Wil je een goede Yoga-bolster kopen? Hier vind je de beste winkel om een Yoga-bolster te kopen met een leuke aanbieding, evenals een korte uitleg over het gebruik van een Yoga-bolster. Lees verder…

Wat is een Yoga-bolster?

Een bolster is een Yoga-meditatiekussen dat speciaal bedoeld is om extra steun te bieden tijdens bepaalde Yoga-oefeningen. Een bolster is meestal een lang, dik kussen of kussen dat cilindervormig of rechthoekig van vorm kan zijn, vaak met een hoes die kan worden verwijderd zodat de hoes schoongemaakt kan worden.

De Yoga-bolster ondersteunt het lichaam van de yogi in diepe ontspanning, waardoor de spieren zich passief kunnen ontspannen – en in zittende of liggende houdingen waarin het de belasting verlicht en de yogi dieper in de houding laat gaan. Deze steun kan ook gebruikt worden om de wervelkolom te ondersteunen bij de longuitzetting, om pranayama (ademhalingsoefeningen) te bevorderen.

In bovenstaande video zie je dat de Yoga-bolster ook beschouwd kan worden als puur correctie-hulpmiddel, onder andere voor het stretchen van je rug en nek.

Een aantal voorbeelden van het gebruik van een bolster

  • Bij savasana (lijk-pose) wordt de bolster onder de knieën geplaatst om de belasting van de onderrug te verlichten.
  • In balasana (kinderhouding) wordt de bolster tussen de benen geplaatst, zodat wanneer het lichaam naar voren vouwt, deze op de bolster rust.
  • Bij viparita karani (legs-up-the-wall pose) wordt de bolster onder de heupen geplaatst, waardoor de houding rustiger wordt.
  • Ook in bovenstaande video vind je voorbeelden in de praktijk.

Beste winkel voor het kopen van Yoga-bolsters

Onze favoriete winkel voor het kopen van een Yoga-bolster, is Spiru. Op deze pagina kun je hun bolsters bekijken. Ze hebben verschillende soorten bolsters, zoals rechthoekige en ronde bolsters. Deze online winkel functioneert eventueel ook als een Yoga-bolster-groothandel.

Yoga bolster aanbiedingen: bekijk de sale voor goedkopere bolsters

Spiru heeft ook soms mooie aanbiedingen voor hun  Yoga-bolsters, die overigens altijd boekweit-vulling bevatten. Als je aanbiedingen zoekt, kijk dan op de sales-pagina van Spiru en misschien heb je geluk dat er een bolster in de aanbieding is.

Bolsters van het merk Manduka

Bij Spiru hebben ze ook bolsters van het premium-merk Manduka. Daarnaast hebben ze heel soms ook bolsters van Bodhi Yoga en Ecoyogi in hun assortiment. Bekijk hier bijvoorbeeld een echte stevige Manduka-bolster. Dit zijn de beste yoga-bolsters.

Andere winkels om Yoga-bolsters te kopen

Yoga-bolsters zijn niet zo eenvoudig te vinden als Yoga-matten, maar je kunt het altijd proberen bij winkels als Hema, Action, Blokker, Kruidvat, Lidl, Perry Sport en Decathlon.

Ook Bol.com heeft goede bolsters met een vriendelijke prijs – waaronder de populaire bolsters van Yogi & Yogini die van boekweitkaf en biologisch katoen gemaakt zijn.

Yoga bolster zelf maken

Uiteraard zijn er ook mooie tutorials beschikbaar voor het zelf maken van een Yoga-bolster. Bekijk de video hierboven en/of koop lekker een Bolster. Bekijk hier nogmaals de Bolsters van Spiru.

Op jouw geluk!