Klankschalen zijn een welkom spiritueel hulpmiddel dankzij hun ontspannende trillingen. Welke klankschaal past bij mij en is het beste om te kopen?

Welke klankschaal past bij mij?

Dat hangt af van de activiteit waarvoor je het wilt gebruiken. Een klankschaal met korte tonen is geschikt als wekker voor meditatie-sessies en een klankschaal met lange, lage tonen is geschikt voor een klankbad / ontspanningssessie.

Over het algemeen geldt: hoe groter de schaal, hoe lager het geluid.

En hoe groot moet de schaal zijn? Je kiest een kleine schaal als je hem naar verschillende plekken mee moet nemen. Een grote schaal blijft op één locatie omdat het erg zwaar is om steeds mee te nemen.

Verder zijn er nog een aantal variabelen. Zo bevatten sommige klankschalen een mantra als decoratie. En de dikte van de wand? Hoe dikker de wand, hoe langer de klank aanhoudt.

Alleen een schaal nodig? Een slaginstrument (klopper) is natuurlijk onmisbaar

Waar een kussentje optioneel is, heb je toch echt een slaginstrument nodig om geluid te maken. Sommige klankschalen komen in een set met de klopper erbij.

Als je meer geluid fijner vindt, kies dan niet voor een rubberen maar een vilten bol van de klopper.

Hoe maak je geluid?

Kloppen of aanstrijken. Kloppen is eenvoudig: je slaat tegen de klankschaal. Strijken betekent dat je langs de buitenrand van de schaal strijkt totdat er een aanhoudende toon begint te ontstaan. Dit wordt ook wel het ‘zingen’ van de schaal genoemd. In het engels: Singing Bowls.

Kleine klankschalen kopen bij Bol

Bol.com heeft een aantal mooie klankschalen. Zie bijvoorbeeld onderstaande exemplaren:

Kleine & grote klankschalen kopen bij Spiru

Deze online winkel is erg geliefd – zelfs nog meer dan de wereldwinkel. Bij Spiru vind je naast klankschalen ook bijbehorende kloppers, aanstrijkstokken, kussens en onderzetters voor de klankschaal, tingsha’s, windorgerls, gongs, bellen, klankstaven en stemvorken.

➡️Klik hier om ze bij Spiru te bekijken.

Klankschaal 50 cm

Grote klankschalen van 50 cm zijn erg kostbaar. Je kunt ze in ieder geval hier bij Spiru krijgen. Ook Bol.com verkoopt klankschalen die iets kleiner zijn dan 50 cm.

 

Klankschalen tweedehands te koop

Zoek je tweedehands klankschalen, dan is het een uitstekend idee om bij Marktplaats een kijkje te nemen.

Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...