Hoe komt het dat sommige mensen je weten te raken en anderen niet? Deze keer behandelen we Simone Levie in onze biografie-reeks over succesvolle mensen. Wie is deze inspirerende vrouw en wat heeft ze allemaal bereikt? Is haar programma MPOP een goede manier om hetzelfde als Simone Levie te bereiken? Lees verder…

Motivational speaker Simone Levie heeft het tot haar levensdoel gemaakt om vrouwen te empoweren. Hierbij richt ze zich met name op (vrouwelijke) ondernemers, die ze met haar technieken naar de volgende stap in hun carrière leidt. Ben jij benieuwd naar haar verhaal en hoe ze jou kan helpen bij het bereiken van je doelen? Lees dan snel verder.

MPOP van Simone Levie: een kritische review

MPOP is de afkorting van Maak Prachtige Online Programma’s. Het is een initiatief van onderneemster Simone Levie en de business opleiding die zich focus op het online maken van kennis aan de hand van programma’s. Doel: publicatie en verkoop. MPOP biedt je wat je nodig hebt je eigen online bedrijf op te bouwen. Klinkt goed. In dit artikel een uitgebreide review.

MPOP en onze zoektocht naar de perfecte businessschool

De ideale business school is niet één-twee-drie gevonden. Veel Nederlanders willen maar wat graag ondernemen, maar weten niet precies hoe ze dit moeten aanpakken. Lastig. Simone Levie laat zien hoe je je kennis en inzichten online kunt aanbieden aan de hand van eenvoudig op te zetten programma’s. Deze cursusprogramma’s helpen passief inkomen te genereren.

Wat maakt ons geschikte reviewers van een businessschool?

Er komt veel kijken bij ondernemen. Ondernemen kan ook op veel verschillende manieren. Gelukkig zijn wij goed op de hoogte van het aanbod ondernemerstrainingen en -opleidingen. We hebben er al verschillende gereviewd en genoeg kennis opgebouwd om te kunnen vergelijken.

Blijf kritisch op het businessschool aanbod

Is MPOP het zoveelste platform dat meer belooft dan het waar kan maken? Of zit er echt een methode achter? MPOP speelt in ieder geval in op een gat in de markt: het maken van online programma’s om tegen betaling met anderen te delen. Dat kwamen we nog niet veel tegen.

Wat belooft een businessschool? Kun je de beloften voor waar aannemen?

Een businessschool zal beloven jou alle kernvaardigheden te geven waarmee succesvol (online) beleggen een feit wordt. Een beetje een voorbarige belofte, wat ons betreft. Wat werkt voor de ene ondernemer, werkt niet per se voor de volgende. De markt blijft veranderen. Bovendien heeft niet iedereen het in zich een succesvolle ondernemer te zijn.

Op deze criteria beoordelen wij een businessschool als MPOP

Wij zijn erg streng in de beoordeling van een businessschool:

 • We zoeken diensten en services tegen een eerlijke prijs

 • Het moet in één oogopslag duidelijk zijn voor die cursus geschikt is

 • We willen verborgen kosten vermijden

 • We vinden een gratis aanbod (bijvoorbeeld een introductiecursus) ook belangrijk

 • We willen een cursus met voldoende contactmomenten met coaches, andere cursisten en experts

 • We willen toegang tot updates als de cursus of opleiding vernieuwd wordt

 • Ook willen we levenslang toegang tot de kerninformatie

 • Tot slot is het ook belangrijk dat het platform zorgvuldig omgaat met onze privacygegevens.

MPOP in de praktijk getest: de onderzoeksdata

Voor wie MPOP in de praktijk wil testen, zit er maar één ding op: je inschrijven voor de business opleiding. Eén van ons heeft dat dan ook namens de redactie gedaan. De inzichten die hij heeft gekregen en de documenten waar hij toegang toe heeft, zijn in de groep gegooid en uitgebreid besproken. Zo hebben we een definitief oordeel over MPOP kunnen vellen.

In het kort: wat is MPOP Businessschool precies?

MPOP is een businessopleiding die ondernemers stimuleert kennis online te zetten, te publiceren en vervolgens te verkopen. Deze formule helpt je met het genereren van een passief inkomen. Je leert hoe je sales kunt realiseren, wat de achterliggende techniek is, maar ook hoe je de marketing voor je rekening moet nemen. Kortom: alles erop en eraan. Inmiddels is MPOP door ruim 1.600 ondernemers gevolgd. De meesten van hen zijn vrouw.

De bedenker: Simone Levie

Simone Levie is inmiddels wereldwijd bekend als expert op het gebied van online programma’s. Ook is ze bestseller auteur met het werk “Start Before You’re Ready”. Ze treedt regelmatig op als inspirerend spreker en stelt zichzelf tot doel vrouwen te helpen op eigen benen te staan. Simone is de oprichtster van MPOP Business School en organiseert de events.

Simone Levie is een vrouw met een missie. Ze wil mensen inspireren al hun doelen te bereiken en heeft hier in de afgelopen jaren op talloze manieren keihard aan gewerkt. Ze schreef een bestseller, richtte organisaties op en gebruikt verschillende sociale media om haar boodschap aan het grote publiek over te brengen.

Maar waar komt die passie nu precies vandaan? Dat heeft alles te maken met de onderbewuste denk- en gedragspatronen die Simone Levie tegenhielden in haar leven. Ze liet zich beperken door onzichtbare blokkades en zag daardoor niet in wat ze allemaal misliep. Toen ze eenmaal besloot het roer om te gooien, veranderde haar leven op alle vlakken. Ze ontdekte haar eigen kracht en besloot het haar doel te maken anderen ook tot dit punt te brengen.

Onze testdata van MPOP: welke resultaten zijn bereikt?

We hebben de diensten van MPOP uitgebreid getest en zijn erg te spreken over het aanbod. MPOP en Simone Levie spannen zich in om je voortdurend van de nieuwste informatie te voorzien – vers van de pers. Als je actief een programma wilt opzetten, dan geeft MPOP je stap voor stap de informatie. Plus je leert jezelf te profileren en verkopen.

De kracht van het internet

Hoewel het vaststellen van dat doel een goed begin is, is dat lang niet genoeg om het te bereiken. Simone Levie hield zich echter vast aan de kracht van het internet. Door in alles wat we doen rekening te houden met het feit dat de wereld continu verandert, kan je hierop anticiperen.

Als we bijvoorbeeld nu terugdenken aan het ondernemersklimaat van tien jaar geleden, zal je zien dat er enorm veel is veranderd. Tegenwoordig kan je een succesvol bedrijf opstarten met alleen een laptop en een internetverbinding. Dat was jaren geleden absoluut niet denkbaar.

En dat is nu precies waar de aanpak van Simone Levie om draait. Het verbinden van de offline en online wereld op een authentieke en persoonlijke manier.

De Transformatieschool

Een van de grootste prestaties van Simone Levie is de oprichting van de Transformatieschool. Dit is een project dat ze samen met mede-ondernemer Katelijne Vermeulen heeft opgezet met als doel mensen te helpen een volgende stap te zetten in hun leven. Of het nu gaat om je privéleven of je carrière.

Er zijn een aantal vragen die je jezelf kunt stellen als je je afvraagt of de Transformatieschool jou kan helpen. Beantwoord je deze vragen telkens met een volmondige “Ja!”, dan is dat zeker het geval:

 • Heb je het gevoel dat je leven je overkomt?
 • Wil je groeien, maar word je tegengehouden door de mensen om je heen?
 • Lijd je aan een chronisch schuldgevoel?
 • Heb je het gevoel dat je veel teveel ballen in de lucht moet houden?
 • Voel je je belemmerd door innerlijke blokkades?
 • Hoop je erop dat alles beter wordt?

Om je te helpen al deze problemen op te lossen, kan je bij de Transformatieschool een intensief lessenpakket volgen. Als je dit pakket aanschaft, profiteer je van de volgende hulpmiddelen:

 1. Vijf modules van vijf lessen. In deze modules worden de onderwerpen communicatie, regressie, hypnotherapie, systemisch werk en transactionele analyse besproken.
 2. 24/7-toegang tot de resources.
 3. Handige werkboeken met oefeningen om je kracht te vinden.
 4. Iedere twee weken een nieuwe les.
 5. Iedere twee weken een coachingsessie met Katelijne.
 6. Als bonus ontvang je nu ook gratis businesslessen van Simone.

Met dit pakket leer je binnen 50 weken het heft in handen te nemen en opnieuw de regisseur te worden van je eigen leven. Laat je niet langer beperken door de mensen om je heen of de patronen die er zo ingesleten zijn. Breng jouw leven naar ‘the next level’.

Het boek van Simone Levie: Start before you’re ready

Alsof het opzetten van de Transformatieschool nog niet genoeg was, ging Simone Levie nog verder in haar missie om mensen te helpen hun kracht te vinden. Met de bestseller Start before you’re ready inspireert ze vrouwen om nu eindelijk die sprong te wagen. Het boek is met name gericht op vrouwen die alles hebben wat ze nodig hebben, maar te bang zijn om het risico te nemen. De positieve schrijfstijl en motiverende teksten geven net dat laatste zetje wat jij nodig hebt. Wacht dus niet ‘tot je klaar bent’, maar ga aan de slag!

Uit de beoordelingen van dit boek op verschillende verkoopwebsites blijkt dat vrijwel iedereen die het leest enorm onder de indruk is. Met name het inspirerende levensverhaal van Simone zelf lijkt de lezeressen enorm aan te spreken. Het is dan ook niet gek dat dit boek direct een bestseller werd.

De online programma masterclass

Het volgende boek van Simone Levie dat we hier bespreken is De online programma masterclass. In dit boek gaat dieper in op manieren om geld te verdienen. Ze is namelijk van mening dat je in elke situatie geld kan verdienen. Dit e-book is gratis te verkrijgen via de website.

Vind je missie en ga doen

Als je al deze producten hebt besteld en nog steeds niet genoeg kunt krijgen van Simone Levie, kan je je ook nog inschrijven voor het programma Vind je missie en ga doen. Dit 10-weekse programma biedt een volledig pakket, vol werkboeken, video’s en zelfs meditaties. Je vraagt je misschien af wat je zoal kunt verwachten? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

 • Een stappenplan voor het vinden van de allerbeste versie van jezelf.
 • Life time toegang tot alle onderdelen van dit programma.
 • Tips voor het starten van een onderneming of het zetten van de volgende stap in je carrière.
 • Alle technieken die je nodig hebt om jouw passie voor het ondernemen (terug) te vinden.

De MPOP: je eigen online kennisprogramma maken

mpop maak prachtige online programmas

Simone Levie heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan en succes behaald met het aanbieden van haar kennis op het internet. Dit is een slim business model omdat het oneindig schaalbaar is. In de MPOP (Maak Prachtige Online Programma's) leert ze je alles wat ze weet over het maken van zo'n online knowledge business. Hier vind je alle informatie.

Verschillende communicatiemiddelen

Tot slot zijn er nog een aantal online communicatiemiddelen van Simone Levie waar we je graag op wijzen. Dit zijn:

 1. Het online magazine. Dit magazine staat boordevol blogs en inspirerende verhalen over dromen, ambitie, money mindset, lifestyle en spiritualiteit. Je hebt helemaal gratis toegang tot alle artikelen in het online magazine, zodat je altijd die motivatie kunt vinden wanneer je dit het hardst nodig hebt.
 2. De podcast show. Lijkt het jou wel wat om Simone Levie zelf te horen praten over haar leven, doelen, tegenslagen en adviezen? Dan is het een goed idee om eens een kijkje te nemen bij haar podcasts. Ze bespreekt alle informatie die jij nodig hebt om een succesvolle carrière op te bouwen.
 3. SL TV. Dit is een YouTube-kanaal vol inspirerende filmpjes over de tactieken die Simone Levie hanteert en bijzondere gesprekken tussen haar en Katelijne Vermeulen.
 4. Events. Wil je Simone Levie graag in het echt horen spreken? Dan kan je er ook nog voor kiezen een van haar vele evenementen te bezoeken.

Social media-kanalen

Wil je meer weten over Simone Levie, haar levensverhaal en hoe ze jou kan helpen het allerbeste uit jezelf te halen? Dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kan je een berichtje achterlaten op een van haar social media-kanalen. Simone is actief op onder andere Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast kan je het contactformulier op de website invullen. Je ontvangt dan altijd binnen enkele werkdagen een antwoord.  

Welke kosten ben je bij MPOP kwijt?

Bij MPOP maak je gebruik van een jaarprogramma. Je betaalt eenmaal 5.000 euro (excl. Btw), of 12 termijnen van 497 euro per maand. Wat je hiervoor terugkrijgt, is het volgende:

 • Een halfjaar lang iedere week een nieuwe module

 • Persoonlijke coach call van Simone (minstens een jaarlang en eenmaal per maand)

 • Software Pakket Poppyz waarmee je je eigen online programma werkend en al kunt opzetten (inclusief updates)

 • Toegang tot de community

 • Updates van alle lessen in de MPOP Business School

 • Opnames van drie MPOP events (strategie- & mindsetlessen).

Is MPOP zijn geld waard?

Wij vinden het gehele MPOP team alleen al 20.000 euro waard. Ook alle andere aspecten zijn het meer dan waard. Als je het als zakelijke investering gebruikt en je actief bezighoudt met het opbouwen van online programma’s is MPOP geschikt voor jou en zul je je kosten terug gaan verdienen.

Wat maakt MPOP Businessschool uniek ten opzichte van de concurrent?

Bij MPOP leer je stap voor stap je eigen online programma’s bouwen. Dat zie je maar bij weinig concurrenten. Bovendien krijg je uitgebreide technische ondersteuningen en persoonlijke coaching. Je krijgt toegang tot het gehele team en tot de MPOP Community. Je krijgt toegang tot het gehele MPOP team en maakt aansprak op tal van interessante bonussen.

Een expert aan het woord over MPOP

Uiteraard hebben we een expert gevraagd wat de meerwaarde van MPOP is. Dat spreekt voor zich: het feit dat online programma’s opzetten (en hier passief inkomen mee verdienen) er een peulenschil mee wordt. Daar staat tegenover dat een abonnement wel flink duur is. Je moet nu wel gaan vlammen met je bedrijf – en vaak genoeg gebeurt dat met veel succes!

Waarom kiezen voor MPOP Businessschool en geen gratis alternatief?

Een gratis programma biedt domweg niet alle informatie die je nodig hebt. Je krijgt dan een “gatenkaas” aan kennis. Je leert niet hoe je valkuilen moet vermijden en je kunt bovendien niet reflecteren aan de hand van persoonlijke coaching calls met Simone en haar team.

De supportafdeling van MPOP: top of noppes?

Contact opnemen met Simone kan op verschillende media. Op sociale media als Facebook, LinkedIn en Instagram mag je zeker een antwoord verwachten. Daarnaast heeft de website van MPOP een eigen contactformulier. Een telefoonnummer ontbreekt nog, dus dat is een minpuntje. Verder is het ons opgevallen dat Simone en het team wel snel en vriendelijk reageren.

Aanbod van MPOP producten

MPOP Business School biedt bijvoorbeeld “De Golden Circle” aan. Deze geeft exclusieve toegang tot het MPOP team met dagelijkse gesprekken met experts. Ook kun je contact opnemen met de Community’s en heb je recht op maandelijkse online groep coaching. De Golden Circle is het meest uitgebreide abonnement dat je op MPOP kunt hebben met vele extra’s.

Voor wie is MPOP geschikt?

MPOP is voor mensen – met name vrouwen – die meer vrijheid willen creëren in hun eigen onderneming. Of voor mensen die succesvol willen leren beginnen met ondernemen. Voor iedereen die gericht is op persoonlijke groei en geïnteresseerd is in de opbouw van passief inkomen.

Stappenplan: nu verder zelf aan de slag

Met MPOP aan de slag?

 • Mocht je vragen hebben, vul het contactformulier in of stel Simone zelf een vraag
 • Leg een gratis programma af om je meer te verdiepen
 • Bevalt wat je ziet? Schrijf je dan in
 • Aan de hand van de inzichten die je opdoet, begin je met beleggen of breid je je onderneming uit
 • Vergeet niet te reflecteren op je groei in de persoonlijke coaching sessies.

Updates van MPOP: wat is er precies nieuw?

MPOP Business School organiseert regelmatig events. Je kunt hier gelijkgestemden ontmoeten, een netwerk opbouwen, je laten inspireren en nieuwe kennis opdoen. Ook vinden er regelmatig nieuwe updates binnen de cursussen zelf plaats. Als betalend lid hou je toegang.

Reviews van MPOP Businessschool: een bullet-samenvatting

Groeiselfie.nlVolgens Groeiselfie.nl is MPOP zeker de investering waard. De reviewer is zeer enthousiast over de Business School, maar wil ook graag twee nadelen benoemen. Ten eerste is er geen gratis proefperiode en ten tweede is de cursus te expliciet gericht op ondernemers. MPOP zou bijvoorbeeld ook meer op studenten gericht mogen zijn – als stap richting zelfstandig ondernemen.
Bedrijvenconsultant.nlSimone Levie toont aan de principes van online ondernemen met informatieproducten helemaal onder de knie te hebben. Ze legt op eenvoudige wijze uit en duikt diep de praktijk in. Het programma is een aanrader voor iemand die niets aan toeval wil overlaten.
RemarkableDe blogger Remarkable geeft aan dat soms de dingen die een allergie voor jou zijn, juist de dingen zijn die jij nodig hebt. Simone Levie heeft van dat soort kreten die jeuken, maar misschien moeten we daarom juist diep naar binnen keren om te kijken of wij misschien zelf een verkeerd beeld over geld hebben. Wil je grote veranderingen, dan is iets radicaals als MPOP een goede keus.

Alternatieven voor MPOP Businessschool

Beste algemene keuzeLifestyle of Business – ontdekken hoe je zowel op privé als zakelijk vlak het beste uit jezelf haalt, doe je met LSOB
Onze persoonlijke favorietPlazatalk – dit platform biedt alle kennis en inzichten die nodig zijn om succesvol te zijn met handelen op Bol.com, Amazon en meer.
Beste budgetoptieUltimate Mastermind – een volledige ondernemer levensstijl aanleren en dat voor een eerlijke prijs? Kies Ultimate Mastermind.

Conclusie: is MPOP Businessschool jouw tijd, geld en moeite waard?

ReviewMPOP en Simone Levie
SamenvattingMPOP mag dan duur zijn, als je echt actief aan de slag wilt met het opzetten van één of meerdere online programma’s, dan krijg je hier zeker de tools voor om je kosten terug te verdienen. Het is een kwestie van inzet en groot durven dromen. MPOP is een gouden platform voor de echte doorzetter.
Review doorDe redactie
BeoordelingOns cijfer: 9.2 uit 10.

Jouw Business vervolgstap

Aan de slag met een eigen business en online programma’s? MPOP geeft je wat je nodig hebt. Vergeet jezelf niet eerst in te lezen en uitgebreid af te vragen of deze methode bij je past. Investeren in jezelf en in je onderneming brengt namelijk altijd de nodige kosten met zich mee.

FAQ: veel gestelde vragen over MPOP Businessschool

 • Hoelang duurt het volgen van de lessen?

Bij MPOP betaal je voor een jaarabonnement. Hoe snel je door de lessen gaat, zal van persoon tot persoon verschillen. Wel is belangrijk te onthouden dat je de lessen kunt volgen wanneer je zelf wilt en dat helemaal in je eigen tempo. Kortom: het initiatief ligt bij jou.

 • Wat is het programma Poppyz?

Poppyz is een software die het mogelijk maakt je eigen online programma in elkaar te zetten. Ook kun je automatische factureren en bestellinks plaatsen. Een eigen website is niet nodig.

 • Is het mogelijk meerdere programma’s in elkaar te zetten?

Eén van de voordelen van MPOP is dat je leert meerdere programma’s in elkaar te zetten. Zo kun je meerdere verdienmodellen uittesten en in theorie je programma aanbod eindeloos opschalen.

 • Welke support krijg je?

Als je MPOP lid bent, krijg je maandelijks een persoonlijke coach call van Simone Levie, voor minstens een jaar. Het MPOP team geeft dagelijks technische support van het team en in de community. Support voor de Poppyz software krijg je via e-mail, plus Nederlandstalige helpdesk.

Start hier met het materiaal van Simone Levie

Op jouw succes!