Wat zijn de beste boeken over sektes? In deze top 10-boekenlijst vind je verhalen over sektes in Nederland en in het buitenland. Lees verder en ontdek de beste boeken over sektes…

1 t/m 3 – Boeken van Mariette Lindstein: ‘De Sekte'-Trilogie

De Zweedse Mariette Lindstein belandde op 9-jarige leeftijd in de Scientologykerk. Ze klom razendsnel op naar het hoofdkwartier, waar ze uiteindelijk 27 jaar bleef en op het hoogste niveau werkte, direct onder Scientologyleider David Miscavige. In 2004 ontsnapte ze onder dramatische omstandigheden.

Dit diende als inspiratie voor haar thriller over een sekte, deels gebaseerd op haar eigen ervaringen. Inmiddels zijn alle drie de boeken uit Lindsteins trilogie enorme bestsellers in Zweden en daarbuiten, terwijl ze pas in 2017 en 2018 verschenen. Naast schrijven geeft Mariette ook lezingen en voorlichting over de gevaren van sektes.

1 – Mariette Lindstein – De sekte

2 – Mariette Lindstein – De sekte herrijst

3 – Mariette Lindstein – Kinderen van de sekte

4 – Zwemmen of verdrinken – Het bizarre waargebeurde verhaal van twee meisjes in een Nederlandse sekte

In dit boek geven twee meisjes inzicht in hoe zijn opgroeiden in een sekte – die er van de buitenkant erg onschuldig uitziet.

5 – Take Back Your Life – Recovering from Cults and Abusive Relationships

Cultuslachtoffers en mensen die hebben geleden onder misbruik van relaties, hebben vaak last van angst, verwarring, een laag zelfbeeld en posttraumatische stress. Take Back Your Life verklaart de verleidelijke aantrekkingskracht die ons in dit soort situaties kan brengen. Daarnaast geeft het richtlijnen praktische hulpmiddelen om weer op het goede spoor te komen. Dit boek, geschreven voor slachtoffers, hun families en professionals, leidt de lezers door het genezingsproces.

6 – Ik was gek van geluk – Verhalen uit sektarische bewegingen

Carine Damen deed uitgebreid onderzoek naar sektes en daar is dit overzicht van sektes in Nederland uit voortgekomen.

7 – Waco

Sektarische toestanden in Amerika gaan nog een tandje verder dan in Nederland…

8 – Daughter of Gloriavale – My Life in a Religious Cult

Wie dacht dat je in Amerika bizarre verhalen tegenkomt, kan ook eens naar de Nieuw-Zeelandse ‘Gloriavale Christian Community' kijken…

9 – Sektes – Cults en geheime genootschappen

Dit boek is een soort vergaarbak van internet-research. Interessant als je liever niet rechtstreeks de Wikipedia-artikelen wilt lezen die in dit boek geciteerd worden.

10 – How to be Ultra Spiritual

Dit boek houdt je een spiegel voor: gebruik jij spiritualiteit ook als mode? Mijn samenvatting van dit boek vind je hier.

Veel leesplezier!