Wie is Tony (Anthony) Robbins? Wat doet hij eigenlijk allemaal? Hier vind je onder andere een ‘wiki' over Anthony Robbins, een overzicht van al zijn events en informatie over hoe je in 2024 naar een van Tony Robbins' events in Nederland of Amerika kunt gaan.

Persoonlijk / Privé

Anthony Robbins (29 februari 1960) is ondernemer, auteur, spreker en coach en hij zet zich in voor goede doelen. Hier heeft hij hard voor moeten werken, want hij heeft een moeilijke jeugd vol armoede gehad in Californië, waarin hij hard moest werken in bijbaantjes om geld te verdienen zodat zijn broers en zussen konden eten. Uiteindelijk liep hij op zijn 17e uit huis, zonder opleiding.

Al vroeg werkte hij samen met de hoofdontwikkelaars van NLP en coachte hij topsporters en andere beroemdheden. In die periode, in 1984, trouwde hij, maar in 2001 is hij met zijn huidige vrouw getrouwd, Sage. Ook startte hij talloze ondernemingen.

Hier vind je een zeldzaam inkijkje in zijn persoonlijk leven:

De bedrijven van Tony Robbins

Tony Robbins is oprichter of eigenaar van 31 bedrijven, waaronder een Amerikaanse Eredivisie-voetbalclub, een bedrijf in 3D-printing, een bedrijf in ‘asteroïde mining', meerdere marketing- en mediabedrijven, een pensioenfonds, een accountancy-bedrijf,  RMT Center (een opleidingsinsituut voor life coaches), een videogame-organisatie, een coachingsbureau voor tandartsen en doktoren, een payment system-bedrijf en een salestraining-bedrijf voor s'werelds grootste corporates. Al zijn bedrijven zetten bij elkaar 6 miljard dollar per jaar om.

Zijn vermogen (‘net worth'), is geschat op 480 miljoen dollar in april 2018.

De lessen van Tony Robbins

De lessen van Tony Robbins draaien vooral om inzet tonen en veel actie nemen voor succes. Als middel hiervoor leert hij mensen dat ze hun gemoedstoestand moeten gebruiken. Ook bedacht hij de techniek “neuro-associative conditioning”, waarmee hij NLP onder een andere naam doorzette. Er is daarnaast een sterke focus op gezondheid en ademhaling.

Quotes van Tony Robbins

“Identify your problems, but give your power and energy to solutions.”

“It’s what you practice in private that you will be rewarded for in public.”

“Every problem is a gift–without problems we would not grow.”

“Success is doing what you want to do, when you want, where you want, with whom you want, as much as you want.”

“We can change our lives. We can do, have, and be exactly what we wish.”

“When you are grateful fear disappears and abundance appears.”

“The meeting of preparation with opportunity generates the offspring we call luck.”

“If you do what you’ve always done, you’ll get what you’ve always gotten.”

“The quality of your life is the quality of your relationships.”

“A real decision is measured by the fact that you’ve taken a new action. If there’s no action, you haven’t truly decided.”

“You see, in life, lots of people know what to do, but few people actually do what they know. Knowing is not enough! You must take action.”

Ervaringen over Tony Robbins

Het is erg lastig om een negatieve ervaring over Tony Robbins te horen of te lezen. Hij weet je te raken. Hij geeft alles. Van 10 uur s'ochtends tot 12 uur s'avonds gaat hij maar door. Ook zijn de laatste jaren steeds meer video's op Youtube verschenen die een impressie geven van wat je van hem kunt verwachten.

Hierna lezen:  Simone Levie & MPOP: TOP?! [Review 2024] Dit Moet Je Weten

Bibliografie: Tony Robbins is auteur van 5 boeken

Zijn boeken zijn ook in het Nederlands vertaald, maar de Nederlandstalige titels verschillen een beetje met hun Engelstalige equivalenten. Zijn eerste boek, ‘Je Ongekende Vermogens – De Weg van Excellentie' uit 1986, heeft de Engelse titel ‘Unlimited Power'. Het vervolg uit 1991, ‘Awaken The Giant Within', heeft de Nederlandse titel ‘Stap in je Grootsheid'. Later zijn er nieuwe boeken bij gekomen, zoals ‘Unshakeable, your financial freedom playbook' en ‘Money – Master the Game.'

Naast deze 5 boeken heeft hij talloze audioprogramma's, werkboeken en videoprogramma's te koop via zijn eigen site.

Seminar-agenda Nederland en Amerika (en hoe je aan tickets komt)

Events / seminars die voor iedereen toegankelijk zijn:

 • Unleash The Power Within is het meest bekende event. Het is een 3,5 daags spektakel met veel beweging, humor en demonstraties. Het gaat in op algemene onderwerpen om jouw gezondheid, vrijheid en relaties te verbeteren door je vrij te breken van je beperkingen. Voor 3.000 dollar sta je in het voorste vak. Ook zijn er wat goedkopere tickets waarbij je achteraan staat.
 • In Date With Destiny ga je jouw leven ook daadwerkelijk veranderen. Je gaat meer de diepte in, net zo lang totdat je een grote doorbraak hebt bereikt. Hier worden dan ook 6 dagen voor uitgetrokken. Dit is dan ook Tony's favoriete event. De goedkoopste tickets beginnen bij 4.500 dollar.
 • Leadership Academy is een 4-daags seminar waarin je alles leert over leiderschap: zie dit als een NLP-training over hoe je een verbinding maakt met anderen en hoe je anderen positief beïnvloedt. Investering: tickets kosten 3.500 dollar.
 • Business Mastery: je leert in 5 dagen je business 30-120% te laten groeien. Alleen op uitnodiging.

Bijzondere premium pakketten:

 • Business Results Training: dit is de premium-versie van Business Mastery. Alleen op uitnodiging.
 • Life & Wealth Mastery: dit zijn 8 dagen op Fiji, waarbij een deel over Life (spiritualiteit) gaat en een deel over Wealth (business) gaat. Deze delen zijn ook apart te boeken als los-staande events. Alleen op uitnodiging.
 • Mastery University: dit is een ‘pakket' dat je alleen telefonisch (op uitnodiging) kunt bestellen, met daarin toegang tot 3 events: Life Mastery, Wealth Mastery en Date With Destiny.
 • Platinum Partnership: dit is het meest ‘premium' pakket waarbij je in kleinere groepen seminars van Tony Robbins kunt bijwonen. Hier hoort uiteraard een erg hoog prijskaartje bij. Alleen telefonisch op uitnodiging te bestellen.

Naar Tony Robbins in Nederland, Europa of Amerika?

Je hebt drie keuzes. Tony Robbins houdt zijn events op drie mogelijke plekken: Een ander continent (zoals Amerika), een ander Europees land of Nederland.

 • In Amerika worden alle mogelijke soort events van Tony Robbins gehouden. Al je tickets voor de Amerikaanse events kun je via zijn eigen website reserveren. Daar staat ook alles wat je van hem kunt bestellen en reserveren.
 • Elders in de wereld worden enkele van zijn events gegeven, vaak (gedeeltelijk) door andere trainers dan Tony Robbins zelf. Zo wordt Unleash The Power Within in Londen gegeven. Voor events in andere Europese landen zijn speciale losstaande websites gemaakt.
 • Business Mastery wordt in België of ons eigen land in Amsterdam, Noordwijk of Rotterdam gegeven.
Hierna lezen:  Dolly - Wiki & Review: Zijn Haar Coachingstools Het Waard?

Als je duizenden euro's investeert om je leven te transformeren, dan is het een beetje een ‘anti-climax' om het om de hoek in Amsterdam, Rotterdam of Londen te doen. Persoonlijk raad ik aan om Tony Robbins in Amerika te gaan ervaren.

Je maakt het door zo'n mooie reis naar Amerika niet alleen veel meer speciaal, je maakt hierdoor ook de meest bijzondere Amerikaanse vrienden waar je veel van kunt leren. Amerikanen zijn de meest gedreven, inspirerende, intelligente en liefdevolle mensen die er zijn.

Wil je nog meer tips zoals deze? Meld je dan hieronder eventjes aan voor een leuke NLP-bonus zodat je niks mist: