We kennen hem ondertussen allemaal wel van zijn reclames, maar wie is Jia Ruan nou precies en wat doet hij? Wij van hetnlpcollege.nl zijn altijd nieuwsgierig naar succesvolle mensen, dus schaften we ook de producten van Jia Ruan aan om het tot de bodem uit te zoeken. Nu we de irritatie-factor voorbij zijn, is het tijd om hem een serieuze kans te geven. Lees verder…

Ontdek hier alles wat je moet weten over Jia Ruan

In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over Jia Ruan, oprichter van Unstoppable. Ruan heeft een bijzonder verhaal, waaruit blijkt dat hij niet alleen een goede ondernemer maar ook een echte doorzetter is. Leer meer over zijn reis naar succes en wat zijn bedrijf voor jou kan betekenen.

Alles over Jia Ruan: het totaaloverzicht

 • Geboortejaar: mei 1996. Anno 2021 is zijn leeftijd dus 24 jaar en wordt hij 25 in de loop van dit jaar.
 • Woonplaats: Valencia & Bali.
 • Bekend van: (irritante) reclames op social media (Youtube, Facebook, Instagram) en website-banners.
 • Zijn ‘leer': e-commerce via Bol.com. Doe onderzoek naar wat men graag koopt, koop dat vervolgens goedkoop in en verkoop het op Bol.com.
 • Meest bekende product: De Bol Masterclass. Dit is een training met online- en offline-componenten waarin je leert om geld te verdienen door producten te verkopen op Bol.com.
 • Media-verschijningen: Vice Money, BNN-VARA NPO3, Michael Pilarczyk, Roy Martina.
 • Zijn grootste inkomstenbron: In 2017 begon Jia Ruan met verkopen op Bol.com, met 20.000,- omzet per maand. Dat was 100% van zijn omzet. Inmiddels zijn de inkomsten uit de verkoop van zijn cursussen hoger dan de inkomsten uit zijn Bol-activiteiten. De verhouding ligt anno 2021 op 60-40.
 • Aantal cursisten: Jia Ruan heeft in 2021 9.000 betalende deelnemers in zijn Bol Masterclass zitten.
 • Oplichting of niet: De cursussen van Jia Ruan leveren gewoon het lesmateriaal en de coaching. De studenten boeken daadwerkelijk resultaten op Bol.com. Je krijgt daadwerkelijk waar je voor betaalt. Geen oplichting dus.
 • Social media-bereik in 2021: Hoeveelheid Youtube-abbonees: 33.000. Hoeveelheid Instagram-volgers: 39.000. Hoeveelheid Facebook-likes: 9.500.

Over Jia Ruan: zijn levensloop

Jia Ruan werd in mei 1996 geboren als zoon van twee rasechte ondernemers. Zijn Chinese ouders runden maar liefst drie restaurants tegelijk en hun mindset is Ruan altijd bijgebleven. Al op jonge leeftijd wist hij dat een standaard 9-tot-5-baan niks voor hem zou zijn. Hij wilde niet werken om te leven, maar leven om te werken. Pas na je pensioen echt kunnen genieten, ging er bij hem niet in.

Terwijl hij zich net als alle andere jongeren om hem heen bezighield met verschillende bijbaantjes en een opleiding, kwam daar op een dag verandering in. Hij realiseerde zich dat hij in een veel te vroege midlife crisis was beland en besloot het roer om te gooien. Toen hij online op zoek ging naar manieren om succesvol te worden, raakte hij verzeild in een soort obsessie met e-commerce. En dat bleek de beste keuze ooit te zijn.

De eerste keer dat Ruan in aanraking kwam met e-commerce, was toen hij op aanraden van zijn mentor begon met het verkopen van producten via Bol.com. Het begon simpel. Ruan kocht knuffels in die op dat moment enorm populair waren en verkocht ze weer voor een kleine winst. Dat resulteerde in de eerste maand in een omzet van €1200,-. Het geld dat hij zo verdiende, gaf hij niet uit. In plaats daarvan investeerde hij het opnieuw, waarna hij binnen slechts een paar maanden al ruim €20.000,- wist te verdienen.

Toen Jia eenmaal door had hoe hij het beste zijn geld kon verdienen en zijn winst kon maximaliseren, besloot hij deze kennis door te geven aan anderen. Hij startte de Bol Masterclass. Met deze online masterclass leerde Jia zijn volgers hoe ze succesvolle verkopers op Bol.com konden worden. Al snel werd hij overspoeld door talloze succesverhalen van mensen die aan de hand van zijn tips veel geld hadden verdiend.

Daarmee trok Ruan de aandacht van Mitchell Weijerman, die op zoek was naar succesvolle ondernemers om te interviewen. Het was al snel duidelijk dat de twee het over heel veel dingen eens waren en voor ze het wisten was het idee voor Unstoppable geboren. Samen stelden ze een stappenplan op om mensen te helpen bij het starten van een online onderneming. Toen ook Virgil Brewster zijn skillset aan die van de andere twee toevoegde, was het hek pas echt van de dam. Het uiteindelijk doel? Niet hard, maar slim werken.

Tegenslagen

Uiteraard ging niet alles direct van een leien dakje. Er zaten investeringen bij niet zo uitpakten als de andere, maar omdat Ruan altijd genoeg geld achter de hand hield, was er altijd weer ruimte voor nieuwe pogingen. Dit vereiste vooral in het begin veel discipline. Want als je voor het eerst in je leven een grote hoeveelheid geld op je bankrekening gestort krijgt, kan het erg lastig zijn om dit niet meteen uit te geven. Zolang je echter je doelen voor ogen houdt, zal je zien dat het een stuk makkelijker wordt. Op die manier kan je elke tegenslag overkomen en steeds succesvoller worden.

Wat is Unstoppable?

De oprichters van Unstoppable zijn van mening dat het huidige schoolsysteem in veel opzichten tekortkomt. De cruciale handvatten voor het starten van een succesvolle carrière of onderneming ontbreken in het lesprogramma en zorgen ervoor dat veel mensen terechtkomen in een 9-tot-5-sleur. Dat is dan ook de reden dat Unstoppable online trainingen aanbiedt om mensen te helpen deze sleur te doorbreken.

Inmiddels is Unstoppable uitgegroeid tot een zeer succesvolle online business school. Ze organiseren live events, spreken in podcasts en live sessies op sociale media, geven mindset trainingen en schrijven blogs. En alsof dat allemaal nog niet voldoende is, kan je ook nog een persoonlijke coachingssessie aanvragen. Er zijn dus meer dan genoeg mogelijkheden om alle informatie die je nodig hebt tot je te nemen en zelf aan de slag te gaan als online ondernemer.

Wat kan je verwachten van de trainingen?

Ondanks het inspirerende verhaal van Jia Ruan, kan het natuurlijk zo zijn dat je nog steeds niet helemaal weet wat je van hem en Team Unstoppable kunt verwachten. Waar draaien alle trainingen van Unstoppable om?

Tijdens de trainingen leer je alles wat je nodig hebt om een succesvolle online onderneming op te starten. Het uiteindelijke doel is dat je, net zoals de oprichters van Unstoppable, een vrij leven kunt leiden, waarbij je niet afhankelijk bent van een 40-urige werkweek om alles te kunnen doen wat je wilt. Maar hoe krijg je dit nu voor elkaar?

Om je te inspireren en te helpen, vertelt Jia tijdens de training eerst zijn eigen verhaal. Vervolgens gaat hij in op de verschillende manieren waarop je jouw eigen onderneming kunt starten. Gelukt? Dan is het belangrijk dat je hier niet teveel tijd aan kwijt bent. Het moet namelijk wel leuk blijven. Ruan heeft een methode ontwikkeld waarbij je per dag slechts 30 tot 60 minuten hoeft te besteden aan het runnen van de shop. Hierdoor is het mogelijk om dit naast een andere baan of studie te doen of gewoon lekker te genieten van je vrije tijd. En het mooiste van allemaal: je hoeft van tevoren totaal geen verstand van internetmarketing te hebben om te slagen!

Over de mindset

Ondanks het feit dat er veel praktische zaken komen kijken bij het opzetten van een succesvolle webshop, is het ook belangrijk dat je de juiste mindset hebt. Zoals gezegd heeft Jia Ruan deze mindset overgenomen van zijn ouders, die hem al vanaf jonge leeftijd het belang van doorzettingsvermogen leerden. Hiernaast zijn er nog een aantal andere dingen die de Unstoppable-mindset karakteriseren.

Ten eerste is het heel belangrijk om je te ontdoen van mentale blokkades. Mensen zijn van nature bang om risico’s te nemen, omdat de geborgenheid van het ‘normale’ leven zekerheid biedt. Maar zoals Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, zei kan je geen groter risico nemen dan nooit risico nemen. Laat je angsten en twijfels dus achter je en sta open voor nieuwe uitdagingen. Er is namelijk een grote kans dat ze goed zullen uitpakken. En zo niet, dan kan je altijd nog terugvallen op je oude leven.

Hoewel het uiteindelijke doel is om een vrij leven te leiden, zal je vooral in het begin veel doorzettingsvermogen moeten hebben. Daarnaast zal je merken dat het runnen van een eigen ondernemer ook discipline vergt. Omdat je geen baas hebt die je elke dag vertelt wat je moet doen, zal je zelf gemotiveerd genoeg moeten zijn om aan de slag te gaan. Het kan natuurlijk best dat je een keer een dagje vrij neemt, maar het werk moet nu eenmaal wel gedaan worden.

Wat is het doel?

Als je dit er allemaal voor over hebt, kan je gaan genieten van de vruchten van al je harde werk. Jia Ruan belooft het volgende:

 • Je bent je eigen baas en hoeft geen rekening meer te houden met collega’s, opdrachtgevers of leidinggevenden.
 • Je hebt de financiële vrijheid om eindelijk je bucketlist af te werken.
 • Je hebt meer ruimte om tijd door te brengen met de mensen die je echt belangrijk vindt in je leven.
 • Je vermindert de kans op een burn-out aanzienlijk, omdat je iets doet wat je echt leuk vindt.
 • En het allerbelangrijkste: je leeft om te werken in plaats van te werken om te leven.

Wij vinden Jia Ruan beter overkomen dan de meeste veteranen

Jia Ruan heeft regelmatig naast grootheden gestaan, zoals Michael Pilarczyk en Roy Martina. Wij zagen al direct dat Jia Ruan qua denk- en spreekniveau volledig mee kan met die absolute veteranen. We vinden Jia Ruan vaak zelfs nog welbespraakter. Ook qua financieel succes komt Jia Ruan sterk in de buurt van deze grootheden. Als je naar zijn video's kijkt, zal zijn sterke persoonlijkheid ook makkelijk tot je overkomen.

Het vermogen en de webshops van Jia Ruan

Jia Ruan komt er openlijk voor uit dat hij het meeste geld met zijn cursussen verdient – en niet met zijn webshpos. Uit de fact-check van de NOS blijkt echter dat Jia Ruan ook gewoon zijn eigen webshops heeft en dat zijn claims over tienduizenden euro's winst per maand gewoon kloppen. Volledig terecht verklapt Jia Ruan echter zelden wat zijn webshop-producten zijn, omdat anders al zijn studenten ook dat product gaan verkopen. Er is binnen e-commerce echter genoeg ruimte voor iedereen, omdat je bijna alles kunt verkopen wat je maar kunt bedenken.

Contact opnemen

We hebben je in dit artikel in één keer enorm veel informatie gegeven. Het is dan ook niet gek als je de draad even kwijt bent. Daarom kan je altijd op verschillende manieren contact opnemen. Zo kan je altijd mailen naar [email protected] Het bedrijf is vijf dagen per week van 09:00 uur tot 17:00 uur geopend en de supportmedewerkers streven ernaar je berichtje altijd binnen 1 werkdag te beantwoorden.

Daarnaast kan je natuurlijk ook een berichtje sturen via een van de sociale media-kanalen. Stel bijvoorbeeld je vragen tijdens de groepcoachingsessie op Facebook of bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen in het help center. Wil je echt persoonlijk advies ontvangen? Dan is het een goed idee om een afspraak te maken met een van de ervaren consultants van Unstoppable. Zij helpen je met het opstellen van een uitgebreid en waterdicht plan, zodat jij kan beginnen met het waarmaken van je dromen.

De beste actie voor nu? Leer gratis Jia's volledige methode

Regelmatig geeft Jia Ruan een gratis training die wij erg waardevol vinden omdat zijn volledige methode aan bod komt. Zeker een aanrader in onze beleving.

Onze review van de Bol Masterclass

Wat vonden we van de vlaggenschip-training van Jia Ruan? In onze review van de Bol Masterclass gaan we hier diep op in. We fact-checken de boel, inclusief Jia's vermogen en betrouwbaarheid.

Op jouw succes!

Gerelateerd: lees verder...