Wil je een mooie pendel kopen, bijvoorbeeld voor spiertesten, hypnose of andere soortgelijke methoden om met het onderbewuste te communiceren? Wij laten je hier de mooiste pendels zien. Lees verder…

Alles over pendels kopen & de beste aanraders

Laten we punt voor punt kijken naar wat pendels zijn en welke de beste zijn om te kopen.

Wat is een pendel?

Een pendel is een gewichtje met een langwerpige vorm, die eindigt in een punt. De pendel zit vaak aan een koordje en wordt gemaakt van metaal, steen/kristal of soms van hout. Je houdt de pendel boven een kaart of een ander voorwerp en stelt een vraag. De pendel zal door spiertrillingen in de arm gaan bewegen en antwoord geven op de vraag die je hebt gesteld.

Een pendel aanschaffen: dit zijn de beste aanraders

Je kunt kiezen uit pendels van metaal, hout of (half)edelsteen. Wees niet bang: er is geen verkeurde keuze – kies een pendel die bij jou past! We laten hier een paar voorbeelden van pendels zien.

Pendel van amethist

Deze pendel is gemaakt van prachtige stukken paarse amethist. Omdat elke pendel met de hand gemaakt is, zullen er geen twee dezelfde zijn: jouw nieuwe pendel is volledig uniek! Van amethist wordt gezegd dat het spirituele eigenschappen heeft en dat het je bewustzijn kan verhogen. Ze vormen een brug tussen de wereld hier op aarde en de werelden hier voorbij.

Bekijk hem hier >>

Messing spiraal pendel

Deze pendel is gemaakt van messing en heeft een gouden kleur. Om mooi glimmend te blijven, moet je hem regelmatig poetsen. De ketting is gemaakt van hetzelfde materiaal. Pendels worden al duizenden jaren gebruikt, al weet niemand precies waarom een pendel werkt. In de bijbel wordt bijvoorbeeld beschreven hoe Mozes water vond met behulp van zijn wichelroede. Andere bekende pendelaars zijn Isaac Newton, Leonardo da Vinci en Albert Einstein.

Bekijk hem hier >>

Pendel van geel Citrien Orgone

Deze pendel is gemaakt van stukken citrien – dit is een kwartsmineraal met een citroengele kleur. Deze pendel is met de hand gemaakt. Hij wordt vaak gebruikt bij homeopathie, bij aromatherapie, pendelen met kaarten, kruidenremedies en therapie met essentiële oliën. De citriensteen staat symbool voor levenslust, levensmoed, openheid, zelfvertrouwen en vitaliteit.

Bekijk hem hier >>

Kwarts zeshoekige natuursteen Tiger Eye

Ook deze pendel is gemaakt van kwarts, maar een heel ander soort kwarts dan citrien. Deze variant – de Tiger Eye – is bruin van kleur en ondoorzichtig. De pendel heeft zes hoeken en loopt toe in een punt. Het pendelobject is bevestigd aan een koord van metalen ringetjes.

Zeshoekige ‘Watermelon’ Crystal Pendel

Het lijkt net een snoepje om aan te sabbelen, maar dat is het natuurlijk niet. Een pendel is een serieus object dat je moet koesteren. Deze pendel is wat speelser en vrolijker dan veel andere pendels en heeft de kleur van het vruchtvlees van een opengesneden watermeloen.

Pendelsteen van Red Jasper (rode jaspis)

Deze pendelsteen is langwerpig van vorm en heeft een mooie, zacht rode kleur. De steen zit in een kooitje van metaal, met ook een klein balletje van rode jaspis in een stervormige constructie. Deze pendel is een luxe variant: een erg mooie en nuttige pendel om te hebben.

Antwoord van de pendel

Als je een kaart gebruikt, staan hierop verschillende antwoorden geschreven. De pendel die gaat slingeren wijst dan naar één (of misschien zelfs meerdere) antwoorden die je een beter beeld geven van waar je aan toe bent. Om een pendel te gebruiken, moet je op je intuïtie durven vertrouwen. De informatie die de pendel geeft komt uit jouzelf, niet van buitenaf.

Jezelf antwoord geven

Je bent zelf degene die de pendel in beweging brengt. Het antwoord dat je krijgt is daardoor altijd betrouwbaar en helemaal veilig. Omdat je zelf degene bent die antwoord geeft, kan de pendel geen antwoorden geven op vragen waar jijzelf (bewust of onbewust) het antwoord niet op weet.

Waarom pendelen?

Als je toch alleen maar jezelf antwoord geeft, waarom zou je dan gaan pendelen? Je gaat in principe alleen pendelen om informatie uit je onderbewustzijn naar boven te halen. Je staat bijvoorbeeld voor een belangrijke keuze, maar je weet niet zeker wat je moet doen. Je weet wat het juiste is om te doen, maar misschien is de juiste keuze niet de makkelijkste om te maken.

Het kompas van de kapitein

Ooit een Pirates of the Caribbean film gezien? Dan weet je dat kapitein Jack Sparrow een ‘gebroken’ zakkompas heeft, dat niet naar het noorden wijst, maar in de richting van wat hij het meest verlangt. Door de films heen vertelt het kompas hem de weg, zelfs als hij zelf het antwoord niet heeft op zijn vragen. Het kompas van kapitein Jack is te vergelijken met een pendel.

Wat als je paranormaal begaafd bent?

Pendelen is voor iedereen, maar als je paranormaal begaafd bent (bewust of onbewust) dan zul je betere resultaten hebben. Je zult dingen ontdekken die iemand anders niet te zien krijgt.

Duurt leren pendelen lang?

Leren pendelen duur niet lang, ook als je geen paranormale gave hebt. Je zult al na een paar minuten oefenen je eerste resultaten misschien boeken. Het kan zijn dat het wat langer duurt, dan is het belang dat je geduld hebt en na de eerste pogingen niet meteen opgeeft. Het enige dat je nodig hebt om te beginnen is een pendel, eventueel een pendeldoek en pendelkaarten.

Waar vind je pendelkaarten?

Pendelkaarten kun je overal vandaan halen, bijvoorbeeld in oude boeken of op het internet. Misschien is er wel een oud stoffig winkeltje in de buurt die ze verkoopt. Je kunt ook blanco kaarten pakken en zelf pendelkaarten maken met behulp van tekst en eventueel symbolen. In principe kan je elk soort kaart maken die je zelf wilt. Natuurlijk kun je ook een pendeldoek bestellen.

Hoe kies je je pendel?

De vorm van de pendel en het materiaal waarvan deze gemaakt is, is eigenlijk niet zo heel belangrijk. Het belangrijkste is dat de pendel bij jou past: dat de pendel je aanspreekt en dat je je er fijn bij voelt. Je kunt je keuze het beste intuïtief maken, het is namelijk je intuïtie waarmee je bij het pendelen aan de slag gaat en niet je verstand. Het kiezen van een pendel is persoonlijk.

Wat kost een pendel?

Hoe duur een pendel is, is afhankelijk van het soort pendel, het materiaal, de afmetingen, het materiaal en de afwerking (versiering). Een goedkope pendel werkt in principe net zo goed als een dure pendel. Er bestaat geen regel dat je met een dure pendel meer resultaat zult boeken. De enige regel die opgaat, is dat je resultaat boekt met een pendel die goed bij je past.

Hoe zwaar moet een pendel zijn?

Het ‘lichaam’ van de pendel – dat deel wat aan het koord hangt en gaat bewegen – moet niet te licht zijn, want een te lichte pendel is instabiel en komt te snel in beweging, waardoor het resultaat niet meer betrouwbaar is. Een pendellichaam moet minstens 10 gram zijn, 40 gram is ideaal.

Je pendel schoonmaken

Je moet je pendel regelmatig reinigen. Met reinigen wordt meer bedoeld dan alleen het vuil eraf halen. Na verloop van tijd kan de energie in de pendel verstoord raken. Het is belangrijk dat je de balans in je pendel herstelt door deze goed te reinigen. Dat kun je doen met onder andere:

  • Wierook of witte salie: haal de pendel hier doorheen.
  • Hematiet steentjes: deze ontladen de pendel.
  • Na het opladen kun je de pendel opladen met positieve energie met een bergkristal. Dit werkt goed bij pendels die gemaakt zijn van (half)edelsteen. Je kunt de pendel op een doek met bergkristal in het maanlicht leggen om deze op te laden (soort van als batterij).

Hoe bewaar je je pendel?

Je moet je pendel bewaren in een special buideltje, doosje of brocaattasje. Je voorkomt niet alleen dat de pendel beschadigd raakt of breekt, maar ook dat de straling in de pendel zuiver blijft. Als je je pendel uitleent, moet je hem na gebruik van iemand anders schoonmaken en zuiveren.

Rustig en ontspannen zijn

Alleen als je rustig bent en je ontspannen voelt, kun je goed pendelen. Probeer je hoofd zoveel mogelijk leeg te maken en laat de pendel het werk voor je doen. Wees bereid de boodschap die doorkomt te accepteren. Om een ontspannen sfeer te scheppen kun je bijvoorbeeld new age muziek opzetten. Je kunt natuurlijk ook wierook aansteken of een kaarsje.

Hoe houd je de pendel vast?

Je houdt de pendel tussen je duim en je wijsvinger vast aan het kettinkje. Probeer niet te knijpen. Je kunt je hand het best ondersteunen door de ellenboog op tafel te zetten. De nauwelijks te bemerken spiertrillingen in je arm zullen de pendel vanzelf in beweging laten komen.

Op jouw succes!