Wat zijn de beste boeken over lichaamstaal – of zoals dat in het Engels zo mooi heet: body language? Hier vind je een boek met de beste boeken over non-verbale communicatie. Lees verder…

1 – The Definitive Book of Body Language – How to read others' attitudes by their gestures

Dit is een geweldig boek over lichaamstaal. Het behandelt zowel hoe je signalen leest als hoe je je eigen lichaamstaal aanpast. Het bevat een heleboel illustraties die enorm helpen.

De humor is soms behoorlijk kinderachtig, maar omdat het zo uitgebreid en goed onderzocht is, terwijl het nog steeds niet technisch is, valt dit boek onder een van de beste boeken over lichaamstaal. Kies dit boek als je de beste illustraties wilt, iets eenvoudigs wilt en iets wilt dat de hele lading dekt.

2 – Waarom is lichaamstaal belangrijk? Lees ‘What every body is saying'

Alles wat je moet weten om mensen beter te begrijpen en te beïnvloeden. Dit is vooral een top-keuze voor het ontmaskeren van leugens en bedrog. De ondertitel is dan ook: An Ex-FBI-agent's Guide to Speed-Reading People.

Koop dit boek als je beter wilt worden in het lezen van mensen die je zouden kunnen misleiden. Koop dit boek niet als je meer iets voor dagelijkse relaties en dagelijkse interacties wilt.

3 – The Dictionary of Body Language – A Field Guide to Human Behavior

Dit is een topkeuze als volledig referentieboek over lichaamstaal. Dit boek is letterlijk een woordenboek waarin je kunt opzoeken wat elk denkbaar gebaar betekent.

In tegenstelling tot Navarro's vorige boek – What Every Body is Saying – gaat het hier niet alleen om het uitzoeken van leugens, maar om allerlei soorten lichaamstaal. Ik zou dit niet aanraden als een eerste boek, maar eerder als een naslagwerk om naar terug te gaan.

4 – Kennis over lichaamstaal? Lees ‘Lichaamstaal' – Frank van Marwijk

Dit boek gaat voornamelijk over je eigen lichaamstaal. Frank van Marwijk is lichaamstaalexpert en schrijft in dit boek over wetenschappelijke onderzoeken, praktijkervaringen en specifieke opdrachten.

5 – You say more than you think – Janine Driver

Dit is de beste keuze voor het verbeteren van je eigen lichaamstaal. In tegenstelling tot de andere boeken, richt dit boek zich alleen op het aanpassen van je eigen lichaamstaal. Het schrijven is geweldig, maar de illustraties kunnen beter.

6 – Unmasking the face – Paul Ekman

Het is niet het standaard lichaamstaalboek – dit boek is puur gericht op gezichtsuitdrukkingen en de emoties die ze vertegenwoordigen. Het boek gaat over het lezen van zeer kleine nuances in het gezicht van mensen. Het wordt beschouwd als een cultklassieker in het lezen van de emoties van mensen.

7 – Louder than words – Joe Navarro

De ondertitel is: Take Your Career from Average to Exceptional with the Hidden Power of Nonverbal Intelligence. Dit boek gaat over het begrijpen van lichaamstaal in een zakelijke omgeving.

Zoals je merkt, melkt Joe Navarro zijn verleden als FBI-agent lekker uit – hij heeft er een aantal bestsellers over geschreven. Maar de boeken zijn dan ook goed, dus waarom niet?

8 – Lichaamstaal lezen – Isabelle van de Nadort

Dit is het nieuwste boek uit deze lijst. Dit boek moet het niet hebben van de afbeeldingen, maar het is alsnog erg interessant.

Bekijk hier alle top 10 boekenlijsten rondom zelfontwikkeling. Op jouw succes!