nlp-aannames

De NLP-vooronderstellingen: welke NLP-principes overtreed jij?

NLP heeft een aantal aannames, oftewel uitgangspunten. Je kunt ze het beste zien als een aantal basisprincipes die je automatisch toepast en respecteert als je met NLP bezig bent. Wat zijn deze NLP vooronderstellingen? Je vindt ze in dit artikel.

1. Elk gedrag was de beste keuze die iemand op dat moment had.

Voorbeeld: het kiezen van een opleiding. Achteraf weet je altijd wel wat je beter kon doen.

2. De kaart is niet het gebied

De manier waarop we een model van de wereld van de wereld maken, is enkel een verwijzing naar de realiteit. Het is niet de realiteit zelf. Hoe we de wereld ‘representeren’ (zien), is enkel onze eigen interpretatie.

Wat kun je met deze informatie? Lees het artikel: De wereld is je spiegel. Perceptie is projectie.

3. Respecteer het model van de wereld (kaart) (representatie) van de ander

Jouw opvatting is jouw werkelijkheid. Dat geldt voor iedereen.

4. Mislukking bestaat niet. Alleen feedback bestaat.

Ieder resultaat is een ervaring waaraan je kunt refereren, en geeft je dus informatie.

Dit heeft ook te maken met het volgende principe (De betekenis van je communicatie is de opgeroepen reactie). Als je niet bereikt wat je wil, dien JIJ wat te veranderen. Maak fouten voor je 25e en geniet. Als je geen fouten maakt, zijn de uitdagingen waaraan je werkt, niet uitdagend genoeg. En dát is een grote fout

5. De betekenis van de boodschap is de reactie die erop volgt.

Anders gezegd: de betekenis van je communicatie is de respons die je krijgt. Je meet dus of je goed hebt gecommuniceerd, door te kijken of de boodschap goed is doorgekomen naar de andere partij, en jij bent zelf verantwoordelijk boor een correcte overdracht. Heeft de andere partij het verkeerd begrepen, terwijl jij het nog zo perfect hebt uitgelegd volgens jezelf, dan kun je de schuld nog steeds niet bij de ander leggen.

6. Als wat je doet niet werkt, test dan wat anders

Dit is de TOTE-gedachte: je test steeds (bijvoorbeeld door te vragen of iets heeft gewerkt), en als het niet het gewenste resultaat heeft, test je weer wat anders.

7. Degene met de meeste flexibiliteit, win: leef met opties!

De mensen die het verst komen in het leven, zijn mensen die opties hebben, en weten dat ze altijd opties hebben, bijvoorbeeld over hoe te reageren. Behoud altijd optievrijheid, zoals het hebben van keuze in hoe je je voelt. Dat is flexibiliteit.

8. Je kunt niet niet communiceren/manipuleren

Zelfs als je niks zegt, vertelt je lichaam wel iets.

9. Je beschikt al over alle hulpmiddelen die je nodig hebt om de gewenste resultaten te bereiken

Bijvoorbeeld in een andere context, en had je er nog niet aan gedacht om het ook in een andere context te gebruiken.

10. Er zijn geen onvermogende mensen, alleen onvermogende states (gemoedstoestanden/stemmingen)

Met de juiste stemming (en actie) kun je ver komen. Daarnaast: iemands gedrag is niet wie de persoon is. Accepteer de persoon, niet per se het gedrag

11. Achter elk gedrag schuilt een positieve intentie

Dit is een van de meest belangrijke herkaderingen. We maken bijvoorbeeld gebruik van dit principe in de Six Step Reframe (N Step Reframe) om interne conflicten op te lossen. Daarnaast kijken we naar de intentie door te chunken in logische niveaus. Ook verwerken we de intentie tijdens het geven van feedback. Tot slot kun je dit niet alleen toepassen op interne conflicten, maar ook op externe conflicten (mediation en onderhandeling). Werken met intenties is dus iets wat een NLP-er veel doet.

Modellering van succesvolle handelingen leidt tot excellentie.

12. Weerstand bij een gesprekspartner is een teken van gebrek aan rapport

‘Met rapport is alles mogelijk, zonder rapport is niets mogelijk.’

Een aanverwant uitgangspunt is dat weerstand bij een client, een teken is van een gebrek aan ecologie. Past wat je doet of laat doen, bij de normen en waarden van de gecoachte? Is dat wat hij of zij wil? De eerste en meest krachtige stap naar verandering (lees: nieuwe opties) is om het te willen. Ecologie betekent daarnaast: is dit oké voor andere gebieden en andere mensen in mijn leven?

13. Als je altijd doet wat je altijd hebt gedaan, zal je altijd krijgen wat je altijd hebt gehad

Test dus iets nieuws.

14. Het lichaam is de geest

Dit kan betekenen dat wanneer je een fit lichaam hebt, je automatisch ook een fit verstand hebt. Dit principe kan ook betekenen dat het lichaam de antwoorden direct geeft.

15. Werk met structuur, niet met inhoud

De inhoud is zoals het is. Je kunt niks veranderen aan datgene wat ermee is gebeurd. Wel kun je invloed uitoefenen op hoe je ermee omgaat: de structuur van je ervaring. Op dat niveau vindt NLP plaats.

nlp opleiding met korting

Oefening – Probleem of beperkende gedachte bekijken vanuit de NLP-aannames

nlp vooronderstellingen principes

Leg de NLP-aannames als kaartjes neer op de grond, en ga met jouw thema steeds op ieder kaartje staan. Op deze manier bekijk je jouw thema steeds vanuit het kader van een van de NLP-principes. Merk alle nieuwe perspectieven (herkaderingen) die hieruit voortvloeien op, en deel ze met elkaar. Als je weinig tijd hebt, kun je je 3 favoriete vooronderstellingen gebruiken.

Oefening: discussie

Voer een discussie over een bepaald uitgangspunt van NLP. Twee personen verdedigen het uitgangspunt en twee personen vallen het aan. Let hierbij op (het ontbreken van) specifieke informatie: vraag dus naar voorbeelden en vraag door. Doe dit in ieder geval ook een keer met iemand die geen NLP-opleiding doet.

Oefening: iemand coachen naar zijn positieve intentie

Voer een gesprek met iemand (die niet aan NLP doet). Je bespreekt gedrag van de ander waar hij niet tevreden over is en dat hij wil veranderen terwijl het nog niet lukt. Spoort met hem op wat de positieve intentie van dat gedrag zou kunnen zijn. Belangrijk is dat de ander het antwoord zelf vindt: je hebt een coachende rol.

Gerelateerde artikelen: ook interessant?

Bedankt voor het lezen. Reageer even hieronder en dan zal ik reageren & deel dit met je vrienden! Sharing is Caring.