365 Dagen Succesvol van David & Arjan… een bekend begrip in Nederland – en dat is bijzonder: 365 heeft persoonlijke ontwikkeling flink mainstream gemaakt in Nederland. Is dat terecht? Zijn de video's, events, programma's en ‘inspirerende quotes' ook echt diepgaand of zijn het maar algemene mindset-kreten die nét nuchter genoeg zijn om een grote groep Nederlanders te kunnen aanspreken? Lees verder voor onze review en ervaringen

365 Dagen Succesvol review: popiejopie blabla-mindset-gejank of inhoudelijk sterk?

Als je een cynicus zoals ik bent, denk je bij de titel 365 Dagen Succesvol: ja hoor, dat gaat zomaar even lukken. Dat ik vooraf sceptisch was, is nogal een understatement. Misschien sta jij er net zo in als ik: niet teveel zweverig gedoe. En dan niet zomaar zweverig new age gedoe, zoals het ooit in Amerika ontstaan was… maar de uitgeklede, nuchtere Nederlandse variant, waarin altijd de opmerking gemaakt moet worden ‘dat het vooral niet zweverig is'…

Toch liet ik me overhalen om me in te schrijven voor een Masterclass van 365 Dagen Succesvol. Ook besloot ik mijn research te doen en vooraf een aantal video’s op het YouTube kanaal van hen te bekijken. Tot mijn eigen verbazing vond ik hun video’s goed. Er werden zinnige dingen gezegd, waarbij ik ook mezelf herkende in een aantal van de door hen geschetste situaties.

Zo is er een video over het losmaken van je eigen negatieve gedachtes. Soms is je zelfvertrouwen laag, maar wat blijkt: als je jezelf een negatief zelfbeeld blijft voorschotelen, ga je dit ook geloven. Zo zijn er nog veel meer zinnige dingen te vinden in hun video’s. Ik werd al iets minder cynisch en wat bleek: 365 Dagen Succesvol heeft een hoop voor mij kunnen betekenen. Geldt hetzelfde voor jou? In deze review vertel ik je meer of hen?

Door wie werd 365 Dagen Succesvol opgericht?

365 Dagen Succesvol werd opgericht door David de Kock en Arjan Vergeer. Al vanaf jonge leeftijd wilden deze twee alles uit het leven halen. Tegelijkertijd zaten ze ook met vragen. Zo vroegen ze zichzelf af waarom mensen soms ruzie maken of waarom men niet altijd even de tijd nam om de ander te vertellen dat hij of zij bijzonder is.

Kortom: het viel hen op dat er soms een gebrek aan liefde was. Je kunt toch nooit genoeg liefde hebben? 365 Dagen Succesvol werd opgericht met de intentie om van Nederland het gelukkigste land van de wereld te maken. Nu de Corona pandemie flink wat roet in het eten heeft gegooid qua het collectieve geluk van Nederland, is hun boodschap meer dan ooit nodig. Als deze pandemie eenmaal over is verwachten wij dat het ze misschien nog wel gaat lukken ook om van Nederland het gelukkigste land ter wereld te maken.

365 Dagen Succesvol begon klein. Op het gebied van motivatie en ‘meer uit jezelf halen’ is het aanbod flink. Hierboven vertelde ik je al dat ik van nature sceptisch ben ingesteld. Vaak kwamen dit soort zelfhulp seminars niet verder dan het oppervlak. Ik was op zoek naar wat meer diepte. David en Arjan dachten er hetzelfde over.

Die standaard-teksten kent men inmiddels wel. Mensen zijn op zoek naar iets diepers, iets meer essentieels. Zij geloven dat iedereen dingen kan veranderen. Dit oprechte geloof in de kracht en liefde van de medemens vormt het fundament voor alles wat zij doen. Hierop gebaseerd ontwikkelden David en Arjan (en hun team) de 365 Dagen methodiek.

De benaming van deze methodiek is een self fulfilling prophecy gebleken. 365 Dagen Succesvol is inmiddels ook zelf 365 Dagen Succesvol. In relatief korte tijd is het ze gelukt om honderdduizenden mensen te bereiken. Hun eigen boek is binnen een mum van tijd een bestseller geworden.

Daarnaast waren er de uitverkochte grote evenementen op bekende plekken zoals het AFAS Live en de Beurs van Berlage. Met de juiste methodiek kun je een hoop bereiken, dat bewijzen de mannen zelf met hun verhaal. Ze laten zien dat je ook als ondernemer creatief bezig kunt zijn en tegelijkertijd een enorm succes kunt bereiken. Deze boodschap willen ze ook overbrengen aan jou.

Wat is de 365 Dagen Succesvol methodiek?

Een gebrek aan ambitie kun je het team van 365 Dagen Succesvol niet verwijten. Want is het echt mogelijk om elke dag van het jaar succesvol bezig te zijn? En hoe zit dat met schrikkeljaren? David en Arjan zijn de eersten die zullen toegeven dat er ook dagen zijn waarop het wat minder is. Hoe positief je ook ben ingesteld, soms zit het nu eenmaal tegen. Maar ook hoe je omgaat met tegenslag kan leiden tot succes.

David en Arjan vertellen geregeld over de fouten die zij hebben gemaakt toen ze net begonnen met 365 Dagen Succesvol. Het fundament was er, maar hoe kleur je dat aan? Door van hun fouten te leren en te accepteren dat deze kunnen gebeuren, hebben zij zich door dit soort tegenslag niet af laten stoppen. Het heeft hen sterker gemaakt. Maar wat is de 365 Dagen Succesvol methodiek precies?

Als ondernemer ben je veelal gericht op het eigen succes. Je wilt goed verdienen, veel winst maken en leuke klanten binnenhalen. Echter is deze focus op eigen succes niet de beste manier om succesvol in je werk én als persoon te zijn. Bij 365 Dagen Succesvol ligt de focus op de klant. Hoe gelukkiger de klant is, hoe blijer het bedrijf zelf is. Dit is tevens de insteek die je het beste aan kunt nemen. Het draait altijd om mensen, in welke branche je ook werkt. Mensen gelukkig maken.

Dingen veranderen zodat het beter wordt. Weg met verouderde ideeën, een nieuwe blik op zaken. Dat is wat het team je wil meegeven. Het mooie aan 365 Dagen Succesvol is dat er een hoop gratis materiaal op hun site te vinden is. Zo kun je meteen aan de slag zonder dat je er voor hoeft te betalen.

Wat zijn de programma’s van 365 Dagen Succesvol?

Bij 365 Dagen Succesvol kun je kiezen uit meerdere programma’s om te volgen. Ten eerste is er 365 Dagen Dichtbij. Zoals de titel van dit programma al een beetje verklapt, ligt de focus hiervan op persoonlijke groei. Misschien heb je al een tijdje het gevoel dat je niet lekker in je vel zit. Elke dag is hetzelfde, je mist energie en als iemand vraagt hoe het met je gaat zeg je: zijn gangetje. Je bent wat stilgevallen in je leven.

Het doel van 365 Dichtbij is dat je jouw eigen leven een hoger cijfer geeft dan dat je het nu geeft. Dat je meer uit je leven haalt, want jij verdient dat. Hierbij worden je ideeën geleerd waar je de rest van je leven wat aan hebt. Dit is hét programma voor persoonlijke groei.

Een goed vervolg hierop is het 365 Master programma. De ideeën die je hiervoor geleerd hebt, worden nog verder uitgediept. Nadat je dit programma gevolgd hebt, heb je de 365 Dagen Succesvol methodiek nog beter onder de knie en weet je het nog exacter toe te passen binnen je dagelijks leven. Je hebt de inzichten verkregen, nu is het tijd om er gewoontes in het dagelijks leven van te maken.

Ook wordt je vertelt hoe je jouw dromen kunt realiseren. De enige voorwaarde die voor deelname aan dit programma gesteld wordt is dat je of de Jaaropleiding hebt gevolgd of hebt deelgenomen aan 365 Dichtbij.

Tot slot is er de 365 Diamond ervaring. Dit evenement is iets wat je een keer meegemaakt moet hebben. Dit programma wordt groots opgezet maar tegelijkertijd wordt het persoonlijke niet vergeten. Het is deze combinatie die dit programma zo onvergetelijk maakt.

Dit programma is exclusief en alleen een kleine groep kan hieraan deelnemen. Je moet hier best open-minded voor zijn, maar als je dat bent zul je een ongeëvenaarde ervaring meemaken. Om een tipje van de sluier te lichten: je wordt getraind in het oplossingsgericht werken en positieve psychologie, en er zal ook een zweethuttenceremonie zijn. Let op dat het volgen de jaaropleiding of 365 Dichtbij een vereiste is om deel te mogen nemen.

Wat vinden wij van 365 Dagen Succesvol?

De grootste kracht van 365 Dagen Succesvol is dat het dieper gaat dan alleen maar buzzwords. Bij sommige motivational/zelfhulp organisaties krijg je het idee dat ze je kortstondig een boost weten te geven, maar dat de ideeën ontbreken om je daadwerkelijk vooruit te helpen. Bij 365 Dagen Succesvol zijn deze ideeën er wel. Je krijgt handvaten aangereikt waar je jezelf aan vast kunt klampen en waarmee je vooruit kunt.

David en Arjan gaan dieper dan alleen het oppervlak en verliezen bovendien het persoonlijke niet uit het oog. Dat is wat hen zo succesvol maakt.

365 biedt verschillende programma's aan… Waar moet je beginnen?

365 Dagen Succesvol heeft natuurlijk grote programma's en de jaaropleiding. Die vonden wij erg zinvol en gaaf, maar als het aan ons ligt kun je ook prima direct al beginnen vanuit je eigen huiskamer.

Als het aan ons ligt, begin je met actie. Met doen. Dat betekent: geen uitleg en seminars over ‘mindset', maar gewoon hands-on aan je mindset werken met meditaties. Daartoe raden we aan dat je begint met de vriendelijk geprijsde meditatie-challenge van 365:

Op jouw succes!