Hier vind je 26+ eenvoudige, korte Yoga-oefeningen voor beginners die je direct gratis thuis online kunt doen. Deze basisoefeningen geven je ontspanning en je kunt deze serie gebruiken om er in de ochtend wakker mee te worden. Ook vind je verderop dit artikel een selectie premium online yoga-oefeningen in het Nederlands die je zelf kunt doen. Lees verder…

Voordat we met de oefeningen beginnen: wat is Yoga en waarom Yoga?

Yoga betekent eenheid. Over eenheid kun je uiteraard praten… maar wanneer je over iets praat, ben je er niet daadwerkelijk mee bezig. Daarom bestaat Yoga niet uit praten, maar uit doen. Je zou het kunnen zien als ‘eenheid in de praktijk'. Je voelt daadwerkelijk het gevoel van eenheid dat in je lichaam zit.

De Yoga-oefeningen zijn bovendien goed voor je lichaam – en dat is belangrijk omdat jouw lichaam uiteindelijk het instrument is waarmee je in de wereld beweegt. Je kunt mooie, liefdevolle en wonderlijke daden verrichten met je lichaam. Daarom is het belangrijk om dit instrument om eenheid in de praktijk te brengen, sterk en gezond te houden.

Yoga, waar te leren (inclusief beste online optie)?

Wil je zelf thuis Yoga leren, bijvoorbeeld via gratis video's of een online cursus? Hier vind je oefeningen om direct zelf te doen. Ook kom je erachter waar je allemaal terecht kunt zodat je zelf online Yoga kunt leren. Hieronder gaan we dus alle opties en oefeningen bespreken, inclusief de handige online opties.

1 t/m 6 – Laten we beginnen met 6 oefeningen via Youtube

Kijk eens of je deze zes oefeningen kunt onthouden zodat je ze standaard kunt doen als je eventjes tijd hebt voor wat Yoga.

Yoga-oefening 1 – De Berghouding

Yoga-oefening 2 – De Driehoek

Yoga-oefening 3 – De Boom

Yoga-oefening 4 – De Forward Bend

Yoga-oefening 5 – Uttanasana

Yoga-oefening 6 – De Kat

7 – Yoga offline in de sportschool of Yoga-studio

Yoga kun je natuurlijk ook uitstekend volgen op de sportschool, want er is een grote kans dat jouw sportschool Yoga-lessen aanbiedt. Yoga is namelijk de #1 oosterse discipline die het meest populair is geworden in het westen. Kijk dus in het rooster van jouw plaatselijke sportschool. Yoga is daarin haast niet te missen!

Staat Yoga tóch niet tussen de lessen in het rooster van jouw lokale sportschool? Dan biedt een aparte Yoga-studio hulp. Google toont je de Yoga–studio's in jouw woonplaats.

8 – Yoga voor beginners boek

Voor extra houdingen en achtergrondinformatie is het erg handig om Yoga-boeken te lezen. Dit is vooral voor beginners fijn om er extra goed in te komen. Hier vind je een lijst met beste Yoga-boeken.

9 – Yoga online gratis via Youtube

Voor maximale flexibiliteit in het kiezen van jouw Yoga-moment, kun je gebruikmaken van gratis Youtube-video's. Nou is de vraag wel: “Welke Yoga-video's moet ik op Youtube bekijken?” Gewoon van Melanie & Rolf van Happy With Yoga. Dat zijn dezelfde Yogi's achter de beste online Yoga-cursussen van Nederland. Zie volgende tip.

10 t/m 50 – Yoga voor beginners online (ook als app)

Wellicht bezocht je dit artikel speciaal hiervoor: wat is de beste gevorderden- of beginnerscursus Yoga, maar dan online? Het antwoord is: de cursussen van Happy With Yoga.

Docenten Melanie & Rolf begeleiden je door tientallen video's en extra's, zodat je onder andere alle geschikte Yoga-houdingen voor beginners, Yoga-oefeningen in voor in je eentje, Yin Yoga-houdingen, tips over Yoga en Yoga-oefeningen voor gevorderden krijgt.

Ook kun je Yoga-oefeningen van de elektronische leeromgeving downloaden. Tot slot fungeert, de elektronische leeromgeving ook als app.

➡️Hier vind je meer informatie over de Yoga-stap-voor-stap-cursus.

Daarnaast hebben ze een Yoga Nidra-cursus ontwikkeld… Klik hier voor de Yoga Nidra-cursus. Ook hebben ze ook een Yoga Nidra-cursus waarmee je chakra-meditaties gaat doen. Hier lees je meer over de chakra-cursus. Tot slot hebben ze een abonnementsvorm met onbeperkt Yoga-lessen.

Yoga online-ervaringen

yoga wat is het en waarom

Vanwege het gemak van online Yoga, zijn er wereldwijd veel positieve reacties over deze optie. Doordat ik zelfs op vakantie mijn Yoga-uitoefening kon vervolgen, heb ik heel veel gehad aan online Yoga. Ook anderen zijn erg positief over Happy With Yoga en hun online Yoga-cursussen voor thuis. Ze hebben een grote achterban met trouwe leerlingen.

Yoga voor beginners stap-voor-stap: speciale selectie met oefeningen

Wil je Yoga-oefeningen thuis doen maar weet je nog niet zo goed hoe je kunt gaan beginnen? Wil je zelf aan Yoga beginnen? Dan laat ik je graag een pagina zien waarin je een complete uitleg krijgt over de houdingen en principes van Yoga.

Het is een speciale selectie voor beginners om thuis een yoga-workout te doen. Zie het als een compleet basisprogramma. Op deze pagina vind je deze oefeningen en in de komende paragrafen vind je hier een belangrijke toelichting over.

Zelf Yoga doen? Zo kun je de Yoga-houdingen stap voor stap thuis leren

De beste manier om Yoga consistent in je leven te verweven, is door gebruik te maken van een structuur. Deze oefeningen zijn uitstekend voor beginners omdat ze je wegwijs maken door alle vormen van Yoga. Je kunt alle houdingen in je eigen tempo aanleren via deze pagina met al het audiovisueel materiaal, waaronder les-video's en e-boeken.

Wat zit allemaal in deze online yoga-oefeningen voor thuis?

Deze oefeningen vormen samen een complete basis, inclusief staande houdingen, zittende houdingen en Yin-Yoga-houdingen. Deze yoga-oefeningen en yoga-figuren zijn bijvoorbeeld voor ontspanning, een gezonde lichaamshouding en afvallen. Je kunt ze allemaal volledig zelf doen.

Yoga online leren in het Nederlands: is dit de beste manier?

thuis yoga leren beginners

Deze online yoga-training is Nederlands gesproken – en het is ook meteen beste van Nederland. De taal van de gehele online leeromgeving is dan ook volledig in het Nederlands. Je kunt ook inloggen op je telefoon, waardoor het als een app aanvoelt. Deze online training van Happy With Yoga is beter dan YogaTV, Yoga International en Yogify, vooral als je de reviews naast elkaar zet.

De kosten zijn bovendien zeer coulant: voor de prijs van een abonnement op een Yoga-magazine, heb je nu daadwerkelijk een actieve Yoga-practice. Ook is deze online yoga-training beter dan een yoga-dvd of yoga-app omdat het een daadwerkelijk gestructureerde cursus is waar je je iedere dag aan gaat houden. Je hebt namelijk daadwerkelijk met leraren te maken.

Hier kun je meer leren over deze stap-voor-stap-cursus.

Yoga online abonnement (aanbieding)

Goed, de Yoga is erg geschikt voor beginners en er is nu een interessante aanbieding. Klik hier voor de vertrouwelijke, actuele aanbieding. Daarnaast heeft Happy With Yoga een groots product voor als je meer wilt: ze hebben ook een abonnementsvorm met compleet andere oefeningen voor gevorderden: klik hier voor meer informatie.

Veel succes met bovenstaande eenvoudige, korte Yoga-oefeningen en het programma met de stap-voor-stap-oefeningen!

Op jouw succes!

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: