Wat is SoChicken, wie is Jelle Hermus en waarover gaan zijn boeken en blogartikelen? Hier vind je informatie en een onafhankelijke review over deze blog rondom leuker leven. Lees verder…

Wat is SoChicken (de weblog van Jelle Hermus)?

SoChicken is heel simpel uit te leggen: het is een weblog. Deze weblog is volledig geschreven door Jelle Hermus. En het thema van de weblog? Leuker, gezonder, succesvoller, vrijer, liefdevoller, gelukkiger en bewuster leven.

Naast de blogartikelen op de website is er een populaire blog, app, Facebookpagina, Youtube-account, nieuwsbrief en Pinterest-account van SoChicken. Ook is Jelle Hermus op Instagram te volgen.

Is SoChicken dan geen bedrijf?

Jawel, maar in de eerste plaats is het een weblog met artikelen. En zoals bijna alle weblogs worden er ook dingen verkocht, dus je zou het zeker ook een bedrijf kunnen noemen. Er worden met name online cursussen verkocht via de SoChicken-eierdoos.

Boeken van Sochicken: Jelle Hermus' Steeds Leuker & het nieuwe boek Leven Met De Wind Mee

Jelle Hermus van SoChicken heeft in 2017 Steeds Leuker uitgebracht en in juni 2019 verschijnt het vervolg Leven Met Wind Mee. Wat voor boeken zijn het?

  • Steeds Leuker – Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven. Dit is een echt ‘nuchter Hollands' geschreven boek over niet-zo-nuchtere onderwerpen zoals minimalisme, vrolijkheid en zelfs een beetje spiritualiteit. Het boek is een gigantische bestseller geworden omdat het geen overdreven Amerikaanse stijl heeft. Zo wordt het in Amerika doodnormale woordje God steevast vervangen door het woordje universum en worden er niet al te gekke beloftes gedaan zoals ‘you have the power to achieve anything!'
  • Leven Met Wind Mee – Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd. Dit boek is het vervolg en belooft dieper te gaan en meer spirituele oefeningen te ontdekken. Ik ben benieuwd of Jelle Hermus nog altijd een net zo nuchtere schrijfstijl zal aanhouden om het Nederlandse publiek te pleasen… of dat hij er een schepje bovenop gaat doen. Zou Nederland daar klaar voor zijn?

Jelle Hermus' opleiding

Jelle studeerde Communication & Multimedia Design. Dit is een marketingopleiding waarbij er veel aandacht is voor de praktijk. Tijdens zijn opleiding is dan ook SoChicken ontstaan, juist omdat het een echte doe-opleiding is.

Hierna lezen:  Beste (Auto)Biografie-Boeken Top 10 [Update 2024] (Inspirerend)

Billy van der Gaag

Billy van der Gaag van Leukegeit.nl is de partner van Jelle. Samen hebben ze een zoontje geadopteerd.

SoChicken agenda

Jelle Hermus geeft geen structurele live-events, maar soms is hij spreker bij diverse evenementen. Waar en wanneer dat steeds is, kun je in de agenda bekijken op de website van Sochicken.

SoChicken review: beste schrijver die ik ken… dankzij de eenvoud!

Om te beginnen: Jelle Hermus heeft quote-waardige uitspraken. Alleen al de poëtische waarde maakt het een uitstekende blogger.

Daarnaast is Jelle Hermus een van de beste schrijvers voor het web die je maar kunt vinden. Dat komt omdat hij geen wollige woorden en zinnen gebruikt maar alles kort, eenvoudig en – daar komt ie weer – nuchter Nederlands uitlegt.

Je hoeft maar een kijkje te nemen op de blog van een willekeurige life coach of spirituele coach en je vindt alleen maar langdradige en wollige verhalen. Hoe anders is dat wanneer je een tekst van Jelle leest: scanbaar, gefocust, simpel en praktisch. Waar iedere andere life coach lange egocentrische verhalen schrijft, geeft Jelle je gewoon wat jij nodig hebt.

Een grote dankjewel voor deze verademing. Is er dan niks voor verbetering vatbaar? Jawel: SoChicken geeft altijd heldere bulletpoints die als praktisch worden aangekondigd, terwijl de bulletpoints zelf vaak cognitieve leuk-om-te-weten-gedachtes zijn. Ik doel hiermee op de tips die beginnen met ‘besef dat…' of ‘zie in dat…' Dat zijn allemaal dingen waar je over kunt denken, maar niet per se iets waar je iets mee kunt doen om een (onderbewuste) verandering te maken.

Bovenstaand puntje is echter niet heel erg: het is moeilijk om praktische zaken in een blog te verwerken. Daar zijn dan weer de online cursussen van SoChicken erg geschikt voor.

Bekijk hier de Instagrampagina van SoChicken en lees een mooi artikel.

Op jouw geluk!