Wat is The Body Code & Emotion Code? Denk je erover om te beginnen met de methodiek van The Emotion Code en/of The Body Code? Op deze pagina vind je de cursus-informatie in het Nederlands. Lees verder om de Emotie Code te ontdekken…

Wat is The Body Code en The Emotion Code?

Laten we hieronder beginnen met een uitleg via tekst en video.

Wat is The Emotion Code?

The Emotion Code is een methode waarmee je vastzittende emoties gaat verwerken. Hoe? Spiertesten om te communiceren met je onderbewustzijn en energiewerk met bijvoorbeeld magneten om de balans te herstellen. Vanuit de Oosterse geneeskunde wordt begrepen dat vastzittende emoties de oorzaak zijn van bijna alle fysieke en mentale klachten. Die kunnen dus opgelost worden.

Hieronder vind je een uitleg door de ontwikkelaar van deze methodiek, Dr. Bradley Nelson.

Wat is The Body Code?

De Body Code is een evolutie van de Emotion Code. In de Body Code zit de Emotion Code dan ook inbegrepen. Er is namelijk een speciale systematiek ontwikkeld. Hieronder kun je precies zien hoe een Body Code-sessie eruit ziet. Deze methodiek maakt met name gebruik van spiertesten.

Er wordt gebruikgemaakt van speciale software waarmee je bijvoorbeeld door verschillende allergieën kunt navigeren voor tijdens het spiertesten.

Wat is het verschil tussen The Emotion Code en The Body Code?

Simpel gezegd: The Emotion Code is level 1 en The Body Code is level 2. De Emotion Code focust zich vooral op spiertesten, maar de spiertesten worden natuurlijk ook gebruikt in de Body Code. Dus eigenlijk zit de inhoud van de Emotion Code automatisch ook in de Body Code, waardoor je de Emotion Code kunt overslaan en ook meteen de Body Code kunt aanschaffen. Echter, als je ook gecertificeerd wilt worden, dan moet je wel eerst beginnen met de losse aanschaf van de Emotion Code.

The Emotion Code gaat bovendien alleen over de emotionele onevenwichtigheden, en hoewel 80% van de (fysieke) problemen waar we aan lijden, emotioneel van aard zijn, bestrijkt de Body Code het volledige spectrum van genezing en bevat het een manier om alle onevenwichtigheden te vinden waar we aan kunnen lijden.

The Body Code behandelt 6 verschillende soorten onevenwichtigheden:

  1. Emotionele-Onevenwichtigheden – emotioneel, posttraumatisch, allergisch of intolerantie…
  2. Giftigheid-Onevenwichtigheden – zware metalen, chemicaliën, enz.
  3. Circuit-Onevenwichtigheden – organen, klieren, chakra's, ontkoppelingen, meridianen…
  4. Ziekteverwekkers-Onevenwichtigheden – parasieten, schimmels, bacteriën, virussen, schimmels, schimmels…
  5. Fysiologische onevenwichtigheden – botten, zenuwen, spieren, bindweefsel, organen en klieren….
  6. Onevenwichtigheden in de voeding – Ph- onbalans, voedsel, kruiden, voedingsstoffen, uitdroging, magnetisch veld…

De Body Code leert je hoe je onevenwichtigheden kunt vinden (of er nu wel of niet symptomen zijn) en legt uit hoe je het lichaam in balans kunt brengen door deze onevenwichtigheden los te laten.

Is de Emotion Code & Body Code ook vertaald naar het Nederlands?

Het antwoord is nee: de boeken en online cursussen van de Emotion Code en Body Code zijn niet vertaald naar het Nederlands. De website en de leeromgeving van Bradley B. Nelson is dan ook in het Engels. Dat maakt deze methodiek niet minder populair: in Nederland zijn er vele Emotion Code Practitioners en thuis-studeerders.

Emotion Code & Body Code-therapeuten in Nederland

Ook kun je zelf een Body Code-practitioner worden.

Cursus-informatie en aanmelden

emotion code en body code aanmelden

Wat is de Emotie Code-cursus en hoe kun je je aanmelden?

Deze cursus voor de emotie-code is alleen nog online te volgen, evenals The Body Code.

Hier kun je je aanmelden voor The Emotion Code™ Certification.

Wat is de Body Code-cursus en hoe kun je je aanmelden?

De Body Code wordt wel eens omschreven als de meest eenvoudige en begrijpelijke gezondheidsoplossing van de wereld.

In de Body Code-cursus zit de Emotie Code-methodiek inbegrepen, maar dan met een meer gestructureerde systematiek. De Emotion Code chart krijg je er ook bij.

Hier kun je je aanmelden voor deze meest volledige variant: The Body Code Healing System

Hoe kun je zelf een practitioner worden? Dit wordt niveau 2 genoemd

Bovenstaande opties zijn voor als je de Body Code op jezelf wilt toepassen. Die opties worden level 1 genoemd. Met onderstaande optie, level 2, kun je ook zelf een gecertificeerde practitioner worden om anderen te helpen en daar geld voor te vragen.

Hier kun je je aanmelden voor level 2: The Body Code Certification Program

Tip: het extra geprinte pakketje is eigenlijk niet nodig

emotion code print

Je kunt er ook voor kiezen om wat materiaal uitgeprint opgestuurd te krijgen. Met de portokosten erbij – om het uit Amerika te laten verschepen – is dit toch weer 200 euro extra. Dat zijn een paar printjes niet waard. Je kunt al prima met de app aan de slag. Op de tablet werkt dit het fijnst.

Voor wie bekend is met kinesiologische testen is dot een fantastische manier om allerlei problemen op een rijtje te zetten met spiertesten.

Zijn er ook nadelen aan de cursus? Ja, het is typisch Amerikaans

Wees gewaarschuwd: de docent, dr. Bradley Nelson, is Amerikaans. Dat betekent dat je niet om de haverklap opmerkingen krijgt als “Het is helemaal niet zweverig hoor…”, zoals je daarmee bij iedere Nederlandse cursus in persoonlijke ontwikkeling mee wordt doodgegooid. Zo is dr. Bradley Nelson lekker intuïtief en spiritueel, net als zijn methode. Ook complotten schuwt hij niet, wat heel normaal is in Amerika. Uiteraard volgt er een applaus na iedere aangehaalde complottheorie. Niks ten nadele van dat: complotten zijn normaal en gezond. Dus alleen maar pluspunten dat hij er zo in staat.

Dit heeft veel met de Amerikaanse cultuur te maken. Daar is men emotioneler en daar vindt men niet-nuchtere uitspraken en overtuigingen heel normaal. In Nederland moet je ‘niet helemaal goed bij je hoofd zijn' om in complottheorieën te geloven, maar in Amerika zijn complottheorieën heel normaal.

Meer informatie & beginnen

beginnen met de emotion body code

Emotion Code

Alle info en direct beginnen met de Emotion Code Opleiding: >> Get Certified in The Emotion Code

Body Code

Alle info en direct beginnen met de Body Code: >> The Body Code Healing System

Wat wij aanbevelen

Wij raden aan om deze vaardigheid serieus aan te pakken en de daadwerkelijke certificering te doen, te beginnen met de Emotion Code-certificering. Je kunt daarmee beginnen door op onderstaande afbeelding te klikken:

Op jouw succes!