Wat vinden wij van Willemijn Welten, schuilt er gevaar in het vertrouwen van ‘manifestatie-experts' en zijn haar programma's kwalitatief en zinvol? Hoe goed is bijvoorbeeld haar programma ‘Manifesteren Kun Je Leren'? Wij kochten de trainingen en vertellen je ons oordeel in deze review waarin we onze ervaringen met Willemijn Welten delen. Lees verder…

Review: Manifesteren Kun Je Leren met Willemijn Welten

Weet je nog niet wat manifesteren is en wat het voor je kan doen? Dan ben je bij Willemijn Welten aan het juiste adres, want zij heeft hiervan haar vak gemaakt. Haar website biedt diverse mogelijkheden om je manifestatietalent te ontwikkelen en dit kan via de aankoop van fysieke producten, digitale bijeenkomsten of – zodra het weer een goed idee is – live evenementen waarbij manifesteren centraal staat.

Mijn zoektocht naar spirituele ontwikkeling eindigde bij manifesteren

Na wat ups en downs een paar jaar geleden was ik er aan toe om mijn leven op een andere manier in te vullen. Mijn werk was niet meer uitdagend, mijn klanten konden me niet meer boeien en hierdoor was mijn hoofd ook geen fijne plek meer.

Als gevolg daarvan kreeg ik lichamelijke klachten die steeds erger werden. Ik wist dat het roer om moest, maar had er weinig energie voor. Mijn zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst zaten op het laagste punt ooit.

Toen de energie van Willemijn Welten op mijn pad kwam, zag ik een klein lichtpuntje, maar nog steeds was er weinig drive om echt met mezelf aan het werk te gaan. Ik zat nog in een ontkenningsfase die alle schuld buiten mezelf legde.

Ik realiseerde me dat die houding echter niet hielp en dat ik het toch echt zelf moest gaan doen. Ik was zelf verantwoordelijk voor mijn eigen geluk en om die kracht uit te dragen, leek manifesteren me een goed begin.

Wie ben ik en waarom deze review van Willemijn Welten?

Ik ging meer en meer lezen over manifesteren en wat het je voor positiefs kan brengen. Dat het tussen je oren zit was al wel duidelijk, maar hoe krijg je manifesteren er in gestampt als je dat niet van nature hebt of ooit ergens geleerd hebt? Het is nou eenmaal geen onderwerp dat op school of in je opvoeding ter sprake komt.

Met al mijn enthousiasme en een sprankje energie zocht ik naar een manier om echt met manifesteren aan de slag te gaan. Ik zocht een behapbare methode, niks zweverigs, maar wel iets dat to the point kwam. De middelen die Willemijn aanreikt via haar platform, helpen om me dagelijks weer naar het hier en nu te brengen en weer als vanouds te durven dromen.

Waarom je toch altijd een kritische blik moet hebben

Iedereen kan tegenwoordig een website in elkaar flansen en er een betaalmodule aan koppelen. Het ziet er flashy uit en je raakt door de professionele uitstraling van het gekozen medium al snel overtuigd van iemands kwaliteiten of producten. Maar kwaliteit is meer dan wat je ziet. Het is wat je hoort, leest en zelfs voelt. Je moet het kunnen vergelijken en kunnen constateren dat je bij een bepaalde partij goed zit om je doelen te bereiken.

Ga daarom nooit met de eerste de beste aanbieder in zee en leg inhoud naast elkaar om te kunnen ontdekken waar jij echt behoefte aan hebt. Soms is een pakket uitgebreider dan je oorspronkelijk wenst, maar door dat waar je wel om zit te springen, is het nog steeds de betere keuze.

Manifesteren – dat is een ver van mijn bed show!

“Wat de boer niet kent, dat vreet hij niet.” Het is een mooi spreekwoord en o zo waar voor velen van ons. Er is zoveel meer op deze aarde waar we geen weet van hebben en waar je geboren wordt, bepaalt voor een groot deel hoe “normaal” je iets vindt.

Zo was yoga tot voor kort ook iets zweverigs. In een groepje met gek geklede mensen met geurstokjes aan ademhalingsoefeningen en bewegingen doen, daar zat het gros van de mensen niet op te wachten. Maar daarna toonden onderzoeken aan hoe ademhaling en fysieke oefeningen konden bijdragen aan een gezonder en gelukkiger leven. Ineens stond men open voor yoga.

Manifesteren is net zo’n begrip. Het is iets ongrijpbaars, waardoor het bewijs voor dat het werkt moeilijk te vinden is. Maar heb je ander bewijs nodig dan dat het voor jou werkt?

Wat belooft Willemijn Welten? Zo makkelijk kan manifesteren toch niet zijn?

 • Willemijn heeft ervaring in het spreken en onderwijzen van haar doelgroep, waardoor ze weet dat haar methode werkt.
 • Willemijn belooft dat ze je kan leren hoe manifesteren werkt en hoe je dit voor de rest van je leven in je voordeel kunt laten werken.
 • Willemijn geeft aan dat je je eigen belemmeringen kunt wegwerken om je dromen waar te gaan maken.

Aan de hand van welke criteria hebben wij Willemijn Welten’s producten beoordeeld?

Om te kunnen bepalen of er een breed publiek bediend kan worden met Willemijn’s manifestatieproducten, hebben wij gekeken naar:

 • De grootte van het publiek en daarbij gecreëerde producten (Is het alleen voor groepen of ook voor het individu?)
 • De prijsklassen die aangeboden worden (Is er alleen iets voor de ruimere beurs of niet?)
 • De effectiviteit van de aangeboden producten (Kunnen we meetbaar maken wat het oplevert?)

Hoe hebben wij Willemijn’s gevarieerde aanbod getest?

Voordat we met de cursussen van Willemijn begonnen, vonden we het een goed idee om ons goed in te lezen. Eerst is de website grondig doorgespit om te kijken welke behoefte als eerste vervuld kon worden. Ik wilde iets in mijn ritme inbouwen dat ik dagelijks kon doen. Dit hoefde niet veel tijd te kosten, maar moest wel even een bewustwordingsmomentje voor mezelf zijn. Ik begon daarom met de geïllustreerde kaarten met inspirerende teksten en pak nu iedere ochtend een kaart en die leidt me door de dag die nog voor me ligt.

Wat krijg je bij Willemijn Welten precies?

Het aanbod is zeer gevarieerd en kan op verschillende momenten in het leven ingezet worden. Naast het kaartendeck zijn er masterclasses en is er een abonnement op een community waarin bronnen en hulpmiddelen gedeeld worden. Ook is er een meditatiealbum met kortdurende meditaties en je hebt nu echt geen excuus meer door te zeggen dat mediteren je zoveel tijd kost.

Als laatste zijn er ook nog individuele sessies met Willemijn mogelijk, waarbij je persoonlijk begeleiding bij het manifesteren van je doelen krijgt. Wil je Willemijn’s gedrevenheid bij een evenement tot uiting laten komen? Dan kun je haar zelfs als spreker boeken.

Wie is Willemijn Welten eigenlijk?

Willemijn is een jonge en energieke persoon die al goed weet wat ze wil. Na bijna tien jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, realiseert ze zich – ondanks dat ze daar goede resultaten afleverde – dat het niet was waar ze gelukkig van werd en energie van terug kreeg.

Ze is daarna gaan reizen, voelen, zich bewust gaan worden en gaan ontwikkelen. Ze heeft cursussen gedaan en culturen leren kennen die haar dichter bij zichzelf brachten en haar lieten zien hoe ze anderen positief kon beïnvloeden. Van daaruit zijn al haar spirituele producten ontstaan.

Wat heeft Willemijn’s website je te bieden?

Op de foto’s zie je een stralende vrouw met een open blik en blote tanden. Haar brede lach werkt aanstekelijk en haar ogen kijken je indringend aan. Het is alsof je recht in je ziel kan kijken om te zien waar je behoefte aan hebt. De start is goed.

Daarna ontdek je de verschillende producten die je kunt bestellen:

 • Kaartendeck
 • Membership
 • Spreker
 • Shop met alle producten op een rij

Onze ervaringen met Willemijn Welten en haar producten

Het kaartendeck was snel geleverd, maar we hadden dan ook op tijd besteld en geen haast. Het was een soort mindfulnessoefening: het komt als het komt. De kaarten zijn niet alleen mooi, maar ook van goede kwaliteit. Je kunt merken dat er tijd genomen is om deze set met kaarten te ontwikkelen. Wel merkte ik dat je bij een bepaalde stemming soms een bepaalde categorie aan kaarten zou wensen. Dit is misschien iets voor de toekomst om verder te ontwikkelen. Er is een behoefte.

We hebben ook gebruik gemaakt van de gratis bibliotheek met inspirerende bronnen. Hier vind je bijvoorbeeld titels van boeken, stappenplannen die je op je pad van bewustwording en ontwikkeling kunnen helpen en meditaties. Bij wat je tegenkomt heb je gevoelsmatig wel of geen klik en dat is meestal de leidraad om het links te laten liggen of er vol in te duiken.

Welke kosten brengt Willemijn Welten in rekening?

Het kaartendeck kost je – wanneer je het brievenbuspakket in Nederland laat leveren – 37,95 euro.

Voor een membership betaal je maandelijks 21 euro of jaarlijks 222 euro. Binnen het membership vind je een aantal cursussen waarvoor je niet apart hoeft te betalen, zoals:

 • energetische bescherming
 • verhogen van frequentie
 • herken signalen van het universum
 • moneyfesteren
 • intuïtief keuzes maken
 • dankbaarheid

Losse prijzen van cursussen zijn als volgt:

 • manifesteren kun je leren: 249 euro
 • romantisch manifesteren: 149 euro
 • moneyfesteren XXL: 199 euro
 • herken signalen van het universum: 22 euro
 • moneyfesteren: 22 euro
 • energetische bescherming: 22 euro
 • boost je manifestaties: 99 euro
 • een reis langs de chakra’s: 99 euro

Het album met meditaties kost je 11,11 euro. En boek je Willemijn liever als spreker? Dan ligt het bedrag tussen de 1500 en 2500 euro (ex. BTW) voor een dagdeel.

Zijn de producten van Willemijn Welten de investering waard?

Je komt niet voor niets op haar website terecht en je toont interesse in wat manifesteren voor je kan betekenen. De producten zijn zeer verschillend in prijs, dus als je nog twijfelt kun je eerst het gratis materiaal proberen of een goedkoper product aanschaffen, zoals een van de cursussen voor 22 euro. Je merkt dan al snel wat het effect voor jou gaat zijn en of je nog meer wilt.

Wij vinden dat Willemijn in een specifieke behoefte voorziet, waardoor de prijzen al snel naar de achtergrond verdwijnen en vooral de persoonlijke opbrengst relevant wordt.

Wat vinden wij van Willemijn’s aanbod?

Het kaartendeck is een goede start van de dag en zelfs na een paar weken gebruiken, zien ze er nog prima uit. (Ik berg ze natuurlijk wel altijd netjes op en laat ze niet rondslingeren.) De tips die je gratis kunt krijgen over boeken, meditaties en allerhande andere zaken zijn erg welkom. Ze geven je wat richting als je net aan je pad van spirituele ontwikkeling bent begonnen.

De cursussen hebben we nog niet gedaan, maar staan wel op onze wishlist. Vooral de energetische bescherming trekt onze interesse, omdat we merken dat de energie vaak door anderen leeggezogen wordt, ondanks dat we dat niet willen.

Over het membership hebben we zo onze twijfels en dat komt vooral vanwege de prijs en het feit dat je er een abonnement voor afsluit. Ik wil graag betalen voor inhoud, maar wil minder vastzitten aan abonnementen. Aan de andere kant krijg je bij het membership wel een aantal zaken inclusief die je anders los zou moeten betalen. Dus we twijfelen toch nog hierover.

Voor- en nadelen van Willemijn Welten

Voordelen

 • Producten in diverse prijsklassen.
 • Pragmatische aanpak en goed startpunt voor spirituele ontwikkeling.
 • Producten in diverse verschijningsvormen; online of fysiek.
 • Inspirerende en ervaren vrouw met positieve uitstraling; van haar wil je graag leren.

Nadelen

 • Het is moeilijk om van te voren in te schatten of een cursus je ook echt iets gaat opleveren. Als je al sceptisch bent, is de kans aanwezig dat je geen effect zult bemerken.
 • Bepaalde producten zijn in abonnementsvorm.
 • Voor het kaartendeck komen er extra leverkosten bij als je deze in het buitenland wilt laten afleveren. Er is geen mogelijkheid om boven een bepaald bestedingsbedrag toch gratis levering in het buitenland te krijgen.

Hoe scoren wij Willemijn Welten en haar aanbod?

Wij zijn enthousiast over de producten vanwege de volgende redenen:

 • Het kaartendeck is kwalitatief goed afgewerkt en de illustraties zijn prachtig en doeltreffend.
 • De prijzen van de cursussen zijn toegankelijk voor een breed publiek, al zijn er ook grote prijsverschillen.
 • Spirituele ontwikkeling wordt steeds populairder, waardoor Willemijn’s producten beantwoorden aan een vraag die ontstaan is.
 • Zelfs met de gratis tools en bronnen kun je al een tijd vooruit en met jezelf aan de slag.

Googelen of gebruik maken van Willemijn’s aanbod?

Willemijn heeft haar diensten gecentreerd rond een specifiek thema, waardoor de focus ook hierop gericht is en je je niet eerst hoeft te oriënteren. Ga je rondspeuren op internet? Dan vind je veel informatie, maar die is meestal in het Engels. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar het kan dan wel lastigere zijn om de betrouwbaarheid van de bron te achterhalen.

Wij zouden altijd wat reviews checken en bij vragen nog even contact met de betreffende persoon opnemen. Zo weet je meteen hoe (en hoe snel) er op je vragen gereageerd wordt en of je daarmee tevreden bent.

Voor wie zijn Willemijn’s kaarten, cursussen en community geschikt?

Iedereen die open staat voor dat er iets meer in het leven is dan alleen wat je kunt aanraken of zien, kan verschil merken door Willemijn’s producten in te zetten. Maak tijd en ruimte voor jezelf en doe de meditaties, pak een boek van de leeslijst of ervaar de cursus en al het goed dat erbij komt kijken.

Als je al moeite hebt met te geloven dat er meer is tussen hemel en aarde, dan ben je aan het verkeerde adres bij Willemijn Welten. Kan ze je overtuigen? Die kwaliteiten heeft ze zeker, maar je zult waarschijnlijk weinig effect voelen van de oefeningen en mindset die je meekrijgt.

Wat moet je er dus voor over hebben?

Je moet open staan voor het begrip manifesteren op zich. Je moet willen groeien en nieuwsgierig zijn naar wat je voor jezelf kunt doen. Je wilt leren en je verder ontwikkelen. Je hoeft niet alles te geloven wat er verteld wordt of wat je leest, want een kritische blik is altijd wenselijk.

Wat wel nog belangrijk is, is dat je jezelf prioriteit nummer een maakt. Als je het gewoon echt te druk hebt en in ja agenda geen tijd kunt vrijmaken voor een cursus of iets anders, dan is dit misschien nog niet jouw moment. Wellicht kun je dan starten met een van de bronnen die in de bibliotheek vermeld staan.

Stappenplan voor persoonlijke groei

Manifesteren is niet moeilijk en zodra je het door hebt, kun je het op ieder moment en op elke plek doen. Het vergt wat oefening om het in je ritme te krijgen, maar daarna zul je merken dat het regelmatig in je gedachten terug komt.

Ben je met een kortere cursus bij Willemijn begonnen en snak je naar meer? Dan kun je een uitgebreidere cursus doen of een individuele sessie reserveren. Voor sommigen is dit uiteindelijk toch de beste en snelste manier om het gewenste resultaat te boeken.

Hoe ging het er vroeger aan toe als je wilde leren manifesteren?

Er zijn begrippen die vroeger gewoon niet aan bod kwamen. Misschien als je in de jaren 60 als hippie leefde kwam het ter sprake en werd het niet vreemd of afwijkend gevonden. Verder kon je naar de bibliotheek om er een boek over te huren, maar er was maar weinig informatie beschikbaar over niet-tastbare zaken (behalve het geloof).

Voor een training in manifesteren kon je soms terecht bij een spirituele club. Ook waren er boekwinkels met alternatieve literatuur die wel eens workshops organiseerden. Vaak waren dit echter niet de plekken waar je graag gezien wilde worden, want je kreeg meteen de stempel dat je een vreemde snuiter was.

Gelukkig is spiritualiteit en alles wat daarbij komt kijken steeds normaler. Veel meer mensen zijn er nieuwsgierig naar en doordat de vraag stijgt, groeit ook het aanbod. Willemijn’s bronnen en cursussen sluiten hier dus prima bij aan.

Ervaringen van anderen met manifesteren

 • Workjuice.nl gaat in op Willemijn’s diensten, maar geeft hier geen oordeel over. Wel staan er andere producten in het artikel dan op de website van Willemijn vermeld worden.
 • Linda.nl heeft een kort interview met Willemijn gepubliceerd. Hierin staan tips.
 • Hetkanwel.nl gaat in op romantisch manifesteren en Willemijn’s checklist die hierbij helpt.
 • Mindful-miljonair.nl gaat in op manifesteren met een focus op het behalen van financiële resultaten.

Kortingen

Er is een VIP pakket dat je 333 euro kost en hiervoor krijg je de cursussen: manifesteren kun je leren, moneyfesteren XXL, romantisch manifesteren en het kaartendeck. Verder is het goed om te weten dat een groot aantal cursussen en bronnen gratis of via het membership te verkrijgen zijn. Als je toch al overweegt lid te worden, kan dit je net over de streep trekken.

Gratis media over Willemijn Welten en haar producten over manifesteren

Er is veel informatie over de diensten van Willemijn te vinden, zowel online als bijvoorbeeld in magazines. Voor wat betreft publiciteit heeft Willemijn dan ook niks te klagen. Haar gratis hulpmiddelen kunnen je al een eind op weg helpen als je nog twijfelt over het volgen van een cursus of lid worden van haar community.

Eindconclusie: wel of geen cursus, kaartendeck of playlist met meditaties kopen bij Willemijn?

Wanneer je open staat voor wat manifesteren je kan brengen (in het algemeen, in de liefde, of als het over geld gaat), is Willemijn volgens ons de aangewezen persoon met al haar ervaring en kennis. Ze weet de boodschap over te brengen en je vaardig te maken in de techniek. Zodra je dit door hebt, kun je het principe ongemerkt toepassen.

Op jouw succes met manifesteren!