Wie is Michael Pilarczyk en waarom is hij een van de beste sprekers van Nederland? Hier vind je een ‘wiki' over deze inspirerende radio- en televisiepresentator, spreker en ondernemer.

Vermogen

Waarom begin ik over vermogen? Omdat ik van mening ben dat je niet andere mensen moet gaan adviseren in iets waar je zelf geen succes in hebt behaald.

Michael Pilarczyk heeft onder andere een van Nederland's grootste mediabedrijven mede-opgezet: Radio 538 en andere commerciële media-bedrijven. Hij maakte een vermogen met zijn TV-productiemaatschappijen en raakte dat vermogen in 1998 ook allemaal weer kwijt op de beurs tot miljoenen in het rood. Een enorme tegenslag, maar hij bleef hard werken om alle schulden af te betalen.

Persoonlijk / privé

Hij ervoer gedurende twee jaar een burn-out maar klom uit de put. Hij zocht tijdens een 40 maanden durende sabbatical een avontuur op, maakte een zeilreis en nu is de tweede helft van zijn leven een ander persoon dan de eerste helft van zijn leven.

Michael was tijdens zijn crisis getrouwd met een terminaal zieke vrouw. Zijn vrouw inspireerde hem tijdens zijn moeilijke periode.

Michael Pilarczyk's vriendin is Cindy Koeman. Hij is niet getrouwd met Cindy (2018). Michael Pilarczyk heeft een zoon uit een vorige relatie.

Waarom is Michael Pilarczyk een van de beste sprekers van Nederland?

Als er één persoon in Nederland is die het verdiend heeft om motivational spreker te zijn en om ‘spirititueel' te zijn, dan is het Michael Pilarczyk wel.

Michael Pilarczyk is een uitstekende verhalenverteller om drie redenen: hij heeft de levenservaring, het harde werk en de stem.

Het punt is: hij heeft heel hard gewerkt voor zijn materiële succes dat hij helemaal zelf heeft opgebouwd. Van 8 uur s'ochtends tot 2:00 s'nachts.

Hij heeft er alles voor gedaan om te slagen. Hij heeft intensieve logopedie genomen om perfect ABN te spreken, waardoor zijn passie kon uitkomen: radio maken met de beste radio-stem van Nederland. Dezelfde inzet toonde hij in al zijn ondernemingen, waardoor hij geslaagd is in het materiële: hij heeft het verdiend om ook op te stijgen naar het spirituele, en dat doet hij heel eloquent en bovendien inspireert hij anderen hiermee.

Mijn eerste ervaring met Michael Pilarczyk

Ik had nog nooit van Michael Pilarczyk gehoord, totdat opeens een vriend mij uitnodigde bij een van zijn lezingen. Dat was eind 2016, een periode waarin hij – in mijn beleving – echt met zijn ziel aan het vertellen was.

Ik was zó onder de indruk van zijn warmte voor de groep en zijn verhaal over zijn reis naar een leven vol geluk, dat ik hem naderhand moest vertellen hoe verrast ik was (waarna hij me zo'n ‘lange spirituele staar' gaf. Je weet wel, zo'n staar die alleen spirituele mensen je geven).

Quotes

Geld verdienen is helemaal niet zo ingewikkeld.

Als je iets mist in je leven, zorg dan dat het er komt. Als je denkt dat het niet mogelijk is, leg je er dan bij neer.

Ik hoor geregeld dat mensen het moeilijk vinden om een doel te bepalen. ‘Ik vind zoveel dingen leuk,’ beweert iemand dan. (…) Niet kunnen kiezen betekent dat je geen enkel doel écht de moeite waard vindt. Er is dan geen gericht verlangen.

Elke tegenspoed laat een litteken achter, al verbergen we onze wonden in een poging ze te vergeten. De wanhoop en de waanzin van het leven laten ons dingen doen die we niet van onszelf hadden kunnen denken.

Het leven is maakbaar voor wie daarin gelooft.

Michael Pilarczyk's boeken en andere bronnen

Michael Pilarczyk

Op moment van schrijven (2018) is ‘Master Your Mindset' (2016) het nieuwste boek van Michael Pilarczyk. Ook was daar in 2014 het boek ‘Dansen in de Hemel', dat hij tijdens zijn zeilreis had geschreven. Bovendien vertaalde en bewerkte hij zijn lievelingsboek Think and Grow Rich.

Ik wilde een boeken-top 5 van Michael Pilarczyk maken, maar hij heeft 3 boeken uitgegeven.

Boeken met noteringen in de Nederlandse Bestseller 60 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste
positie
 Aantal
weken
 Opmerkingen
Dansen in de hemel 2014 04-06-2014 14 18
Master Your Mindset 2016 16-11-2016 3 167*
Je bent zoals je denkt 2021 21-07-2021 1(1wk) 39

Andere bronnen van Michael vind je op zijn website, podcast en Youtube-kanaal. Zo vind je er bronnen over meditatie, visualisatie en focus. Daarnaast heeft hij online programma's gemaakt. Ook is het een genot om naar hem te luisteren als hij zelf wordt geïnterviewd. Een erg leuke is die van Sanny Zoekt Geluk:

Seminars en contact met Michael Pilarczyk

Michael Pilarczyk kun je live ontmoeten en je kunt contact met hem maken tijdens een van zijn masterclasses, lezingen en seminars. Op zijn Facebookpagina staat een helder overzicht met aankomende live events.

Hierna lezen:  Mooie Waargebeurde Boeken (Waargebeurde Verhalen) [Update 2024]

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: