Welke tarotkaarten passen bij mij en welk deck moet ik kopen? Hier vind je een overzicht van mooie keuzes. Lees verder en gebruik deze koopgids voor de beste tarotkaarten…

Maar eerst… wat zijn tarotkaarten?

Tarotkaarten zijn kaarten-sets die je als hulpmiddel kunt zien om met je intuïtie te werken. Met andere woorden: je hoger bewustzijn, oftewel je innerlijke wijsheid. Dit kun je inschakelen wanneer je belangrijke beslissingen te maken hebt in je leven.

Heel simpel uitgelegd: stel de vraag die je bezig houdt (Bijvoorbeeld: ‘Wat moet ik doen met de jaloezie die ik voel?') trek een paar tarotkaarten en interpreteer op een creatieve manier een boodschap/verhaal uit de afbeeldingen die je ziet. Hierbij maak je gebruik van je creativiteit en je intuïtie om de boodschap te creëren.

Welk deck moet ik kopen voor beginners? Wat zijn de beste tarotkaarten?

Laten we beginnen met de vraag welke tarotkaarten het meest geschikt zijn voor beginners. Op nummer 1 vind je het Rider-Waite Smith-deck. Dit is het meest bekende/klassieke deck en dit is uitstekend voor beginners doordat het zo duidelijk is.

Doordat er van archetypen gebruikgemaakt wordt, kun je de afbeeldingen makkelijk een interpretatie geven. Ook is er veel documentatie over dit deck, waardoor je makkelijk hulp kunt krijgen. Goed, laten we nu kijken wat voor mooiste tarotkaarten je nog meer kunt kopen…

Wat voor soorten tarotkaarten zijn er nog meer die bij mij zouden kunnen passen?

Welke soorten tarotkaarten zijn er? Naast bovenstaand Rider-Waite Smith-deck, heb je de Aleister Crowley decks. Deze zijn een stuk moeilijker te begrijpen, door de esoterische achtergrond en ingewikkelde figuren. Hier heb je dus extra studie en ervaring voor nodig. De Aleister Crowley Toth tarot is het meest voorkomende deck dat je kunt kopen in deze gevorderde categorie.

Crowley thoth tarot kaarten set

Crowley thoth tarot kaarten set€ 28,50

En in welke winkels kun je tarotkaarten het beste kopen?

In wat voor winkels kun je ze kopen? Oude tarotkaarten kun je kopen op Marktplaats (vaak goedkoop). Het meest handige is om nieuwe tarotkaarten online te bestellen via Bol.com. Kijk hieronder voor bijzondere kaarten met een apart thema.

Zoek je trouwens Nederlandse tarotkaarten? Kijk dan eens naar het deck bovenaan onderstaand deck. Tarotkaarten bevatten echter minimale tekst. Het gaat vooral om de afbeeldingen. Het gaat erom welke boodschap je er zelf van maakt!

Paranormale kracht van Tarot

Paranormale kracht van Tarot€ 35,95

The Wild Unknown Tarot Deck and Guidebook (Official Keepsake Box Set)

The Wild Unknown Tarot Deck and Gu…€ 22,49

The Illuminated Tarot 53 Cards for Divination Gameplay

The Illuminated Tarot 53 Cards for…€ 16,48

Green Witch Tarot

Green Witch Tarot€ 30,69

Shadowscapes Tarot

Shadowscapes Tarot

Angel Tarot Cards - Radleigh Valentine - Engelse versie - ParaTotaal - Revised version

Angel Tarot Cards – Radleigh Valen…€ 29,99

En orakelkaarten dan? Een eenvoudiger alternatief voor tarotkaarten

Ook orakelkaarten helpen je contact te leggen met je intuïtie, maar orakelkaarten zijn anders dan tarotkaarten. Het grote verschil is dat orakelkaarten geen vaste structuur hebben. Daardoor heb je weinig voorkennis nodig voor orakelkaarten: je schaft een set aan, stelt jezelf een vraag (bijvoorbeeld: ‘Wat is vandaag belangrijk voor mij?') je schudt de kaarten en je trekt intuïtief een kaart. De boodschap die je trekt is het antwoord waar je het mee gaat doen.

Bij tarotkaarten is er geen sprake van tekst, maar enkel afbeeldingen. Ook trek je meerdere kaarten, waardoor er zich een verhaal vormt. Er zit dus meer dynamiek, mysterie en interactie in tarotkaarten. Op deze pagina vind je de beste orakelkaarten om te kopen.

En hoe kan ik tarot leren? (Aanrader!)

Als je wilt leren hoe je de tarot-kaarten kunt gebruiken, dan moet je zeker deze pagina eens bekijken. Het is een complete bron waarin je alles leert over het gebruik van de tarotkaarten.

Nu weet je welke tarotkaarten-sets je moet kopen. Ga lekker aan de slag met je creativiteit en intuïtie! Veel plezier!