Zoek je de beste associatiekaarten voor coaching? Hier vind je een lijst met beste aanraders voor verschillende soorten coaching. Bijvoorbeeld associatiespellen in de vorm van een kaartspel of andere coach-kaarten.

Wat kun je met coachkaarten en associatiekaarten?

Simpel gezegd: dit zijn hulpmiddelen bij het coachen. Coachkaarten helpen je nadenken, luisteren en praten. Ze zijn een mooi en makkelijk middel voor een fijn en effectief gesprek.

Coachkaarten brengen bekende coach-modellen en -theorieën in kaartvorm waardoor het interactief wordt. Associatiekaarten zou je ook ‘afbeeldingen-kaarten' of ‘beeld-kaarten' kunnen noemen. Die worden vaak gebruikt voor coaching. Ook zijn er speciale thema-kaarten of gesprekskaarten met gevoelswoorden.

Deze kaarten hebben verschillende intenties. Sommige coachingskaarten helpen je bijvoorbeeld bij positief denken of oplossingsgericht werken. Daarnaast zijn alle setjes voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo worden bijna alle coachingskaarten wel gebruikt bij teambuildingsactiviteiten of loopbaancoaching.

1 – Coachkaarten: foto-associatiekaarten

2 – Junior coachkaarten (aanrader!)

3 – Puber coachkaarten – ontdek je talent!

4 – Coachkaarten met associatiekaarten van Hellen Overduin

5 – Een uitstekend coachspel? Kies ‘Het NLP Spel': het coach-model in kaart-vorm

6 – Coachingskaarten met Lijfspreuken & Levensmotto's

7 – Coachkaarten van Espérance Blaauw

8 – Coachkaarten: Oplossingsgericht Werken met Fotokaarten

9 – Krachtkaarten Met Caracter – Coachkaarten – Affirmatiekaarten

10 – Coachkaart-fotokaarten: Kernwaarden en foto associatiespel

Inspiratiekaarten

Inspiratiekaarten hebben minder direct te maken met een werkvorm. Hier vind je inspiratiekaarten.

Oefeningen met associatiekaarten

Als je een van bovenstaande setjes aanschaft, zit er steeds een uitleg inbegrepen bij de associatiekaarten. De begeleidende boekjes bevatten ook oefeningen met associatiekaarten. Hoewel al deze setjes een boekje met bijbehorende oefeningen bevatten, moet je ook zelf creatief zijn. Vaak komt het gewoon neer op intuïtief werken met de kaarten en zelf een werkvorm of oefening ontwerpen.

Zelf coachkaarten maken

Ook kun je zelf iets ontwerpen. Wees creatief via het gratis programma canva.com en laat jouw creatie vervolgens drukken bij een drukkerij.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...