Zoek je spirituele cadeaus voor spirituele mensen, zoals cadeautjes met een boodschap of betekenis? Hier vind je 14 tips om inspiratie te krijgen voor spirituele cadeautjes – voor zowel mannen als vrouwen. Lees verder…

Je hoeft niet per se naar offline spirituele winkels

Natuurlijk kun je ook een spirituele winkel opzoeken in Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen of Eindhoven, maar het is misschien wel makkelijker om gewoon online te winkelen. Een favoriet is de winkel ‘Spiru', dat ook kleine spirituele cadeautjes aanbiedt.

Niets zo mooi als een spiritueel cadeau, dat vaak een diepere betekenis heeft en perfect past bij iemand die spiritueel denkt. Je vindt spirituele cadeaus voor alle budgetten, klein en groot. Ontdek hieronder onze favorieten.

Tip 1 – Symbolen & accessoires voor innerlijke kracht

Innerlijke kracht spreekt iedereen aan. Iedereen geeft er namelijk een andere betekenis aan. Maar welke dingen staan symbool voor innerlijke kracht?

De onyx-steen is een krachtig symbool voor innerlijke kracht. Onyx wordt in verschillende soorten accessoires verwerkt.

Edelstenen kunnen een helende werking hebben en staan vaak symbool voor een bepaalde emotie. Een cadeau waarbij een edelsteen centraal staat is dus altijd een goed idee, of het nou om een mooi sieraad gaat of misschien wel om een kaars.

Ook kun je voor een paars/violet chakra-artikel gaan omdat deze chakra symbool staat voor de innerlijke kracht die je eigenlijk bent.

Of kies een decoratie met je favoriete spirit-animal. Een olifant staat bijvoorbeeld voor veel mensen voor kracht, eer, stabiliteit en geduld.

Items waarop spirit animals staan afgebeeld zijn ook het overwegen waard. Naast olifanten als spirit animal heb je bijvoorbeeld het hert dat staat voor tederheid en gevoeligheid, de vos die staat voor handigheid en wijsheid en de tijger die staat voor vertrouwen en toewijding. Op Spiru vind je van al deze spirit animals verschillende artikelen.

Tip 2 – Ideaal mindfulness-cadeau: kaarsen

Waarom zijn kaarsen het ideale mindfulness-cadeau? Omdat onze reukzin eigenlijk het meest verrassende zintuig is. Het is dus ideaal om bijvoorbeeld in de ochtend wakker te worden door een kaars aan te steken. Een heerlijk mindful begin van de dag.

Naast geurkaarsen, die vaak zorgen voor innerlijke rust en een heerlijke geur in huis, krijg je tegenwoordig ook kaarsen met edelstenen erin. Zo combineer je het beste van twee werelden en zorgt je kaars ook nog eens voor een helende werking. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat edelstenen er ook prachtig uitzien, waardoor zo’n spirituele kaars ook nog eens een lust voor het oog is.

Ook op andere manieren kun je rondom kaarsen een mooi cadeau bedenken. Denk bijvoorbeeld aan een lotusbloem-waxinehouder.

Tip 3 – Cadeau voor een yogi

Als je een cadeau zoekt voor een yoga-liefhebber, dan is het een goed idee om online leuke yoga-kleding uit te zoeken. Dit type cadeau is makkelijker dan je denkt. Als je een liefhebber van yoga in je familie of vriendenkring hebt, is het vinden van een cadeau niet lastig. Koop bijvoorbeeld een mooie legging, sportbeha of set of ga juist voor een kwalitatief goede yogamat. Zo wordt iedere yogasessie nog comfortabeler.

Tip 4 – Kleine spirituele cadeautjes

Zoek je spirituele cadeaus met betekenis? Dan is het fijn om te weten aan wat voor persoon je het cadeau wilt geven. Ik laat je een fijne gids zien zodat je per type persoon geschikte spirituele cadeaus kunt vinden.

Het geven van een kleinigheidje wordt door veel mensen erg gewaardeerd, en al helemaal als er ook nog eens een spirituele betekenis achter zit. Doordat het om een kleinigheidje gaat hoeft het je ook niet veel te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanger, wierook of Tibetaanse vlaggetjes.

Tip 5 – Spirituele wanddecoratie

Ohm, oftewel Om of Aum is het universele geluid. Het behoort niet tot een taal en het werd eigenlijk uitgeroepen vóórdat taal bestond. Het is dan ook een van de meestgebruikte mantra's voor meditatie – daar het ook de basis vormt voor andere mantra's. Een uitstekend idee dus om het als wanddecoratie te hebben als teken voor rust, balans en vrede in jezelf.

Tip 6 – Engeltjes als cadeau – bijvoorbeeld mooie beelden van engelen

Engel-geschenkjes zijn ideale spirituele cadeau-ideeën. Bijvoorbeeld mooie beelden van engelen. Of een sleutelhanger voor de autosleutel als bescherming.

Engeltjes komen in allerlei soorten en maten, en kunnen dienen als bescherming voor de ontvanger. Vooral bij Bol.com is het aanbod groot. Want ook heeft Bol.com mooie Willow Trea Engelenbeeldjes:

Tip 7 – Een spiritueel cadeau dat altijd goed is? Spirituele thee

Mokken, thee, kaarsen… Rondom thee kun je heel mooie spirituele cadeaus vinden. En uiteraard kun je ook goede thee als cadeau geven.

Tip 8 – Verstuivers en kruidenbranders

De geur van veel essentiële oliën geven rust en ontspanning. Olie-verstuivers zijn dus een geliefd spiritueel cadeau. Net als bij kaarsen kan de juiste geur in huis zorgen voor innerlijke rust. Geef er ook verschillende oliën bij cadeau, zodat de ontvanger genoeg keuze heeft en er altijd wel een geur voor hem of haar tussen zit.

Tip 9 – Edelstenen en mineralen

Edelstenen en mineralen hebben een geneeskrachtige werking en geven ons steun.

Tip 10 – Hippie-cadeautjes

Zoek je hippie-cadeautjes, laat je dan inspireren door de inspiratie-pagina van Spiru.

Tip 11 – Meditatie-accessoires cadeau doen

Kussens, bankjes, omslagdoeken, matten… deze cadeaus zijn altijd welkom. Welk spiritueel mens doet er niet aan meditatie? Naast kussens, matten en omslagdoeken kun je ook eens denken aan het cadeau geven van een cursus meditatie of bijvoorbeeld een boek vol tips.

Ook Bol.com heeft goede meditatiekussens. Als die ene vriend er nog niet eentje had… dan is dit een goed cadeau om te geven.

Tip 12 – Mooi spiritueel cadeau? Spirituele decoratie

Sfeerlichten, spirituele beelden, raamhangers, regenboogkristallen, kleden, kaarsen… ook dit zijn uitstekende cadeaus.

Tip 13 – Gelukspoppetjes

Gelukspoppetjes maken ons altijd blij. Vooral als het wat grotere zijn.

Tip 14 – Spirituele boeken als cadeau

Een verrassend boek is een uitstekend cadeau-idee. Wij hebben toevallig recentelijk een lijst gemaakt met de beste spirituele boeken. Kies daar iets bijzonders uit.

Tip 15 – The Watch Now

Dit is een prachtig ontworpen horloge met een liefdevolle spirituele reminder – de hele dag door. Absoluut een aanrader! Hier vind je de hele collectie.

Dit waren de beste tips voor spirituele geschenken. Op jullie geluk!