Is de online cursus Yoga Stap Voor Stap een goede optie om online yoga te leren? Happy With Yoga is volgens de ervaringen van de vele studenten erg goed, maar vinden wij dat ook? Lees deze review over hun populaire yoga-basistraining: Yoga Stap Voor Stap.

Inhoud van deze pagina:

Yoga Stap voor Stap: een uitgebreide review van deze yoga beginnerscursus

Yoga wordt al eeuwenlang beoefend in het verre oosten. De kunst en techniek van yoga is in de twintigste eeuw naar Europa overgewaaid. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen die yoga te bieden heeft. Eén van de Nederlandse aanbieders van yogacursussen is Happy With Yoga. Je vindt hier niet alleen betaalde cursussen, maar ook een gratis starterscursus, speciaal voor iedereen die nog niet weet hoe yoga precies werkt. Meer weten? Lees ons review.

Yoga Stap voor Stap en onze zoektocht naar de beste yoga beginnerscursus

Wil je yoga beoefenen, dan kun je je inschrijven bij een yogaschool. Maar niet iedereen heeft tijd of zin om speciaal naar een sportschool af te reizen om yoga te beoefenen. Sommige mensen doen het liever op ons gemak thuis, in de privésfeer. Ook onze voorkeur gaat daar naar uit. Ben je op zoek naar een geschikte yogacursus voor thuis? Dan kom je al snel bij Yoga Stap voor Stap uit. Last van stress? Wij ook. Vandaar dat we ons in de cursus zijn gaan verdiepen.

Wat maakt ons geschikte yogalessen reviewers?

Waarom wij over de yogalessen van Yoga Stap voor Stap schrijven? Omdat we de cursus zelf doorlopen hebben en enthousiast zijn geworden. We hebben bovendien al verschillende gerelateerde programma’s en cursussen gereviewd: over bewegen, het verwerken van stress en mindfulness. Kortom: reviewen is iets dat we goed kunnen. Datzelfde geldt voor kritisch onderzoek doen.

Blijf kritisch op het aanbod yoga cursussen voor de beginner

Eerste indrukken zijn belangrijk. Dat geldt voor yoga. Vind je het bij de eerste kennismaking drie keer niks, dan is de kans groot dat je afhaakt. Zonde, want yoga heeft ontzettend veel te bieden. Je hoeft niet sportief of een sportfanaat te zijn om van yoga te kunnen genieten.

Wat beloven yoga cursussen je zoal? Mag je de beloftes voor waar aannemen?

De meest voorkomende belofte is natuurlijk dat je een volledige introductie van yoga krijgt. Maar waar we intussen achter zijn, is dat yoga een ontzettend groot begrip. Je kunt talloze jaren ervaring hebben en nog steeds nieuwe dingen bijleren. Als yogabeoefenaar ben je nooit uitgeleerd, dat is ook gelijk het leuke. Ook moet je natuurlijk maar afwachten of je alle bewegingen en ademhalingstechnieken op de juiste manier aanleert: blijf kritisch en stel vragen.

Op deze criteria beoordelen wij yoga cursussen

Een goede yoga (beginners)cursus biedt wat ons betreft het volgende:

 • Je leert een veel verschillende technieken

 • Je leert wat de voordelen van elke technieken zijn – waar zijn ze goed voor: rust, kalmte, ontspanning?

 • De cursus is voor een goede prijs beschikbaar (of zelfs gratis)

 • Je krijgt voldoende achtergrondinformatie over de geschiedenis en toepassing van yoga

 • Je kunt vragen stellen aan de cursusoprichters.

Yoga Stap voor Stap in de praktijk: deze onderzoeksdata verzamelden we

Voor we zijn gaan reviewen, hebben we Yoga Stap voor Stap (woordgrap zo bedoeld) stap voor stap onderzocht. Dat betekent dat we de beginnerscursus helemaal doorlopen hebben. Jazeker, de redactie is actief aan de slag gegaan met bewegen en heeft hier veel plezier aan beleefd.

In het kort: wat is Yoga Stap voor Stap precies?

Yoga stap voor stap richt zich tot mensen die met yoga willen beginnen, maar niet precies weten tot wie ze zich moeten richten. Vandaar dat de cursussen super toegankelijk en laagdrempelig zijn. Je leert stap voor stap alle basisprincipes van het beoefenen van yoga. Zo leer je beter slapen, minder stress ervaren en een gezondere, schepere geest ontwikkelen.

De gezichten achter Happy With Yoga

Happy With Yoga is opgericht door een tweetal: Rolf en Melanie. Zij zijn, naar eigen zeggen, “Down-to-earth” Yogi’s, die zoveel mogelijk mensen willen stimuleren het beste uit zichzelf te halen met yoga. Na tegenslagen in de privésfeer zijn zij enkele maanden de wereld rondgereisd om alles over meditatie en mindfulness te ontdekken. Hun inzichten delen ze nu met jou.

Aanbod van yoga producten

Op Happy With Yoga draait alles, zoals je mag verwachten, om yoga. Het aanbod cursussen is verrassend groot. Elke cursus draait weer om een andere set technieken en bewegingen en bij elke cursus hoort een andere moeilijkheidsgraad. Kijk gerust eens rond op hun site voor meer info.

Wat is Yoga Stap Voor Stap? Online Yoga…

Yoga Stap Voor Stap is een populaire Nederlandstalige online yoga-training met lessen om thuis te doen. Zie het als een volledige basis online yoga-opleiding. Met deze online training kun je yoga thuis yoga leren als beginner of als licht-gevorderde. In de cursus worden namelijk alle basishoudingen en technieken besproken en voorgedaan.

Mocht je precies weten waar we het eigenlijk over hebben, dan kun je op deze pagina deze cursus bekijken.

Wacht even… wat is yoga?

recensie yoga stap voor stap

Yoga is niet in woorden te zetten, maar laten we een poging wagen. Met yoga maak je je lichaam flexibel. Dit is bovendien een ‘spirituele' handeling, want wanneer je lichaam flexibel is, kan jouw ziel zich ook makkelijker uiten. Jouw ziel gebruikt namelijk jouw lichaam om wonderen te ontdekken in het leven.

Met andere woorden: je gaat je lekkerder in je vel voelen. Als je ongezond leeft en niet zo flexibel bent om avonturen te beleven, kun je ook minder goed eenheid voelen met anderen.

Is deze online yoga-training voor beginners?

Yoga Stap Voor Stap is voor beginners en licht gevorderden, maar alles wordt daadwerkelijk ingeleid en geïntroduceerd. Dat is ideaal voor beginners, want er zijn in Nederland maar weinig echte beginnerscursussen. Meestal beland je in een groep waar meteen dingen gedaan worden zonder dat je er een introductie van hebt gekregen.

De makers van deze cursus, Rolf en Melanie, merkten in hun eigen beginperiode dat ze door de bomen het bos niet meer zagen – en ze merkten dat zomaar een willekeurige oefening doen niet echt voldoende was. Deze cursus is echter ook voor semi-gevorderden die het gevoel hebben dat ze iets hebben gemist qua basis-introductie.

Wie zijn de makers van Yoga Stap Voor Stap?

De makers van Yoga Stap Voor Stap zijn de ervaren yoga-leraren Melanie Poldervaart en Rolf van Baalen, bekend van Happy With Yoga. Ze zijn kundig en ervaren en ze hebben de juiste achtergrond en ze scholen zich continu bij over de hele wereld. Op deze pagina vind je meer over Rolf, Melanie en wat ze over hun cursus zeggen.

Wat is er goed aan deze training?

yoga stap voor stap ervaringen review
 • In onze beleving ontvang je in deze cursus echt de voordelen van yoga. Je krijgt het gevoel dat je leeft doordat je flexibeler, fitter en vitaler bent zonder rug- of nekklachten.
 • Een rustige, goed ontworpen vormgeving van de elektronische leeromgeving.
 • De cursus bevat een stappenplan zodat je eenvoudig de basis van Yoga leert.
 • Alle basis-oefeningen en houdingen van Yoga leer je op een duidelijke en toegankelijke wijze.
 • De bonussen zijn – naast de hoofdlessen – ook erg zinvol, waar je nog jaren plezier aan hebt.

Wat zit er allemaal in?

 • Negen uitgebreide Yoga-trainingsvideo's die een uur duren.
 • Een premium e-boek met de 25 belangrijkste technieken, oefeningen en houdingen van yoga.
 • Bonus-lessen over de filosofie achter yoga, ademhaling, zonnegroet, balans, kracht, etc.
 • Lidmaatschap voor alle besloten studenten-groepen. Je behoort nu tot de premium ledencommunity van Happy With Yoga.
 • De mogelijkheid om vragen te stellen en een echt definitief antwoord te krijgen van experts. Dat is wel wat anders dan op forums vragen proberen te stellen, waarbij je niet weet of degene die antwoord geeft ook echt een docent is of niet.

Hier vind je de complete inhoud.

Onze ervaringen met Yoga Stap voor Stap: resultaten

Het eerste dast ons opviel, was dat Yoga Stap voor Stap een verfrissende en nuchtere beginnerscursus is. Je komt meteen tot rust als je de video’s start. Meedoen is totaal niet moeilijk: de bewegingen zijn makkelijk op te volgen en je leert direct waar elke houding goed voor is. Kortom: Yoga Stap voor Stap is één van de meest ontspannende yogamethodes.

Welke kosten rekent Happy With Yoga?

Yoga Stap voor Stap is een beginnerscursus die voor een zacht prijsje verkrijgbaar is: slechts 57 euro. Je doet een eenmalige betaling en krijgt hier 9 online Yogalessen voor terug, waarin verschillende yoga basisoefeningen aan bod komen. Bovendien krijg je ook toegang tot vele extra’s.

Is Happy With Yoga het geld waard?

Een betaling doen, is zo geregeld: je betaalt met Bancontact, PayPal of gewoon met iDeal. Behalve de negen online lessen krijg je ook een e-boek waarin 25 basishoudingen worden uitgelegd en beschreven. Ook krijg je een bonusles waarin de filosofie van yoga besproken wordt. Je krijgt verschillende bonusvideo’s, toegang tot een Facebook community en recht op toegang tot toekomstige updates. Al met al is dat de investering van 57 euro absoluut waard.

Ons oordeel over de Yoga modules

Denk je dat yoga zweverig is? Dan zal Happy With Yoga je het tegendeel bewezen. Ook hoef je absoluut niet lenig te zijn om met yoga te beginnen. Happy With Yoga legt niet alleen veel nadruk op de bewegingen, maar somt ook uitgebreid de voordelen van elke houding op. Je krijgt veel achtergrondinformatie en loopt in ontspannen tempo door de verschillende stappen.

Zoals gezegd, de kern van Yoga Stap voor Stap bestaat uit negen volledige en praktische yogalessen. In deze lessen ontdek je alle basishoudingen en leg je een belangrijke basis voor jouw yogakennis. Tijdens de cursus wordt er dieper ingegaan op verschillende elementen van yoga:

 • Yoga Ademhaling

 • Tijd en Discipline voor het beoefenen van Yoga

 • Leren herkennen van je grenzen

 • De losse series zijn ideaal voor het beoefenen van Yoga als je wat minder tijd hebt

 • In het e-boek vind je 25 belangrijke houdingen en ontdek je waar deze goed voor zijn

 • Volg de lessen zo vaak je wilt.

Onze scores voor Yoga Stap voor Stap

 • Kwaliteit: 9. Beginnerscursus op hoog niveau

 • Prijs: 9. Niet duur én veel extra’s

 • Updates: 8. Verwacht regelmatig updates (waar je vrij toegang toe hebt)

 • Support: 8.5. Prima ondersteuning

 • Eenvoud: 9. Heldere uitleg met visuele ondersteuning
   
 • Functies: 8.

Wat maakt Yoga Stap voor Stap uniek ten opzichte van andere aanbieders?

Yoga Stap voor Stap richt zich zowel op de beginner als de ervaren yoga beoefenaar. Elke cursist wordt van een uitstekende basis voorzien – een basis waar je de rest van je leven op terug kunt vallen. Bovendien is Yoga Stap voor Stap vrij toegankelijk en helemaal niet duur.

Een expert bespreekt de yogacursus

De expert die wij naar de cursus en naar Happy With Yoga in zijn algemeen hebben laten kijken, vertelde ons dat de bewegingen kundig worden uitgelegd. Je krijgt goed inzicht in waar elke beweging goed voor is en leert met ieder lichaam, in elke omstandigheid, het beste uit jezelf te halen. Dat is precies waar yoga bedoeld voor is: yoga in optima forma.

Voor wie is Yoga Stap voor Stap het meest geschikt?

Happy With Yoga heeft cursussen voor elk niveau yogabeoefenaar. De cursus Yoga Stap voor Stap richt zich echter op de beginner. Je begint natuurlijk alleen met yoga als je hier ook echt geïnteresseerd in bent. Dat is de belangrijkste voorwaarde: ben je eenmaal begonnen, dan blijk je terugkomen.

Stappenplan: je Yoga kennis en vaardigheden verder uitbreiden

De Yoga Stap voor Stap cursus is te vinden op de website van Happy With Yoga. Als je de cursus besteld hebt, kun je de lessen beoefenen wanneer het jou uitkomt. De lessen zijn zo ingericht, dat je ze zelfs kunt volgen als je maar een halfuurtje of zelfs een kwartiertje per keer beschikbaar hebt. Bevalt het? Overweeg dan ook eens een verdiepende cursus.

Updates van Happy With Yoga: het nieuwste eerst?

Happy With Yoga is een nog relatief jong platform. Toch zijn er in korte tijd al relatief veel cursussen verschenen. Het fraaie is, dat als je een cursus hebt afgesloten, je voor de rest van de leven toegang blijft houden – ook tot de updates die door de jaren heen toegevoegd worden.

Contactformulier Happy With Yoga

Contact opnemen met Happy With Yoga doe je via een contactformulier. Je stelt hier je vragen over yoga, meditatie, mindfulness, evenementen, workshops, cursussen en samenwerkingen (of iets heel anders). Het formulier is ook geschikt voor persberichten en dergelijke. Het streven van Happy With Yoga is binnen drie werkdagen antwoord te geven op je mail. Wij hebben het uitgetest. Hoe snel we antwoord kregen? Binnen twee werkdagen al.

Reviews van Happy With Yoga/Yoga Stap voor Stap

Bgreat.nlDe reviewer is enthousiast en raadt de lezen aan direct te beginnen met de cursus. Je kunt immers altijd gebruik maken van een niet-goed-geld-terug regeling van 30 dagen. De review is in zijn algemeen laaiend positief.
Mylifestyle.nlOok op Mylifestyle zijn ze erg enthousiast over Yoga Stap voor Stap. De training is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en zit goed in elkaar. Het bijgevoegde e-boek is een waardevolle toevoeging. De cursus heeft tot resultaat dat de reviewer de basis van yoga beheerst en zich fitter voelt.
Reviewhuis.nlDe reviewer is zeker te spreken over de inhoud en vormgeving van de training. De cursus is van professioneel niveau en zeer complet. Ook de prijs van 57 euro is erg schappelijk.
Marchealthy.nlDe cursus krijgt een beginnende beoordeling van 8.7 uit 10. De belangrijkste voordelen zijn de online cursusomgeving, de erg overzichtelijke video’s, de prettige opbouw met ruim voldoende afwisseling en de prima prijs-kwaliteitverhouding.

Alternatieven voor Yoga Stap voor Stap

Beste algemene keuzeYoga Nidra Programma – hierboven al genoemd en ook onderdeel van Happy With Yoga: een meer uitgebreide cursus, gericht op de meer ervaren beoefenaar.
Onze persoonlijke favorietWim Hof Methode – alternatieve methode voor het vinden van innerlijke rust, ontspanning en balans.
Beste budgetoptieYogakali – Ontdek verschillende yoga methoden en houdingen voor een bescheiden prijs.

Jouw vervolgstap op yogavlak

Wil je zelf yoga beoefenen? Dan kun je verschillende dingen doen. Je kunt kiezen voor één van de hierboven genoemde yoga alternatieven, of je gaat lekker eenvoudig met Happy With Yoga aan de slag. De beginnerscursus is dé cursus die je nodig hebt om je te verdiepen.

FAQ: veel gestelde vragen over Happy With Yoga

 • Wie zijn de oprichters van Happy With Yoga?

Dat zijn Melanie en Rolf. Beiden zijn ze E-RYT500, YACEP en Hatha Vinyasa Yoga docenten. Melanie is ook nog RYT 200 Yin Yoga docent. Beiden hebben ruim 300 uur Yoga Nidra en meditatie training gevolgd. Bovendien heeft Rolf een Level II Wim Hof Methode instructie certificaat.

 • Waarom hebben zij Happy With Yoga opgericht?

Yoga is een hoeksteen en fundament van hun leven geworden. Als gevolg van burn-out klachten en stress zijn zij zich in yoga gaan verdiepen en weer met kracht in het leven komen te staan. Yoga bracht de gewenste verandering in hun leven. Nu zetten Melanie en Rolf zich in om diezelfde verandering in het leven van hun cursisten teweeg te kunnen brengen.

 • Wat is de missie van Happy With Yoga?

De missie is rechttoe, rechtaan: jou leren hoe je dichter tot jezelf komt en jezelf persoonlijk kunt ontwikkelen. Hierbij leer je zowel je geest als je lichaam beter kennis. De yogalessen van Happy With Yoga hebben met opzet geen zweverig karakter, maar zijn juist down-to-earth.

Ervaringen van anderen

yoga stap voor stap goed of slecht

Oké, het is bizar maar Happy With Yoga heeft dus duizenden cursisten per cursus. Zo ook met Yoga Stap Voor Stap. Onder deze studenten heb ik nog nooit een negatief geluid gehoord. Men is zeer tevreden met deze training en de studenten zijn vooral te spreken over de eenvoud en structuur, waardoor ze niet gek worden van een overdaad aan informatie.

Conclusie van onze review

Wat ons betreft is dit een gedegen product met resultaat. Hoe kun je het beste aan yoga beginnen? De online yoga-training Yoga Stap Voor Stap is wat ons betreft het antwoord. Leer via deze pagina meer over yoga.

De prijs van Yoga Stap Voor Stap

happy with yoga stap voor stap

Voor de prijs van enkele live-groepslessen heb je nu een complete basiscursus. Het is in onze beleving de prijs zeker waard, gezien je 9 uur aan lesmateriaal + allerlei bonussen krijgt, waar je nog vele jaren plezier van zal krijgen.

Yoga Stap Voor Stap met korting kopen

Op deze pagina vind je een speciale aanbiedingsprijs. Als je ook bedenkt dat je 30 dagen tevredenheidsgarantie hebt, is deze training een echte aanrader.

Tevredenheidsgarantie

Je kunt bij deze cursus van Happy With Yoga binnen 30 dagen je geld terugvragen. Stuur daarvoor een mailtje en je krijgt zonder vragen je geld terug. Dat komt omdat Rolf en Melanie van Happy With Yoga echt in hun product geloven. Ik moet zeggen dat ik nog niemand ben tegengekomen die een refund heeft aangevraagd, terwijl ik veel van hun studenten spreek.

Yoga Stap Voor Stap betaal je in één keer maar Happy With Yoga heeft ook abonnementen

Yoga Stap Voor Stap is een volledige training waar je in een keer volledig voor betaalt, waarna je de rest van je leven toegang hebt tot de training. Daarnaast heeft Happy With Yoga abonnementsvormen met gevorderde lessen.

Inloggen Happy With Yoga

yoga stap voor stap doen of niet

Happy With Yoga kent twee ledengedeeltes: Practice.happywithyoga.com voor een abonnementsvorm voor gevorderden en Academy.hapywithyoga.com voor de reguliere online trainingen. Om in te loggen voor deze Yoga Stap Voor Stap Cursus, moet je bij academy.happywithyoga.com zijn. Om je inloggegevens te krijgen, kun je je hier aanmelden.

Yoga Stap Voor Stap kopen met kortingslink

Hier kun je van de actuele korting gebruikmaken voor de training: Yoga Stap Voor Stap van Happy With Yoga.

Ervaringen & reviews van anderen

RecensentSamenvatting van de review
Marc HealthyDe cursus scoort 8,7 van 10 punten en men is blij met de beide yoga trainers. Je kunt in je eigen tempo de lessen volgen en de video’s zijn prima opgebouwd. Er is veel afwisseling gedurende de yoga sessies en de prijs is het waard. Een minpunt dat gegeven wordt is dat de cursus uitverkocht was.
Centimeters KwijtDeze reviewer beoefent 3 tot 4 maal per week yoga. De stapsgewijze aanpak wordt als prettig ervaren. Dit is zeer geschikt voor beginners. Houdingen worden langzaam en duidelijk voorgedaan, waardoor je goed mee kunt doen. De kosten van de cursus haal je er zeker uit volgens deze reviewer.
Review HuisDe cursist is blij met de inhoud die aangeboden wordt. Het wordt aantrekkelijk vormgegeven en de prijs wordt als prima ervaren. De yoga cursus leent zich perfect voor mensen die nog weinig ervaring met yoga hebben en daardoor veel uitleg kunnen gebruiken.
My Fit LifestyleDe bron geeft aan dat de cursus goed in elkaar zit. Er is gezorgd voor structuur in de inhoud en ook het e-book dat je erbij krijgt wordt gewaardeerd. De persoon voelt zich fitter en bekwamer in het uitoefenen van yoga. Ze is met de basis die ze in deze cursus heeft geleerd toe aan een yoga cursus voor gevorderden.
Veelreviews.nlDe cursus scoort 8,9 van 10 punten en men is positief over de stapsgewijze benadering om de yoga oefeningen onder de knie te krijgen. Een verbeterpunt dat gegeven wordt is dat je het digitale materiaal krijgt, maar daarnaast dus wel nog ander materiaal moet aanschaffen, zoals bijvoorbeeld een yoga blok en mat. In de webshop was dit niet meer verkrijgbaar.
Review KeizerOok deze reviewer benadrukt dat deze cursus vooral voor beginners geschikt is. Je wordt wel begeleid door professionele yoga docenten en dat is goed te merken aan de uitleg.
Vrouwen Anno NuDe kwaliteit van de beginnerscursus is hoog. De prijs valt volgens deze bron reuze mee en je hoeft niet op pad om yoga te beoefenen. Met regelmatig yoga doen kun je ontspanning in lichaam en geest ervaren.
Fit Send FitDe cursus zit volgens deze reviewer goed in elkaar. Het stappenplan helpt de beginnende yoga leerling goed op weg. Voor deze reviewer was vooral het gedeelte over de ademhaling interessant, omdat er al ervaring met yoga was.

Onze review samengevat

ReviewYoga Stap Voor Stap
SamenvattingYoga Stap Voor Stap is wat ons betreft echt een aanrader voor iedereen die in yoga geïnteresseerd is en hiermee wil beginnen. De cursusopbouw is helder, de video’s zijn super inzichtelijk en je hebt de cursus voor een kleine prijs Wij konden uitstekend zelfstandig aan de slag dankzij het programma van Yoga Stap Voor Stap. De lessen zijn helder, rustig en hebben precies het juiste tempo. Dankzij Melanie en Rolf hebben we voor ons lichaam en onze geest kunnen zorgen door middel van uitstekende Yoga-lessen.
Review doorDe redactie
Beoordeling4.5 (van de 5)
StartenStart hier

Op jouw geluk!