NLP Podcasts: alle podcasts in Nederland en het buitenland rond NLP

Podcasts zijn leuk. NLP is leerzaam. NLP Podcasts zijn, logischerwijs, leuk én leerzaam. In dit artikel bespreken we alle bekende NLP-podcasts die je (gratis) kunt beluisteren. Een groot deel hiervan zal Nederlandstalig zijn, maar er zitten ook podcasts tussen die internationaal georiënteerd zijn en in het Engels zijn. NLP wordt uitgebreid besproken en bediscussieerd.

In dit soort podcasts ontdek je dingen als:

 • “Snel beter contact maken met anderen”
 • “Maak betere besluiten”
 • “Snel nieuw gedrag aanleren”
 • “Angst is een slechte raadgever”
 • “Hoe stop je piekeren zonder erbij na te denken”.

Vele internationale NLP Podcasts

Dan zijn er ook nog een hoop internationale NLP-podcasts. Let op: om deze goed te kunnen volgen, moet je het Engels beheersen. Er wordt gebruik gemaakt van moeilijke vaktermen, dus als Engels niet bepaald één van je beste schoolvakken was, kun je deze maar het beste overslaan.

 • Bitesize Edge NLP

Dit is een Engelse podcast over Neuro Linguïstisch Programmeren. De makers van dit podcast beschouwen NLP als één van de meest invloedrijke ontwikkelingstools in heel de wereld. Veel bedrijven maken gebruik van NLP om de prestaties van werknemers aanzienlijk te vergroten.

 • NLP Talks with Laura Evans

NLP Talks is een NLP-podcast uit Wales, het Verenigd Koninkrijk. Het podcast is bedoeld om mensen het beste uit zichzelf te laten halen, zowel op werk- als op privégebied. Laura Evans houdt verschillende diepgaande interviews met experts op het gebied van NLP, maar ook met ervaringsdeskundigen – mensen wiens kwaliteit van leven verbeterd is door toepassing van NLP. Ook geeft de podcast je tips voor het gebruiken van NLP in je dagelijkse leven.

 • Free to Be You

Free to be You is een Engels podcast, met het “hoofdkwartier” in Londen. De podcast streeft ernaar jou in staat te stellen de best mogelijke band met jezelf en met anderen aan te gaan. De podcast helpt je jezelf lief te hebben en met tegenslagen om te gaan. Ook leer je beter contact te leggen met anderen: conflicten op te lossen en problemen te bespreken. Aan de hand van life coaching en NLP technieken neemt podcast eigenaar Eva je bij de hand.

 • The Brain Language Podcast

The Brain Language Podcast is een Amerikaanse podcast, waarin NLP centraal staat. De podcast introduceert concepten waarmee je je leven kunt verrijken en je jezelf op professioneel vlak kunt ontwikkelen. Kortom: hoe til jij jezelf op zakelijk en privévlak tot een hoger niveau?

 • Rise of Inspiration with Sangeeta
Hierna lezen:  Gratis NLP-Cursus: Gratis NLP Leren [Via Audio, Video & Meer]

Dit blog gaat behalve over NLP ook over Mindfulness en laat zien waar de twee elkaar raken en overlappen. De podcast maker is Sangeeta. Zij is een professionele motivator en een NLP-trainer. Behalve een podcast beluisteren, kun je ook naar het YouTube kanaal surfen om hier video’s te bekijken. Spiritueel advies heeft tot doel jou van je negativiteit te verlossen en in het heden te leven. Je leert hoe je dromen waar kunt maken aan de hand van praktische stappen.

 • Emotional Wisdom Training

Op deze podcast kom je regelmatig prominente gasten tegen: experts binnen hun vakgebied – van dokters tot coaches. Deze delen hun persoonlijke ‘recept’ voor succes, delen geheimen en methoden om zelf het heft in handen te nemen. Bovenal wil de podcast je dieper na doen denken.

 • Become Your Own Best Friend Podcast

Deze podcast heeft alles te maken met onzekerheid en schaamte. De podcast helpt je je zelfvertrouwen te vergroten, beter met stress om te gaan, minder te eten en gewicht te verliezen. Kortom: de podcast helpt je steviger in je schoenen te staan. Ook leer je hoe je jezelf saboteert en hoe je dit kan voorkomen. Technieken binnen NLP spelen hierin een grote rol.

 • Fearless Females with Rebecca Lockwood

Dit is een Engelse podcast, vooral gericht op vrouwen (vóór en dóór vrouwen). In dit podcast leren vrouwen met angst om te gaan en op zowel fysieke als mentale wijze energie in het leven te krijgen. Hier worden behalve hypnose en coachprogramma’s ook NLP technieken voor benut.

 • Neuro-Linguistic Programming (NLP) || Unlock Human Potential

Deze podcast (met de lange naam) bestaat uit verschillende afleveringen waarin je aan de hand van eenvoudige NLP technieken je hersenen opnieuw (en beter) leert programmeren.

 • Your Mind in Sport

Your Mind in Sport is een podcast die wordt gemaakt door een gecertificeerde NLP-trainer, Gary Lavery. Deze podcast focust vooral op sport en hoe je met NLP je sportprestaties kunt verbeteren. Sportprestaties worden namelijk in eerste instantie op mentaal vlak (wilskracht) geleverd.

 • NLP Master CLASS

NLP Master CLASS is een volgende podcast speciaal over NLP. De podcast laat je zien hoe je NLP kunt gebruiken en professionele en persoonlijke groei kunt behalen. De podcasts worden gemaakt door Steve Crabb en Tina Taylor: twee Master Trainers op het gebied van NLP.

 • Awaken The Mind | The NLP & Hypnosis Guide

Dit is weer een Amerikaanse NLP podcast. Deze podcast heeft tot doel de nieuwsgierige mens en de professional te inspireren om hun passies na te jagen en het beste uit zichzelf te halen. De podcast wordt gemaakt door David Youhas, een specialist in NLP en Time Line Therapie.

 • Hypnosis and NLP Podcast
Hierna lezen:  NLP-Spel: Nu Direct Te Bestellen [Begin Hier]

Ditmaal een Canadese podcast in de lijst. Deze podcast wordt gemaakt door Donald Currie, professioneel psychotherapeut en hypnotherapeut met 18 jaar beroepservaring, ook op het vlak van NLP.

 • Essential NLP Podcast

Ook met deze podcast leer je broodnodige NLP skills om je communicatievaardigheden flink te verbeteren. Er wordt gekeken naar prestaties en relaties. Deze NLP blog wordt simpel uitgelegd door NLP auteur Phil Parker, een professioneel dokter en specialist op het gebied van NLP.

 • NLPPod.com

Een volgende podcast over NLP is NLPPod.com. Deze podcast laat je zien hoe NLP in de échte wereld wordt toegepast. Je krijgt praktische tips op het gebied van NLP, adviezen over techniek, inzichten en patronen. Als je lid wordt op de website, krijg je een gratis praktisch NLP audioboek.

NLP Podcasts: gebruik deze sites

Aan de hand van deze links kun je de hierboven genoemde NLP podcasts bekijken en beluisteren:

NLP podcasts: YouTube voorbeelden

Op YouTube (en elders op het internet zijn flink wat podcasts over NLP te vinden:

Ook het kanaal Living NLP heeft verschillende YouTube podcasts over NLP, zoals deze:

Of kijk naar deze video van NLP Campus:

Je hebt ook het YouTube kanaal NLP Today, dat onder meer deze handige toelichtingsvideo heeft gemaakt:

NLP Times is een groot Engelstalig kanaal met veel volgers en video’s van hoge kwaliteit:

Het kanaal Kukuru heeft ook een video gewijd aan NLP:

NLP Föreningen is ook een kanaal met podcasts over NLP, hier vind je onder meer een interview met Richard Bandler:

Of bekijk deze Edureka! video gewijd aan NLP:

Daarnaast heeft ook MCC Academy verschillende video’s over NLP, zoals deze:

Probeer deze podcast van Mike Mandel Hypnosis ook eens:

Self Help For Life geeft verschillende NLP tips:

Kleinschalige NLP podcasts vind je bij Michael Beale, NLP Podcast, te beginnen met deze:

Een andere kleinschalige NLP podcast is die van Synchronised Body Solutions:

Of kies voor de wat grootschaligere reeks NLP podcasts van Unleash Your Potential:

We sluiten af met de podcasts van NLP-Akademie (let op: deze zijn Duitstalig!):

Op jouw succes!

 

Gerelateerd: lees verder...

Hierna lezen:  NLP-kritiek: waarom NLP niet werkt [Kwakzalverij] [Gevaarlijk]