Wil je influencers zoeken, vinden en benaderen? Hier vind je dé beste manier om dit te doen, namelijk via een handig Nederlands platform – een soort overzichtspagina of ‘marktplaats' – die (micro) influencers met adverteerders verbindt. Hoe het heet en wat voor voorbeelden er zijn? Lees verder!

Hét Nederlands platform om influencers te zoeken

Sinds een aantal jaren bestaat er een erg helder en transparant platform om Nederlandse influencers te vinden. De grote kracht van dit platform is dat je een overzichtspagina te zien krijgt waarin je jouw ideale influencer kunt vinden.

De komst van deze website – een soort ‘marktplaats' met influencers – is erg welkom omdat het vaak erg lastig was om influencers te vinden. De komst van influencer agencies / bureaus in Nederland bracht daar een klein beetje verandering in, maar met deze tool kun je echt volledige transparantie hebben.

Hoe werkt deze ‘marktplaats' voor bloggers, vloggers, Tiktokkers en Instagram-accounts?

influencer-gezocht-platform

Je kunt het platform zonder account gebruiken. Zodra je het platform bekijkt, zie je een gigantische lijst met bloggers, vloggers, Tiktok-, Facebook- en Instagram-accounts.

Je kunt met filters werken om alleen de bloggers, vloggers, Tiktok- en Instagram-accounts te laten tonen die bij jou passen. Bijvoorbeeld op het gebied van sport, kleding of business. Op die manier vind je genoeg voorbeelden van micro-influencers die een goede match voor je zijn.

Klik hier om naar deze marktplaats te gaan en jouw match te vinden. Je kunt op deze manier erg eenvoudig een influencer benaderen en inhuren.

Wat is influencer marketing?

influencers vinden

Mocht je je nog afvragen wat influencer marketing is? Heel simpel gezegd: jij wilt adverteren en je zoekt een geschikt publiek dat bij jouw bedrijf past. Daarom ga je rondkijken wat voor invloedrijke bloggers, vloggers of social media-accounts er al zijn die met jouw product of dienst te maken hebben.

Deze mensen worden opinieleiders of influencers genoemd. Vervolgens kun je op allerlei manieren een creatieve campagne met ze bedenken om jouw advertentiecampagne bij hen tot een succes te maken.

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek

Succes met dit micro-influencers-platform!

Zoek je influencers op Instagram, Tiktok, Facebook, andere social brands, blogs en vlogs? Dan is dit het moment om een kijkje te nemen op de marktplaats van Linkpizza. Je vindt er een complete influencer-lijst voor Nederland zodat je promoties met ze kunt aangaan.

Belangrijke tip: Maak zelf een account aan en plaats een campagne-oproep zodat influencers kunnen gaan reageren (pitchen) op jouw opdracht.

Veel succes met het vinden van social influencers en je andere projecten rondom influencer marketing! Wellicht vind je dankzij Linkpizza de ideale samenwerking met een van de top 10-bloggers, vooraanstaande Instagram-accounts, populairste mannenblogs of de meest bekende modebloggers van Nederland.

Extra platforms om influencers te vinden die alleen beloond worden als ze iets verkopen

Ben je al bekend met het principe van affiliate marketing? Het houdt in dat jouw influencers alleen maar geld krijgen als ze daadwerkelijk iets verkopen. Tradetracker en Daisycon zijn erg handige platforms waarop je van dit soort performance based influencers kunt vinden.

1e extra platform: meld je aan bij Tradetracker om influencers te vinden

>> Meld je aan bij TradeTracker zodat affiliates jouw bedrijf kunnen vinden.

2e extra platform: meld je aan bij Daisycon om influencers te vinden

> Óf meld je aan bij Daisycon zodat nóg meer affiliates jouw bedrijf kunnen vinden.

3e extra platform: meld je aan als bij Paypro zoudat influencers jou kunnen vinden

Paypro is in de basis een winkelwagen-betaalsysteem: Als je naar de website van Paypro gaat, zie je dan ook niet veel staan over influencer/affiliate marketing. Die functie is echter verborgen! Maak eerst een account aan en vervolgens zie je bij ‘affiliate campagnes' allerlei bedrijven die op zoek zijn naar influencers. Het aantal aangesloten influencers is wel een stuk kleiner in vergelijking met Tradetracker en Daisycon.

>> Start hier met Paypro. Het is wel vereist dat je het betaalsysteem van Paypro gaat gebruiken, als je van hun affiliates gebruik wilt maken.

paypro-affiliate-marketing-platform

En nogmaals: meld je aan bij Linkpizza om influencers te vinden

>> En nogmaals de aanmelding-link voor Linkpizza, waar dit artikel over ging.

Op jouw succes met influencers!