Wat vinden wij van Life's Essence Training? Is dit een goed NLP- en hypnose-instituut? We waren al erg enthousiast over hun trainers en in deze review vertellen we je meer over hoe dit NLP-instituut scoort en wat de ervaringen met ze zijn. Lees verder…

Review: Ga jij een gecertificeerde NLP opleiding volgen bij Life's Essence Training met Jack Smit en Linda Commandeur?

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren, waarbij je je zintuigen en patronen achterhaalt om ze te kunnen inzetten voor betere communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Door je bewust te worden van signalen en ingesleten patronen, kun je ze veranderen en andere doelen bereiken in het leven. NLP kan in combinatie met hypnotherapie nog meer positieve effecten opleveren. NLP bestaat al sinds de jaren 70 en is nog steeds bij veel mensen favoriet.

Is NLP nog wel nuttig voor de mens?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat NLP effectief is en onderzoekers stellen zelfs dat NLP misschien wel werkte toen we nog minder van het brein afwisten, maar inmiddels klopt de informatie over ons brein niet meer en dus zou NLP niet waarmaken wat het belooft. Toch kunnen er mensen zijn die NLP nog steeds als middel willen gebruiken om zichzelf te ontwikkelen of hun communicatie met anderen te verbeteren. Het wil ook niet zeggen dat NLP helemaal geen positief resultaat kan hebben.

Er zijn daarom twee partijen die bij Life's Essence training samenkomen: de mens die zelf wil ontwikkelen en dit door NLP wil bereiken, de behandelaar die NLP wil inzetten tijdens de coaching. Voor beide partijen zijn er verschillende soorten trainingen, waarbij je eerst kunt verkennen wat het is en daarna kunt beslissen of je de uitgebreide training wilt gaan doen.

Wat is Life's Essence Training voor bedrijf?

Jack Smit en Linda Commandeur zijn de twee mensen die Life's Essence Training leiden. Zij hebben beiden zelf ervaren wat NLP voor je kan doen en die positieve effecten die bereikt kunnen worden met NLP, willen zij via het aanbod van Life's Essence Training delen met iedereen die het maar wil weten. Linda en Jack bieden hun trainingen aan aan individuen, maar ook aan bedrijven.

Door jezelf met NLP beter te leren kennen, kun je anders gaan communiceren met je gezin of collega’s. Je leert inzien wat je interne belemmeringen zijn en hoe je daar afscheid van kunt nemen. Soms voel je iets in je lichaam wat je niet kunt plaatsen en ook daarbij kan NLP ondersteuning bieden. Als je het grote plaatje wilt kunnen zien, kan NLP je op elk vlak in het leven positief beïnvloeden, door jezelf beter te leren kennen en anders om te gaan met iedereen om je heen.

Wat zijn de kosten van het diverse aanbod van Life's Essence Training?

Life's Essence Training heeft negen soorten trainingen:

NLP trainingenHypnose trainingenOverige trainingen
Experience

Opfrisdag

Practitioner

Master
Practitioner
Experience

Practitioner
Gedrags- en karakteranalyse training

Succestraining

Mastermind

Masterclass trainingen

Bedrijfstrainingen (maatwerk)

De kosten voor het aanbod van Life's Essence Training zijn als volgt:

NLP Experience
NLP Opfrisdag
NLP Practitioner
NLP Master Practitioner
Voor prijzen: zie website
Hypnose Experience
Hypnose Practitioner Training
Voor prijzen: zie website
Gedrags- en karakteranalyse training

Succestraining

Mastermind sessie

Masterclass trainingen
– Stress? Beweeg!
– Emotie en Muziek
– Gedrag- en Karakteranalyse

Bedrijfstrainingen (maatwerk)
Voor prijzen: zie website

Bedrijfstrainingen: maatwerk

Zijn de experiences en trainingen van Life's Essence Training de investering waard?

Je gaat niet voor niks voor hypnose of NLP. Je hebt er wat over gelezen of gehoord en denkt dat het nuttig voor jezelf kan zijn. Je wilt beter kunnen communiceren, je eigen gedrag en gewoonten leren begrijpen en alle voordelen van die leeropbrengsten kunnen toepassen op een positievere sfeer binnen je gezin of een betere werksfeer met je collega’s op het werk. Het gaat ook veel meer over jezelf en dat alles wat je tijdens de trainingen leert, te veranderen is als je daarvoor open staat.

De experiences zijn goedkoper dan de trainingen en dat is natuurlijk ook logisch. Een experience is je eerste, echte ervaring met NLP of hypnose. Het blijft nu niet meer bij er iets over gezien, gehoord of gelezen hebben, maar het nu echt zelf in levende lijve ondervinden. Zo’n experience kan dan twee dingen voor je doen: je ziet het nut ervan in en wilt meer weten en oefenen, of je hebt er helemaal niks mee en je laat het alleen bij die ene experience.

Zodra je meer van NLP wilt weten na de experience, kan het ook nog zijn dat je behalve de normale training doorgaat voor de master training. Ook is het mogelijk om als trainer tussentijds een opfrisdag te boeken. Dit brengt je dan weer heel even terug in de coachsetting, waardoor je alles wat je geleerd hebt weer kunt herhalen en eventueel ingeslepen gewoonten in je behandeling kunt doorbreken (als dat nodig is).

Wat vinden wij belangrijk bij NLP trainingen?

Bij elke vorm van educatie met betrekking tot NLP gaat het erom dat de basistheorie uitgelegd wordt en de vaardigheden toegelicht en geoefend worden. Het wat, hoe, waarom en wanneer horen centraal te staan en rollenspellen vormen een onlosmakelijk onderdeel van elke training.

Een tweede element is de certificering. Bij veel beroepen moet je een bepaald certificaat of getuigschrift hebben om te bewijzen dat je bekwaam kunt handelen binnen het door jou gekozen vakgebied. Het certificaat is dan het middel om te laten zien dat je voldoende kennis en vaardigheden hebt om als NLP coach te kunnen werken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het aanbod van Life's Essence Training?

Voordelen

  • Je leert van twee gecertificeerde NLP trainers die internationale opleidingen gevolgd hebben.
  • Je leert van twee NLP coaches die zelf het nut van NLP hebben ervaren.
  • Je kunt zowel als particulier als bedrijf bij Life's Essence Training terecht.
  • Life's Essence Training doet nog veel meer dan alleen hypnose en NLP.
  • Na het afronden van de NLP Master Practitioner Training kun je nog doorstromen naar andere internationale trainingen om je expertise verder uit te breiden.

Nadelen

  • Life's Essence Training zit in Heemskerk en dit is niet voor iedereen om de hoek, ook al is het aanbod zeer aantrekkelijk.
  • De cursussen zijn verspreid over een aantal maanden, waardoor deze minder geschikt is voor mensen die een korte, maar intensieve training willen volgen om snel als NLP hulpverlener aan de slag te gaan.

We zijn dus erg te spreken over dit instituut. Een dikke aanrader wat ons betreft.

Waarom is het aanbod van Life's Essence Training uniek?

Meestal moet je je meteen aanmelden voor een cursus en kun je niet eerst proeven wat NLP voor jou of je potentiële klanten kan betekenen. Je geeft dan veel geld uit aan een cursus die misschien niet is wat je ervan verwacht had. Met de experiences bij Life's Essence Training kun je wel eerst ervaren en daarna besluiten of je er meer mee wilt doen. Hiermee kun je bij jezelf het effect voelen en ook zien en horen hoe coaching door middel van NLP in zijn werk gaat.

Het levert niet alleen een persoonlijk leermoment op, maar je kunt ook bij jezelf aftasten of deze manier van andere helpen bij je past. Het bespaart je dan ook geld wanneer je besluit er niet mee verder te gaan.

Verder sluit Life's Essence Training aan op internationale maatstaven, waardoor je verder kunt groeien als de training goed bevalt. Dit biedt perspectieven in het kader van jezelf blijven ontwikkelen als coach en dienstverlener. Je raakt immers nooit uitgeleerd als professionele NLP begeleider.

Voor wie is Life's Essence Training geschikt?

Iedereen die wil snuffelen aan het onderwerp NLP of hypnose kan bij Life's Essence Training terecht. Het is een geschikte plek voor het individu, maar je kunt ook als bedrijf een maatwerk traject inzetten onder begeleiding van de trainers van Life's Essence Training. Hun ervaring kan voor meerdere doeleinden ingezet worden, want het gaat niet alleen om NLP of hypnose.

Na de aftastfase door de experiences bij te wonen, kun je beslissen verder te willen gaan met NLP of hypnose. Ook dan is Life's Essence Training een goede plek om aan je verdere ontwikkeling als NLP hulpverlener te werken. Je kunt dan eerst de reguliere practitioner training volgen en als je nog meer expertise wilt, de master practitioner training afronden.

Wie al NLP toepast in zijn coaching, kan voor het bijhouden van de kennis en vaardigheden deelnemen aan de opfrisdag. Deze dag is niet alleen nuttig voor het weer naar boven halen van de kennis, maar je kunt ook je netwerk uitbreiden en andere NLP hulpverleners ontmoeten. Je zult merken dat iemand iets persoonlijks toevoegt aan zijn of haar aanpak, waar je altijd van kunt leren.

Wat moet je kunnen om een training bij Life's Essence Training te volgen?

Je moet vooral open staan voor de materie die centraal staat bij NLP en hypnose. Dit betekent dat je nieuwsgierig van aard bent en dat je wilt weten hoe je zoiets als NLP of hypnose kunt gebruiken om jezelf of een ander een spiegel voor te houden en een beter leven te geven. Pas nadat je je bewust bent geworden van iets, kun je er ook wat aan doen. Dat houdt in dat je eerlijk naar jezelf moet kunnen kijken en je kwetsbaar op moet durven stellen.

Behalve de persoonlijke kenmerken (nieuwsgierig, reflecterend vermogen) hebben, gaat het er ook om dat je kennis van NLP en hypnose kunt plaatsen en dit kunt koppelen aan de vaardigheden die er voor nodig zijn om het toe te passen. Je kunt wel weten wat iets is, maar dat betekent niet automatisch dat je weet hoe het werkt of dat je wat je een ander tijdens een NLP sessie ziet doen, ook zelf kunt doen.

Het gaat er dan ook om dat je durft te oefenen en fouten durft te maken, zodat je leert wat de randvoorwaarden zijn om NLP of hypnose te kunnen gebruiken in je coach sessies. Om er goed in te worden, moet je regelmatig blijven oefenen, want anders verdwijnen de kennis en vaardigheden weer snel naar de achtergrond.

Hoe zijn de ervaringen van anderen met Life's Essence Training in Heemskerk?

  • Google.nl geeft zeer positieve reviews.
  • Springest.nl bevat een enkele review en de beoordelaar geeft 10 van 10 punten.

Conclusie: wel of niet gebruik maken van de experiences of trainingen van Life's Essence Training?

Life's Essence Training is een uitstekend instituut. Wanneer je al als coach werkt, maar nog geen NLP toepast, kunnen de trainingen iets toevoegen aan je reeds bestaand dienstverlening. Als je nog niet als coach werkt, maar deze wens in vervulling wilt laten gaan, is NLP of hypnose een startpunt voor je verder carrière als coach.

Life's Essence Training kan je echter ook persoonlijk helpen door je de inzichten van NLP te leren, zodat je er zelf voordeel van kunt hebben in de rest van je leven. Het gaat er niet altijd om dat je iemand anders iets moet leren, begin eerst maar eens bij jezelf. Zorg ervoor dat je jezelf goed leert kennen en doorbreek de vaste gewoonten die erin zijn geslopen, maar niet nuttig zijn.

Iedereen die open staat voor hypnose of kennis wil maken met NLP, kan bij Life's Essence Training op de website kijken om te zien welke training het beste past en wanneer hij deze wil volgen. Bedenk je wel altijd dat op tijd beslissen je nogal wat in je portemonnee kan schelen.

Ons eindoordeel is dan ook: zéker doen! We kunnen ze van harte aanbevelen.

Op jouw succes!