Mensen over de hele wereld sturen vragen in naar Elliott Hulse. Elliott beantwoordt ze vervolgens op een bijzondere manier, waarbij een aantal thema's steeds terugkomen: fysieke en spirituele gezondheid. Laten we kijken naar wat Elliott zo bijzonder maakt…

Laten we inzoomen op een van zijn video's

Brief aan Elliot Hulse: 18-jarige jongen woont al sinds 1999 in Amerika maar wordt in 2014 terug gedeporteerd naar El Salvador omdat hij criminele dingen heeft gedaan. Hij is er kapot van omdat zijn hele leven nu uit elkaar spat en omdat hij iedereen teleur heeft gesteld.

Hulse, de coach, zegt:

“Dit is de harde realiteit, en ontvang het. Ontvang het zonder weerstand. Je hebt iets gedaan, en dit is het resultaat. Zo werkt het leven. Vind dat OK, neem daar verantwoordelijkheid voor. Voel geen medelijden met jezelf, maar voel juist kracht voor het feit dat jij een creator bent van je leven. Je bent een manifesteerder van omstandigheden.

Er zijn echter wel onbewuste onderstromingen die ervoor zorgen dat je dat hebt gedaan, dus we zouden kunnen ontdekken wat er qua je karakter, psychologisch, spiritueel, van binnen in je gebeurt. Maar neem verantwoordelijkheid.

Veroordeel jezelf niet. Er zijn onbewuste dingen die keuzes voor je maken en ervoor zorgen dat je die dingen hebt gezien. Maar word gedeporteerd als een man. Je moet op je eigen voeten staan. Je bent 18 jaar oud.

Veel volwassenen zeggen: “Wat heb je geleerd van je fouten?” Dat is een oppervlakkige vraag. Je antwoordt dan met: “Ik heb geleerd geen drugs te verkopen waar politie bij is. Ik heb geleerd geen wapens mee te nemen in bepaalde plekken”. Dat zijn allemaal dingen die je gedaan.  Wat je gedaan hebt is niet wat je geleerd hebt.

Wat je écht moet leren, is wat je zwaktes zijn. Kijk altijd naar karaktereigenschappen en deugden. Kijk altijd naar wie je niet bent en wie je wel bent. Want dan kun je eraan werken.

Als je weet dat je angst hebt: zoek dan heel duidelijk uit waar je bang voor bent, waarom je keuzes maakt op basis van die angst, en voel die angst. Wat maakt je bang? Iets maakt je bang waardoor je al die slechte dingen doet. Misschien ben je bang voor het gebrek aan veiligheid en zekerheid, en je gelooft misschien dat je niet de vaardigheden of het karakter hebt om geld te verdienen op een bronvolle manier.

Die angst zorgt ervoor dat je geen correcte baan neemt, belasting betaalt en een bronvolle burger wordt.

Het komt altijd neer op je core values en je core deugden. Kom in aanraking met wat je waarden zijn, bekijk welke deugden je nog niet genoeg hebt ontwikkeld en bouw jezelf op van binnen naar buiten.

Mijn mening over wat ik heb gezien van Elliott Hulse

Ik vind dat Hulse de 18-jarige jongen als een volwassene behandelt in zijn video en hem een harde les leert. Ik vind dat erg passend, maar tegelijk ook vrij hard.

Hierna lezen:  Gelukkig zijn: 109 Tips! Gelukkiger worden in het leven? (Dit werkt)

Hulse zegt dat je naar je eigen karaktereigenschappen, waardes en deugden moet kijken voor verandering. Ik vind het persoonlijk moeilijk om dat aan te passen want ik denk dat ik ook gewoon mijn gedrag zou kunnen aanpassen. Als ik logisch nadenk, vind ik namelijk dat je ook prima je gedrag kunt aanpassen. Daar is dan wel een stuk doorzettingsvermogen voor nodig.

Voor mijn gevoel is het licht tegenstrijdig dat je jezelf niet moet veroordelen voor wat je gedaan hebt, maar dat je tegelijkertijd wel verantwoordelijkheid moet nemen voor je daden en de gevolgen moet accepteren. Beide kloppen, maar het lijkt me moeilijk om ze allebei tegelijk te moeten naleven.

Elliott wijst naar een diepere waarheid

Ik denk maar met mijn logische brein, maar Elliott begrijpt dat de harde waarheid een spirituele les is.

Daarnaast vind ik in Elliott's advies een aantal NLP Vooronderstellingen:

  • Dit is een citaat uit de video: “Misschien ben je bang voor het gebrek aan veiligheid en zekerheid, en je gelooft misschien dat je niet de vaardigheden of het karakter hebt om geld te verdienen op een bronvolle manier. “Dat citaat komt overeen met het volgende uitgangspunt van NLP: “Elk gedrag heeft voor de persoon zelf een positieve intentie”.
  • Dit is een citaat uit de video: “Er zijn echter wel onbewuste onderstromingen die ervoor zorgen dat je dat hebt gedaan, dus we zouden kunnen ontdekken wat er qua je karakter, psychologisch, spiritueel, van binnen in je gebeurt. Maar neem verantwoordelijkheid.“Dat komt overeen met het volgende uitgangspunt van NLP:  “Mensen hebben twee niveaus van communiceren: Een bewust en een onbewust niveau.”
  • Als Hulse iets in de trant van onderstaande NLP-uitgangspunt had gezegd, kon hij zijn boodschap op een positieve manier afsluiten en om de jongen aan te moedigen zijn leven weer positief op te bouwen in El Salvador. “Iedereen heeft alle hulpbronnen in zich om elke gewenste verandering in zich te bereiken”

Dit is de video die geanalyseerd werd

Ik nodig je uit om nog een of twee video's van Elliott Hulse te bekijken. Voel welke titel je aanspreekt en laat weten wat je van zijn visie op het leven, lichaam en spirit vindt.

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  Vasco Rouw Bio: Wie Is Hij & Wat Doet Hij? [2024 Update]

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: