‘Hoe word ik rijk?' Wil je echt antwoord op de vraag: hoe word je snel of makkelijk rijk? In dit artikel krijg je de harde waarheid te horen: 29 tips die je vertellen wat er precies voor nodig is om rijk te worden.

Inhoud van deze pagina:

Tip 1 – Hoe word je rijk? Al deze boeken leren je dit exact…

Leer van de rijkste mensen op de wereld. Bekijk dit artikel met de top 10 beste boeken over rijk worden. Dit zijn de enige 10 boeken over dit onderwerp die je maar hoeft te lezen. Je zal in al deze boeken een aantal thema's vinden die steeds weer terugkomen: je kunt ook rijk worden zonder diploma of opleiding en je hoeft niet te (blijven) werken om rijk te worden.

Tip 2 – Rijk worden zonder te werken? Dat kan absoluut! Dit is het grote geheim

rijk worden hoe tips

Ik zal je een geheimpje vertellen. Er is tegen je gelogen. Je hele leven al. Sinds je naar de basisschool bent gegaan, is tegen je gezegd dat je hard moet studeren en werken voor je geld. ‘Wat voor werk wil je later doen?' Alles lijkt daarom te draaien. Vanaf de basisschool tot en met je studie wordt dit idee in je gestampt…

En het grote geheim is: voor rijkdom hoef je – uiteindelijk – juist niet te werken. Simpelweg omdat geld voor jou kan werken. Het is misschien een cliché die je goeroes hoort zeggen, maar het is waar.

Hierna lezen:  Sabbatical Nemen [Betekenis, Ervaringen, Voordelen & Nadelen]

Er zijn meerdere manieren om dit te bereiken in Nederland: je kunt bijvoorbeeld een eigen bedrijf starten zodat personeel of de technologie voor je gaat werken (zoals het maken van een blog). Ondernemen is veruit het beste idee. Ook kun je je spaargeld in vastgoed zetten, maar daar moet je wel veel spaargeld voor hebben. Daarom is een onderneming het beste idee.

Als je gaat ondernemen, kun je succesvol en rijk worden zonder diploma en zonder te werken!

Maar voordat het zover is… moet je wel degelijk iets gaan opbouwen. Dat is hoe je die ‘rijkdom zonder te werken' bereikt. Om precies te zijn: je moet een ‘perpetuum mobile' opbouwen die automatisch geld genereert. En zeg je vervolgens: ‘Ik kan niks opbouwen omdat het moeilijk is,' dan is het antwoord duidelijk… Daarom doen we het: om het makkelijker te maken!

Wordt het moeilijker? Daar houd ik van! De enige manier waarop het moeilijk kan zijn is als je er niet van houdt. Sterker nog: hoop niet dat het makkelijk word, maar maak jezelf sterker. 

– Eelco de Boer

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Rijk worden is vrij makkelijk. Wens alleen niet dat het makkelijker zou zijn dan het al is. Wens dat jij beter gaat worden. En hoe je het op deze manier alsnog makkelijker maakt, dat ontdek je verder in de volgende tips…

Tip 3 – Start door te bepalen wat rijkdom eigenlijk is: er rijk uitzien of rijk zijn

Ik heb een vraag voor je: welke van de twee onderstaande personen is de zielige loser en welke van de twee is de winnaar?

Persoon A: er rijk uitzien

Dit is de persoon met de privéjet, 400.000 euro kostende Ferrari, 30.000 euro kostende Rolex, gigantisch huis, enorm veel luxe en meubels, waarmee ook nog eens geparadeerd wordt zodat anderen jaloers kunnen worden. Dit is niet alleen zinloos, maar ook gênant. Deze persoon heeft alles te verliezen en geeft er ook nog eens veel om.

Het maakt je een zwak persoon als je alles alleen voor geld, het kopen van spullen en status doet. Het scheidt je compleet af van de dingen die jou werkelijk gelukkig maken en het zet jou vast in paden die helemaal niks met jou te maken hebben en totaal niet bevredigend zijn. Dat gebrek aan vervulling wil je vervolgens vullen met spullen en geld.

Materiële rijkdom in de vorm van luxe spullen? Dat zijn handboeien, gemaakt door slimme mensen om domme mensen hun geld afhandig te maken en ongelukkig te houden. Deze handboeien zorgen ervoor dat je niet meer kunt groeien – en zelfs tegengehouden wordt.

Het punt van je eigen bedrijf is om iets geweldigs te maken en een impactvolle bijdrage te leveren. Niet om veel geld te verdienen. Als je iets geweldigs bouwt en creëert, zal het als bijvangst uiteraard veel geld opleveren – maar daar moet het dus niet om draaien. Dat is de paradox: focus je je juist op geld verdienen, dan ga je juist veel minder geld verdienen.

Persoon B: rijk zijn

Dit is de persoon met een normaal huis, normaal leven, normale spullen, misschien zelfs op minimalistische wijze helemaal zonder spullen… en veel meer financieel vermogen dan persoon A. Hierdoor kan deze persoon continu aan zijn/haar droom blijven werken, wat enorm veel voldoening geeft. Het gaat er niet om dat je er als een succesvol persoon uitziet op Facebook, maar het gaat erom dat je gewoon het werk doet.

Hierna lezen:  5 Tips om Thuis Te Studeren ("Lukt niet... Hoe doe je dat?")

Deze persoon is nu namelijk onthecht en heeft geld en mentale energie om aan de ware droom te blijven werken, te genieten van wat hij/zij het liefste doet, te blijven groeien en succesvol te zijn. Je ware geluk komt van het werk, je passie, je vak en groei daarin. Er hoeft niet nog een dure stereo, sofa of auto gekocht te worden, maar het geld kan in het bedrijf of de droom gestoken worden, waardoor de concurrentie geen kans heeft.

Trap niet in de onzin die door goeroes, social media en de ondernemer-community voorgeschoteld wordt: Je hoeft niks te kopen. Je hoeft niks te vergaren. Je hoeft geen bedrijven te starten die je niet wilt starten. Je hoeft geen lamborghini of zeilboot. Je hoeft niet regelmatig op Spa-verwen-tripjes. Je hoeft geen influencer te worden, ‘populair' zijn en likes verzamelen op Instagram. Je hoeft niet met bekende Nederlanders te hangen.

Je kunt gewoon gelukkig zijn, je eigen haar knippen, met Ryanair vliegen… en ondertussen gewoon je eigen droom bouwen en goed zorgen voor jezelf, je mensen en je klanten. De 30.000 euro die je aan een privé-vlucht zou besteden om er cool uit te zien op Instagram, had je beter kunnen beleggen, bijvoorbeeld in je eigen bedrijf. De Rolex van 30.000 euro verdient geen geld voor je. Je belegging wel.

Tip 4 – ‘Snel rijk worden?' Iedereen kan miljonair worden, maar niet te snel…

rijk worden tips

Misschien vraag je jezelf: ‘Hoe word ik snel rijk?' Dan heb ik goed nieuws en slecht nieuws voor je. Het slechte nieuws: het kan niet snel gebeuren. Het goede nieuws: het kan wel makkelijk gebeuren!

Miljonair worden is makkelijk. Dat ga je namelijk in de tips van dit artikel leren. Alleen zal het niet snel gaan gebeuren: ‘Get rich quick plans' bestaan niet, maar ‘Get rich slow plans' bestaan zeker! Haal alle ‘makkelijke, snelle manieren' om rijk te worden uit je hoofd. Bid ook dat je nooit de loterij wint. Ons lichaam kan niet eens zoveel energie in één keer aan.

Opeens rijk worden is gevaarlijker dan armoede.

En er is nog meer goed nieuws: ‘langzaam rijk worden' hoef je niet te zien als een tienjarenplan. Je kunt al in een enkel jaar ongelooflijk grote stappen zetten naar rijkdom. Succes is namelijk exponentieel – en dat geldt des te meer voor rijkdom. Als de sneeuwbal eenmaal begint te rollen, wordt ie steeds makkelijker steeds groter.

Het duurde ook maanden voordat je eindelijk één keertje succesvol kon fileparkeren. Sindsdien doe je het keer op keer. Het pad naar je eerste ton is dus lang. Het pad van je eerste ton naar je eerste miljoen is verbazend kort.

De volgende tip zou hiervoor doorslaggevend kunnen zijn…

Tip 5 – Het gaat niet makkelijk worden om rijk te worden (en toch weer wel dankzij deze tip)

Het is wat tegenstrijdig, maar tegelijkertijd is het uitdagend… en eigenlijk óók makkelijk om rijk te worden. Hoe dan? Johan Derksen zei het ooit op primetime-TV:

‘Aan alle 15-jarigen van Nederland: Als je van nu iedere dag gaat trainen om keeper te worden, ben je op je 20e miljonair.'

Dus ja… miljonair worden is eigenlijk ook weer makkelijk! Waarom is dat zo en waarom heeft Johan Derksen gelijk met bovenstaande quote? Dit werkt als je één ding kiest en dat iedere dag gaat doen. Er is bijna niemand die op dit belachelijk simpele idee komt, want iedereen wil steeds maar alles.

Ik zeg je niet dat het makkelijk gaat worden. Ik zeg je dat het het waard zal zijn.
– Art Williams

Kies jij één ding, zoals voetballen, bloggen, koken, muziek maken, vloggen of tennissen, en doe je dat een aantal jaar lang iedere dag, dan sta je helemaal alleen aan de top. Hier is trouwens ook een woord voor: focus!

Vrijheid is niet makkelijk. Je moet er eerst iets voor doen. Doe dat totdat het lukt.

In de volgende tips leer je waarom en hoe focus je moeiteloos naar rijkdom zal leiden…

Doe het moeilijke en je leven wordt makkelijk.

Tip 6 – Slimme mensen en mooie babbelaars worden zelden rijk: het is dus zeker niet moeilijk!

rijk worden focus hebben

Ik wil je even op een aantal belangrijke zaken wijzen over rijkdom… Een heleboel skills en omstandigheden zijn niet doorslaggevend om rijk te kunnen worden:

 • Is het moeilijk om rijk te worden? Nee. Is de gemiddelde bekende Nederlander of miljonair die je kent, een ontzettende nerd en mega slim? Nee. Het is totaal niet moeilijk. Het is alleen moeilijk als je in een derdewereldland leeft waar je geen stabiele internetverbinding hebt, want je kunt heel makkelijk een winstgevend bedrijf starten via het internet. Er is geen hoog IQ voor nodig om rijk te worden. Sterker nog: een hoog IQ kan je zelfs tegenhouden.
 • Moet je hoog opgeleid zijn om rijk te worden? Nee, integendeel: Wie worden rijk? Niet de doctoren en tandartsen, want die moeten eerst minimaal zeven jaar studeren en kunnen daarna maximaal 80.000 euro per jaar verdienen. Dat is niet veel. Wie wél rijk worden en miljoenen verdienen, zijn de loodgietersbedrijfjes, aannemersbedrijfjes de Peter Gillisjes met hun vakantieparken.
 • Duurt het een heleboel jaren om rijk te worden? Nee. Wat wel lang duurt is het volgen van een opleiding van 4 jaar, en dat is ook nog eens erg moeilijk. Maar via internet in een paar uurtjes per dag een onderneming opbouwen, is extreem simpel. Daar heb je lang geen 4 jaar voor nodig. Er zijn jochies van 20 jaar die met weinig moeite op dit moment veel meer verdienen dan mensen die 8 jaar aan de technische universiteit hebben gestudeerd.
 • Moet je de juiste tactiek/methode vinden om rijk te worden? NeeIedere methode, iedere tactiek, iedere branche en iedere vaardigheid kan jou naar rijkdom leiden. Je hoeft niet continu te zoeken naar de juiste methode of een geheime tactiek die je van een marketing-goeroe leert. Daar ligt het niet aan.
 • Moet je een berg geld investeren om rijk te worden? Nee. Het is onzin dat je alleen geld kunt maken met geld. Iemand die geld leent, geeft dat geld zomaar weer uit. Weg. Iemand die geen geld leent, gaat daadwerkelijk geld maken. Je zal echt teleurgesteld worden in mensen die jij geld geeft als ‘investering' zodat jij op magische wijze rijk zou worden.

Coolblue, Bol en Apple zijn in zolderkamertjes en garages ontstaan, met enkel het bloed, de zweet en de tranen van de oprichters zelf. Wat zou er gebeurd zijn als die oprichters direct 100.000 euro naar een of ander marketingbureau hadden geworpen, in de afwachting dat het dan allemaal vanzelf zou lopen? Dan had dat marketingbureau die 100.000 euro aangenomen en drie maanden later het eindresultaat geleverd: een logo, drie brochures, twee landingspagina's en misschien een handjevol klanten. “Bedankt voor jullie 100.000 euro en veel succes met de rest! Onze taak zit erop. Doei!” Voor de duidelijkheid: Apple begon met 1.300 dollar startkapitaal en de oprichters bouwden 100 computers (Apple 1) met de hand.

Oké, rijk worden is niet moeilijk, kost geen jaren tijd, behoeft geen speciale tactiek en kost geen bergen geld. Wat is dan wél dat ene ding waar je rijk van wordt? 98% van de ondernemers wordt nooit rijk omdat ze deze ene vaardigheid niet toepassen. Waar heb ik het hier over? Zie volgende tip…

Genialiteit is 1% intelligentie en 99% hard werken.
– Albert Einstein

Tip 7 – Je moet één extreem simpele skill hebben… Focus is het enige antwoord!

Wat is dan wél dat ene ding waar je rijk van wordt? Het antwoord is focus, wat ook samenhangt met effectiviteit.

 • Dit houdt in dat je één ding kiest en dat structureel opbouwt. Dit leerde je in een van de vorige tips van dit artikel.
 • Dit houdt ook in dat je tijdens je werkuren geen toegang hebt tot afleidingen zoals Facebook, Youtube en TV. Of dat je niet te bellen of te sms'en bent. Het is niet eens een gek idee om je TV uit het stopcontact te trekken, alle apps uit je smartphone te verwijderen of een hamer te pakken en je Xbox kapot te slaan. Je hebt nu zuivere werktijd en raad eens wat daarin gebeurt: ‘Shit gets done!'
 • Als je een genie neemt die aan drie verschillende dingen tegelijkertijd aan het werken is, en als je die genie vervolgens vergelijkt met een dom persoon die aan één ding aan het werken is, dan wint de domme persoon iedere keer. Zorg ervoor dat je niet in 100 verschillende richtingen getrokken word.
 • Lees hier meer over focus.

Niks in de wereld kan de plek innemen van focus en doorzettingsvermogen. Talent? Nee. Niks komt vaker voor dan onsuccesvolle mensen met bergen talent. Kennis en IQ? Nee. Mensen met een hoog IQ maar zonder beloning zijn er legio. Educatie? Nee. De wereld zit vol met mensen die educatie hebben gehad. Het enige wat omnipotent is? Focus, doorzettingsvermogen en vastberadenheid.
– Calvin Coolidge

En het mooie is: bijna niemand heeft focus. Daarom wordt bijna niemand rijk. Als jij focus hebt, blaas je alle concurrenten moeiteloos omver.

Het is niet dat ik zo slim ben. Het is dat ik lang bij een project blijf.
– Albert Einstein

Ga maar eens in een bar zitten. Hoe lang kunnen mensen daar gewoon zitten en in een gesprek zijn zonder een keer op hun mobiel te kijken? Hoe lang kunnen mensen aan het diner zitten zonder op hun mobiel te kijken? Iedereen zit op zijn telefoon, iedereen weet dat Femke Halsema burgemeester van Amsterdam is geworden, iedereen weet glashelder wat Trump allemaal doet en iedereen krijgt constant notificaties via de telefoon.

Ben jij slechts op 15% van je kunnen door een gebrek aan focus, en wil jij ondertussen wel het probleem oplossen en bij die 2% horen die wel rijk wordt? Geen wonder dat je faalt!

Daarom krijgen de meeste mensen maar 90 minuten zuiver werk gedaan in een tijdspanne van 8 uur. Dit is de reden waarom mensen falen, niet groeien, geen waardevolle fouten maken, geen feedback kunnen krijgen en niet rijk kunnen worden. Je kunt niks wezenlijks laten groeien in 90 minuten per dag.

To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence.
– Mark Twain

Je kunt zelfs de beste tactiek of het beste idee hebben, maar hopeloos falen doordat je simpelweg niet gefocust bent. Je mist dan namelijk volledig het punt. Dus: kies één ding – het maakt niet uit wat – en doe het ook daadwerkelijk consistent.

Eraan vast blijven houden, daarin zit het geniale! Iedereen kan alles bereiken als hij eraan blijft vasthouden als een gek en onthoudt dat niks goeds uit zichzelf goed gebeurt. Jij moet dat verdomde ding laten slagen.
– Thomas Edison

Vraag je je af hoe je je droom kunt bereiken? Het antwoord is echt niet zo moeilijk. Het is zelfs zo simpel dat het briljant is: sluit jezelf twee jaar op en werk alleen maar aan dat ene ding wat jouw droom is. Het is dan onmogelijk dat je dan nog tot de grote groep beginners hoort. Je hoort dan tot de selecte groep met grote spelers.

Mensen met middelmatige vaardigheden kunnen vaak voortreffelijke resultaten behalen omdat ze niet weten op te geven.
– George Allen

Tip 8 – Rijke mensen zijn geen consumenten maar producenten

wees-een-producent-dan-word-je-rijk

Wil je rijk worden? Maak dan de switch van consumeren naar produceren. Als je dat doet, zal alles voor je gaan veranderen.

Hierna lezen:  Escapisme Aanpakken & Oplossen: 6 Drastische Adviezen & 4 Tips

Produceer dus consistent en focus je daarop. Wat zijn hier voorbeelden van?

 • In plaats van iedere dag 2 uur te verspillen aan het bekijken van Youtube-video's, stop je die tijd dagelijks in het opnemen van een video.
 • In plaats van iedere dag een uur naar een podcast te luisteren, spreek je zelf een podcast in.
 • In plaats van allerlei webinars te volgen, ga je zelf webinars geven.
 • In plaats van als bouwvakker te werken, ga je als architect werken.
 • In plaats van afgeleid te worden, rond te klikken, geleefd te worden en drukte en chaos te creëren voor jezelf… ga je meer rust, overzicht, focus en producties creëren voor jezelf.

Zie je het verschil al? Een leven van creëren VS een leven van consumeren. Hoewel consumeren je een goed gevoel lijkt te geven, laat het je achter met een leeg en gefrustreerd gevoel.

Je zult moeten produceren – en niet zomaar een beetje maar veel. Dit draait om kwantiteit: je moet extra veel produceren om op te vallen. Veel meer dan je concurrenten,

Ga je opeens constant produceren, dan krijg je een gevoel van voldoening, onbeperkte opties en groei. Je onbenutte potentieel wordt opeens benut.

Iedere keer dat ik in consumenten-modus dreig te vervallen, kijk ik naar mijn armband. Daarop staat: I take action on my dreams now.

Als je jouw tijd voor een groot deel gaat opmaken aan consumeren van dingen die niet echt belangrijk zijn, en slechts weinig tijd aan het produceren van jouw beste werk… dan ben je een dief van je eigen potentieel.

Jonger dan vandaag ga je niet worden en waarschijnlijk zit je nu wel op je piek qua potentieel… en dat potentieel is op je aan het wachten om benut te worden.

Als ik business class reis, valt me vaak iets op… Ze werken. Of ze lezen iets waar ze slimmer van worden. Of ze rusten uit en slapen. Ze zijn bezig met groei & ontwikkeling.

In Economy is dit compleet anders. Vrijwel iedereen consumeert. Ze stappen vliegtuig in en doen er alles aan om de 'tijd te doden'. Spelletjes spelen, films kijken… Alles maar om de tijd te doden.

– Eelco de Boer

Dus – nogmaals – leef als producent. Ga aan het werk, focus, werk tien keer effectiever en honderd keer groter. Zo zal je jezelf nog eens gaan verrassen, terwijl je uiteraard van het proces blijft genieten.

Je hebt geen flauw benul hoe rijk je kunt worden als je consistent focust op het produceren van één ding. In deze waarin iedereen afgeleid is, heb je met jouw focus een extreem onderscheidend voordeel.

Tip 9 – Hoe kun je rijk worden? Ontwikkel deze vaardigheden…

hard werken om rijk te worden vaardigheden

Deze stap vereist wat geduld. In de tijd waarin je dingen aan het leren bent, ben je niet per se zichtbare stappen aan het zetten richting je (financiële) doel. Toch is het waardevol om op bepaalde momenten te focussen op het leren van een vaardigheid. Ontwikkel je vaardigheden en vermogens om de grootte van 1 miljoen euro aan te kunnen.

Hierna lezen:  Visualisatie oefeningen - Leer visualisatie-vaardigheden [Incl. oefeningen]

Dit zijn een aantal van de meest belangrijke vaardigheden om rijk te worden:

 • De belangrijkste eigenschap voor rijkdom is focus. Daarover hebben we het in de vorige tips uitgebreid gehad.
 • De vaardigheid om te kunnen ondernemen. Dit is gelukkig véél makkelijker dan je denkt. Ondernemen is gewoon een kwestie van: begrijpen tegen wat voor problemen veel mensen aanlopen, om ze vervolgens een oplossing daarvoor aanbieden in ruil voor geld.
 • Goed, duidelijk en helder kunnen communiceren, zowel met spraak als tekst. Als je bijvoorbeeld al schrijft: ‘Hoe wordt ik rijk' of ‘Hoe wordt je rijk,' dan zijn je taalvaardigheden alvast je eerste stap naar rijkdom. Succesvolle mensen zijn een meester in communicatie. Ze communiceren aangenaam en vertellen geen negatieve verhalen. Andersom zijn niet-succesvolle mensen van die types die met langdradige verhalen tegen je aan gaan praten.
 • Een aangename persoonlijkheid. Heb je een negatieve persoonlijkheid? Dan ga je geen rijkdom verwerven. En nee, Donald Trump is niet self-made, maar heeft zijn rijkdom geërfd.
 • Een van de andere vaardigheden die miljonairs moeten hebben, is zintuiglijke scherpzinnigheid. Dit is namelijk een vaardigheid van intelligente mensen. Doe de bijbehorende observatie-oefeningen om dit te ontwikkelen.
 • Langetermijn-visie & geduld. Niet vandaag al succes willen hebben. Weet je het nog? Snel rijk worden, kan niet, langzaam rijk worden kan wel makkelijk! Je moet iets gaan opbouwen om daar later de vruchten van te kunnen plukken. Kinderen die op jonge leeftijd heel goed konden wachten op een traktatie, kunnen dit al van nature. Ook jij kunt dit nu doen, door jezelf bij ieder soort investering niet te vragen: “Wat kost het me?” Maar: “Wat kan het me opleveren?” Wees niet bang om te investeren in tools en kennis die jou veel geld opleveren.
 • De vaardigheid om iedere dag daadwerkelijk bezig te zijn met het opbouwen van iets. Dat kan bijvoorbeeld zijn: iedere dag met je telefoon een aantal mensen bellen om ze iets te verkopen, iedere dag trainen om profvoetballer te worden, iedere dag Instagramberichten maken voor je Instagram-onderneming, iedere dag een pagina aan je website toevoegen, etc.
 • In de volgende tips van dit artikel komen nog meer concrete vaardigheden aan bod om rijk te worden, zoals doelen stellen en… online marketing. Lees verder!

Ga om te beginnen gewoon eens aan de slag met bovenstaande vaardigheden en maak er gewoonten van. Zie volgende tip…

Tip 10 – Zet nu je geleerde vaardigheden om in gewoonten

Gewoonten ontwikkelen is een essentiële stap om rijk te worden.

Student: ‘Het gaat nog niet zo goed.'
Leraar: ‘Hoe vaak heb je de oefening gedaan?'
Student: ‘Een keer, ik heb hem pas net geleerd.'
Leraar (verbaasd, terwijl ze het al wist): ‘Oh… Je hebt hem pas één keer gedaan!'

Je kunt meer dan je denkt, je moet het alleen meerdere keren doen. Bijna niemand neemt serieus de moeite om iets meer dan een paar keer vol te houden. Na een paar keer hebben ze ergens anders weer iets anders leuks gevonden… Jij kunt degene zijn die wél gewoonten ontwikkelt!

Goede handelingen in gewoonten omzetten, dat brengt je naar rijkdom.

Neem het volgende als metafoor voor het leven: stretch met je gestrekte arm, helemaal draaiend naar achteren. De tweede keer kun je een heel stuk verder, en nog verder. En al helemaal als je ook van te voren visualiseert dat je verder raakt. Het is wel wat oncomfortabel om te doen, maar door de kracht van herhaling kom je steeds verder.

Hierna lezen:  Bucket List Betekenis & 381 Ideeën + Inspiratie (En Online Maken)

Tip 11 – Stel een (hoog!) doel: dit is een wens die gegarandeerd uitkomt

rijk worden tips

Weet je uitkomst! Een doel is een droom met een deadline, dus stel een doel. Bijvoorbeeld: over vijf jaar heb ik mijn eerste miljoen als jaarinkomen verdiend. Stel ook bijbehorende mijlpalen: over 6 maanden heb ik 50% van mijn doel bereikt. Lijst dit doel vervolgens in en verwerk het in een Law of Attraction-planner.

Het moet wel een hoog doel zijn. Een miljoen euro zou je eigenlijk slechts als startpunt moeten zien – als eerste mijlpaal naar méér. Want een miljoen is tegenwoordig helemaal niet zoveel. De middenklasse heeft ondertussen gewoon een miljoen.

Daag jezelf niet uit om slechts 100.000 te verdienen, maar daag jezelf uit om minimaal 10 miljoen te verdienen. Hierdoor krijg je meer adrenaline en betere, grotere ideeën dan wanneer je je op die ene ton zou richten.

Het is erg eenvoudig om een miljoen te verdienen. Kijk maar. Je moet het volgende verkopen om aan een miljoen euro te komen:

 • Je hebt 5000 mensen nodig die een product van 200 euro kopen.
 • Je hebt 2.000 mensen nodig die een product van 500 euro kopen.
 • Je hebt 1.000 mensen nodig die een product van 1.000 euro kopen.
 • Je hebt 500 mensen nodig die een product van 2.000 euro kopen.
 • Je hebt 300 mensen nodig die een product van 3.333 euro kopen.
 • Je hebt 200 mensen nodig die een product van 5.000 euro kopen.
 • Je hebt 100 mensen nodig die een product van 10.000 euro kopen.
 • Je hebt 50 mensen nodig die een product van 20.000 euro kopen.
 • Je hebt 25 mensen nodig die een product van 40.000 euro kopen.
 • Je hebt 5 mensen nodig die een product van 200.000 euro kopen.

Een miljoen euro is een realistisch doel. Denk groter dan dat! En als je kleiner denkt – en even een tonnetje wilt verzamelen, is de rekensom nog makkelijker: ga voor 1.000 ware fans die 100 euro per jaar betalen. Dat is 100.000 euro per jaar.

Als je een duidelijk doel hebt gesteld – zoals de begrote winst – heb je het meeste werk van een businessplan al voltooid. Een goed bedacht, vast omlijnd en uitvoerbaar plan is echter ook waterdicht. Kun jij onderbouwen dat jouw doel ook uit gaat komen? Hier lees je meer over het maken van een businessplan.

Tip 12 – Vertel (alleen aan een paar speciale!) mensen jouw doel om rijk te worden

Je krijgt een krachtige, motiverende boost als je jouw verlangen / droom / doel om rijk te worden aan enkele andere mensen te vertellen die erg speciaal voor je zijn. Het woordje ‘enkele' is hierbij belangrijk. Deze speciale mensen zijn bijvoorbeeld je familieleden of je beste vriend waar je alles mee deelt. Ook kun je hiervoor een mastermindgroep gebruiken (hier gaat de volgende tip over).

Soms… is het niemands business dat jij aan jouw doelen aan het werken bent.

Een zaadje kan alleen groeien als het onder de grond blijft. Haal je het zaadje er constant uit om het aan jan en alleman te laten zien, dan kan het zaadje niet groeien.

Vertel aan de meeste mensen niet je dromen, maar laat het ze het resultaat zien!

Dit is vooral belangrijk als er kans is dat concurrenten informatie over je doelen krijgen. Wat dat betreft moet je het zien als oorlog. Conceal your intentions. Dit heeft een ander bijkomend voordeel: dan kunnen eventuele concurrenten zich niet voorbereiden.

Don't reveal your tricks. They will use it against you.
– Robert Greene, uit 48 laws of power

Gebruik zelfs decoys (rookwolk): zeg (publiekelijk) dat je aan een doel werkt waar je eigenlijk niet aan werkt. Dit heeft ook als nut om concurrenten niet suspicious te maken omdat je niks zegt. Doe alsof je het andere wilt.

Law 21: play a sucker to catch a sucker. Seem dumb. Laat je concurrenten zich slim voelen, slimmer dan jou zelfs. Zeg niet hoe hard je aan iets gewerkt hebt, want dat zorgt juist voor vragen. Laat niet zien hoe slim je bent. Speel zelfs dom. Suspicion will go away.
– Robert Greene, uit 48 laws of power

Sterker nog: als jij iets verklapt over jezelf – ook al is het maar de decoy – dan zullen je concurrenten misschien zelfs hun plannen ook aan je willen vertellen. Of geef ze een nep-confession. Zij zullen een echte geven.

Hoe win je een borspel? Door expres ‘blunders' te maken in het spel.

Laat het niet lijken alsof je te perfect bent. Laat soms wat ‘defecten' zien. Laat zien dat je er hard voor hebt moeten werken, net als iedereen. Zie jezelf dus nooit als ‘beter' of ‘hoger' dan anderen.

Law 38: think as you like, but behave like others. Niet willen laten zien dat je anders of beter bent. Als je met andersdenkenden omgaat, neem dan hun waardes aan.
– Robert Greene, uit 48 laws of power

Tip 13 – Start een mastermindgroep om steun te vinden bij het rijk worden

mastermind groep om rijk te worden

Een mastermindgroep bestaat uit zo'n vier mensen die alles met betrekking tot hun financiële en/of persoonlijke doelen met elkaar delen. Daarnaast denken ze met elkaar mee en vertellen ze welke concrete stappen ze gaan nemen.

Hierna lezen:  Online Geld Verdienen: Betrouwbaar Rijk Worden Met Internet? Zo Dus...

De voordelen van een mastermindgroep zijn te veel om hier op te noemen. Daarom verwijs ik je graag naar het artikel over het starten van een mastermindgroep.

Tip 14 – Executeer en neem actie: stel concrete weektaken

Deze tip zit verweven in je mastermindgroep. De essentie van een mastermindgroep is dat je je grote doelen kenbaar maakt en dat je je specifieke weektaken kenbaar maakt: wat ga je deze week doen om weer een stap dichterbij je doel te komen?

Vraag jezelf: wat kan ik vandaag doen om mijn doelen te bereiken?

Niet-rijke mensen zeggen alleen maar: ‘Ik wil graag rijk worden' maar doen feitelijk niks. Rijke mensen nemen daadwerkelijk actie om echt aan de slag te gaan met rijk worden. Actie is de gewoonte van succesvolle mensen die excelleren en genieten van wat ze doen.

Doe daadwerkelijk het werk. Door de weerstand heen.

Je afsluiten van de buitenwereld en al helemaal van alle afleidingen die er vandaag de dag zijn. Laserfocus hebben.

‘Smijt jezelf’ volledig en stap ’s avonds afgepeigerd je bed in, in plaats van dat je onrustig ligt te woelen.

Je bent tot zoveel meer in staat dan je nu misschien zelf voelt. Je kunt dit ook sneller bereiken en het kan grootser zijn dan je nu misschien kunt voorstellen.

Maar ga niet meer voor middelmaat kiezen. En als het eenmaal af is… Bliss!

– Eelco de Boer

Tip 15 – Heb flexibiliteit in gedrag: dit heet proactief gedrag

hoe word ik dan rijk

Het is belangrijk om snel veel fouten te maken, zodat je veel feedback krijgt en zodat je bij kunt sturen op weg naar rijkdom. En vaak betekent dat niet dat je gigantische wijzigingen hoeft door te voeren. Kleine 'tweaks' zijn vaal al voldoende om nieuwe, betere resultaten te krijgen.

Verander wat je doet als het geen resultaten oplevert (de TOTE-filosofie). Hierdoor creëer je opties. Ontwikkel een proactieve houding waarbij je aan de oorzaak-kant staat. Doe je wat je altijd hebt gedaan, dan krijg je wat je altijd hebt gehad. Stel je aanpak dus proactief en flexibel bij!

Denk jij: ‘Ik creëer mijn eigen leven' of denk jij: ‘Het leven overkomt me.'

Tip 16 – Wees congruent in je doel om rijk te worden

Je gedrag, gedachten en gevoelens zijn allemaal gericht op je doel om rijk te worden. Opereer vanuit een fysiologie en psychologie van excellentie. Dit heet: congruent zijn.

Tip 17 – Zeg iedere dag tegen jezelf: ‘Ik word rijk', of nog beter: ‘Ik ben rijk'

Maak een nieuw document op je computer, kies een groot lettertype en schrijf: ‘Ik ben rijk.' Schrijf ook het geldbedrag op dat je aan het einde van het jaar verdiend wilt hebben. Print het uit en hang het op het plafond van je kamer, zodat je iedere dag wakker wordt en dit gaat zien.

Er is gigantisch verschil tussen ‘ik wil rijk worden' en ‘ik ben rijk.'

Waarom werkt dit? Lees hier alles over in het artikel over de wet van aantrekking. Dan zal alles duidelijk worden voor je.

Hierna lezen:  Doelen stellen: hoe doe je dat? [met duidelijke voorbeelden]

Tip 18 – Wees niet verwend: wees niet bang voor inspanning

rijk worden hoe

Zit jij serieus met de vraag: ‘Hoe kan ik rijk worden?' Dan moet je ook verwachten jezelf flink in te spannen en er hard voor te werken. We zijn zo verwend dat iedere activiteit die een bepaalde mate van fysieke inspanning vereist, als moeilijk gezien wordt.

Move your ass! Het is ongelooflijk… Mensen werken niet! Het is zó bizar hoe weinig werk mensen verrichten. Mensen gaan voor 8 uur naar hun werk maar ze werken maar iets van 2 uur. Ik heb mensen zien werken en ik dacht: waarom is hij hier?

Doe wat de meeste mensen niet willen doen, en wat mensen om je heen je misschien zelfs zullen afraden…

Het harde werk!

Blijf niet hangen in het dodelijke gemiddelde maar laat je hersenen kraken, heb ‘laserfocus’ en blijf gaan.

– Eelco de Boer

Werk hard en geniet later van de resultaten. Blijf hier niet zitten in dit grijze gebied tussen werken en niet werken! De meeste mensen hebben geen werkhouding. Ik heb bijna niemand ontmoet die echt hard werkt en geen tijd verspilt.

Als je bereid bent om de moeilijke dingen te doen, wordt het leven makkelijk.

Als mensen studeren, trekken ze een hele dag ervoor uit een vervolgens lezen ze 1 bladzijde per uur. Stel je voor waar je over 30 jaar zou staan als je zo'n werkhouding hebt en stel je voor waar je over 30 jaar zou staan als je een serieuze werkhouding hebt.

Om uitzonderlijk te worden moet je uitzonderingen maken.
– Eelco de Boer

Heb een serieuze werkhouding, maak producten, leer iets nieuws en raak ondertussen niet afgeleid. Lees je bijvoorbeeld een goede website over beleggen, doe dat dan met een serieuze werkhouding zonder afgeleid te zijn. 

Hoop niet op ‘iets voor niets'. Makkelijk geld verdienen op de beurs bijvoorbeeld. Dit zorgt voor een passieve hands-off mentaliteit met alleen maar praatjes. Dat is schone schijn.

Tip 19 – En de obstakels dan? Kijk er dwars doorheen

rijk worden tips

Tegenslag maakt je sterker. Blijf doorgaan ondanks tegenslagen en obstakels. We gaan hier een metafoor voor maken. Breek een plank door midden met je eigen handen. Hieronder kun je de modellering lezen van hoe een van de vele experts in het doorbreken van planken het doet. Wellicht heb jij een andere manier om de plank te doorbreken.

 • Zie een cirkel op het plankje en visualiseer dat je arm er al doorgaat en dat stukken van het bord al helemaal naar de vloer zijn gegaan, samen met je hand. Je moet verder dan je doelen kijken.
 • Ga met je hand helemaal naar de vloer straks. Dwars door het bord.
 • Zet je linker been voor.
 • Zet de lijnen van het hout verticaal.
 • Geef jezelf het volgende interne dialoog: ‘Ik kan het!'
 • Ga voor jezelf na: wat is voor jou belangrijk over het doorbreken van je obstakels, regelrecht naar je doel?
 • Laat energie vanuit je onderbuik naar je hand stromen en pompen.
 • En focus: visualiseer dat je je doel al hebt bereikt! Visualiseer dat je al door het plankje heen bent.
 • Laat de kracht vanuit je schouder komen.
 • Adem in, breng je armen langzaam omhoog, neem alle energie van de zon in je op.
 • Maak de beweging naar en door het bord zo snel mogelijk.

Denk in mogelijkheden in plaats van problemen.

Zie dit als symbool voor alle obstakels die jij doorbreekt richting jouw doelen, door gebruik te maken van de tips die in dit artikel beschreven staan.

Get rich or die tryin'.
– 50 Cent

What doesn't kill you makes you stronger.
– Nietzsche

Tip 20 – Doorzie sociale conditionering

rijk worden hoe dan

Wellicht heb je het volgende woordje wel eens op de middelbare school geleerd: sociale conditionering. Dat woordje houdt in dat er bijvoorbeeld mensen zijn die normaal gesproken nooit op stap gaan, maar wel met carnaval: niet omdat ze het zelf graag willen, maar omdat iedereen het doet.

Hierna lezen:  Escapisme Aanpakken & Oplossen: 6 Drastische Adviezen & 4 Tips

Heb je wel eens gemerkt dat de meeste Nederlandse studenten het niet zo veel kan schelen of ze nou een 5,5 hebben, terwijl buitenlandse en vooral Aziatische studenten pas tevreden zijn met een 9? Zelfs als ze een 9 hebben, gaan ze voor een herkansing om een 10 te halen. Je wordt dus beïnvloed door je omgeving.

De meeste mensen zullen je niet begrijpen, zelfs de mensen dichtbij begrijpen je soms niet, begrijp dat. Ondernemen kan eenzaam zijn en voelen. Het is de vloek en de zegen. Omarm wie je bent en accepteer en waardeer dat je anders bent dan anderen.
– Eelco de Boer

Ook de media speelt hier een rol in. De media wil dat we over Rapper Boef praten en Twerking. Ze duwen het door onze strot. “Alsjeblieft, domme mensen.” Zeg nee tegen deze afleidingen, namelijk jou tevreden houden met voetbal en TV zodat je niet gaat werken aan je droom om rijk te worden.

Je gedachten, persoonlijkheden, doelen, voorkeuren en smaken zijn beïnvloed door de samenleving. Ze zijn niet van jou.

Zeg nee tegen wat de samenleving van je wil. Zeg nee tegen de vraag wat je van Gordon's boek, Boef zijn uitspraken of De Luizenmoeder vindt. Zeg nee tegen uitstelgedrag. Zeg nee tegen mensen die je tijd verdoen en je achteruit halen. De grote poort gaat dicht, zodat jij alleen gefocust bent op jouw doel om rijk te worden.

I refuse to follow the rules that society has set up to control people with low self esteem.
– Kanye West

Tip 21 – Wees anders dan de massa – De massa is niet rijk

Durf anders te zijn dan de massa. In een aantal belangrijke gevallen in het leven wanneer je je in de meerderheid bevindt, moet je je even goed achter de oren krabben.

Alles wat populair is, is fout.
– Tim Ferris

Ik ben altijd dwars door alle heersende opvattingen heen gegaan.
– Johan Cruijff

It’s easy to stand with the crowd. It takes courage to stand alone.
– Mahatma Gandhi

Without deviation from the norm, progress is not possible.
– Frank Zappa

De massa maakt de middelbare school af, neemt een bijbaan, neemt een studie, is tevreden met een 5,5, zit op Facebook, kijkt TV, neemt een ‘pretpakket minor', speelt videogames, zit op 9 Gag en Dumpert… Ben jij een van deze duizenden afgestudeerden in commerciële economie? Of ben je anders?

Ga jij het leven leiden wat jij wil?

Denk eens aan het woordje ‘normaal'. Daar zit het woordje ‘norm' in. Vraag je nu af hoe laag en ongezond die norm is. Is normaal doen wel zo goed? Verwar ‘normaal' dus niet met ‘goed', ondanks dat de rest van de wereld dat automatisch wel doet. Normaal is niet goed, maar normaal is de norm. En de norm is erg laag. Sterker nog: de norm is arm.

Normaal is een illusie. Wat normaal is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
– Morticia Adams

Denk hier maar eens over na…

 • Het is normaal om eten en drinken vol suiker te eten. Maar is het ook goed voor je?
 • Het is normaal om te geloven dat je niet rijk zal worden. Maar is het ook goed voor je?
 • Het is normaal om niet vol extase en blijheid in het leven te staan, maar juist strak en serieus. Maar is dat wel goed voor je?
 • Het is normaal om niet volledig los te gaan als er gezongen en gedanst wordt. Maar is dat wel goed voor hoe gelukkig en vrolijk je je voelt?
 • Het is normaal om iemand te feliciteren als hij/zij een nieuwe baan heeft, maar niet als hij/zij is gaan ondernemen. Is dat wel goed?
Hierna lezen:  Escapisme Aanpakken & Oplossen: 6 Drastische Adviezen & 4 Tips

De massa wordt niet geleerd wat goed voor je is en wat rijkdom, plezier en geluk brengt. Op scholen wordt bijvoorbeeld niet geleerd hoe je moet koken, wat je kunt doen als je een afspraak hebt, hoe je je gewicht op peil kunt houden, hoe je financieel verantwoord bent, hoe je jezelf kunt oppeppen bij tegenslag, hoe je met je emoties en gedachten omgaat…

Is normaal doen wel zo goed? We vinden het bijvoorbeeld niet zo raar om €8 of €9 te betalen voor een glas met drank, en toch aarzelen we als het om het kopen van een boek vol wijsheid gaat dat hetzelfde kost als 2 glazen drank.

Wees anders dan de massa! Doe dingen die goed voor je zijn! En daar hoort nou eenmaal bij dat de meeste mensen je daardoor niet zullen begrijpen.

Om uitzonderlijke resultaten te halen, moet je uitzonderingen maken. Word die uitzondering. Omarm dat je anders doet dan anderen. En dat je gaat voor het uitzonderlijke in plaats van het “dodelijke gemiddelde.”
– Eelco de Boer

Tip 22 – Laat je niet overhalen om terug te gaan naar de norm

rijk worden niet terug gaan

Als je uit de norm stapt, waarin je een volger moet zijn, zal je geconfronteerd worden. Je zal uitgedaagd worden en misschien zelfs verketterd worden. Er zal misschien aan je getwijfeld worden door andere ego's. Er wordt je misschien verteld dat je het niet kunt… Maar laat nooit iemand jouw sky in een plafond veranderen.

Er worden nooit standbeelden gemaakt voor pessimisten die anderen kritiek geven.

Wanneer anderen tegen je zeggen: ‘Het is onmogelijk', dan is het onmogelijk voor hen. Niet voor jou. Blijf doorgaan! En ga zo hard zodat je die mensen niet eens meer kunt horen.

Twee lieve en respectvolle zusjes, Bianca en Natacha, verschenen in 2019 in het SBS-programma ‘Steenrijk, Straatarm'. De zusjes zijn vrij rijk dankzij de moeite die ze in hun bedrijf hebben gestoken en kunnen 1.250 euro per week vrij besteden. Ze ruilden met een arm gezin dat maar 80 euro per week kan besteden en waarin 80-urige werkweken normaal zijn.

Het contrast tussen de twee werelden viel bij de SBS-kijker niet helemaal goed. Waar de een met veel pijn en moeite rond moet komen, kunnen de zusjes alles doen en laten wat ze willen. De zusjes werden overladen met heftige kritiek van de kijkers, terwijl het juist vrolijke, positieve meiden zijn.

Zie je al wat er gebeurt? Er wordt gewalgd van hun positiviteit, geluk en succes. Veel mensen zullen stenen naar je gooien als jij voor positiviteit, succes en rijkdom kiest. Gooi ze niet terug. Raap ze op en bouw er een imperium mee.

Je zal bovendien nooit bekritiseerd worden door iemand die meer doet dan jou. Het zijn altijd mensen die minder doen dan jou, zoals de mensen die televisie kijken. Dat zijn gewoon niet jouw type mensen. Neem geen advies aan van mensen die zelf niet succesvol zijn of in ieder geval daadwerkelijk in de arena stappen en actie ondernemen.

Hierna lezen:  Bucket List Betekenis & 381 Ideeën + Inspiratie (En Online Maken)

Neem alleen advies aan van succesvolle mensen. Je kunt nog steeds van de onsuccesvolle criticasters houden en vrienden met ze zijn én doe gewoon wat je wilt, zonder jezelf te laten tegenhouden door onsuccesvolle mensen.

Als je niet in de arena staat en geen gigantisch pak slaag krijgt, ben ik niet geïnteresseerd in je feedback.

Neem de verantwoordelijkheid dat je deze dingen zal tegenkomen. Het is geweldig. En onthoud altijd wie je bent, dat je alles kunt creëren wat je wilt, dat je niet hoeft te blijven hangen in de overtuigingen van de norm, die je vertellen dat je geen kracht, autoriteit en vermogens hebt om te creëren.

Degenen die zeggen dat het niet kan, moeten niet degenen onderbreken die het daadwerkelijk aan het doen zijn.

Je hebt geen toestemming nodig, van niemand niet. Durf vol overgave te gaan voor je dromen, je passie en je purpose. Mensen om je heen houden je niet klein, je houdt jezelf klein. Wil je rijk worden en je dromen waarmaken? Dan is het tijd om te kappen met verantwoordelijkheid verschuiven naar anderen.

Don't let small minds let you think that your dreams are too big. Met andere woorden: laat je niet van de wijs brengen door kleine geesten om je heen. Mensen die klein leven, klein denken en tegelijk vinden dat jij te grote dromen hebt.
– Michael Pilarczyk

Pay no mind to those who talk behind your back, it simply means that you are two steps ahead.
– Tupac Shakur

The person who says it cannot be done should not interrupt the person who is doing it.
– Chinese Proverb

Je zal hierdoor niet meer bij de norm horen, en je zal niet meer gewoon zijn, maar je resultaten zijn dan ook buitengewoon!

Er is tegen je gelogen. Je kunt met je leven doen wat je wilt. Je hebt keuzes. Je kunt ‘gewoon' rijk worden.

Tip 23 – Houd deze kennis over rijk worden en ‘de norm overstijgen' bij jezelf

rijk-worden-bij-jezelf-houden

Nu je weet dat de norm totaal niet bijdraagt aan rijk worden en nu je dingen gaat doen en denken die buiten de norm vallen, is het zaak om anderen hier niet mee lastig te vallen.

Voor anderen is er namelijk niks aan de hand. Ze leven in de norm, en die norm is aangenaam voor ze, ondanks dat het niet goed voor ze is. Houd dat zo! Je hoeft geen ‘buitenbeentje' te worden en je hoeft al helemaal niet anderen de les te lezen of te kwetsen.

This is your last chance. After this, there is no turning back. You take the blue pill—the story ends, you wake up in your bed and believe whatever you want to believe. You take the red pill—you stay in Wonderland, and I show you how deep the rabbit hole goes. Remember: all I'm offering is the truth. Nothing more.
– Neo, The Matrix

Bovendien – en dit klinkt misschien extreem hard – wees blij dat de massa dom gehouden wordt. Wees blij dat al deze dingen niet aan de massa geleerd worden, want als iedereen deze dingen doet, gaat niemand het saaie werk doen. Laat de anderen maar het saaie werk doen zodat jij kunt genieten van een eenvoudiger en makkelijker leven.

Hierna lezen:  5 Tips om Thuis Te Studeren ("Lukt niet... Hoe doe je dat?")

Tip 24 – Weet dat geld energie is: bereid je lichaam erop voor

Geld is energie: ik kan mijn dakgoot schoonmaken, wat veel energie kost, maar ik kan ook iemand geld betalen zodat de ander het doet. Nu je beseft dat geld energie is, kan ik aanbevelen om je lichaam voor te bereiden op al die energie. Maak ruimte door te sporten en open je meridianen door te 'tappen'.

Tip 25 – Denk na over hoe relatief je rijkdom mag zijn

relatieve rijkdom

Nu je weet hoe je rijkdom vergaart, is het goed om jezelf af te vragen wat voor soort rijkdom je wil. Wil je 50 uur per week werken om 100.000 euro per week te kunnen verdienen? Of wil je 10 uur per week werken om 40.000 euro per week te kunnen verdienen, waarbij je ook nog eens een fantastische lifestyle overhoudt, bijvoorbeeld met veel vrije tijd met je gezin?

Om je bij deze vraag te helpen, kun je het artikel over overvloed aantrekken en het artikel over slimmer werken lezen..

Tip 26 – Start met online affiliate marketing: de perfecte manier om iets op te bouwen

Er zijn redelijk wat manieren om rijk te worden, maar er zijn minder manieren om rijk te worden zonder te hoeven werken. Zoals je in de tips van dit artikel geleerd hebt, is het belangrijk om iets voor jezelf op te bouwen. Dan kun je namelijk datgene wat je op hebt gebouwd, het werk automatisch laten doen, waardoor je zelf op een warme maandagmorgen op het strand kunt zitten.

Er is echter een uistekende manier… Als iemand mij zou vragen: ‘Met welke opleiding word je rijk (zonder te werken) zodat je op maandagen naar het strand kunt?' Dan is mijn antwoord helder: affiliate marketing. 

En het is vrij simpel. Je hebt er geen complete opleiding voor nodig om het te leren. Hier lees je alles over affiliate marketing.

Tip 27 – Rijk worden is een kwestie van inkopen en verkopen: start een webshop

Tegenwoordig is het mogelijk om een webshop op te starten waarbij Bol.com alle logistiek afhandelt. Wel moet je zelf goed onderzoek doen naar producten om in te kopen en moet je ze goed kunnen aanprijzen.

Tip 28 – Stapelen is het sleutelwoord om rijk te worden

Oké, welke inkomstenbron je ook kiest… de grootste fout die je kunt maken, is om één inkomstenbron te hebben. Kijk maar:

 • Als je al je kaarten inzet op vastgoed, zou het zomaar kunnen gebeuren dat er een kredietcrisis komt en je in de schulden komt.
 • Als je al je kaarten inzet op je eigen tekstbedrijf, zou het zomaar kunnen zijn dat het tekstschrijvers niet meer nodig zijn doordat kunstmatige intelligentie helemaal vanzelf onze teksten schrijft.
 • Als je al je kaarten inzet op een blog met Google-traffic, zou het zomaar kunnen zijn dat zoekmachines als Google door technologische veranderingen overbodig zijn geworden en we allemaal onze informatie tot ons krijgen via kunstmatige intelligentie.
 • Al je al je kaarten inzet op je eigen horecazaak, kun je door politiek-juridische factoren wellicht al je klanten verliezen doordat men gedurende een jaar niet meer in restaurants mag eten.
Hierna lezen:  Online Geld Verdienen: Betrouwbaar Rijk Worden Met Internet? Zo Dus...

Zo zie je, het is heel riskant om al je rijkdom af te laten hangen van één inkomstenbron. Daarom is het goed om te beginnen met stapelen van inkomstenbronnen. Bijvoorbeeld als volgt:

 • Je begint met je eigen blog en verdient daar X bedrag per maand passief mee dankzij advertenties.
 • Je bundelt daar bovenop je teksten in een boek en verdient daar óók X bedrag per maand passief mee dankzij je boekverkoop.
 • Je neemt een bijbehorende videocursus op en verdient daar óók X bedrag per maand passief mee dankzij de bijverkoop van je cursus.
 • Je belegt je winst in aandelen en vastgoed en verdient daar óók X bedrag per maand passief mee.
 • Je geeft exclusieve coachingstrajecten daarbovenop en verdient daar óók X bedrag per maand extra mee.

Mocht één van je inkomstenbronnen wegvallen, dan is er letterlijk helemaal niks aan de hand. Daarom: stapelen!

Tip 29 – Onze favoriete docent om van te leren hoe je rijk wordt, is Simone Levie

Er is een vrouw die het geheim van rijk worden al heeft ontdekt en toegepast. Deze vrouw vinden we het meest goede voorbeeld om te volgen als je dit ook wilt bereiken. Simone Levie biedt bijvoorbeeld de Golden Circle aan, waarin ze je via groepscoaching hetzelfde leert te bereiken. Een absolute aanrader als je intensief begeleid wilt worden op jouw pad naar rijkdom.

Dat waren alle tips om rijk te worden. Volg je deze tips, dan zal het, met het nodige harde werk, je ‘gewoon' lukken om rijk te worden.