Zoek je de beste associatiekaarten voor coaching? Hier vind je een lijst met beste aanraders voor verschillende soorten coaching. Bijvoorbeeld associatiespellen in de vorm van een kaartspel of andere coach-kaarten.

Wat kun je met coachkaarten en associatiekaarten?

Simpel gezegd: dit zijn hulpmiddelen bij het coachen. Coachkaarten helpen je nadenken, luisteren en praten. Ze zijn een mooi en makkelijk middel voor een fijn en effectief gesprek.

Coachkaarten brengen bekende coach-modellen en -theorieën in kaartvorm waardoor het interactief wordt. Associatiekaarten zou je ook ‘afbeeldingen-kaarten' of ‘beeld-kaarten' kunnen noemen. Die worden vaak gebruikt voor coaching. Ook zijn er speciale thema-kaarten of gesprekskaarten met gevoelswoorden.

Deze kaarten hebben verschillende intenties. Sommige coachingskaarten helpen je bijvoorbeeld bij positief denken of oplossingsgericht werken. Daarnaast zijn alle setjes voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo worden bijna alle coachingskaarten wel gebruikt bij teambuildingsactiviteiten of loopbaancoaching.

Snel overzicht: Deze coachkaarten raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Beste uit de test:
Beste diversiteit aan techniekenNLP Doe-Kaarten: Deze kaarten zijn een echte uitblinker als het gaat om variëteit. We zijn onder de indruk van de 100 verschillende technieken waarmee je iemand naar een oplossing kunt coachen. >> Check laagste prijs
Beste visuele stimulatieCoachkaarten foto-associatiekaarten: Dit set kaarten heeft prachtige visuals die een geweldig hulpmiddel kunnen zijn voor coaching. We vinden ze ideaal voor diegenen die graag met beelden werken. >> Check laagste prijs
Beste keuze voor jongerenPuber coachkaarten: Speciaal gericht op pubers, dit set helpt hen hun talenten te ontdekken. We denken dat dit een waardevol hulpmiddel kan zijn voor de jongere doelgroep. >> Check laagste prijs

De leukste aanrader: de NLP Doe-Kaarten zijn geweldige coachingtools

This image has an empty alt attribute; its file name is de-nlp-doe-kaarten2_300x.png

We beginnen met de NLP Doe-Kaarten. Dit is een schitterend geïllustreerd coachspel waarmee je zelf oplossingen bedenkt. Dankzij de 100 verschillende technieken die je in de 100 kaarten kunt vinden, zit je nooit meer zonder een tool om iemand naar een oplossing te coachen. Hier kun je hem direct bestellen >>

Top 10 overige aanraders

1 – Coachkaarten: foto-associatiekaarten

2 – Junior coachkaarten (aanrader!)

3 – Puber coachkaarten – ontdek je talent!

4 – Coachkaarten met associatiekaarten van Hellen Overduin

5 – Een uitstekend coachspel? Kies ‘Het NLP Spel': het coach-model in kaart-vorm

6 – Coachingskaarten met Lijfspreuken & Levensmotto's

7 – Coachkaarten van Espérance Blaauw

8 – Coachkaarten: Oplossingsgericht Werken met Fotokaarten

9 – Krachtkaarten Met Caracter – Coachkaarten – Affirmatiekaarten

10 – Coachkaart-fotokaarten: Kernwaarden en foto associatiespel

Inspiratiekaarten

Inspiratiekaarten hebben minder direct te maken met een werkvorm. Hier vind je inspiratiekaarten.

Oefeningen met associatiekaarten

Als je een van bovenstaande setjes aanschaft, zit er steeds een uitleg inbegrepen bij de associatiekaarten. De begeleidende boekjes bevatten ook oefeningen met associatiekaarten. Hoewel al deze setjes een boekje met bijbehorende oefeningen bevatten, moet je ook zelf creatief zijn. Vaak komt het gewoon neer op intuïtief werken met de kaarten en zelf een werkvorm of oefening ontwerpen.

Zelf coachkaarten maken

Ook kun je zelf iets ontwerpen. Wees creatief via het gratis programma canva.com en laat jouw creatie vervolgens drukken bij een drukkerij.

Op jouw succes!