Hoe kun je seksuele spanning creëren en vergroten? Misschien is dit wel een van de meest mooie gevoelens in het leven, dus lees verder voor de 11 beste tips om dit te bereiken.

Waarom is seksuele spanning zo belangrijk?

Seksuele spanning is nogal belangrijk. Het is een tool die iedere romantische relatie nodig heeft. In een relatie kunnen we namelijk drie heerlijke krachten ervaren:

 • Verliefdheid
 • Liefde
 • Seksuele polariteit/spanning

Raad eens welke van de drie vroeg of laat een beetje vervaagt? Juist: verliefdheid. Daarentegen is liefde onvoorwaardelijk – dus die zal blijven als het er ooit al was. En dan hebben we nog seksuele polariteit. Ook dat kan niet uitdoven als je er actief moeite voor doet in je relatie.

Erken dus de ervaring van ‘verliefd zijn’ voor wat het was – een tijdelijke emotionele ‘high’ – en jaag nu samen de echte liefde en polariteit na met je partner. Dus de kunst is om je nog altijd op liefde en seksuele spanning/polariteit te richten. Laten we in de komende paragrafen kijken hoe je dat doet.

Hierna lezen:  [Schokkend] Zo Maak Je Iemand Verliefd Op Je [Geavanceerde NLP]

Maak ‘seksuele spanning’ niet te belangrijk: seks is natuurlijk en normaal

seksuele spanning

Mag ik een paar opmerkingen maken voordat we beginnen met het ontdekken van seksuele spanning?

 • Ga niet te actief op zoek naar het opbouwen van seksuele spanning. Je bent al aantrekkelijk zoals je bent. Ben je een vrouw – of vice versa – dan moet je de overtuiging hebben: mannen houden van mij, gewoon omdat ik mezelf ben… meer niet.
 • Seks tussen – meestal – een man en vrouw is normaal – net zo normaal als een tosti opwarmen. Seks is een natuurlijk gevolg van ‘spanning’. Het is onvermijdelijk – tenzij je kuisheid, zelfdiscipline en geduld beoefent – wat óók erg nobel is.
 • Tot slot zeg ik nog iets wat nogal paradoxaal is: seks is een manier om het moment samen te laten smelten tot een fysieke uitstorting van energie. Het is schitterend, heilig en immersief. En tegelijk is het ook geen ‘big deal’. Seks is niet belangrijk. Het is een manier om stoom af te blazen. Er zijn veel belangrijkere dingen in het leven.

Seksuele spanning opbouwen: de beste tips

seksuele spanning opbouwen alle tips

Zullen we kijken naar een aantal krachtige elementen van seksuele spanning?

1. Zet mannelijke en vrouwelijke energie tegenover elkaar

 • Zet je een – op dat moment – mannelijke vrouw tegenover een – op dat moment – mannelijke man… dan ontstaat er geen seksuele spanning, maar wel vriendschap.
 • Zet je een – op dat moment – vrouwelijke vrouw tegenover een – op dat moment – mannelijke man... dan ontstaat er seksuele spanning.
 • Zet je een – op dat moment – vrouwelijke vrouw tegenover een – op dat moment – vrouwelijke man… dan ontstaat er geen seksuele spanning, maar wel vriendschap.
 • Zet je een – op dat moment – mannelijke vrouw tegenover een – op dat moment – vrouwelijke man… dan ontstaat er seksuele spanning.
Hierna lezen:  Blauwdruk van het mannenbrein: Hoe denken mannen? [Voorbeelden]

Die mannelijke en vrouwelijke energie is niet gebonden aan geslacht, maar laten we voor het gemak even uitgaan van een vrouwelijke vrouw en een mannelijke man: vrouwen willen mannen die zich mannelijk gedragen. Dan kan er namelijk seksuele polariteit zijn.

Vrouwelijke vrouwen hebben sterke mannen nodig. Ze willen dat contrast met zichzelf zien. Ze kunnen niks met een man die zich laat rondslingeren met alle winden, en die zich laat commanderen. haal geen rare stunts uit om haar te imponeren en wees gewoon ‘de stevige berg of boom’ zodat zij de vrijheid krijgt om haar levensenergie te kunnen uiten.

Valt je trouwens op dat hier niet één keer op uiterlijk wordt ingegaan? Je uiterlijk – en daarmee bedoelen we je genen en niet de mate van verzorging, want dat is wel belangrijk – maakt maar weinig uit voor seksuele spanning.

De meeste vrouwen hebben een man nodig die dingen oplost, de leider-rol op zich neemt en verloren situaties omdraait met zijn vertrouwen, visie en rust. Een man die haar op haar plek kan zetten. Haar kan leiden en beslissingen maakt. Wees een sterke man zodat ze eindelijk kan ontspannen. Charismatisch. Zelfverzekerd. Met status. Wees de sterke man die ze nog nét kan controleren. Ze wil geen zwakkeling die ze kan controleren. Ze wil een machtig sterk beest. Een wild paard dat kan doen wat het wil… maar zij kan de teugels pakken.

Mannen, lezen jullie mee? Wees een echte man. Dit is een heel zeldzame man – maar tegelijkertijd niet meer dan gewoon een man. Een echte man is een verlossing.

Vrouwen, lezen jullie ook mee? Stap in je vrouwelijkheid. Gewoon even tijdens de romantische avond. Geen zorgen, dit betekent niet dat je niet onafhankelijk mag zijn – economisch en maatschappelijk gezien. Gelukkig leven we niet meer in de jaren 50. Het gaat dus zeker niet om het dragen van hakken, makeup en nagellak. Dat is totaal niet het punt.

Natuurlijk moet er gelijkwaardigheid en respect zijn tussen mannen en vrouwen. Én wil je seksuele spanning, dan laat je – alléén in de slaapkamer – ook niet-gelijke rollen toe.

Vrouwen, het gaat erom dat je in het zachte, sensuele vrouwelijke gevoel stapt van beweging, dans, liefde, empathie, connectie en overgave. Op date-avonden en in bed moet gewoon even de energie op standje vrouwelijk staan. De volgende dag kun je weer mensen gaan leiden, managen en aansturen in je gezin en op je werk.

Vrouwen mogen wat meer in hun vrouwelijkheid staan – en daar kan de man bij helpen. Soms is het de taak van de man om de vrouw zich zo vrouwelijk mogelijk te laten voelen. Houd deuren open, schuif een stoel open, zeg luid en duidelijk ‘dames eerst’, stuur haar om eerst te gaan, dans met haar, breng een drankje, fix problemen en regel bijvoorbeeld een paraplu als het regent, leid de vrouw, loop zelf aan de gevaarlijke kant van de weg waar auto’s of rare voorbijgangers komen…

Ook is het zo dat veel vrouwen hard werken – véél harder dan mannen. Als het niet voor hun carrière is, dan is het wel voor hun kinderen of vrienden en familie. Soms wil zo’n vrouw gewoon niks anders horen dan dat jij vrijdagavond even langskomt met een goede fles wijn, een lekker dinertje voor haar maakt, een warm bad laat vollopen om haar lekker te verwennen en haar in haar meest comfortabele zitplek zet zodat ze heerlijk kan ontspannen.

2. Wees niet aardig, vriendschappelijk en ‘sociaal’, maar geef tegengas

We blijven even weer bij mannelijke en vrouwelijke energie – die samen voor polariteit zorgen. Zowel voor mannen als voor vrouwen geldt: geef tegengas als je seksuele spanning wilt aanwakkeren. Voor mannen geldt dit nog een beetje meer, dus graag spreken we in deze paragraaf even alle mannen aan: stap alsjeblieft in je mannelijke energie!

Hierna lezen:  Zelfvertrouwen Vergroten, Hoe? 58 Tips [Direct Opbouwen]

Om te beginnen willen we absoluut niet gezellig vrienden worden, maar juist een lover: word minder ‘sociaal’, dus word geen lieve ja-knikker. Het niet-sociaal zijn is een belangrijk element van mannelijke energie. Want ben je juist wel sociaal, ben je het overal mee eens en ga je mee in de giechelende energie van de vrouw, dan ben je een best friend forever – en dus geen lover.

Zeg nou zelf: is het nou echt zo erotisch als je staat te stuiteren als een gezellige, sociale vriend die het de ander steeds direct naar de zin wil maken?

Wil je haar lover zijn, wees dan geen man die op een vrouwelijke, vriendschappelijke manier een ‘lach’ op gaat zetten – en ‘sociaal’ gaat doen als een schoolmeisje, maar wel dichterbij komt, haar in de ogen aankijkt en haar authentiek en rustig bewondert en begroet.

Met andere woorden: doe dit niet…

 • Het eens zijn met ongeveer 99,4% van alles wat ze tegen je zegt.
 • Altijd lief en vriendelijk naar haar toe zijn.
 • Lange rationele gesprekken houden met haar.
 • Vriendelijke, gezellige gesprekjes voeren zonder enige seksuele intentie.
 • Haar therapeut zijn door aandachtig naar al haar vrouwenproblemen te luisteren en zelfs advies geven (serieus: geef nooit advies aan de persoon met wie je flirt).
 • Snel reageren of sociaal lachen om ieder moment van stilte weten te doorbreken. “Wat moet ik tegen haar zeggen?” in plaats van je mond te houden en de seksuele spanning er laten zijn.

Als je al die dingen doet, en ook nog eens hoopt dat de ander dan eindelijk een keer doorheeft wat voor geweldig persoon je bent… Wow. Stop onmiddellijk met al die dingen – tenzij je gezellig vrienden wilt worden natuurlijk.

Stel je voor dat iemand naar je toekomt en zomaar waarde aan je geeft – zoals goedkeuring en complimentjes – zonder dat jij daar iets voor hoefde te doen. Grote kans dat die persoon verborgen intenties heeft. Daarom houden we in de liefde niet van slijmballen en pleasers. Helaas zijn veel mannen wel zo – doordat ze altijd maar ja en amen knikken, direct klaar staan om iets voor de vrouw te doen of door ze aan de lopende band complimenten te geven.

Geef dus tegengas en leid haar in jouw wereld. Een belangrijk aspect van mannelijke energie is leiden en dominantie. Hak knopen door, maak beslissingen, twijfel niet, neem haar mee, bepaal wat er gaat gebeuren en laat het vervolgens gebeuren.

Het is net een dans: de man moet leiden en een richting aangeven – en niet met alles meebuigen.

Niet pleasen, slijmen en aardig zijn, maar dominantie is het sleutelwoord:

 • Wees de man die de richting en het plan bedenkt en aangeeft. “Wil jij ons alsjeblieft dit keer naar het park rijden?” Dit stel je niet op een vragende toon, maar stuur je stem aan het einde van de zin naar beneden. “En jij mag zelfs het drankje voor vanavond uitkiezen.”
 • Wees ook de man die zijn fout kan toegeven: “Je had toch gelijk. Deze route is inderdaad sneller. Laten we jouw manier doen.”
 • Wees de standvastige man: “We gaan A doen.” “Daarna gaan we B doen.” “Daarom.” “Gewoon omdat.” “Omdat ik het zeg.” “Omdat ik het wil.” “Geen discussie.” “Einde discussie.”
 • Wees de dominante man: “Wie gaf jou toestemming om weg te gaan? Heb ik jou toestemming gegeven?” “Ook nog tegenstribbelen…” “Dát is niet de bedoeling…” “Je hebt me gehoord.” “Dan heb je pech…” “Ook nog eens tegenspreken.” “Je weet dondersgoed wat ik bedoel.”
 • Wees de duidelijke man die actie onderneemt en daarmee werkelijk energie komt geven.
 • Een man die weet hoe vrouwen zijn, hoe ze denken, hoe ze reageren en die weet wat hij kan verwachten.
 • Wees de man die door alles heen ziet. Hiermee bedoelen we natuurlijk de facade die vrouwen opzetten tegen seks omdat dat de sociale conditionering in onze cultuur is: als ze door mannen benaderd worden, moeten vrouwen doen alsof ze aseksuele wezens zijn en geen interesse in seks hebben.
 • Wees de zeldzame man die zijn vrouw in de ogen kijkt, voorbij haar ‘gezellig-doen’ en automatische sociale reacties, omdat de man ziet waar zij echt behoefte aan heeft. Wees bovendien de man die wéét dat hij die behoefte kan bevredigen.
 • Wees de man die zijn partner niet als ‘slet’ labelt: wees de man die haar niet veroordeelt voor haar seksualiteit. Het type man met wie ze eindelijk haar barrière kan laten zakken, en eindelijk open en geil mag zijn… Dat doet de man door zelf in de dominante rol te durven stappen en de vrouw haar rugzak van schaamte te helpen af te doen.
 • Een man die goddelijk geil is. Een man die geil wordt van de vrouw. Niet een man die iedere vrouw direct al verlangt voordat er ook maar iets is gebeurd.
 • Een man die voor zijn gevoelens uitkomt. Zonder omweg.
 • Wees de man die in controle is van z’n eigen gedrag – en voor zichzelf leeft. Hij weet dat zijn vervulling niet ligt in het wel of niet ‘krijgen van de vrouw’. Zijn vervulling ligt in het dicht bij zichzelf blijven.
 • Een man die tegengas kan geven en het totaal oneens kan zijn.
 • Een man die zijn grenzen bewaakt. Wees direct over je grenzen, wat je wilt, wat je niet wilt en wat je belangrijk vindt. Ga dus geen conflicten uit de weg. Zeg het als je iets niet goed vindt of als je het ergens niet mee eens bent. Hecht waarde aan je mening, ga mensen niet pleasen en laat anderen je waarden niet veranderen.
 • Een man die onwankelbaar – dus niet reactief is – en letterlijk even wacht voordat hij reageert. Blijf dus bij je eigen lichaam en sta rechtop, in plaats van steeds direct mee te buigen met je partners emoties, meningen, gemoedstoestanden, gedachten en provocaties. Zie ook hier alle charisma-tips.
 • Een man die al compleet is, en die niet mentaal naar de vrouwen verlangt. Een man met een houding van: het kan me niks schelen wat jij vindt.
 • Een man die tekenen vertoont dat hij getemd kan worden… maar nooit daadwerkelijk getemd zal worden… en die de vrouw dan ook liefdevol beschuldigt als ze erin lijkt te slagen.
Hierna lezen:  Ongevraagde Mening & Advies (OMA) Wees Geen Betweter (Irritant!)

3. Betreed de heilige, intieme fase van totale overgave aan Licht & Liefde

totale overgave in seksuele spanning

David Deida heeft het over drie fases in een intieme spirituele relatie:

 1. Ik
 2. Ander
 3. Liefde / Eenheid / Missie

Houd jouw liefdevolle zorgzaamheid niet alleen bij jezelf, maar voel ook je partner. Zijn/haar lichaam. Volledig. Zijn/haar ademhaling. Zijn/haar ritme. Zijn/haar hart.

Aan alle mannen: stap in je mannelijkheid en wees in het nu – bijvoorbeeld met behulp van meditatieve oefeningen zoals ademhaling – zodat je die derde fase van Eenheid betreedt. Je partner wil dat jij vanuit je hart aan het voelen bent zonder te stoppen.

Wil je de passie echt laten toenemen, dan moet je verder kijken dan ‘jij en ik’ in deze relatie. Dan moet je de Liefde in jezelf ontwikkelen. Dan moet je elkaar vertrouwen en elkaar vol overgave nemen in de liefde. Al je schilden laten vallen. Één zijn.

Jij vertrouwt mij en je laat me binnen in je hart. En ik houd niet terug. Ik uit mijn volledige bewustzijn en diepte. Weet ik wat ik moet doen of worden voordat ik sterf, zodat ik vol, compleet en gelukkig kan sterven?

De nadruk van de seksuele gelegenheid is het zijn van Bewust Licht. Niet met het gevoel om iets voor jezelf of je partner te geven. Natuurlijk is dat óók waardig – maar de nadruk ligt op het doorgroeien naar Verlichting in seksualiteit. Het delen en aanbieden van ons Licht en Liefde met Alles.

 • Betreed deze derde fase. Voor de mannelijke helft geldt: hoe kan ik mijn diepste doel geven? Hoe kan ik de liefde bedrijven zodat – als we zouden sterven in het volgende moment – onze liefdebedrijving de sommatie van mijn leven is – de poëzie van mijn leven is – die ik aan mijn partner aanbied? Als een mannelijke partner niet op die manier leeft, beperkt hij de diepte die verlichte seks kan zijn.
 • En de vrouwelijke partner moet dat diepste hartendoel verlangen van haar mannelijke partner. Het vrouwelijke moet verlangen naar – en devotie hebben voor – de stromende liefde van de man met zijn zekere, fearless missie en doel.

Zie de ware aard van je partner. Zie zijn/haar ziel, door de ogen van je eigen ziel.

Dit is erg diep, maar alleen al zorgen voor een alerte, aanwezige, meditatieve houding als je bij elkaar bent – bijvoorbeeld door nergens aan te denken en tegelijk adem te halen – kan dit effect al activeren. In dit artikel leer je alles over de derde fase van David Deida voor spirituele liefdesrelaties.

Wees een man die zo ‘in het moment’ is dat hij niets denkt. Hij leeft alleen maar… en dat zorgt ervoor dat de seksuele energie zo sterk wordt dat zowel de man als de vrouw niet van elkaar af kunnen blijven en steeds spontaan neerleggen wat ze aan het doen waren en naar elkaar toe bewegen. 

4. Verwijder remmingen en blokkades met jouw zorgzaamheid

Wil je de seksuele energie vrij laten stromen, dan is het zinvol om een aantal remmingen en blokkades op te lossen – of om daar in ieder geval op te letten bij je partner. Dit is erg liefdevol en zorgzaam om te doen.

Hierna lezen:  Aantrekkelijk zijn, hoe dan? [19 tips] Het enige wat werkt...

Onderstaande punten wekken niet per se seksuele spanning op, maar ze zijn dus vooral potentiële remmingen van seksuele spanning waar je rekening mee moet houden. Niettemin zijn deze potentiële remmingen erg belangrijk en is het zelfs sterk benodigd om rekening met ze te houden:

 • Fysiek. Dit is van toepassing voor mensen die pas aan het daten zijn. Zorg ervoor dat de ander kan voelen dat je hem/haar niks aandoet. Laat bijvoorbeeld zien dat je toestemming belangrijk vindt voordat je steeds een stapje verder gaat. Praat over je familie en laat wat van jezelf zien in bijvoorbeeld documenten/sites.
 • Waardering. Vertel van welke aspecten van jouw partner je houdt. Spreek je waardering uit over zijn/haar uiterlijk en persoonlijkheid. Plan de volgende date vóórdat je met de ander naar bed gaat. Spreek ook je waardering uit over wat hij/zij doet voor anderen en jou. Laat hem/haar niet ‘taken voor granted‘ voelen. Geef wat om de ander en uit jouw zorgzaamheid.
 • Verlangd worden. Geef je partner het heerlijke gevoel dat hij/zij gewild en verlangd wordt door jou. Herinner je partner eraan hoe mooi hij/zij is en hoezeer je geniet van jullie samenzijn.
 • Veiligheid. Laat de ander zich veilig voelen… bijvoorbeeld over dat hij/zij zich aantrekkelijk voelt: dim het licht. Ook hygiëne zorgt voor veiligheid. Als jullie van een feest komen, zeg dan tegen hem/haar dat je even wilt gaan douchen. Hierdoor zal de ander jouw voorbeeld ook volgen. Tot slot zorg je voor veiligheid door alles opgeruimd te hebben en de vaatwas gedaan te hebben.
 • Stress. Ontstress je partner door erover te praten en wellicht een zachte massage te geven. Ook kun je attent en zorgzaam zijn door bijvoorbeeld jullie huis op te ruimen, te koken en de kinderen voor te lezen voor het slapen gaan.
 • Schaamte en oordeel. Veroordeel de ander nooit voor zijn/haar seksuele verlangens. Dan zal de ander zich vrij voelen om ze allemaal met jou te ontdekken.
 • Begrepen en gevoeld worden. Het is fijn om iemand aan je zijde te hebben die jou begrijpt en met jou meevoelt. Onderzoek zijn/haar gedachten-proces en emoties zodat je je partner begrijpt. “Hoe zit je in je vel? Hoe is je gevoel? Wat voor gedachten gaan er eventueel in je om?” Kun je bij je partner opmerken of vragen over hoe hij/zij zich voelt? Denk ook aan waarom ze iemand (niet) mag, waarom ze zich onzeker voelt, waarom iets uit haar verleden haar nog steeds dwars zit, etc.
 • Vertrouwen. Eerlijk zijn, transparant zijn, geduldig zijn, consistent zijn, geen spelletjes spelen en hem/haar vertrouwen. Ook acceptatie valt hieronder: mijn partner houdt van me zoals ik ben.
 • Jullie emotionele band versterken. Praat met je partner en versterk je relatie. Seks is altijd beter wanneer je een emotionele connectie hebt.
 • Ontlading van seksuele spanning via ‘sociaal lachen’. Als er eenmaal seksuele spanning tussen jullie is ontstaan, wees dan geen bangerik die deze spanning weg wil lachen. Hardop lachen ontlaadt namelijk de seksuele spanning. Lachen is een soort sociaal-doen waarmee je iedere vorm van tegengas en spanning teniet doet zodat vriendschap daarvoor in de plaats kan komen. Pas er dus mee op – zowel via chatberichten als in het echt.
Hierna lezen:  Een Goede Eerste Indruk Achterlaten, Hoe? (Zo Dus...)

5. Ontdek samen het volledige spectrum van licht en duister

licht en duister in een relatie

Liefde kan in verschillende kleuren geuit worden. Soms is het duisterste het meest erotisch, soms is het lichtste het meest erotisch en soms de middenweg het meest erotisch.

Maar het belangrijkste is dat jullie beiden liefde geven en ontvangen door het hele spectrum van licht en duister. Vol passie en overgave. Het is zeker niet zo dat duister/licht slecht of goed is. Beiden zijn liefdevol, beiden zijn immersief, beiden zijn erotisch en beiden zijn belangrijk in een relatie. Zolang je maar vol passie, liefde en vertrouwen volledig aanwezig met elkaar bent.

De lichte kant van het spectrum geven en ontvangen

In de vorige tip vond je al wat handvatten om veiligheid en licht te creëren. Laten we hier nog wat verder illustreren wat de lichte kant van het spectrum kan omvatten:

 • De lichte kant is teder, delicaat, zacht, langzaam, aandachtig en liefdevol…
 • Zachte pastel-getinte knuffels. Teder omhelzen.
 • Die gouden blik in elkaars ogen.
 • Elkaar zachtjes masseren en strelen.
 • Zachtjes met de vingers door het haar gaan. 

De duistere kant van het spectrum geven en ontvangen

Voor de duistere kant is extra veel vertrouwen en liefde nodig. Hiervoor is nodig dat jullie elkaar voorbij angst brengen, in volledig vertrouwen, met volledige gevoeligheid voor elkaars hart en lichaam. We gaan met elkaar over grenzen heen – met liefde en licht – door iemand die we vertrouwen.

Het vrouwelijke fungeert hier als de duistere, goddelijke moordenares, die het hoofd van haar partner eraf scheurt als hij niet aanwezig/bewust is. Vermoord elkaar in de liefde en overweldig en beangstig je partner ermee. Geef dit duister met liefde.

Neem me nu als liefde of ik vermoord je. Ik wil alles van je – ik vermoord je als je me minder geeft. Ik ga je vermoorden met mijn liefde. Voel dit. Ik houd van je. Waag het niet minder te geven.

 • Elkaar vermoorden in de liefde. Elkaar verscheuren en levend opvreten in totaal vertrouwen – terwijl we gevoelig blijven voor ons hart en ons partners hart. Onze partner is iemand die we vertrouwen en waar we van houden – die ons nog dieper kan voelen dan we zelf kunnen.
 • Voorbij grenzen, voorbij vertrouwen, voorbij angst… Samen, liefdevol en gevoelig.
 • Het gevaar. Dat wat verboden is. Je kunt je partner verleiden in een riskante, duistere, zeldzame wereld.
 • We kruipen in de energie van wilde dieren, waarbij bloed van hun mond druppelt. We jagen en eten. We rollen in het gras. We bijten en krabben. Elkaar vastpinnen, vastzetten, forceren, worstelen. Heet, passievol en mindblowing…
Hierna lezen:  19 Beste Datingtips: Zo Maak Je Je (Eerste) Date Perfect!

Nogmaals: deze duistere kant gaat gepaard met vertrouwen, toestemming, gevoeligheid en liefde. Om daarmee als partners zelfs door weerstand heen te gaan – wat heel waardevol en bevrijdend is.

6. Zorg voor dominante aanrakingen die tegelijk zacht en teder zijn

Aanraking is de eerste stap naar meer. Wanneer niemand initiatief neemt – en dus even in de mannelijke energie stapt terwijl de ander even in de vrouwelijke energie stapt – dan zal er weinig seksuele spanning zijn. Wees dus geen timide muis. Maak moves om je partner aan te kunnen raken. Maak je aanrakingen wel zacht, delicaat, langzaam, teder en liefdevol.

7. Er mag niet 100% zeker seks gaan plaatsvinden

seksuele spanning creeren

Seksuele spanning creëren? Laat dan alsjeblieft wat aan de verbeelding over. Jullie moeten beiden niet weten óf en wanneer er seks komt. ‘Plan’ het dus niet samen in maar houd het speels.

 • Wellicht vraag ik je ook om een rondleiding te geven in je huis”
 • “Je mag gerust hopen.”
 • Misschien…”

Laat elkaar dus maar een beetje raden. Dat uit zich ook in je gedrag: doe niet wat je zegt en zeg niet wat je doet.

8. Alles wat verboden en geheim is… is spannend

Wat is bijna de definitie van seksuele spanning? Iets niet mogen. Dus als jij en je partner op openbare plekken zijn, is dat een ideaal moment om wat aan dirty talk te doen.

9. Seksuele spanning creëren? L.a.n.g.z.a.a.m.

Seksuele energie kan niet ontstaan als je druk en snel reageert en staat te stuiteren als een gezellige, sociale vriend. Tussen vrienden is namelijk geen seksuele spanning. Wees dus geen sociale vriend die het iedereen direct naar de zin wil maken.

Reageer juist niet, doe juist alles in slow motion en laat stiltes vallen waarin jullie elkaar aankijken. Die prachtige momenten noemen we… seksuele spanning! Als jij beweegt alsof je onder water bent, verhoog je de seksuele spanning.

Hierna lezen:  Spirituele liefdesrelatie & intimiteit [Essentiële kenmerken & 19 Tips]

Dit geldt voor alles: je reacties, je antwoorden, het veranderen van je gemoedstoestand, je aanrakingen en het tijdstip waarin de eerste kus van de avond plaatsvindt (hint: zo laat mogelijk) en alles wat je in bed doet.

Minder doen en zeggen = meer seksuele spanning.

10. Omarm de spanning van oogcontact zonder ‘sociaal’ te willen doen

Ook deze tip benadrukt dat we niet op sociale wijze moeten gaan pleasen om de seksuele spanning te doorbreken: houd gewoon oogcontact en geniet van elkaars ogen. Dit kan impulsief opeens ontstaan, maar als je dat spannend vind, kun je ook een formele partneroefening introduceren waarbij je in elkaars ogen kijkt.

Ook een langzaam tempo en stilte hoort hier gewoon bij. Doe alles langzaam, laat stiltes er zijn, introduceer pauzes in gesprekken, houd oogcontact in die pauzes en houd een ondeugende glimlach aan. Lach deze prachtige spanning niet weg door weer sociaal te gaan doen en iedere vorm van spanning weg te lachen.

11. Neem afstand tot elkaar

Is de seksuele spanning een beetje gedoofd in je relatie? Zorg ervoor dat je je partner even een tijdje niet ziet. Ook op kleine schaal kun je wat meer afstand nemen door bijvoorbeeld niet steeds aan elkaar te zitten en gewoon eens uit de kamer te lopen.

Op jouw succes!

Beluister 5 bonus-audio’s

Er is van alles te ontdekken rondom dit soort materiaal. Luister hier alvast naar vijf audio-bites uit de luisterbundel met 42 uur aan audio vol met NLP, persoonlijke ontwikkeling en praktische handvatten.

Tot slot hebben we de volgende bronnen voor je:

Gerelateerd: lees verder...