Wil je goede kwaliteit wierook en toebehoren kopen? Dan is natuurlijke wierook de juiste keuze. Wierook heeft heel veel verschillende toepassingen: het doet meer dan alleen maar prettig ruiken. Laten we in dit artikel kijken wat voor keuzes er zijn en welke merken de beste keuze zijn voor het kopen van goede wierook. Lees verder…

Onze zoektocht naar de beste kwaliteit wierook

Denk je aan wierook, dan denk je wellicht in eerste instantie aan de kerk. Daar wordt wierook namelijk al eeuwen gebruikt en heeft het een sterk spirituele functie. Wist je dat ook plaagdokters gebruik maakten van wierook? Zij droegen dat in de neuzen van hun beruchte vogelmaskers om schadelijke ‘pestluchten’ buiten te houden. Persoonlijk zijn we vooral op zoek naar wierook omdat we het lekker vinden ruiken en ons spiritueel willen verdiepen.

Waarom wij wierook gereviewd hebben

Het kopen en gebruiken van wierook was in eerste instantie best gek voor het Nederlandse volk. Wierook is niet zomaar iets waarmee je opgroeit. Maar ongetwijfeld heeft elk van ons het in de jeugd weleens geroken. Wij zijn ons in wierook gaan verdiepen omdat het ons altijd gefascineerd heeft. We hebben verschillende soorten wierook, van heel wat verschillende merken uitgeprobeerd. Dat deden we niet één keer, maar heel vaak. Hier deelt de redactie haar bevindingen.

Waar kun je wierook kopen?

beste wierook kopen

Je kunt uiteraard wierook kopen bij Action, Kuidvat, Hema en Holland & Barrett. Voor dit artikel kijken we naar onze favoriete spirituele winkel: Spiru. Via Spiru kun je online de beste wierook kopen.

Zij hebben originele en natuurlijke producten, waaronder backflow-wierook, verschillende wierook-merken, smudge, wierookhouders, Japanse wierook, kerkwierook, Tibetaanse wierook, wierookblokjes en wierookkegels.

➡️Kijk hier voor al hun wierook-artikelen.

Onze wierook onderzoeksresultaten

Hoe wij tot onze onderzoeksresultaten komen? Door uitgebreid praktijkonderzoek te doen natuurlijk. Dat betekent dat we elk van de wierookartikelen die we reviewen uitgebreid hebben uitgetest: niet één keer, maar verschillende keren. We zijn er zowel op kantoor als in de privésfeer mee aan de slag gegaan. Elk van de redactieleden heeft verschillende testjes uitgevoerd. Vervolgens hebben we onze bevindingen naast elkaar gelegd en zijn we gaan vergelijken.

Wat zijn de beste wierook-merken?

beste wierook merken

De beste wierook-merken zijn: Darshan, Nag Champa en Goloka. Dit zijn de beste merken omdat dit de traditionele wierook is. In onderstaande paragrafen gaan we steeds in op deze merken.

De beste wierook kopen? Ga voor natuurlijke wierook (merk: Darshan)

Voor goede kwaliteit wierook moet je bij Spiru zijn. Ze hebben verschillende wierook-merken, waaronder Darshan-wierook. Dit is handgemaakte, 100% natuurlijke wierook uit India.

➡️Bekijk hier alle Darshan-wierook.

‘Nag champa' is de originele wierook

De Satya “Sai Baba Nag Champa”-wierook is – sinds het in de jaren 50 op de markt kwam – nog altijd een van de bestverkochte wierook. Het is de traditionele wierook die naast zijn aroma's bekend staat om de zuiverende en rustgevende werking.

➡️Bekijk hier de Nag champa agarbatti-wierook.

Daarnaast heb je het merk Goloka. Dit is een populaire merknaam van wierook dat geproduceerd wordt door een non-profitorganisatie die goede doelen ondersteunt. Wanneer je iets van Goloka aanschaft, weet je dat 100% van de opbrengst naar liefdadigheidsactiviteiten gaat.

➡️Bekijk hier de Nag champa goloka-wierook

En goede wierookhouders?

Bij Spiru hebben ze verschillende (moderne) wierookhouders.

➡️Bekijk hier de wierook-houders.

Wierookkegels

Wierookkegels, oftewel cones, bestaan uit geurend granulaat of poeder. Anders dan bij wierookstokjes zit er geen hout in als brandmiddel. Je steekt een kegel aan door hem rechtop te zetten en het topje aan te steken.

➡️Bekijk hier de Darshan-wierookkegels.

Meer goede Wierook (bij Bol.com)

beste wierook houder

Blijf kritisch op het wierook aanbod

De term “wierook” is erg breed. Je kunt hier werkelijk van alles onder verstaan. Bij wierook denk je aan kruiden, maar wierook bevat meer stoffen dan alleen maar kruiden. Welke deze precies zijn, ontdek je in dit artikel. Sommige vormen van wierook (de slechte vormen) kunnen zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Vandaar dat je nooit van een willekeurig merk moet kopen, maar eerst uitgebreid reviews (en natuurlijk dit artikel) moet raadplegen.

In eerste instantie maakte wierook ons wat sceptisch

Wierook ruikt natuurlijk ontzettend sterk. Dat is prima voor in een oud en muf kerkgebouw, maar is het ook geschikt voor thuis? Daar waren we in eerste instantie niet van overtuigd. Gelukkig hoeft wierook niet altijd extreem sterk te zijn. Wierook kan ook mild zijn. Ook is het belangrijk te onthouden dat je wierook niet de hele dag hoeft te laten branden. Je kunt het natuurlijk ook op bepaalde momenten (bijvoorbeeld tijdens een bad) of bij een etentje gebruiken.

Wat belooft een wierook producent je zoal? Gaan die beloften in rook op?

Wierook producenten weten hun product altijd mooi te verkopen. Het gaat een beetje hetzelfde als bij wijn: deze is “fruitig,” “vol,” “rond” en heeft een “milde” of juist “scherpe afdronk”. Er worden allerlei mooie woorden gebruikt om de geur te omschrijven, maar uiteindelijk zijn het niet je ogen waarop je moet vertrouwen. Je neusvleugels hebben het voor het zeggen. Of je met wierook helemaal tot ontspanning komt, verschilt van persoon tot persoon.

Op deze criteria beoordelen wij wierook

Uiteraard zijn wij streng op alle producten die we reviewen, zo ook op wierook. Hier kijken we naar:

·         De wierook mag best scherp zijn, maar mag weer niet alles overheersend worden

·         We zijn op zoek naar wierook die lekker lang bruikbaar is

·         Die geen schadelijke stoffen bevat

·         Die je bij meerdere gelegenheden kunt gebruiken

·        En die voor een eerlijke prijs is aan te kopen.

Wierook volgens BNN Vara (Kassa)

Kassa heeft een tijd geleden gewaarschuwd voor het feit dat bepaalde stoffen in sommige wierooksoorten nog steeds een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. Dit is allereerst geconcludeerd door Belgische Consumentenbond Test Aankoop. Sommige wierookmerken volgen de Europese wetgeving niet op en hebben kankerverwekkende stoffen in de wierook zitten. Overigens is het heus niet zo dat alle wierookmerken de Europese wetgeving overtreden.

https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/wierrook-net-zo-schadelijk-als-sigaret

Jouw wierook vervolgstap

Zoals je hierboven gelezen hebt, kan wierook soms schadelijke stoffen bevatten. Gelukkig is hier lang niet altijd sprake van. We raden je aan wel eerst goed onderzoek te doen naar de reputatie van het merk voor je iets aankoopt. Bij de genoemde merken in dit artikel kun je naar hartenlust veilig wierook aankopen en uitproberen. Er gaat een wereld voor je open.

In Conclusie: wierookaanbod

Je kunt heel wat kanten op met wierook. Er is genoeg te ontdekken voor iedereen. We wensen je heel veel plezier met jouw wierook. Leer te genieten van de geuren, het geluk en de liefde. Veel plezier met jouw wierook om te genieten van de geuren, het geluk en de liefde.