel gratis en betaalde workshops te vinden. We bespreken hieronder de meest populaire Yoga Nidra workshops van dit moment.

1. YogaTV

Op YogaOnline.nl kun je veel informatie vinden over Yoga Nidra. Als je op zoek bent naar gratis Yoga Nidra lessen dan kun je op deze website ook gebruikmaken van yogalessen van YogaTV. Ervaren yogadocenten laten in filmpjes zien hoe je bekende Yoga Nidra oefeningen uitvoert. Dit zijn echter steeds losse video's. Wil je liever een echte cursus volgen, dan zijn de volgende twee opties misschien iets voor jou.

2. Happy with yoga (aanbevolen!)

Happy with yoga is een uitgebreide website waar alle facetten van yoga worden besproken. Je kunt er terecht voor geluids- en videobestanden waarmee je Yoga Nidra kunt leren of die je kunnen begeleiden bij het beoefenen van deze yogavorm. Alle bestanden zijn Nederlandstalig waardoor het materiaal voor iedereen toegankelijk is. Naast het gratis materiaal kun je ook een cursus Yoga Nidra volgen. Je krijgt dan de beschikking over zeven Nederlandstalige Yoga Nidra sessies, 3 yogalessen en een uitgebreid e-book. Het Yoga Nidra programma van Happy with yoga kost slechts eenmalig een aantal tientjes.

3. Eckhart Yoga

Ben je op zoek naar een workshop Yoga Nidra waarbij je les krijgt van internationale topdocenten? Dan is de cursus Effortless Awakening iets voor jou. Je leert in 8 weken onder begeleiding de finesses van Yoga Nidra. De cursus omvat negen lessen en duurt acht weken. Je betaalt voor een lidmaatschap van Eckhart Yoga €16 per maand. Je kunt voor dat bedrag gebruik maken van alle lessen die het yogaplatform aanbiedt, waaronder de cursus Yoga Nidra. Wil je eerst even kijken of het iets voor jou is zonder direct lid te worden? Dan kun je gebruik maken van de gratis proefperiode van 14 dagen.

Waarom kiezen voor Yoga Nidra?

Yoga Nidra is een yogavorm die voor iedereen geschikt is. Of je nou nog nooit op een yogamat gestaan hebt of elke week in de yogales te vinden bent, Yoga Nidra is simpel en effectief. Daarom is Yoga Nidra een methode die makkelijk zelf te leren is. Ook jij kunt meer energie krijgen en stress gerelateerde kwalen genezen. Begin vandaag nog met een gratis online workshop of schrijf je in voor een betaalde online cursus waarbij je stap voor stap leert de oefeningen en visualisaties uit te voeren.

Op jouw geluk!