Hoe kun je aantrekkelijker worden? In dit artikel leer je de enige tips die echt het verschil maken om aantrekkelijk te zijn. Deze eigenschappen voor echte aantrekkelijkheid werken universeel: voor mannen en vrouwen. Lees verder…

Aantrekkelijk Zijn Tip 1 – Je bent positief

Zodra je herhaaldelijk op een negatieve manier een negatief gespreksonderwerp aansnijdt, gaat je aantrekkelijkheid omlaag… Werk dus aan jezelf zodat je positief in het leven staat. Dit is een flinke aantrekkelijkheid-boost, want wie wil er nou bij negatieve mensen in de buurt zijn?

Richt je dus minder – of zelfs helemaal niet – op de negatieve kanten, maar juist op de positieve kanten van het huidige gespreksonderwerp.

 • Zeur niet over het weer, maar geef er een positieve twist aan.
 • Word niet boos op objecten wanneer iets niet gaat zoals je wilt, maar geef er een positieve twist aan.
 • Zeur niet over anderen of andere omstandigheden buiten jou om, maar houd je in en/of geef er een positieve twist aan.

Gaat het gesprek tóch opeens over iets negatiefs, gebruik dan de woorden ‘klein beetje' (“Ach, soms vragen honden een klein beetje om aandacht maar verder zijn het superdieren”) om dat negatieve in een klein ding te veranderen.

Natuurlijk mag je ook over negatieve dingen praten met mensen die dichtbij je staan in het leven, maar het blijft een feit dat het erg onaantrekkelijk is als je juist met iemand aan het daten/flirten bent en het juist luchtig, leuk en positief wilt houden.

Hierna lezen:  Single op Valentijnsdag? Doe dan dit... (Werkt echt!)

Wij mensen zijn geneigd om eerder op het negatieve te letten en alle positieve dingen van een situatie te negeren, eraan gewend te zijn of als normaal te zien. In de psychologie heet dit: negativity bias. Word hier bewust van en verschuif je aandacht juist naar al het moois wat er wél is. 

Wanneer mensen op een paradijs zitten, met een perfecte villa, perfect weer, perfect eten en veel geld… kunnen ze nog steeds klagen over die ene mug in het huis.
– Eckhart Tolle

Trouwens, ongevraagd je advies geven is ook iets negatiefs. Ga maar na: mensen die het meest prettig in de omgang zijn – en waar iedereen bij in de buurt wil zijn – geven nooit zomaar hun advies om anderen te corrigeren. Dit maakt je dus gigantisch aantrekkelijk, omdat mensen dan ervaren dat je zonder oordeel en negativiteit bent.

Aantrekkelijk Zijn Tip 2 – Je bent jezelf

Als ik met iemand aan het daten ben, zou het heel fijn zijn als ze zichzelf is. Anders kan ik ook niet mezelf zijn. En dat is zwaar, om je anders voor te doen dan je bent. Dat kost heel veel energie en het is helemaal niet leuk. Dit maakt het zo ongelooflijk aantrekkelijk als je eindelijk iemand ontmoet die zichzelf is.

Hoe kun je dan precies jezelf zijn? Een bekend woord hiervoor is: authentiek, oftewel congruent zijn. Authentieke en congruente mensen zijn gigantisch aantrekkelijk en hebben een speciaal soort aura om zich heen. Je kunt congruent zijn door daadwerkelijk te…

Even tussendoor: Heb je jouw NLP Doe-Boek al?

Vind je mijn blog zinvol en wil je alles in de vingers krijgen om je communicatie & relaties te boosten? Ik maakte dit simpele NLP Doe-Boek voor je. Mis jouw exemplaar niet: Hier met blogkorting en gratis verzending.

NLP-Praktijk-Doe-Boek
 • Doen wat je wilt.
 • Doen wat je denkt.
 • Zeggen wat je voelt.
 • Zeggen wat je wilt.
 • Zeggen wat je denkt.

Aantrekkelijk Zijn Tip 3 – Je bent goed verzorgd

aantrekkelijk zijn tips

Dit moet de basis zijn. Zodra je goed verzorgd bent, ben je klaar. Je hoeft dan alleen nog maar jezelf te zijn en je bent mega aantrekkelijk zonder allerlei extra dingen te hoeven doen, zoals ‘grappig of gevat zijn'!

Persoonlijke verzorging en kleding is alles, want die dingen zitten in je eigen bereik: hier heb je invloed op, in tegenstelling tot ‘hoe mooi je geboren bent'. Hier vind je goede tips om er verzorgd uit te zien.

Mensen die ‘mooi geboren zijn' hebben het bovendien lastig in het leven. Als ze ouder worden en hun looks verdwijnen, blijft er niet veel personality meer over. Deze mensen leven ook met die angst.

Kijk, het is nou eenmaal een oneerlijk spel. Sommige mensen hebben bepaalde genetische voordelen, maar daar kun je niks aan doen. Dus versterk de aspecten waar je wél wat aan kunt doen. Het mooie is: deze aspecten zijn binnen handbereik. Dit is een proactieve houding die essentieel is om aantrekkelijk te worden.

Hierna lezen:  Gefriendzoned? 5 Stappen Om Uit De Friendzone Te Komen [Howto]

Laat jouw excuses niet jouw ondergang zijn. Neem meer actie en je zal meer succes krijgen. ‘Compenseer' met waar je wel invloed op hebt: verzorg jezelf, ontwikkel charisma, werk aan een sexy en duidelijke stem, groei in je leiderschap en flirt-vaardigheden, etc.

Aantrekkelijk Zijn Tip 4 – Je zoekt geen goedkeuring bij anderen

Er zijn talloze redenen waarom het onaantrekkelijk is als je goedkeuring bij anderen zoekt.

 • Ten eerste houdt niemand van people-pleasers en slijmballen.
 • Ten tweede is het onmogelijk om gelukkig te worden van goedkeuring van anderen, ook al lijkt het wel zo. De enige bij wie je goedkeuring moet zoeken, is jezelf. Nu wil men graag bij je zijn, omdat jij de sleutel tot geluk hebt gevonden. Je weet van jezelf al dat je goed genoeg bent.
 • Ten derde is het gewoon belachelijk om bezig te zijn met wat anderen van je vinden, omdat niemand met jou bezig is behalve jijzelf.

Iemand die volledig op oké is met zichzelf, is woest aantrekkelijk, sexy en krachtig.

Waar mensen zich gek om kunnen maken… “Mijn billen zijn niet mooi.” “Mijn make-up zit niet goed.” “Mensen vinden me niet mooi.” Misschien denk je die dingen 20 jaar lang… terwijl het allemaal dingen zijn waar verder helemaal niemand op let bij jou.

Doe wat je wilt, wees gerust excentriek en val op in de massa.

Aantrekkelijk Zijn Tip 5 – Je accepteert jezelf volledig

aantrekkelijk zijn is jezelf accepteren

Je ziet het meteen aan iemand als een persoon zichzelf accepteert: je ziet dat er geen ingehouden, krampachtige ego-energie is in die persoon. Deze persoon heeft de volledige aandacht voor wat er buiten zich om gebeurt, en is niet bezig met zichzelf. Deze persoon is vrij en ziet er gelukkig uit.

Mensen vinden mensen leuk die helemaal oké zijn met hun imperfecties. Zoals Osho zei: “Vanaf het moment dat je jezelf accepteert, word je mooi.”

Als we puur naar uiterlijk kijken, dan kunnen we er niet omheen dat sommige mensen ‘lelijker' zijn dan andere mensen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld putjes in hun gezicht en anderen niet. Echter, ‘lelijke' mensen die zichzelf volledig accepteren, zijn 10x aantrekkelijker dan ‘mooie' mensen die zichzelf bekritiseren.

Bestsellerauteur Fajah Lourens krijgt iedere dag tientallen berichtjes via Instagram van allerlei vrouwen die schrijven: ‘Ik ben lelijk, dik en ik heb putjes…' Ze raadt al deze mensen als eerste aan: ‘Begin maar door te zeggen dat je al mooi bent.' Dit is een gigantische stap om direct aantrekkelijker te worden!

Aantrekkelijk Zijn Tip 6 – Je luistert naar mensen

Het is zeldzaam dat je iemand tegenkomt die écht luistert. Kun jij het cadeau van je volledige aandacht aan anderen geven? Dit laat zien dat je open minded bent en niet vooringenomen. Je laat mensen in hun waarde en je wilt zelfs in hun belevingswereld duiken.

Hierna lezen:  Beste Boeken Over Zelfvertrouwen [Top 10] [Update 2024]

Dit is een bijzonder type charisma. Gebruik het!

Aantrekkelijk Zijn Tip 7 – Je leeft gezond

Wat je ook uit je schema schrapt, zoals verantwoordelijkheden en hobbies die je meer kosten dan opleveren: beweging en gezondheid mag je niet uit je leven schrappen.

Aantrekkelijk Zijn Tip 8 – Lach!

aantrekkelijk worden

Let maar eens op: je zal 10 keer meer complimentjes binnenvissen als je lacht… Ik krijg dagelijks complimenten over van alles en nog wat. Mijn haar, uiterlijk, charisma, wijsheid, energie of karakter… En dat komt alleen maar omdat ik lach. Want die complimentjes krijg ik nooit als ik een dag niet lach.

Een magere, kale jongen met een simpel t-shirt aan vroeg om een sigaret. Hij kreeg niet alleen de sigaret, maar ook een knuffel en een compliment. “Alleen al met die big smile heb je hem verdiend.” Deze jongen biedt een big smile aan. Hij geeft positieve energie en dat is aantrekkelijk!

Aantrekkelijk Zijn Tip 9 – Denk aan jezelf

Andermans probleem is niet jouw probleem. Zorg goed voor jezelf zodat je jouw aandacht aan de dingen kunt geven die écht belangrijk zijn.

Weet je wat echt aantrekkelijk is? Iemand met focus en een gezonde ambitie met een blik op de toekomst.

Aantrekkelijk Zijn Tip 10 – Weet wat je wel en niet wilt, en zeg nee

Hoe kom ik aantrekkelijk over? Door zeker te zijn van je zaak. Als je zeker bent van wat je wilt, dan weet je ook wat je niet wilt en waar je duidelijk nee tegen moet zeggen. Als je iets niet wil, zeg dan nee en blijf bij je nee. Dit is een belangrijke manier om grenzen te stellen. Tot slot nog een reminder voor de vragende partij: red de #metoo-cultuur en denk aan consent.

Weet wat je wilt. En ga ervoor.

Aantrekkelijk Zijn Tip 11 – Wacht niet, maar neem nu actie

Het is aantrekkelijk als iemand gewoon beslissingen maakt en direct met controle, rust en enthousiasme in beweging schiet. Neem initiatief, maar dram niet.

Een aantrekkelijk persoon is actief, doelgericht, inspirerend en stimulerend.

Aantrekkelijk Zijn Tip 12 –  Je raakt graag aan

aantrekkelijk aanraken

Hoe je het wendt of keert: aanraking is aantrekkelijk. Mits je het uiteraard afwisselt met loslaten. Contrasten (aanraken & niet-aanraken) zijn namelijk essentieel voor aantrekkingskracht!

Ben je aan het daten? Neem de ander gewoon heerlijk in je armen.

Aantrekkelijk Zijn Tip 13 – (Dit is serieus niet zweverig!) Je intuitie / ‘ziel' is springlevend en aanwezig in je lichaam

Heb je wel eens naar iemand gekeken en opgemerkt: ‘Jeetje, wat zie je er stralend uit vandaag!’ Dat is dus de ziel! Je ziel zorgt voor neo-fotonen die je gezicht en je ogen licht laten geven. Dáárom zijn mensen die helemaal in contact staan met hun intuitie, zó aantrekkelijk en sprankelend! Deze mensen zijn absoluut onweerstaanbaar.

Hierna lezen:  Humor Aanleren? 34 Beste Tips: Zo Kun Je Grappig Zijn [HowTo]

Dit is helemaal niet ‘zweverig' maar levensecht. Je kunt heel eenvoudig het verschil opmerken tussen iemand zoals hierboven beschreven, en iemand waarvan zijn / haar ziel afwezig is. Die herken je namelijk aan de volgende kenmerken:

 • Ken je de tinnen man van The Wizard of Oz? Het is de man die zonder olie niet kan bewegen.
 • Strakheid in het gehele lichaam.
 • Strakke lippen.
 • Strakke heupen.
 • Ze houden zich in.
 • Ze mogen niet vrij bewegen van zichzelf (ego).
 • Hoeveel mensen zie jij om je heen die niet die fonkeling in hun ogen hebben, die ‘dood’ zijn? Iemand die afgesloten is van zijn hart, leeft niet.

Hoe zorg je ervoor dat je je intuitie gaat volgen en ontwikkelen zodat jij ook deze aantrekkelijkheid krijgt?

We bewegen ons automatisch richting de persoon die gegrond is. Men voelt zich veilig bij geaarde mensen.

Aantrekkelijk Zijn Tip 14 – Je geeft je over aan je partner om samen de wereld te kunnen dienen

Dit is zo'n krachtige tip, dat hierdoor zelfs de meest ‘lelijke' persoon iedereen verliefd op zich kan laten worden…

Deze persoon is niet geïnteresseerd in wat hij / zij zelf wil of wat de ander wil. Deze persoon vindt wél belangijk om – met of zonder een partner – erachter te komen hoe liefde aangewakked kan worden in de wereld.

Deze persoon laat alle grenzen los. Deze persoon geeft zich compleet over aan het hart van een ander, zodat jullie harten samensmelten tot een liefde die groter is dan jullie eigen voorkeuren, zodat het aangeboden kan worden aan de wereld.

Je bent dan bezig met het geven van vrijheid, liefde en diepte aan je partner én aan de wereld. Je bent het niet aan het zoeken voor jezelf. Niets is aantrekkelijker dan iemand die in deze toestand verkeert. Zij laat haar volle licht schijnen, wetend dat ze volledig aantrekkelijk is: ze gebruikt het om de man te openen, om hem te inspireren naar diepere liefde. Niks is aantrekkelijker dan dat.

Les hier meer over in het artikel over een spirituele liefdesrelatie.

Aantrekkelijk Zijn Tip 15 – Je hebt een rotsvast en eindeloos zelfvertrouwen

Lees deze tips over zelfvertrouwen vergroten en pas ze toe.

Aantrekkelijk Zijn Tip 16 – Je laat je gigantisch onaantrekkelijke ego niet zien

Het is gewoon niet aantrekkelijk als je ego aan het spreken is. Aan alle kanten schijnt er dan negativiteit, remming en incongruentie door jou heen. Voorkom dat en leer met je ego om te gaan zodat jouw intuïtie ongeremd aan zet is! Vertrouw. Laat volledig gaan. Laat volledig los.

Hierna lezen:  Angst Overwinnen? 89 Tips Tegen Angst [Direct Toepasbaar]

Aantrekkelijk Zijn Tip 17 – Je toont je kwetsbaar, je geeft

aantrekkelijk worden - kwetsbaar hallo zeggen

Een kwetsbaar persoon is een aantrekkelijk persoon. Want het vereist veel moed om kwetsbaar te zijn. Je geeft namelijk heel veel geluk, liefde en waarde als je kwetsbaar bent. Lees dus het artikel over kwetsbaarheid.

Kwetsbaarheid gaat om de vraag: ‘Neem ik risico en heb ik lief, of ben ik het safe aan het spelen?'

Aantrekkelijk Zijn Tip 18 – Geef complimenten

Word jij niet heel blij als je een compliment krijgt? En ga je de ander daar ook niet door bewonderen? De wereld is je spiegel! Gebruik deze gigantische lijst met de mooiste complimenten.

Aantrekkelijk Zijn Tip 19 – Word zacht…

Word zacht, vloeiend, warm en oordeelloos… met andere woorden: word charismatisch.

Aantrekkelijk Zijn Tip 20 – Stap in je mannelijke of vrouwelijke energie

Heb je met iemand te maken die op dat moment heel vrouwelijk is? Stap dan in je mannelijke energie. Is de ander juist in zijn/haar mannelijke energie, stap dan in jouw vrouwelijke energie. Deze polariteit maakt je… aantrekkelijk!

Boren, schreeuwen aan de telefoon, attent aanbieden om dozen te dragen… allemaal voorbeelden van mannelijke energie! Hier vind je alle kenmerken van mannelijke en vrouwelijke energie.

Deze tips waren voor mannen én vrouwen

Bovenstaande tips komen voort uit mijn ervaring als man die vertelt wat hij aantrekkelijk vindt aan een vrouw, maar je kunt deze tips zowel als man en als vrouw gebruiken.

Lees tot slot deze tientallen flirt-tips: daarin staat alles

Het liefst wilde ik veel dieper op al deze tips ingaan, maar ik heb ze allemaal al eens uitgebreid besproken! Lees ze dus in het artikel met de beste flirt-tips.