Welke coaches die zich specifiek op mannen focussen, zijn het meest kundig? Bij wie kun je volgens ons het beste terecht? Wij onderzochten het en vertellen je hier onze resultaten in onze zoektocht naar de beste mannen-coaches van Nederland. Lees verder…

Waarom doen wij onderzoek naar de top 10 beste coaches voor mannen?

Mannen hebben – net als vrouwen – behoefte aan begeleiding en coaching op diverse gebieden in het leven. Sterker nog: volgens velen is er momenteel in de westerse landen een cultuuroorlog tegen mannelijkheid, met bekende auteurs en celebrities als Yuval Harrari en Will Smith als leiders in deze beweging, waardoor veel mannen het contact met hun mannelijkheid zijn kwijtgeraakt. Hierom kan coaching voor mannen erg welkom zijn.

Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, carrière of relaties: een goede coach kan een enorme steun zijn. Maar welke coaches zijn nou echt geschikt voor mannen? Wij hebben het onderzoek gedaan en presenteren hieronder onze top 10 van beste coaches voor mannen in Nederland.

Wat maakt ons dan experts op het gebied van coaching voor mannen?

We hebben een aantal redactieleden in ons team die zelf mannen en zich hebben verdiept in de specifieke behoeften en uitdagingen van mannen op diverse gebieden. Daarnaast hebben we natuurlijk uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende coaches die zich richten op mannen en hebben we deze met elkaar vergeleken op basis van hun expertise. Natuurlijk hebben we gebruik gemaakt van onderbouwde bronnen.

Het is belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van een coach

Net als bij elke andere vorm van coaching is het belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van een mannencoach. Er zijn helaas genoeg coaches die zich op de markt begeven zonder echt voldoende kennis of ervaring te hebben. Of nog erger: de coach die mannen juist regelrecht naar vrouwelijkheid gidst, kan grote schade aanrichten aan de mannelijke essentie van de cliënt… Daarom is het verstandig om goed te kijken naar de achtergrond en ervaring van een coach voordat je een keuze maakt. Gelukkig zijn de coaches in onze top 10 stuk voor stuk van hoge kwaliteit en hebben ze een goede reputatie opgebouwd.

Wat kan je verwachten van een coach voor mannen?

Een coach voor mannen zal je helpen om je doelen te bereiken en beter om te gaan met de uitdagingen waar je in het leven mee te maken krijgt. Je kan bijvoorbeeld denken aan ondersteuning bij het oplossen van relatieproblemen, het behalen van een beter resultaat in je carrière of lichamelijke kracht. Daarnaast kan een coach ook helpen om belemmeringen weg te nemen en om te gaan met eventuele weerstand of twijfels die je ervaart.

Het is belangrijk om te kiezen voor een coach met wie je een goede klik hebt en die je vertrouwt. Zo zal je gemakkelijker openheid durven te tonen en zal je makkelijker in staat zijn om te werken aan de doelen die je wilt behalen. Neem de tijd om verschillende coaches te leren kennen en maak een weloverwogen keuze. Een goede coach kan een enorme steun zijn in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Onze richtlijnen voor het vinden van geweldige mannen coaches – onderzoekscriteria

Wij nemen het vinden van geweldige mannen coaches serieus. Het is onze missie om jou te koppelen aan de beste van het beste. Daarom hebben we deze criteria opgesteld:

 • Criterium 1: Focusgebieden – Heeft de coach een diep inzicht in de uitdagingen waar mannen specifiek mee zitten?
 • Criterium 2: Resultaten – Zijn er gebruikerservaringen die vertellen dat er daadwerkelijk is verschil is gemaakt in hun leven?
 • Criterium 3: Recensies – Wat is de algemene tevredenheid van de mensen die ze hebben gecoacht?
 • Criterium 4: Flexibiliteit – Kan de coach zijn of haar aanpak afstemmen op de individuele behoeften van elke cliënt?
 • Criterium 5: Bereikbaarheid – Zijn ze beschikbaar wanneer je ze nodig hebt en hoe flexibel zijn ze met hun schema?
 • Criterium 6: Levenslange leren – Hoe toegewijd is de coach aan hun eigen professionele ontwikkeling?
 • Criterium 7: Motivatie – Kan de coach hun cliënten echt inspireren om het beste uit zichzelf te halen?
 • Criterium 8: Duidelijkheid – Zijn ze eerlijk over wat je kunt verwachten van het coachingstraject?

Onze top 10 van Nederland – Ontmoet de top

Wij weten hoe lastig het kan zijn om de juiste coach te vinden. Daarom hebben we het zware werk alvast voor je gedaan. Maak kennis met onze selectie van de tien beste mannen coaches die er in ons landje te vinden zijn.

Coach 1: Coen Van Broekhoven – Een koning in mannencoaching

Coach Coen van Broekhoven is onze nummer één. Hij is een ervaren coach die zich specifiek richt op mannen. Hij begrijpt als geen ander de uitdagingen waar mannen tegenaan lopen in het moderne leven en weet de juiste aanpak te vinden om ze hierdoorheen te loodsen. Coen is direct, eerlijk en praktisch in zijn aanpak en zorgt voor snelle en blijvende resultaten.

Coen van Broekhoven is een uitzonderlijke mannencoach die mannen helpt om in hun kracht te staan en trouw te zijn aan zichzelf. Hij biedt mannen de mogelijkheid om hun diepste waarheid te voelen en daar naar te handelen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Van Broekhoven heeft een uniek begrip van de uitdagingen waar mannen vandaag de dag mee te maken hebben en biedt hen de juiste begeleiding om deze aan te pakken en te transformeren.

We vinden Coen gepassioneerd en toegewijd om mannen te helpen hun belemmerende gedragspatronen, emotionele blokkades en overlevingsmechanismen te overwinnen, zodat ze vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en te leven volgens hun waarden en verlangens. Coen van Broekhoven is een ware leider en inspirator die mannen de kans geeft om te groeien en te bloeien.

Nu we je aandacht hebben, laten we duiken in wat Coen zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Diepgaande benadering – Coen's coaching gaat verder dan oppervlakkige oplossingen; hij graaft diep om de ware oorzaken van problemen aan te pakken.
 • Aspect 2: Persoonlijke transformatie – Hij is zelf door een aanzienlijke transformatie gegaan, wat hem een authentieke en relatable gids maakt.
 • Aspect 3: Bredere visie – Coen ziet mannen niet alleen als individuen maar als leiders in hun gemeenschap, wat zijn impact exponentieel vergroot.
 • Aspect 4: Natuurcoaching – Zijn unieke aanpak van coaching in de natuur biedt een verfrissend en krachtig perspectief.
 • Aspect 5: Bewezen resultaten – De vele succesverhalen van mannen die hij heeft geholpen, spreken boekdelen over de effectiviteit van zijn methoden.

Neem contact op met Coen van Broekhoven via LinkedIn >>

Coach 2: Marleen Helsloot van MannenAPK – Vanuit een nieuw perspectief

Deze coach vinden we een absolute aanrader voor mannen. Marleen Helsloot is een coach die alleen met mannen werkt, die we van harte kunnen aanbevelen. Niet alleen omdat zij het beste met je voor heeft, maar ook omdat zij precies weet wat het is om een moeilijke situatie mee te maken.

Dit kwam met name naar voren toen we met een mannelijke collega bij deze coach op assessment gingen om te zien hoe ze te werk gaat. We kwamen er vrijwel direct achter dat Marleen een talentvolle coach is. Als tijdens het intakegesprek naar voren komt dat er geen probleem is, zegt ze het ook, en smeert ze je geen onnodig traject aan. Ook was het direct duidelijk dat ze erg intuïtief is en heel snel de diepere oorzaak ziet en voelt bij haar cliënten.

Marleen's aanpak is uniek en haar resultaten spreken voor zich. Hier zijn enkele aspecten die haar echt onderscheiden:

 • Aspect 1: Vrouwelijke perspectief – Marleen's rechttoe-rechtaan benadering en vermogen om mannen te openen vanuit een vrouwelijk perspectief vinden we ijzersterk.
 • Aspect 2: Kernproblemen aanpakken – Ze richt zich op de diepere oorzaken van ongewenst gedrag, wat leidt tot verandering op de lange termijn.
 • Aspect 3: Gegarandeerd resultaat – Haar 4 maanden durende traject belooft niet alleen verbetering, maar garandeert dit ook.
 • Aspect 4: Humor en mensenkennis – Marleen gebruikt haar scherpzinnigheid en humor op een leuke wijze.
 • Aspect 5: Praktische sessies – Marleen biedt geen eindeloze praatsessies, maar gerichte actie om de ‘angel’ eruit te trekken

Neem contact op met Marleen Helsloot via LinkedIn >>

Coach 3: Michael Pilarzcyk – Meester in levenskunst

Voor een waanzinnig toonbeeld van mannelijkheid moet je bij Michaeł Pilarczyk zijn. Hij is een Nederlands mediaondernemer, schrijver, spreker en presentator van Pools-Nederlandse afkomst. Hij is oprichter en eigenaar van een aantal productiebedrijven, waaronder Futuractive Communication Network, reclamebureau Carmichael & Pilarczyk en de televisieproductiemaatschappij Pilarczyk Mediagroep (PMGTV).

In zijn carrière heeft Pilarczyk bewezen succesvol te zijn in het opzetten en leiden van bedrijven en het produceren en presenteren van televisieprogramma's. Dit maakt hem een goed voorbeeld voor mannen die geïnteresseerd zijn in media en ondernemerschap.

Laten we eens kijken wat Michael zo uniek maakt:

 • Aspect 1: Diverse ervaring – Zijn achtergrond als DJ, presentator en ondernemer vinden we een breed scala aan ervaringen om uit te putten.
 • Aspect 2: Persoonlijke transformatie – Hij heeft zelf de dieptepunten ervaren en weet dus als geen ander hoe je weer opstaat.
 • Aspect 3: Spirituele diepgang – Zijn reis en de inzichten van spirituele leraren verrijken zijn coaching.
 • Aspect 4: Bewezen methodes – Geïnspireerd door ‘Think and Grow Rich' en QLA, biedt hij strategieën die daadwerkelijk werken.
 • Aspect 5: Brede impact – Met boeken, apps en cursussen heeft hij al tienduizenden mensen bereikt en geïnspireerd.

Neem contact op met Michael Pilarczyk via LinkedIn >>

Coach 4: Michel van Loon – Jouw gids en Re-Energizer

Michel van Loon vinden we de ultieme mannencoach die mannelijke leiders de innerlijke rust en verbinding met hun zielsverlangens helpt vinden. Als outdoor life coach en healer geeft hij mannen de kracht om te leven wat hen diep van binnen gelukkig maakt. Zijn unieke aanpak, die gebaseerd is op energiek, avontuurlijk en spiritueel leiderschap, heeft al talloze mannen geholpen om te genieten van het leven en om van betekenis te zijn in hun eigen leven.

Michel's diepgaande begrip van hoe mannen worstelen om in contact te komen met hun gevoel en innerlijke rust te vinden, maakt hem tot een van de beste coaches van Nederland die zich specifiek op mannen richt. Als iemand die zelf ook jarenlang op zoek was naar innerlijke rust en genieten, weet Michel precies hoe hij mannen kan helpen om te transformeren en krachtig te worden in wie ze zijn.

Klaar om te ontdekken wat Michel zo bijzonder maakt? Hier zijn vijf redenen:

 • Aspect 1: Persoonlijke transformatie – Michel heeft zelf de reis gemaakt van onrust naar innerlijke vrede.
 • Aspect 2: Unieke expertise – Hij combineert traditionele sjamanistische praktijken met een nuchtere aanpak op een uitstekende wijze.
 • Aspect 3: Focus op mannelijke leiders – Michel weet precies hoe hij door hun specifieke uitdagingen heen kan breken.
 • Aspect 4: Rituelen en ceremonies – Zijn methoden gaan diep en ver.
 • Aspect 5: Bewustzijnsverandering – Het uiteindelijke doel van Michels coaching is het bereiken van een nieuw niveau van bewustzijn en innerlijke rust.

Neem contact op met Michel van Loon via LinkedIn >>

Coach 5: Paul Koeleman – De sleutel tot persoonlijke groei

Paul Koeleman is een coach en therapeut die gespecialiseerd is in het helpen van mannen om mentale en emotionele uitdagingen te overwinnen. Hij heeft een achtergrond in de psychologie en gebruikt een combinatie van traditionele en alternatieve benaderingen voor coaching.

Paul weet als geen ander hoe je het beste in mensen naar boven haalt. Met zijn praktische en duurzame aanpak richt hij zich zowel op individuele coaching als op het versterken van teams. Met zijn passie voor talentontwikkeling en zijn jarenlange ervaring vinden we hem een coach die daadwerkelijk verschil maakt.

Laten we eens kijken naar wat Paul zo speciaal maakt:

 • Aspect 1: Persoonlijke benadering – Paul’s aanpak is gericht op het ontdekken en ontwikkelen van jouw unieke talenten.
 • Aspect 2: Expertise in teams – Hij weet hoe hij teams efficiënter en cohesiever kan maken.
 • Aspect 3: Duurzame resultaten – Paul focust op langdurige veranderingen, niet op tijdelijke oplossingen.
 • Aspect 4: Flexibel – Zijn trainingen zijn zowel online als offline beschikbaar, wat flexibel leren mogelijk maakt.
 • Aspect 5: Maatschappelijke betrokkenheid – Paul draagt bij aan de talentontwikkeling van jonge mensen.

Neem contact op met Paul Koeleman via LinkedIn >>

Coach 6: Wouter de Jong – Meester in mentale fitness

Wouter de Jong is niet alleen auteur van het bekende boek Mindgym. Hij is ook een coach en trainer die individuen en organisaties helpt om hun prestaties te verbeteren en hun doelen te bereiken. Hij heeft een achtergrond in de zakenwereld en heeft met cliënten in verschillende branches gewerkt. Door deze aspecten vinden we Wouter een ontzettend dynamischie coach. Aangezien mannen veel baat hebben bij hoger testosteron aanmaak, waarderen wij zijn actieve manier van coachen enorm.

We belichten Wouter's unieke aanpak zit vol met positieve elementen:

 • Aspect 1: Unieke achtergrond – Zijn diverse carrière biedt een frisse en creatieve kijk op mentale training.
 • Aspect 2: Bewezen technieken – Wouter gebruikt wetenschappelijk onderbouwde methoden om effectiviteit en geluk te bevorderen.
 • Aspect 3: Interactieve sessies – Zijn trainingen zijn vol energie, humor en inzicht, waardoor leren een plezier wordt.
 • Aspect 4: Persoonlijke groei – Hij legt de focus op het ontwikkelen van een heldere en kalme geest als fundament voor succes.
 • Aspect 5: Langdurige verandering – Door herhaling en het vormen van gezonde gewoontes zorgt Wouter ervoor dat positieve veranderingen beklijven.

Neem contact op met Wouter de Jong via LinkedIn >>

Coach 7: Jaap Herforth – Begeleider op het pad van Mannenkracht

Jaap Herforth is een mannencoach die zich richt op het helpen van mannen om hun emoties te omarmen en zich vrijer te voelen om te zijn wie ze zijn. We vinden dat Jaap oplossingen biedt voor veelvoorkomende problemen waar mannen mee te maken hebben, zoals moeilijkheden in relaties, gebrek aan verbinding met hun kinderen, emotionele afstand en faalangst. Herforth is ook gespecialiseerd in het helpen van mannen om te groeien en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hij is gekwalificeerd om te coachen en biedt ook uniek de mogelijkheid voor man-tot-man gesprekken, wat kan bijdragen aan een meer betekenisvolle groeiproces. Kortom, Jaap Herforth is een uitstekende coach voor mannen die op zoek zijn naar hulp bij het omgaan met hun emoties en het verbeteren van hun leven en relaties. Deze aanpak gericht op empathie en emotionele groei vinden we krachtig en onderschat bij het helpen van mannen.

Jaap's aanpak kent vele positieve punten:

 • Aspect 1: Ervaringsgericht – Jaap moedigt mannen aan om te voelen en te ervaren, in plaats van te veel te praten.
 • Aspect 2: Gemeenschap van mannen – Hij benadrukt het belang van verbinding met andere mannen, iets wat vaak ontbreekt.
 • Aspect 3: Bewustwording – Zijn programma's helpen mannen bewust te worden van onderdrukte emoties en patronen.
 • Aspect 4: Praktisch en toegankelijk – Jaap biedt concrete stappen en werkvormen aan die mannen helpen groeien.
 • Aspect 5: Holistische benadering – Hij kijkt naar de hele man, inclusief lichaam, geest en emoties, voor een diepgaande transformatie.

Neem contact op met Jaap Herforth via LinkedIn >>

Coach 8: Arnold Ten Oever – Gids in hoogsensitiviteit

Arnold ten Oever is de ultieme expert op het gebied van hoogsensitiviteit bij mannen. Met zijn jarenlange ervaring als wandelcoach en co-founder van het platform hoogsensitievemannen.nl weet hij als geen ander hoe hij hoogsensitieve mannen kan begeleiden naar meer rust en balans in hun leven. Zijn unieke aanpak, waarbij hij gebruikmaakt van de natuur als coachingssetting, is onovertroffen in zijn effectiviteit. Dankzij Arnold's diepgaande kennis en inzicht in de specifieke uitdagingen waar hoogsensitieve mannen mee te maken hebben, is hij in staat om elke man op een individuele en doeltreffende manier te helpen. Met zijn warmte, begrip en professionele aanpak is Arnold ten Oever de ultieme keuze voor elke hoogsensitieve man die op zoek is naar groei en begeleiding.

Hier zijn enkele kernaspecten van Arnold's uistekende aanpak:

 • Aspect 1: Diepgaand begrip – Arnold's persoonlijke reis biedt hem een authentiek inzicht in de uitdagingen van hoogsensitieve personen.
 • Aspect 2: Natuur als therapie – Zijn wandelcoaching maakt optimaal gebruik van de helende kracht van de natuur.
 • Aspect 3: Intuïtieve begeleiding – Arnold gebruikt intuïtie en symbolen uit de natuur om diepere inzichten te bieden.
 • Aspect 4: Maatwerk – Hij erkent dat elke hoogsensitieve persoon uniek is en biedt persoonlijke begeleiding.
 • Aspect 5: Zelfacceptatie – Zijn doel is om anderen te helpen hun hoogsensitiviteit te waarderen als een kracht, niet als een zwakte.

Neem contact op met Arnold Ten Oever via LinkedIn >>

Coach 9: Martin Hof – Architect van innerlijke kracht

Martin Hof vinden we een uitzonderlijke en ontzagwekkende mannencoach die mannen de kracht geeft om in hun eigen kracht te staan. Hij is een expert in het helpen van mannen om hun diepste waarheid te bewust te voelen en ervoor uit te komen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Martin is een inspirerende en emotioneel intelligente coach die mannen de moed geeft om hun problemen aan te pakken en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en hun omgeving. Hij biedt zijn cliënten de juiste begeleiding om ingesleten gedragspatronen, overlevingsmechanismen, belemmerende overtuigingen en emotionele blokkades te transformeren, zodat ze volledig in hun eigen kracht kunnen staan. Martin is een man van integriteit en commitment die mannen de kans geeft om vrijheid te ervaren en te groeien. We vinden hem een onvoorwaardelijke en onvoorstelbare leider die mannen naar een nieuwe versie van zichzelf leidt.

Belangrijke positieve aspecten van Martin's coaching zijn:

 • Aspect 1: Focus op midlife – Hij biedt specifieke begeleiding voor uitdagingen voor mannen rond de middelbare leeftijd.
 • Aspect 2: Emotionele intelligentie – Martin legt de nadruk op het belang van emoties en hoe deze te begrijpen een positief effect heeft op ons leven.
 • Aspect 3: Authentiek leven – Hij helpt mannen hun ware zelf te vinden vanuit zijn eigen unieke levenservarig
 • Aspect 4: Overwinning van Nice Guy-gedrag – Zijn methodes bieden concrete stappen om af te stappen van pleasend gedrag.
 • Aspect 5: Duurzame verandering – Martin's aanpak zorgt voor blijvende veranderingen door diep inzicht en praktische toepassingen.

Neem contact op met Martin Hof via LinkedIn >>

Coach 10: Thijs Lindhout – Meester van geluk en succes

Thijs Lindhout is natuurlijk bekend van zijn bekende podcasts. Hij is een coach en trainer die individuen en organisaties helpt om hun prestaties te verbeteren en hun doelen te bereiken. Hij heeft een achtergrond in de zakenwereld en vindt met name onder mannen een grote volgersgroep.

Thijs brengt een frisse wind in de wereld van persoonlijke ontwikkeling met zijn unieke mix van entertainment, inspiratie, en diepgaand inzicht in wat geluk en succes nu echt betekenen. Van het beluisteren van zijn 100% Inspiratie Podcast tot het bijwonen van zijn energieke 100% Inspiratie Show, Thijs biedt een podium aan een breed scala van geluksexperts en deelt hij zijn persoonlijke reis van een zoektocht naar uiterlijk succes naar ware innerlijke verbinding.

Hier zijn enkele aspecten die Thijs zijn werk zo inspirerend maken:

 • Aspect 1: Breed scala aan inzichten – Zijn podcast biedt diverse perspectieven op geluk en succes vanuit verschillende hoeken.
 • Aspect 2: Persoonlijke groei – Thijs deelt openhartig zijn eigen ervaringen en lessen, waardoor hij zeer toegankelijk en relateerbaar is.
 • Aspect 3: Unieke combinatie – Hij vermengt humor en diepgang op een manier die zowel vermakelijk als verrijkend is.
 • Aspect 4: Actieve community – Door zijn shows en podcasts creëert Thijs een actieve gemeenschap van gelijkgestemden.
 • Aspect 5: Praktische inzichten – Ondanks de soms zware thema's blijft Thijs altijd gericht op praktische, toepasbare inzichten.

Neem contact op met Thijs Lindhout via LinkedIn >>

Gebruikte bronnen voor ons onderzoek naar de beste coaches voor mannen

We hebben ons huiswerk gedaan en zijn flink in de materie gedoken. Hier zijn de pagina's die ons veel inzichten hebben gegeven over wat goede coaching maakt en hoe je de juiste coach vindt:

 • AVROTROS Radar bespreekt het vinden van deskundige lifecoaching in een wereld waarin iedereen zich lifecoach lijkt te noemen.
 • BNNVARA Kassa biedt meerdere artikelen en segmenten over coaching, de effectiviteit ervan, en waar je op moet letten.
 • De Consumentenbond Gezondgids gaat dieper in op de waarde van coaching en biedt praktische tips voor consumenten.

Jouw volgende stap in mannen coaching

In dit artikel hebben we, zoals beloofd, onthuld welke mannen coaches wij tot onze persoonlijke top 10 rekenen. Elk van deze coaches bevelen we van harte aan. Welk vraagstuk je ook hebt, zij staan klaar om je te begeleiden naar groei en succes. We hebben je inzicht gegeven in waar je op moet letten als je op zoek gaat naar een coach voor mannen. Dus, wat houdt je nog tegen? Jouw pad naar persoonlijke ontwikkeling en vervulling ligt voor het grijpen. Kies vandaag nog jouw coach uit.

Op jouw succes!