Wat zijn de ervaringen over Spiru? Is deze spirituele webshop te vertrouwen? Hoe goed zijn de reviews van deze new age online winkel? Lees verder voor onze review en informatie over de kwaliteit, het aanbod, de betrouwbaarheid en eventuele kortingscodes…

Inhoud van deze pagina:

Wat is Spiru voor winkel?

Spiru bv is een landelijke consumenten-webshop voor originele spirituele producten en cadeaus. Deze new age webshop is in Groningen gevestigd en de firma is daarnaast als groothandel te gebruiken. Dat betekent dat je in bulk kunt inkopen, waardoor Spiru een groothandel-functie vervult.

Je kunt bij Spiru terecht voor onder andere edelstenen, meditatiekussens, textiel, yoga-spullen en spirituele decoratie. Voor Nederland en België is Spiru vaak de eerste keus om dit soort spullen te kopen – gezien de populariteit en kwaliteit van de producten.

Spiru ervaringen: is het een goede winkel?

spiru reviews

Spiru heeft als spirituele shop een uitstekende reputatie en is zeer betrouwbaar en transparant. Via het streng gecontroleerde feedback-company krijgen ze een 9.2. Elders op internet – zoals op Facebook of Google – zijn zelden negatieve reviews te vinden. Mijn eigen ervaring sluit daarop aan.

➡️ Bekijk hier de sale van Spiru.

Spiru Webwinkel: een complete review van de site en het aanbod

Heb jij al eens gehoord van Spiru Webwinkel? In deze webshop vind je alles op het gebied van spiritualiteit. Je kunt hier Zenvol bestellen zoveel je wilt. Het platform heeft meerdere samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers, verspreid over de hele wereld. Zo worden er authentieke, wereldse producten ingekocht. Op het gebied van spiritualiteit lijkt Spiru echt the place to. Wij beoordeelden de kracht van deze webwinkel: lees hier onze review.

Spiru en onze zoektocht naar de beste spirituele webwinkel

Een spirituele webwinkel? Het hoeft heus niet zo zweverig te zijn als je misschien verwacht. Spiritualiteit is in feite een vorm van dicht bij jezelf blijven. Daar is niets vreemds of geks aan. Het is gewoon een kwestie van openstaan van nieuwe invloeden. Als reviewers staan wij altijd voor nieuwe invloeden open. Een mineraal of talisman? Het idee trekt ons wel. Dus hebben wij het web afgezocht. Al snel kwamen we bij Spiru Webwinkel en zijn ruime aanbod uit.

Wat maakt ons ervaren als spirituele webshop reviewers?

Spiru webwinkel is een webwinkel die wij uitgebreid hebben uitgepluisd. Het is overigens bij lange na niet de eerste webshop die wij beoordeeld en gereviewd hebben, bij lange na niet. Reviewen is iets wat we op dagelijkse basis doen. We weten inmiddels precies waarop te letten.

Het aanbod spirituele webshops kritisch bekeken

Het fenomeen spirituele webshop is opkomst: er komen er dan ook steeds meer bij. Het spreekt voor zich dat er veel verschil in kwaliteit bestaat tussen die webshops. Het is aan ons als reviewers de betere van de mindere webshops te onderscheiden. Dat is ons beroep als reviewers.

Scepsis over Spiru

Toen we voor het eerst met Spiru in aanraking kwamen, waren we wat sceptisch. Dat is niets vreemds: we zijn altijd sceptisch voor we een product of platform gaan beoordelen. Wij zijn van mening dat een webshop zich eerst moet bewijzen, voor we er lovende woorden over schrijven.

Wat beloven spirituele webshops zoal? Moet je dit automatisch geloven?

Spirituele webshops beloven uiteraard een ruim aantal spirituele producten voor de scherpste prijzen. Ook zouden de producten de beste in hun soort zijn – nergens zou je bijvoorbeeld betere mineraalstenen vinden. Wij nemen dat altijd met een flink korreltje mineraalzout. De echte kwaliteit van een product blijkt pas na aankoop en niet uit de beschrijving.

Op deze criteria beoordelen wij spirituele webshops

Webwinkel Spiru moet volgens ons in ieder geval het volgende kunnen bieden:

 • Een groot aanbod spirituele producten

 • Spirituele producten van over heel de wereld

 • Spirituele artikelen voor eerlijke prijzen

 • Uitgebreide beschrijvingen voor ieder spiritueel artikel

 • Uitgebreide informatie over voor wie en voor wat het product geschikt is

 • Goede retourmogelijkheden voor het product

 • Een fijn werkende webwinkel met goede betaalopties.

Spiru in de praktijk: opgedane onderzoeksdata

Spiru is een webwinkel die wij in praktijk hebben uitgetest. Dat is uiteraard niet zo moeilijk: je hebt alleen maar een internetverbinding nodig en voldoende geld op je rekening om het platform uit te testen. Dat is dan ook precies wat we hebben gedaan: we hebben meerdere producten aangekocht, plus een product waarvan we van tevoren wisten dat we het gingen retourneren.

In het kort: wat is Spiru precies?

Spiru als merk wil bijdragen aan een “Zenvol” (Zen + Zin) leven. Dit doet de webshop door met lokale leverancier verspreid over de wereld nauwe samenwerkingen aan te gaan. Zo worden er wereldse, authentieke producten ingekocht. Je wordt als klant uitgebreid begeleid tijdens het bestelproces. De missie van Spiru is om het grootste en het meest uitgebreide Zen-merk ter wereld te worden. Hierbij wordt de kwaliteit van het milieu beschermd.

Wie zijn de oprichters van Spiru?

Spiru is opgericht door Yorick Keijzer en Cas van Noort. Na de eerste vijf jaar van de webwinkel was de periode van startup definitief voorbij en werd er flink opgeschaald. Er is een partner met ervaring bijgekomen, Henk Jan Bijmolt – een bekend gezicht in de development business. Inmiddels beslaat het aanbod van Spiru uit duizenden artikelen.

Onze ervaringen met Spiru: dit zijn we wijzer geworden

Spiru is een webwinkel die ons prima is bevallen. Het platform biedt een groot aanbod leuke producten aan waarvan de prijzen meevallen. Uit onze bestellingen is gebleken dat de kwaliteit evengoed is als je op de website te zien krijgt. Het bestellen zelf ging overigens ook reuzesoepel. Het afrekenen was zo gebeurd en binnen de kortste keren hadden we alles al in huis.

Welke kosten ben je bij Spiru kwijt?

Hoeveel je bij Spiru Webwinkel kwijt bent, is helemaal van jezelf afhankelijk. De webwinkel biedt duizenden verschillenden producten aan. Zit er niets voor je tussen? Dan betaal je ook niets. Bestel je twintig artikelen, dan lopen de kosten op: je hebt het helemaal in eigen hand.

➡️ Bekijk hier de sale van Spiru.

Is Spiru de investering waard?

In onze ervaring zijn de artikelen op Spiru prima geprijsd. De prijzen zijn, zeker in verhouding tot concurrenten, laag. Met andere woorden: ben je op zoek naar spirituele artikelen? Dan is (A) de kans groot dat je ze bij Spiru vindt en (B) dat je ze tegen een eerlijke prijs kunt kopen.

Ons oordeel over de verschillende categorieën

Zoals je van een webshop met duizenden verschillende producten mag verwachten, zijn deze onderverdeeld in verschillende categorieën. Hieronder bespreken we er een aantal van.

Categorie 1: Wierook

Voor wierook geldt dat het een verzamelnaam is voor kruiden en aromaten die vanwege de geur verbrand worden. Bij Spiru vind je stokjes, maar ook kegeltjes en harsen. Je kunt zelfs losse kruiden aanschaffen. De meeste wierooksoorten bevatten naast een aromatisch materiaal een bindmiddel van hars of gom. Bij Spiru kun je onder meer de volgende soorten aanschaffen:

 • Lavendel wierook

 • Lotus wierook

 • Jasmijn wierook

 • Eucalyptus wierook

 • Tuinwierook

 • En Sandelhout wierook.

Categorie 2: Spirituele Sieraden

Een spiritueel sieraad is een sieraad met een bijzondere betekenis. De versieringen hebben bijvoorbeeld een bijzonder vorm. Of het sieraad is van een speciaal materiaal gemaakt. Je kunt denken aan:

 • Hangers

 • Ringen

 • Kettingen

 • Armbanden

 • En natuurlijk oorbellen

 • Gemaakt van metaal en andere natuurlijke materialen

 • Vol spirituele tekens (denk aan het Ankh Kruis en de Oneindige Knoop).

Categorie 3: Edelstenen en Mineralen

In de edelstenenwinkel vind je edelstenen met verschillende figuren en vormen, vaak in een symbolische vorm geslepen. Ze helpen onder meer bij spirituele ontwikkeling en groei. Edelstenen en mineralen worden gebruikt in de Feng Shui en bevorderen de flow in huis.

Categorie 4: Home en Living

Deze categorie is speciaal voor het naar een hoger niveau tillen van jouw huishouden. Je kunt aan van alles en nog wat denken om je interieur naar een hoger spiritueel niveau te tillen:

 • Geurkaarsen

 • Hangers

 • Talloze beelden

 • Sfeerlichten

 • Dromenvangers

 • En uiteraard Boeddhabeeldjes.

Categorie 5: Wellness

Wellness draait om lekker in je vel zetten. In deze categorie kom je een breed aanbod producten tegen:

 • Denk aan speciaal vormgegeven waterbekers en -glazen en bekers van speciaal materiaal

 • Verschillende biologische verzorgingsproducten voor haar, gezicht en lichaam

 • Geurstenen en essentiële oliën die je helpen ontspannen

 • Speciaal Himalaya zout.

Categorie 6: Spiritualiteit

Spiritualiteit is misschien wel de kerncategorie van spiritualiteit webwinkel Spiru. Je vindt hier:

 • Tibetaanse gebedsvlaggetjes die voor kracht, vrede en wijsheid zorgen

 • Verschillende wichelroedels

 • Talloze edelsteen pendels

 • Wicca & Tarot kaarten en gerelateerde producten

 • Alles op het gebied van Yin Yang

 • Meridiaan kogels.

Spiru kortingscode

Spiru verspreidt geen kortingscodes via coupon-websites. Als je echter lid wordt van de nieuwsbrief van Spiru, kun je soms een kortingscode ontvangen. Wij hebben de hoogste korting al gevonden en hieronder voor je neergezet. Ga hiervoor naar de website van Spiru. Ook kun je helemaal onderin de Spiru-website je e-mailadres achterlaten zodat je de nieuwsbrief zelf ontvangt en zodat je eventueel zelf een kortingscode vindt.

5%
Coupon

Bij minimale besteding van 60 euro.

More Less

Spiru contact

spiru contact

Spiru is erg eenvoudig te contacteren via hun klantenservice-pagina. Ook telefonisch zijn ze tijdens kantooruren bereikbaar. Bovendien wordt er serieus en betrouwbaar met klachten omgegaan. Qua betrouwbaarheid hoef je je dus geen zorgen te maken.

Spiru Review: Wat vinden wij?

Ik krijg persoonlijk altijd enorm veel inspiratie als ik bij Spiru winkel. Het is een overzichtelijke webwinkel met deskundig personeel dat mij alles kan vertellen over de producten. Ook vind ik de prijzen erg vriendelijk, terwijl de producten authentiek en origineel zijn. Je krijgt het originele product uit het land van herkomst.

Neem zelf ook een kijkje en kies iets uit waar jij goede vibes bij krijgt.

Nog veel meer te ontdekken

Spiru heeft nog meer productcategorieën die we hierboven niet besproken hebben. Denk aan: alles op het gebied van yoga, geluid & klank (instrumenten en meer), maar ook alles voor ontspannen meditatie, verschillende schrijfwaren en tot slot speciale milieuvriendelijke kleding.

Onze scores voor Spiru

 • Kwaliteit: 9. Groot aanbod bijzondere producten

 • Prijs: 8. Eerlijke prijzen

 • Updates: 8.5. Regelmatig nieuw aanbod producten

 • Support: 8.

 • Eenvoud: 9. Bestellen ging heel eenvoudig

 • Functies: 8.5. Je kunt verschillende kanten op op het platform.

Wat maakt Spiru anders dan andere webshops?

Spiru garandeert dat alle producten met zorg en bewustzijn ingekocht worden bij partijen over heel de wereld. De producten worden gegarandeerd geproduceerd in goede omstandigheden voor mens, dier en milieu. De productie ervan geeft bijvoorbeeld vrouwen in ontwikkelingslanden eerlijke kansen. Retourneren is niet gratis om Co2-uitstoot te beperken. Je zou dit als een nadeel kunnen zien, maar het nodigt ook uit tot bewust bestellen.

Een expert bespreekt Spiru

De Spiritueel expert die wij naar Spiru hebben laten kijken was ook prima te kijken over het platform. Spiru had vanaf het begin al een sterke kernselectie van producten. Door de jaren heen is dat alleen maar uitgebreid en verbeterd. Een belangrijk voordeel is dat Spiru bewust inkoopt.

De supportafdeling van Spiru: wat als je een vraag hebt?

Ben je een klant van Spiru? Of heb je een vraag? Dan stuur je een bericht naar [email protected]. Wist je dat Spiru inmiddels in meerdere landen actief is? Niet alleen in thuisbasis Nederland, maar ook in Duitsland, België, Spanje en Zweden. Als je een bericht stuurt naar Spiru of je product wil retourneren, is het onze ervaring dat het snel geregeld wordt.

Voor wie is Spiru een ideale webwinkel?

Spiru is een webwinkel die geschikt is voor iedereen die op zoek is naar spirituele en duurzame producten. Op Spiru vind je deze voor een eerlijke prijs, met de garantie dat ze bewust gemaakt zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je aankopen slecht zijn voor de wereld.

➡️ Bekijk hier de sale van Spiru.

Updates van Spiru: vernieuwing van het aanbod

Spiru heeft als missie het grootste en meest uitgebreide Zen-merk van heel de wereld te worden. Om dat te kunnen bewerkstelligen, zal het platform zich blijven vernieuwen en met grote regelmaat nieuwe producten toevoegen aan het assortiment voor een eerlijke prijs. Spiru heeft als motto “voor een Zenvol Leven” en ziet zijn klanten als echte Zen avonturiers.

Reviews van Spiru: dit is gezegd en geschreven

Trustpilot.comOp Trustpilot zijn verschillende reviews bekend over Spiru webwinkel: maar liefst 626 om precies te zijn. Dat leidt tot een uitstekende gemiddelde score van 4.5 uit 5. Met maar liefst 80% van de reviewen die 5 uit 5 sterren heeft gegeven. Slechts een kleine minderheid van 7% is absoluut niet over Spiru te spreken en geeft 1 ster.
Hetnlpcollege.nlDe reviewer stelt dat de klantenservice van Spiru makkelijk te contacteren is, zowel via e-mail als telefonisch. Er moet goed omgegaan met klachten. Spiru leidt bij de reviewer tot enorm veel inspiratie. De webwinkel is overzichtelijk en het personeel deskundig. De prijzen zijn goed en het aanbod producten is origineel.
Keurmerk.infoSpiru heeft authentieke en vaak handgemaakte producten. De hoogste kwaliteit is standaard. Je komt ruim voldoende tegen om van te genieten.
Kiyoh.nlKiyoh geeft Spiru een gemiddelde van 9.2 uit 10. Er valt onder meer terug te lezen dat de klantenservice zijn werk goed doet. Over het algemeen wordt op tijd geleverd en vallen producten in de smaak.
Feedbackcompany.nlOok op Feedbackcompany wordt een gemiddelde van 9.2 uit 10 gegeven op basis van 20.000 reviews. De snelle levering wordt gezien als groot pluspunt. Ook is de service prima: zo vind je bijvoorbeeld een uitgebreide beschrijving bij ieder product. Wat ook fijn is: Spiru neemt ook de tijd om te reageren op negatieve reviews.

Zijn er ook alternatieven voor spirituele winkel Spiru?

Beste algemene keuzeSpirituelewinkel.nl – op zoek naar een groot aanbod spirituele producten? Je vindt ze bij Spirituelewinkel.nl.
Onze persoonlijke favorietHetspirituelewarenhuis.nl – ook hier een groot en overzichtelijk aanbod spirituele producten, verdeeld over verschillende handige categorieën.
Beste budgetoptieThespiritjunkies.nl – spirituele producten voor een bescheiden prijs? Dan moet je bij Thespiritjunkies.nl zijn.

Jouw spirituele vervolgstap

Op zoek naar een specifiek spiritueel artikel? Of wil je juist eens het aanbod ontdekken? Hoe je er ook tegenaan kijkt, Spiru biedt wat jij nodig hebt en dat tegen een heel schappelijke prijs. Uitgebreid rondkijken is gratis, dus wat let je de spirituele webwinkel eens flink te verkennen?

➡️ Bekijk hier de sale van Spiru.

FAQ: veel gestelde vragen over spirituele winkel Spiru

 • Wat is precies de waarde van Spiru spaarpunten?

Bij iedere euro van je aankoop ontvang je één spaarpunt. Verzamel je 100 punten, dan heb je een waarde van 3 euro te pakken. Deze kun je als korting inzetten voor een volgende aankoop. Je moet je wel realiseren dat kortingen en verzendkosten niet meetellen bij het opbouwen van punten.

 • Hoe lang kun je je spaarpunten gebruiken?

De spaarpunten hebben een geldigheid van 12 maanden. Dat betekent dat je 1 jaar de tijd hebt ze in te wisselen.

 • Waar kun je je spaarpunten inzien?

Heb je een Spiru account, log hier dan op in. Op je accountpagina zie je wat je huidige saldo punten is.

 • Kun je je bestelling ook als cadeau laten inpakken?

Nee, dat is niet moeilijk. Spiru heeft namelijk geen inpakservice en biedt ook niet de optie om aan je bestelling een geschreven kaartje toe te voegen. Overigens wordt elk pakketje per definitie al zorgvuldig verpakt, inclusief leuke pakbon.

 • Welke levertijd geldt er?

Als een door jou besteld product niet direct voorradig is, dan zat het speciaal jouw kant op worden gestuurd. Deze producten komen vaak uit Azië en moeten duizenden kilometers afleggen. Vandaar dat er voor producten die niet op voorraad zijn, een wachttijd kan gelden van 1-8 werkdagen.

 • Is het mogelijk een product om te ruilen?

Nee, dat is niet mogelijk. Wel kun je ervoor kiezen een product te retourneren, maar dat is niet meer gratis. Hier betaal je extra kosten voor.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
TrustpilotDe webshop scoort 4,6 van 5 sterren en deze score is gebaseerd op 17 reviews. Positieve reviews gaan over het gemak van bestellen bij de webwinkel, de vriendelijke klantenservice en het uitgebreide assortiment. Negatief is men over dat je bij het retour zenden hier zelf voor moet betalen.
Nederland ReviewDe webwinkel scoort 8 van 10 punten. Bestellen en leveren scoren een 8 of hoger, maar service en prijs zitten onder de 8. Men geeft aan dat de verhouding tussen prijs en kwaliteit goed is. Helaas zijn er reviewers die gebruikte producten hebben ontvangen, terwijl ze in de veronderstelling waren een nieuw product gekocht te hebben. Ook wordt wel eens iets geleverd dat niet besteld is, waarbij de prijs ook nog eens niet klopt. Klant is daarna naar bol.com gegaan voor hetzelfde product.
Feedback CompanyDe score ligt hier aanzienlijk hoger: 9.2 van 10 punten met bijna 20.000 reviews. Men is enthousiast over de snelle levering van een bestelling en dat producten uitgebreid omschreven worden. De verpakking van producten en de service is goed. Soms brandt niet alle wierook goed. Iemand anders is ontevreden over de kleur van geboortestenen en de levertijd. Het bedrijf neemt wel de moeite om op negatieve reviews te reageren.
Kiyoh.nlOok hier zijn de gebruikers tevreden over de webshop. De gemiddelde score is 9,2 van 10. Leveren gebeurt op tijd en de webshop heeft leuke producten. De verpakking is in orde en bij een kapot product was snel een vervangend product gestuurd. De klantenservice ervaart men als vriendelijk en doeltreffend. Een reviewer kreeg de verkeerde producten geleverd. Van het juiste product was niet voldoende voorraad meer en het verschil in bedrag is toen niet gecompenseerd. Het duurde lang voordat er telefonisch iemand bereikbaar was die de klacht in behandeling nam en het bedrag retour overboekte.

Neem zelf een kijkje bij Spiru

➡️Klik hier om naar Spiru te gaan.

➡️ Bekijk hier de sale van Spiru.

Onze review samengevat

ReviewSpiru
SamenvattingSpiru weet ons altijd te verrassen met kwalitatieve meditatie-artikelen en spirituele cadeaus. De producten zijn vrolijk en mooi en het aanbod is reeds geselecteerd op kwaliteit en is niet te groot, waardoor we altijd snel iets prettigs vinden en niet eindeloos door matige producten moeten bladeren. Spiru is een webwinkel voor spirituele producten dat ons absoluut in de smaak gevallen is. We zijn zeer te spreken over de logische opbouw van het platform, over het grote aanbod producten tegen eerlijke prijzen en natuurlijk over het feit dat Spiru rekening houdt met mens, dier én milieu.
Review doorDe redactie
Beoordeling4.5 (van de 5)
Starten>> Start hier

Op jouw succes!