Wat zijn de beste boeken over het aanpakken van uitstelgedrag? Hier vind je een lijst met aanraders over uitstelgedrag, zodat je jouw productiviteit kunt verhogen. Lees verder…

Snel overzicht: Deze boeken over uitstelgedrag raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste methode voor productiviteitEat that frog: We vinden dit boek echt een uitblinker als het gaat om methoden voor het stoppen met uitstellen. Brian Tracy introduceert een unieke aanpak: “het eten van de kikker” als metafoor voor het voltooien van de grootste taak eerst. We zijn onder de indruk van hoe het boek lezers helpt zich te concentreren op het belangrijkste en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen. >> Check laagste prijs
Meest inzichtelijke psychologische benaderingSolving the Procrastination Puzzle: Wij geloven dat dit boek de puzzel van uitstelgedrag op een zeer intelligente manier benadert. Door de psychologische redenen achter uitstelgedrag te onderzoeken, biedt het bruikbare tips en technieken. We waarderen vooral hoe duidelijk en beknopt de aangeboden oplossingen zijn. >> Check laagste prijs
Beste strategisch programmaThe Now Habit: Uit ons oogpunt is dit boek uitstekend in het aanpakken van de kernoorzaken van uitstel. Dr. Fiore onthult technieken om taken sneller te starten en te voltooien, en tegelijkertijd negatieve gewoontes en angsten te vermijden. We denken dat dit een essentiële lezing is voor degenen die hun uitstelgewoonten willen overwinnen. >> Check laagste prijs

1 – Eat that frog – dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

Eet die kikker op! In dit bekende boek van Brian Tracy staan 21 geweldige manieren om te stoppen met het uitstellen en meer gedaan te krijgen in minder tijd.

Merk je ook dat je veel uren verspilt met het doen van zinloze dingen en afgeleid worden? Een van de boeken die velen hielp om die dagelijkse routine te veranderen en de productiviteit te verhogen is Eat That Frog! van Brian Tracy.

Het boek richt zich op het “eten van een kikker”, en dat elke dag (maak je geen zorgen het is gewoon een metafoor)! In het kort betekent dit dat je een grote taak direct doet en schrapt uit je to-do lijst.

Het boek helpt je om je gedachten opnieuw in te stellen en je aandacht te verschuiven naar het voltooien van de belangrijkste taak. Als je eenmaal die grote en belangrijke taak hebt volbracht, lijkt elke andere taak belachelijk eenvoudig!

Het uitgangspunt van het boek is vrij gemakkelijk te begrijpen, maar om op het punt te komen dat je die kikker elke dag kunt eten, is enige oefening nodig. Dat is de reden waarom het boek ook met veel tips en trucs komt over hoe je je werkplek kunt laten stoppen met zo afleidend te zijn – en wat je kunt doen om afleiding te minimaliseren en meer werk gedaan te krijgen.

2 – Solving the Procrastination Puzzle – A Concise Guide to Strategies for Change

Om de titel maar even in het Nederlands te vertelen: Het oplossen van de uitstel-puzzel is voor velen een favoriet als het gaat om het onderwerp van uitstelgedrag. Het neemt een kijk op de psychologische redenen achter de redenen waarom we uitstellen en het heeft een aantal zeer nuttige & praktische tips voor de bestrijding hiervan.

Een snel gelezen boek, die nuttig is voor alle uitstellers. Het verspilt geen tijd en biedt duidelijke en beknopte technieken en strategieën.

3 – Now Habit – A Strategic Program for Overcoming Procrastination and Enjoying Guilt-Free Play

Dr. Fiore's technieken zullen je helpen om je taken zo snel mogelijk te beginnen en te volbrengen, terwijl je tegelijkertijd de angst vermijdt die wordt veroorzaakt door negatieve gewoontes, zoals perfectionisme.

Dit boek gaat in op de oorzaken van de uitstelproblemen, dus waarom we uitstellen. Het legt uit dat uitstel meestal een symptoom is van eerdere ervaringen, irrationele angsten of een verscheidenheid aan andere redenen.

4 – The Willpower Instinct – How Self-Control Works, Why It Matters, and What You Can Do to Get More of It

Dit boek richt zich op het stoppen van uitstelgedrag en het verhogen van de productiviteit – via een wetenschappelijke invalshoek. Het bespreekt het meest recente academische onderzoek over dit onderwerp. De soorten onderzoek die worden besproken zijn onder andere psychologie, neurowetenschap en economie.

5 – The One Thing – The Surprisingly Simple Truth Behind Extraordinary Results

Dit boek leert lezers hoe ze hun productiviteit en efficiëntie kunnen maximaliseren in alle facetten van het leven, inclusief werk, privéleven, zakelijk en gezinsleven. Hoe? Door allerlei onzin te elimineren en één belangrijk ding over te houden waar je je op focust.

6 – The Power Of Habit – Why We Do What We Do in Life and Business

Gewoonte is gezond. Gewoonte om dingen niet uit te stellen – maar direct te doen – is ideaal! Hoewel dit boek niet specifiek over uitstelgedrag gaat, geeft dit boek veel inzicht in waarom we de dingen doen die we doen.

Of het nu gaat om dwangmatig gokken, uitstelgedrag of zelfs waarom we 's morgens onze tanden poetsen, dit boek heeft een waardevol inzicht in hoe je bewust de manier waarop je je dag/leven ziet en benadert, kunt veranderen. Zeer krachtig boek met veel goede info.

7 – The Productivity Project – Proven Ways to Become More Awesome

Voor degenen die misschien meer wetenschappelijk in de diepten willen duiken van wat de drijfveren van het uitstelgedrag zijn. Chris heeft veel tijd en moeite in zijn leven gestoken om de effecten en mogelijke remedies voor het uitstellen te bestuderen – en sommige van zijn technieken kunnen waardevol zijn voor diegenen die falen in de 'traditionele' vormen van het ‘uitstellen van het uitstellen.'

8 – Atomic Habits – An Easy and Proven Way to Build Good Habits and Break Bad Ones

Dit boek is het best verkochte boek uit deze lijst en helpt je om het uitstelgedrag te verpletteren. Dat doe je door gezonde gewoontes te creëren die je leuk vindt.

Je geluk en succes is allemaal gestoeld op een basis van kleine en grote gewoontes. Uitstel, roken, lezen, Netflix, slapen, sociale media… dit zijn allemaal de dagelijkse fragmenten van ons leven en onze gewoonten. Als je je gewoontes verandert, kun je een einde maken aan het uitstel – en dit boek leert je precies hoe je dat moet doen.

9 – Het NLP Doe-Boek

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Wanneer je wilt stoppen met uitstelgedrag, dan bevat NLP talloze technieken om dat op magische wijze op te lossen. Wij raden het NLP Doe-Boek aan. Zie het inkijkexemplaar >>

Meer van dit soort boekenlijsten kun je vinden in ons overzicht met alle top 10 boekenlijsten. Op jouw geluk!