Klankschalen zijn een welkom spiritueel hulpmiddel dankzij hun ontspannende trillingen. Welke klankschaal past bij mij en is het beste om te kopen? Lees verder en ontdek de beste klankschaal om te kiezen en kopen…

Verschillende soorten klankschalen

Alle klankschalen zijn – de naam zegt het al – gemaakt in de vorm van een schaal en bestaan uit verschillende metalen, maar toch zitten er nog grote verschillen tussen klankschalen. Hoe weet je dan precies welk instrument je moet kiezen? Hieronder leggen we precies uit welke keuzes je hebt bij het aanschaffen van een klankschaal.

Klankschalen worden veelvuldig gebruikt bij meditatie en ontspanningssessies en zijn populair onder spirituele mensen. Lees hier alles wat je wilt weten voordat je een klankschaal aanschaft.

Klankschalen met een dikke wand

Het is eigenlijk heel simpel: hoe dikker de wand van de schaal, hoe langer je de toon hoort. Hierdoor hebben ze een erg heldere klank, wat zorgt voor een kwalitatief goed geluid.

Klankschalen met een dunne wand

Andersom is het natuurlijk ook zo: hoe dunner de wand, hoe korter het geluid aanhoudt. Hierdoor zijn de klanken lager dan bij een schaal met dikke wanden. Het voordeel van een klankschaal met dunne wand? Ze zijn vaak een stuk goedkoper dan schalen met dikke wanden, waardoor deze zeer geschikt zijn om te oefenen.

Klankschalen met een mantra erop

Voor een extra speciaal en spiritueel instrument kun je gaan voor een klankschaal met mantra. Een mantra is een combinatie tussen een spreuk en gebed, en heeft binnen de spirituele wereld een magisch effect. Als je een klankschaal met een mantra koopt ziet de schaal er nog net wat mooier uit dan normaal, en heeft de schaal een nog diepere betekenis. Klankschalen met mantra koop je bijvoorbeeld bij Spiru of Bol.com.

Welke klankschaal past bij mij?

Dat hangt af van de activiteit waarvoor je het wilt gebruiken. Een klankschaal met korte tonen is geschikt als wekker voor meditatie-sessies en een klankschaal met lange, lage tonen is geschikt voor een klankbad / ontspanningssessie.

Over het algemeen geldt: hoe groter de schaal, hoe lager het geluid.

En hoe groot moet de schaal zijn? Je kiest een kleine schaal als je hem naar verschillende plekken mee moet nemen. Een grote schaal blijft op één locatie omdat het erg zwaar is om steeds mee te nemen.

Verder zijn er nog een aantal variabelen. Zo bevatten sommige klankschalen een mantra als decoratie. En de dikte van de wand? Hoe dikker de wand, hoe langer de klank aanhoudt.

Alleen een schaal nodig? Een slaginstrument (klopper) is natuurlijk onmisbaar

Om gebruik te kunnen maken van een klankschaal heb je ook een klopper nodig. Deze wordt meestal als set aangeboden bij een klankschaal, maar heel af en toe krijg je er geen exemplaar bij. Dan is het zaak een losse klopper te bestellen, die je ook op Bol.com of Spiru koopt.

Waar een kussentje optioneel is, heb je toch echt een slaginstrument nodig om geluid te maken. Sommige klankschalen komen in een set met de klopper erbij.

Als je meer geluid fijner vindt, kies dan niet voor een rubberen maar een vilten bol van de klopper.

Hoe maak je geluid?

Kloppen of aanstrijken. Kloppen is eenvoudig: je slaat tegen de klankschaal. Strijken betekent dat je langs de buitenrand van de schaal strijkt totdat er een aanhoudende toon begint te ontstaan. Dit wordt ook wel het ‘zingen' van de schaal genoemd. In het engels: Singing Bowls.

Kleine klankschalen kopen bij Bol

Bol.com heeft een aantal mooie klankschalen. Zie bijvoorbeeld onderstaande exemplaren:

Kleine & grote klankschalen kopen bij Spiru

Deze online winkel is erg geliefd – zelfs nog meer dan de wereldwinkel. Bij Spiru vind je naast klankschalen ook bijbehorende kloppers, aanstrijkstokken, kussens en onderzetters voor de klankschaal, tingsha's, windorgerls, gongs, bellen, klankstaven en stemvorken.

➡️Klik hier om ze bij Spiru te bekijken.

Klankschaal 50 cm

Grote klankschalen van 50 cm zijn erg kostbaar. Je kunt ze in ieder geval hier bij Spiru krijgen. Ook Bol.com verkoopt klankschalen die iets kleiner zijn dan 50 cm.

Klankschalen tweedehands te koop

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen een tweedehands klankschaal te kopen. Dit is een goede optie als je een klein budget hebt of nog niet zeker weet of je de klankschaal veel gaat gebruiken. Voor een kleine prijs kun je het zo toch proberen.

Kijk voor het kopen van tweedehands klankschalen bijvoorbeeld op Marktplaats of meld je aan bij een spirituele Facebook-groep, waar ook regelmatig klankschalen worden aangeboden. Dus: zoek je tweedehands klankschalen, dan is het een uitstekend idee om bij Marktplaats een kijkje te nemen.

Veel plezier met het kiezen van jouw ideale klankschaal. Op jouw geluk!

Gerelateerd: lees verder...