Welke coaches die zich specifiek op mannen focussen, zijn het meest kundig? Bij wie kun je volgens ons het beste terecht? Wij onderzochten het en vertellen je hier onze resultaten in onze zoektocht naar de beste mannen-coaches van Nederland. Lees verder…

Waarom doen wij onderzoek naar de top 10 beste coaches voor mannen?

Mannen hebben – net als vrouwen – behoefte aan begeleiding en coaching op diverse gebieden in het leven. Sterker nog: volgens velen is er momenteel in de westerse landen een cultuuroorlog tegen mannelijkheid, met bekende auteurs en celebrities als Yuval Harrari en Will Smith als leiders in deze beweging, waardoor veel mannen het contact met hun mannelijkheid zijn kwijtgeraakt. Hierom kan coaching voor mannen erg welkom zijn.

Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling, carrière of relaties: een goede coach kan een enorme steun zijn. Maar welke coaches zijn nou echt geschikt voor mannen? Wij hebben het onderzoek gedaan en presenteren hieronder onze top 10 van beste coaches voor mannen in Nederland.

Wat maakt ons dan experts op het gebied van coaching voor mannen?

Hoewel we onszelf geen experts willen noemen op het gebied van coaching voor mannen, hebben we wel een aantal redactieleden in ons team die zelf mannen zijn en die zich hebben verdiept in de specifieke behoeften en uitdagingen van mannen op diverse gebieden. Bovendien hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende coaches die zich richten op mannen en hebben we deze met elkaar vergeleken op basis van hun expertise, ervaring en resultaten.

Het is belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van een coach

Net als bij elke andere vorm van coaching is het belangrijk om kritisch te zijn bij het kiezen van een mannen-coach. Er zijn helaas genoeg coaches die zich op de markt begeven zonder echt voldoende kennis of ervaring te hebben. Of nog erger: de coach die mannen juist regelrecht naar vrouwelijkheid gidst, kan grote schade aanrichten aan de mannelijke essentie van de cliënt… Daarom is het verstandig om goed te kijken naar de achtergrond en ervaring van een coach voordat je een keuze maakt. Gelukkig zijn de coaches in onze top 10 stuk voor stuk van hoge kwaliteit en hebben ze een goede reputatie opgebouwd.

Hierna lezen:  Blauwdruk van het mannenbrein: Hoe denken mannen? [Voorbeelden]

Wat kan je verwachten van een coach voor mannen?

Een coach voor mannen zal je helpen om je doelen te bereiken en beter om te gaan met de uitdagingen waar je in het leven mee te maken krijgt. Je kan bijvoorbeeld denken aan ondersteuning bij het oplossen van relatieproblemen, het behalen van een beter resultaat in je carrière of lichamelijke kracht. Daarnaast kan een coach ook helpen om belemmeringen weg te nemen en om te gaan met eventuele weerstand of twijfels die je ervaart.

Het is belangrijk om te kiezen voor een coach met wie je een goede klik hebt en die je vertrouwt. Zo zal je gemakkelijker openheid durven te tonen en zal je makkelijker in staat zijn om te werken aan de doelen die je wilt behalen. Neem de tijd om verschillende coaches te leren kennen en maak een weloverwogen keuze. Een goede coach kan een enorme steun zijn in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Onze top 10 van Nederland

Coach 1: Coen Van Broekhoven

Coach Coen van Broekhoven is onze nummer één. Hij is een ervaren coach die zich specifiek richt op mannen. Hij begrijpt als geen ander de uitdagingen waar mannen tegenaan lopen in het moderne leven en weet de juiste aanpak te vinden om ze hierdoorheen te loodsen. Coen is direct, eerlijk en praktisch in zijn aanpak en zorgt voor snelle en blijvende resultaten.

Coen van Broekhoven is een uitzonderlijke mannencoach die mannen helpt om in hun kracht te staan en trouw te zijn aan zichzelf. Hij biedt mannen de mogelijkheid om hun diepste waarheid te voelen en daar naar te handelen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Van Broekhoven heeft een uniek begrip van de uitdagingen waar mannen vandaag de dag mee te maken hebben en biedt hen de juiste begeleiding om deze aan te pakken en te transformeren.

Hij is gepassioneerd en toegewijd om mannen te helpen hun belemmerende gedragspatronen, emotionele blokkades en overlevingsmechanismen te overwinnen, zodat ze vrij kunnen zijn om te zijn wie ze zijn en te leven volgens hun waarden en verlangens. Coen van Broekhoven is een ware leider en inspirator die mannen de kans geeft om te groeien en te bloeien.

Bekijk de Linkedinpagina van Coen van Broekhoven

Coach 2: Marleen Helsloot van Happyview

Deze coach is een absolute aanrader voor mannen. Ook Marleen Helsloot is een coach die alleen met mannen werkt, die we van harte kunnen aanbevelen. Niet alleen omdat zij het beste met je voor heeft, maar ook omdat zij precies weet wat het is om een moeilijke situatie mee te maken.

Hierna lezen:  Seksuele Spanning / Chemie / Polariteit Verhogen? Zo Dus... [14 Tips]

Dit kwam met name naar voren toen we met een mannelijke collega bij deze coach op assessment gingen om te zien hoe ze te werk gaat. We kwamen er vrijwel direct achter dat Marleen een talentvolle coach is. Als tijdens het intakegesprek naar voren komt dat er geen probleem is, zegt ze het ook, en smeert ze je geen onnodig traject aan. Ook was het direct duidelijk dat ze erg intuïtief is en heel snel de diepere oorzaak ziet en voelt bij haar cliënten.

  • Het is Marleens levenswerk gelukkig te worden en leert ook jou gelukkig worden
  • Ze bestudeert al sinds haar 20e verschillende methoden en successen uit wetenschappelijke en alternatieve hoek
  • Dankzij haar brede expertises weet ze altijd een plan van aanpak te vinden dat bij jou past
  • Ze helpt je een spiegel voor te houden en jezelf te erkennen voor wie je bent: een mooi mens.

Bekijk de Linkedinpagina van Marleen Helsloot

Coach 3: Michael Pilarzcyk

Voor een waanzinnig toonbeeld van mannelijkheid moet je bij Michaeł Pilarczyk zijn. Hij is een Nederlands mediaondernemer, schrijver, spreker en presentator van Pools-Nederlandse afkomst. Hij is oprichter en eigenaar van een aantal productiebedrijven, waaronder Futuractive Communication Network, reclamebureau Carmichael & Pilarczyk en de televisieproductiemaatschappij Pilarczyk Mediagroep (PMGTV).

In zijn carrière heeft Pilarczyk bewezen succesvol te zijn in het opzetten en leiden van bedrijven en het produceren en presenteren van televisieprogramma's. Dit maakt hem een goed voorbeeld voor mannen die geïnteresseerd zijn in media en ondernemerschap.

Bekijk de Linkedinpagina van Mickael Pilarzcyk

Coach 4: Michel van Loon

Michel van Loon is de ultieme mannencoach die mannelijke leiders de innerlijke rust en verbinding met hun zielsverlangens helpt vinden. Als outdoor life coach en healer geeft hij mannen de kracht om te leven wat hen diep van binnen gelukkig maakt. Zijn unieke aanpak, die gebaseerd is op energiek, avontuurlijk en spiritueel leiderschap, heeft al talloze mannen geholpen om te genieten van het leven en om van betekenis te zijn in hun eigen leven.

Michel's diepgaande begrip van hoe mannen worstelen om in contact te komen met hun gevoel en innerlijke rust te vinden, maakt hem tot een van de beste coaches van Nederland die zich specifiek op mannen richt. Als iemand die zelf ook jarenlang op zoek was naar innerlijke rust en genieten, weet Michel precies hoe hij mannen kan helpen om te transformeren en krachtig te worden in wie ze zijn.

Bekijk Michel van Loon op Linkedin

Coach 5: Paul Koeleman

Paul Koeleman is een coach en therapeut die gespecialiseerd is in het helpen van mannen om mentale en emotionele uitdagingen te overwinnen. Hij heeft een achtergrond in de psychologie en gebruikt een combinatie van traditionele en alternatieve benaderingen voor coaching.

Hierna lezen:  Zo Herken Je Verliefd Gedrag Van Mannen [Signalen & Zijn Lichaamstaal]

Bekijk de Linkedinpagina van Paul Koeleman

Coach 6: Wouter de Jong

Wouter de Jong is niet alleen auteur van het bekende boek Mindgym. Hij is ook een coach en trainer die individuen en organisaties helpt om hun prestaties te verbeteren en hun doelen te bereiken. Hij heeft een achtergrond in de zakenwereld en heeft met cliënten in verschillende branches gewerkt.

Bekijk de Linkedinpagina van Wouter de Jong

Coach 7: Jaap Herforth

Jaap Herforth is een mannencoach die zich richt op het helpen van mannen om hun emoties te omarmen en zich vrijer te voelen om te zijn wie ze zijn. Hij biedt oplossingen voor veelvoorkomende problemen waar mannen mee te maken hebben, zoals moeilijkheden in relaties, gebrek aan verbinding met hun kinderen, emotionele afstand en faalangst. Herforth is ook gespecialiseerd in het helpen van mannen om te groeien en te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Hij is gekwalificeerd om te coachen en biedt ook uniek de mogelijkheid voor man-tot-man gesprekken, wat kan bijdragen aan een meer betekenisvolle groeiproces. Kortom, Jaap Herforth is een uitstekende coach voor mannen die op zoek zijn naar hulp bij het omgaan met hun emoties en het verbeteren van hun leven en relaties.

Bekijk Jaap Herforth op Linkedin

Coach 8: Arnold Ten Oever

Arnold ten Oever is de ultieme expert op het gebied van hoogsensitiviteit bij mannen. Met zijn jarenlange ervaring als wandelcoach en co-founder van het platform hoogsensitievemannen.nl weet hij als geen ander hoe hij hoogsensitieve mannen kan begeleiden naar meer rust en balans in hun leven. Zijn unieke aanpak, waarbij hij gebruikmaakt van de natuur als coachingssetting, is onovertroffen in zijn effectiviteit. Dankzij Arnold's diepgaande kennis en inzicht in de specifieke uitdagingen waar hoogsensitieve mannen mee te maken hebben, is hij in staat om elke man op een individuele en doeltreffende manier te helpen. Met zijn warmte, begrip en professionele aanpak is Arnold ten Oever de ultieme keuze voor elke hoogsensitieve man die op zoek is naar groei en begeleiding.

Bekijk Arnold Ten Oever op Linkedin

Coach 9: Martin Hof

Martin Hof is een uitzonderlijke en ontzagwekkende mannencoach die mannen de kracht geeft om in hun eigen kracht te staan. Hij is een expert in het helpen van mannen om hun diepste waarheid te bewust te voelen en ervoor uit te komen, ongeacht wat anderen ervan vinden. Martin is een inspirerende en emotioneel intelligente coach die mannen de moed geeft om hun problemen aan te pakken en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en hun omgeving. Hij biedt zijn cliënten de juiste begeleiding om ingesleten gedragspatronen, overlevingsmechanismen, belemmerende overtuigingen en emotionele blokkades te transformeren, zodat ze volledig in hun eigen kracht kunnen staan. Martin is een man van integriteit en commitment die mannen de kans geeft om vrijheid te ervaren en te groeien. Hij is een onvoorwaardelijke en onvoorstelbare leider die mannen naar een nieuwe versie van zichzelf leidt.

Hierna lezen:  Mannelijke & vrouwelijke energie: 34 verrassende kenmerken [Lijst]

Bekijk Martin Hof op Linkedin

Coach 10: Thijs Lindhout

Thijs Lindhout is natuurlijk bekend van zijn bekende podcasts. Hij is een coach en trainer die individuen en organisaties helpt om hun prestaties te verbeteren en hun doelen te bereiken. Hij heeft een achtergrond in de zakenwereld en vindt met name onder mannen een grote volgersgroep.

Bekijk de Linkedinpagina van Thijs Lindhout

Op jouw succes!